een Unieke Studie voor Zelfontwikkeling en Groei !

Het loopt storm…

Vorige week woensdag 15 augustus 2018 is de aanmelding voor de gratis tweejarige opleiding Transformatie Academie gestart, en het liep meteen storm. Op donderdag kreeg ik zelfs 649 mails. Met vele aanmeldingen, maar ook vragen, reacties, etc. Op vrijdag al net zo, iets minder maar toch nog altijd 386 mails. Op zaterdag werd het wat rustiger en vandaag is het weer het gewone aantal aan mails (te weten 50 tot 70 mails!). Mocht je een mail hebben gestuurd en verwacht je een reactie van mij, dan weet je waarom het even kan duren voordat je deze krijgt. Mijn dagelijkse werkzaamheden gaan uiteraard ook gewoon door. Denk niet dat je mail niet is aangekomen, ik beantwoord elke dag een aantal, dus je krijgt de komende weken echt een reactie!

Op dit moment is de oudste student 85 jaar! Geweldig, en met groot enthousiasme is deze dame meteen met de eerste les gestart. Een voorbeeld voor: ‘je bent nooit te oud om te leren’. Altijd voor ogen houden in je dagelijkse leven. Vanaf onze geboorte totdat we de laatste adem uitblazen is het leven niet alleen een ervaringsschool, maar vooral om ons steeds verder te ontwikkelen naar een Hoger Bewustzijn!
De jongste student is 18 jaar, de grootste groep studenten heeft de leeftijd tussen de 45 en 55 jaar.

Harrold, heel enthousiast over de opleiding, noemde het:
een Unieke Studie voor Zelfontwikkeling en Groei !

Vragen & Antwoorden

E. schrijft: Dank je wel kan ik me al voor het 2 de jaar inschrijven?

Mijn antwoord: Je hoeft je niet voor het tweede jaar in te schrijven. De opleiding gaat automatisch door naar het tweede jaar. Wanneer de twee jaren helemaal zijn gevolgd, kun je een derde jaar aanvragen. Er is nog zoveel door mij te vertellen over allerlei aspecten van ons leven, dat een derde jaar zeker zo interessant is.

B. mailt: Goedemorgen Daisha, Hoe kan ik Radio Merlijn ontvangen? Ik heb mij ooit aangemeld en krijg ook altijd de nieuwsbrieven, maar het is mij niet gelukt tot nu toe om een uitzending te volgen. Ik ben een beetje een digibeet, kan werken met een computer, maar dit soort dingen lukt mij dan weer niet. Graag hoor ik wat ik dan niet goed heb gedaan.

Mijn antwoord: Beste B., Wanneer je kunt mailen, kun je ook naar Radio Merlijn luisteren.
Het is heel eenvoudig, want het gaat via je computer. Wanneer je naar www.radiomerlijn.nl gaat zie je daar de ‘Media-player’. Wanneer je daarop klikt hoor je overdag muziek en vijf avonden per week zijn er ’s avonds vanaf acht uur radioprogramma’s te beluisteren. Bij Uitzending gemist kun je de hele dag naar programma’s luisteren. Maar denk er aan, het is slechts een week, dan wordt deze weer overschreven door het nieuwe programma. Bij ‘Radiogids’ kun je zien welke programma’s er de komende week komen. Mocht je er niet uitkomen, vraag dan iemand uit je omgeving om je te helpen.

G. mailt: Waarom moet je je adres en telefoonnummer op het aanmeld formulier invullen? Het is online toch?

Mijn antwoord: Beste G., Online betekent niet onpersoonlijk. Wanneer je de opleiding volgt krijg je twee jaar begeleiding van me. Net zoals je al die gegevens van mij hebt, vind ik openheid van jouw kant een kwestie van vertrouwen in mij.
Uit jouw vraag blijkt dat je me niet kent, anders zou je er geen moeite mee hebben om je gegevens te verstrekken. Het invullen van jouw gegevens is voor mij een toets of je me vertrouwt. Zo ja, dan kan ik je begeleiden. Zo nee, dan kun je de opleiding niet volgen.

We missen je…

Studenten die wat achter liepen met de opleiding kregen een mail met ‘We missen je…’. Ook daar kregen we vele reacties op. Openhartige verhalen, met helaas vermelding van droevige omstandigheden. Wij mensen hebben te maken met fijne situaties, maar kunnen ook in een donkere periode belanden, waarbij alles tegelijk komt. Het is de laatste jaren ook een turbulente tijd, we groeien naar een hogere trillingsfrequentie. Hierdoor zijn we gevoeliger op alle fronten, zowel fysiek, emotioneel als geestelijk. Niet dat we minder aankunnen, neen, het komt doordat we gevoeliger zijn heftiger binnen. Vaak heeft het zo’n grote impact op ons leven, dat het tegelijkertijd dé grote ommekeer brengt die op dat moment nodig was.

Nog een mail: Hallo lieve Daisha, Bedankt voor jullie hartelijke reminder. Ik weet dat ik snel ga. De reden is dat de info uit de opleiding zo herkenbaar is. De opleiding in 2013 tot psycho energetische therapeut heeft mij veel gegeven. Nieuwe lessen haal ik wel uit jullie radioprogramma’s. Deze geven zoveel verrijking. Wat is je advies? Of jullie adviezen? Toch naar twee lessen en laten bezinken? Als dit jullie advies is dan neem ik dit ter harte.

Mijn antwoord: Lieve E., Herhaling, herhaling, herhaling van geleerde inzichten, wetenswaardigheden, etc. geven steeds een diepere essentie, een Hoger Bewustzijn. Wanneer ik iets heel diep wil doorgronden dan ga ik er les in geven, je gaat er dan namelijk dieper op in dan dat je het tot je neemt.
Dus mijn advies is: twee lessen per week en dan niet laten bezinken, maar integreren in je dagelijkse leven. Je afvragen: Hoe doe IK dat? Pas ik het dagelijks toe? Wat haal ik eruit wanneer ik het toepas in mijn dagelijkse leven? Je elke avond afvragen: hoe ben ik daar vandaag mee omgegaan? Heb ik het met anderen gedeeld?  Etc. etc.

Dit krijg je cadeau!

Wat zou de opleiding kosten als het niet gratis was?
Het tweejarige lesprogramma bestaat uit 179 schriftelijke lessen. Om een dergelijke les te schrijven, het interessant, duidelijk en waardevol voor je te maken heb ik er per les 2,5 uur aan besteed. Omdat ik het prettig vind wanneer de lay-out er ook nog leuk uitziet, komt daar vaak twee uur bij. Bijpassende plaatjes zoeken duurt soms nog langer dan het schrijven. Laten we het houden op gemiddeld 3,5 uur per les, dat zijn 627 uren die ik aan de lessen besteed.

Daar komen nog bij de uren van de begeleiding in die twee jaar, ofwel het lezen en beantwoorden van de vragen. Plus het ontwikkelen van de audioprogramma’s, de informatie en de oefeningen die je bijna wekelijks krijgt via de Radio Merlijn Nieuwsbrief en het bijhouden van je ontwikkeling. In totaal zijn dat gemiddeld 24 uur per week. Dat is over twee jaar 24 uur x 104 weken is 2.496 uren. Tezamen met de lessen komt het op ongeveer 3.123 uren dat ik aan de opleiding besteed. Per week is dat gemiddeld 3.123 : 104 is 30 uur per week.
Mijn uurtarief is 100 euro, dus reken maar uit wat je van mij cadeau krijgt. Dat je daar gemiddeld 10 uur per week aan studie-uren tegenover stelt, lijkt me toch niet teveel gevraagd.

Een normale werkweek bestaat bij mij gemiddeld uit 60 uur. Om het lesprogramma mogelijk te maken zijn daar niet alleen uren mee gemoeid. Daarnaast zijn er vele maandelijkse kosten qua streaming, Buma/Stemra, Sena, hosting, etc., etc.  Om deze kosten en de kosten van het dagelijkse leven te kunnen betalen heb ik de andere 30 (betaalde) werkuren van de week nodig. Daarbij komt nog dat de uren die Sander er aan besteed om het technisch allemaal mogelijk te maken ook nog er bij komen, en die zijn bijna gelijk aan die van mij.

Wanneer je mij zou vragen, waarom doe je dit? is mijn antwoord: Waarom niet?

Verwarring ten top!

Hoe zit het toch in elkaar: Wellenberg Academie – www.wellenberg.nl, Radio Merlijn – www.radiomerlijn.nl, Daisha de Wijs – www.daishadewijs.nl. Drie verschillende sites, waarom en hoe is dat?

Op de site van de Wellenberg Academie vind je de activiteiten die ik, Daisha, je hier ter plekke (in de Wellenberg) biedt. Dit zijn opleidingen, workshops, Satsang, consulten, etc. Tot en met juni 2018 waren dat meerdere opleidingen en workshops. In juli 2018 heb ik besloten om in plaats van 60 tot 70 uur per week te werken een min of meer normale werkweek te creëren. Tot op heden is dat echter nog niet gelukt.
De Wellenberg is waar ik samen met Sander woon en werk. Een prachtige oude boerderij, midden in de natuur. Waar stilte nog volop aanwezig is, echt een krachtplek. De vele dieren die we hebben geven al aan dat daar ook volop ruimte voor is: schapen, kippen, ezels, poesen, vissen, hondjes, veel vogels, etc.

De plek werd voor het eerst rond 1737 bewoond. In een akte uit 1737 blijkt dat het toen al de Wellenberg heette. Doordat er in 1853 brand uitbrak is de boerderij opnieuw opgebouwd. We hebben, toen we hier in 2004 kwamen, alles zoveel mogelijk authentiek gehouden. In de groeps- c.q. lesruimte zie je dan ook nog balken uit 1853. De kosten die gepaard gingen met alles in oude staat te herstellen waren zo hoog, dat we helaas niet alles hebben kunnen verbouwen. Van de grote Deel, waar je binnenkomt, waren we oorspronkelijk van plan om daar de les- en ontvangstruimten van te maken. Echter de kosten bleken zo hoog te zijn, dat we onze volledige aandacht aan het andere gedeelte van het pand hebben besteed.

Met Radio Merlijn zijn Sander en ik tien jaar geleden begonnen. En deze site is dan ook puur voor de internet radioprogramma’s die we bieden. De programma’s worden met zorg gekozen en met liefde gemaakt. We zijn geen gewone internet-radiozender. Op eigenzinnige wijze richten we ons op zelfontwikkeling en ontplooiing, ontspanning, gezondheid, geestelijk en sociaal welzijn. En op alles dat motivatie biedt om te transformeren naar een liefdevolle en vreugdevolle samenleving. We zijn idealisten, die nuchter en down to earth onze missie proberen te bereiken.

De Missie van Radio Merlijn is…

De wereld verandert momenteel sneller dan ooit. Veranderingen op elk gebied, in technologie, op financieel gebied, nieuwe wetten én wijzelf. Al deze veranderingen kunnen soms hoge eisen aan je stellen. Wij zijn er echter van overtuigd dat het leven bedoeld is om een gelukkige en vreugdevolle ervaring te zijn. Dat negatieve gebeurtenissen je niet per se negatief hoeven te maken.

Ieder mens verlangt naar harmonie en geluk. Als je iemand vraagt: ‘Wil je gelukkig zijn of rijk?’ Dan kiest 80% van de mensen voor het geluk. Innerlijke rijkdom vindt men belangrijker dan materiële rijkdom. De programma’s van Radio Merlijn beogen innerlijke rijkdom, harmonie en bewustwording te brengen. We beogen een ontmoetingsplaats te zijn voor gelijkgestemden en anders gezinden c.q. denkenden. Radio Merlijn is niet gebonden aan een bepaalde religie of stroming. De programma’s helpen je om jezelf te ontwikkelen en je innerlijke zelf te openen. Om mensen met elkaar te verbinden, om begrip en respect voor elkaar en voor jezelf te bevorderen. Om chaos, onvrede, agressie en onverdraagzaamheid te transformeren naar rust, vrede en vooral Liefde.

Op de site van Daisha de Wijs ben ik jaren geleden begonnen met iedere week een blog te publiceren. Ik heb al over heel wat onderwerpen iets verteld, uitgelegd, etc. Je hoeft maar op een woord te googlen en daarbij Daisha de Wijs te zetten en je vindt er wat over op de site.
In de loop der jaren kwamen er vragen welke activiteiten ik verder kon bieden. En vandaar dat op de site van www.daishadewijs.nl bijna dezelfde activiteiten worden vermeld als bij de Wellenberg Academie. Je kunt op deze site ook informatie vinden over mijn leven, wat je kunt verwachten bij een consult en de kosten daarvan. Je kunt ook de gratis Cursus Tarot volgen, zelfs 22 lessen! Maar ook informatie over het boek dat ik heb geschreven ‘Stilte, geboren in stilte..’, wat je kunt bestellen. Het verwijst weer naar een andere site, die van het boek www.stilte.nu Mocht je nog niet rondgeneusd hebben, dan raad ik je aan om alles eens rustig te bekijken.

Inloggen

Op de verschillende sites kun je inloggen. Om mee te kunnen doen met de opleiding Transformatie Academie is dat op de site van www.daishadewijs.nl . Bij de site van Radio Merlijn kun je zelfs op twee verschillende manieren inloggen. Namelijk wanneer je lid bent en de programma’s wilt downloaden. De chat heeft weer een andere inlog nodig.
Ik raad je van harte aan om tijdens de live programma’s op de chat te komen. De chat is wegens veiligheidsredenen niet rechtstreeks gekoppeld aan deze website. Vandaar dat je voor de chat weer een aparte login aan dient te maken.
Je kunt op de chat vragen stellen betreffende het onderwerp of daarover zelf wat vertellen. En je hebt rechtstreeks contact met je mede Zielsverwanten!
We noemen het de ‘huiskamer’ en dat is niet zomaar. Er wordt van je verwacht dat je als vrienden c.q. familie met elkaar omgaat. Daarom zijn er deze chatregels: https://www.radiomerlijn.nl/chat/

Nog niet aangemeld?

Zo, dit was een uitgebreide uitleg over van alles en nog wat. Heel wat puzzelstukjes weer op de plek!
Aanmelden voor de gratis opleiding Transformatie Academie kan nog tot 1 oktober 2018, wacht niet te lang anders heb je kans dat je achter komt met de lesstof. Hoe je je kunt aanmelden, lees het hier: https://www.daishadewijs.nl/aanmelding-gratis-opleiding-transformatie-academie-2018/

Hartegroet,
Daisha

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je de gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staan mijn radioprogramma’s en iedere week wordt mijn blog er in vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 23/08/2018

Reageren is niet mogelijk.