Geloof jij in leven na de dood?

 

Men vraagt mij wel eens: ‘Geloof je in een leven na de dood?’
Mijn antwoord is dan steevast: Ja, maar niet alleen na de dood. Ook voordat je hier op aarde kwam. Ik geloof het niet alleen, ik weet het zeker. Hoe zou ik anders kunnen zien welke levens je hiervoor hebt gehad?
Doordat ik je vorige levens kan zien, kan ik ook de patronen waarmee je verbonden bent achterhalen. Patronen die je in de weg kunnen zitten, die je in het huidige leven kunnen belemmeren. Meestal proberen therapeuten de oorzaak van een dergelijk knelpunt in je jeugd te vinden. Wordt dit niet gevonden dan heb je het – volgens hen – toch meegemaakt maar in je onderbewuste gestopt. Ook het navragen bij je ouders, familie of opvoeders levert dan vaak niets op. Kan ook niet wanneer de oorzaak van het probleem uit je vorige leven komt.

Incest

Een vrouw vroeg tijdens het consult: ‘Is er incest gepleegd toen ik vier jaar was?’
Ik stemde me op haar af en concludeerde: ‘Nee, wel in je vorige leven en ik zie dat dat nog een litteken in je Ziel is. Vanaf je geboorte moet je het al moeilijk hebben gevonden om lekker geknuffeld te worden. Nog steeds zal je er waarschijnlijk moeite mee hebben wanneer mensen te dicht bij je komen. In een relatie zal daarom het intieme gebeuren ook heel voorzichtig benaderd dienen te worden. Je kunt je alleen maar aan iemand geven als je de ander volledig vertrouwd en je er veilig bij voelt. Maar waarom vraag je dat?’ besloot ik.

‘Ik vraag het omdat ik inderdaad heel veel moeite heb met aanraken. En nu ik een relatie heb is de seks een punt waar ik me maar niet aan kan overgeven. Een medium vertelde me ooit dat dat komt omdat er, toen ik jong was, incest is gepleegd door mijn Opa. Ik kan me daar niets van herinneren.
Ik heb het bij mijn moeder nagevraagd en ook zij weet nergens van. Ze zegt zelfs dat het onmogelijk is omdat ik nooit met mijn Opa alleen ben geweest. Nu kan het zijn dat mijn moeder, omdat het haar vader betreft, het ook voor haarzelf niet wil weten. Omdat ik vanaf kleins af aan zo’n moeite heb om geknuffeld te worden, ben ik in therapie gegaan. Ook daar kwam men tot de conclusie dat er incest gepleegd zou moeten zijn.’

Zo kan het zijn dat wat in een vorig leven met je is gebeurd nog zo diep in je Ziel zit, dat het net lijkt of het in dit leven was. Want in de jeugd van de vrouw kon ik niets wat dat betreft ontdekken. Wel dat ze zich vaak eenzaam voelde en een groot verlangen had om op schoot te worden genomen, maar dat ze dat niet kon, en haar moeder telkens afwees. Nu begreep ze dat dat kwam vanuit haar vorige leven. Ze vertelde: ‘de puzzelstukjes vallen op hun plek, ik kan het nu een plaats geven.’
Iets begrijpen is de eerste stap naar herstel.

We bestaan uit sterrenstof !

Heb je weinig zelfvertrouwen, eigenwaarde, voel je je de underdog? Of durf je jezelf niet te geven? Wees altijd voorzichtig met de oorzaak in je jeugd te moeten vinden. Ook wanneer je het gevoel hebt dat je in je jeugd het gevoel had geclaimd te worden of je aan strikte regels moest aanpassen. Het kan wel eens zijn dat je, toen je jong was het zo vanzelfsprekend vond, omdat je het was gewend vanuit een vorig leven. Onze levens hiervoor zijn niet altijd even rooskleurig geweest. Zeker als vrouw hebben we eeuwenlang moeten tolereren dat de man de macht over ons had.

Gelukkig heb ik dat nimmer zo ervaren. Al generaties lang hadden mijn ouders, grootouders, overgrootouders, etc. een zelfstandig beroep c.q. bedrijf. En als zelfstandige deed de man het werk en de vrouw was degene die de financiën beheerde en alles organiseerde. Ik las laatst een artikel in Historianet.nl dat ver voor onze jaartelling de vrouw eeuwenlang in zaken deed en de man de huishouding. Wanneer jij in die tijd hebt geleefd zal je beslist in opstand komen tegen de ouderwetse man-vrouw-rol. Waarbij de vrouw slechts één recht had, je kent het denk ik wel: het aanrecht!

Sinds kort hebben wetenschappers ontdekt dat wij mensen en ons sterrenstelsel voor ongeveer 97% dezelfde atomen hebben. De cruciale elementen voor leven op Aarde, de zogenoemde bouwstenen van het leven, kunnen we afkorten tot CHNOPS: koolstof (C), waterstof (H), stikstof (N), zuurstof (O), fosfor (P) en zwavel (S). Astronomen hebben nu voor het eerst het voor komen van deze elementen in een hele grote groep sterren in kaart gebracht. Wij bestaan dus in de meest letterlijke zin uit sterrenstof, en we kunnen ons bestaan niet los zien van de voorafgaande miljarden jaren durende kosmische evolutie. Wij maken integraal deel uit van een evoluerend heelal.

Dit wetende kan het niet anders dat we al veel langer bestaan dan ons huidige leven. Vorige levens hebben nu eenmaal invloed op je huidige leven. Onverklaarbare problemen en zelfs pijnen komen soms voort uit een vorig leven. Er zijn maar weinig mensen die in hun slaap zijn gestorven of gewoon zijn gaan liggen om te sterven. De één sterft aan een afschuwelijke ziekte met een vreselijke lijdensweg. De ander door een auto-ongeluk, doodgeschoten, vergast, verdronken, verbrand, uitgehongerd en bedenk maar wat er nog meer kan zijn. Ik zie vaak dat er problemen uit een vorig leven mee zijn gekomen in dit leven. Angsten, en dat kan op elk vlak zijn, onzekerheid over of je wel goed genoeg bent. Faalangst, bijvoorbeeld, faalangst die niet te traceren is uit het huidige leven.
Reïncarnatie betekent letterlijk: ‘opnieuw in het vlees komen’. Carne = vlees

Onzekerheid, faalangst, paniek

Hoe kun je omgaan met de littekens in je Ziel? Hoe kun je weten welke dat zijn? Door te kijken en te ontdekken waar je moeite mee hebt in dit leven. Kan het uit je jeugd komen? En ook al zou het uit je jeugd komen, vraag jezelf dan af: waarom ben ik er niet tegen in opstand gekomen? Was ik het gewend vanuit een vorig leven? Moest ik het in dit leven nog even beleven om me eronder uit te worstelen, ook al heb ik dat niet gedaan?
Noem onzekerheid: alertheid; noem faalangst: voorzichtig zijn; noem verlegenheid: hoog gevoelig zijn. Krijg je soms zomaar ineens paniek: zet de angst naast je neer en laat deze met je meegaan, terwijl je alert blijft.

Onzekerheid, in welke vorm dan ook, kan te maken hebben met dat je er in een vorig leven geen ervaring in hebt opgedaan. Of dat er neerbuigend met je is omgegaan. Of dat er vaak is gezegd: daar ben jij te dom voor, of: dat kan je toch niet. Weet dat je in dit leven bent gekomen om het probleem te overstijgen. Je wilt het toch niet nog een keer meenemen naar een volgend leven?
Wanneer je het alertheid noemt, ga je er bewuster mee om. Je bent dan waakzaam en niet meer terughoudend.

Faalangst dat uit een vorig leven komt, heeft vaak dezelfde essentie als onzekerheid. Maar kan ook meegenomen zijn doordat je in een vorig leven verguisd bent geweest. Of dat je een grote vergissing hebt gemaakt, waardoor je alles hebt verloren. Faalangst kan hardnekkig zijn en in je leven behoorlijk dwars zitten. Elke keer wanneer er een nieuwe situatie in je leven zich aankondigt, durf je niet verder. Of moet je een ‘hoge drempel in jezelf’ overwinnen om het toch aan te gaan. Meestal heb je als ‘tegenhanger’ een groot doorzettingsvermogen meegekregen. Gebruik dat, kom in opstand tegen je faalangst, laat je niet klein maken door je angst. Laat je nimmer chanteren door angst. Angst is een vorm van chantage van je verstand, je ego!

Verlegenheid is in wezen geen verlegenheid, maar hoog gevoelig zijn. Als hoog gevoelige heb je tijd nodig om aan een nieuwe situatie te wennen. Je hele wezen reageert op energie. Energie is niet zichtbaar, maar voor een hoog gevoelige sterk voelbaar. Wanneer de energie anders is dan je gewend bent, heb je tijd nodig om je te kunnen verenigen met de nieuwe energie. Dus kom je ergens op visite, of in een bepaald gezelschap dat niet vertrouwd is, gun je zelf de tijd om je aan te passen aan de nieuwe energie.

Er is een weg uit de angst!

Heb je bepaalde angsten? Dat kan paniek zijn, sociale of andere angst, wordt ‘vriendjes’ met je angst. Hoe doe je dat? Wanneer je wacht tot je geen angst meer hebt, kun je lang wachten. Angst gaat namelijk niet uit zichzelf weg. Het wordt zelfs sterker hoe langer je er niets mee doet. Zeg tegen de angst: ‘hallo beste vriend daar ben je weer. Mooi dat je er bent, maar ga me niet blokkeren. Ga me niet tegenhouden, loop of rijdt met mee, maar dan wel naast me en niet voor me.’
Het zal niet meteen de eerste keer helpen, doe het daarom elke keer zodra je angst in je voelt opkomen. Stop de angst nimmer, angst laat zich niet stoppen. Angst is het duiveltje van je verstand. Het is geen gevoel, zoals men vaak denkt. Wanneer je angst ziet dat het geen effect meer op je heeft, verdwijnt deze naar de achtergrond. Ofwel wanneer het duiveltje merkt dat het je niet kan blokkeren, kan het in een helpende Engel veranderen!

Wanneer je ergens tegen opziet om te bespreken, om af te handelen of om aan te gaan: wacht. Wacht tot je jezelf rustig hebt gemaakt. Maar wacht ook weer niet te lang, niet langer dan twee dagen. Anders slaat de angst, onzekerheid, etc. hardnekkig toe en durf je helemaal niets meer. Hoe kun je je zelf rustig maken? In mijn vorige blog staat onderaan een meditatie waarin ik je begeleid om antwoorden vanuit je Ziel te ontvangen. Deze meditatie kun je doen, of luister naar de meditaties die ik elke dinsdagavond geef. Er zit vast een bij die jou rustig maakt.

Een geweldig toepassende uitspraak:
De wijze Socrates zei eens: ‘Verbeter jezelf door de geschriften van anderen te lezen, en je krijgt gemakkelijk waar die anderen veel moeite voor hebben moeten doen’.

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 04/10/2018

Reageren is niet mogelijk.