Gezondheid, Voorspoed & een krachtig Water elixer, 6e deel Edelstenen & Chakra’s

Wat kunnen stenen voor je betekenen? Heel veel. Moet je in de kracht van edelstenen geloven om ze te laten werken? Uit ervaring weet ik dat dat niet hoeft. Wanneer je een eerste consult bij mij hebt krijg je meestal een bij jouw situatie passende steen mee. De steen die je helpt om weer verder te kunnen op je levenspad. In de loop van tientallen jaren zijn daar ook mensen bij geweest die dachten: ‘Het zal wel..’ En achteraf concludeerden: ‘Het werkt echt!’

Sommige mensen dragen de steen jarenlang bij zich, een talisman die hen beschermd. Op een gegeven moment kan het zijn dat de steen breekt of dat er een stukje afgaat. De steen heeft dan zijn of haar werk gedaan. Ik raad dan om de steen weer aan de aarde terug te geven. Gooi deze niet zomaar weg, immers de steen is tijdenlang goed voor jou geweest. Af en toe vindt iemand het zonde om de steen in de aarde te begraven. Doe het echter wel, je wilt immers niet dat de steen die nu volgeladen is met ‘afval’-energie dit weer aan je teruggeeft, of in je huis verspreidt?!
Wanneer het tijd is voor een nieuwe steen dan kun je het beste weer een nieuwe, verse steen kopen bij een stenenwinkel bij jou in de buurt.

Een edelsteen als medicijn

Zelf heb ik altijd veel baat bij de diverse stenen gehad. Bij mijn geboorte ging er fysiek het een en ander mis, waardoor ik al vroeg werd geconfronteerd met chronische ziekten. In de loop der jaren zijn daar nog een paar chronische ziekten bij gekomen. Vanaf september 2016 kreeg ik er last van dat ik telkens in een zogenaamd zwart gat viel. Daarna kreeg ik het ene lichamelijke probleem na het andere. In augustus 2018, dus twee jaar later, bleek dat ik de ziekte van Lyme had. De gevolgen daarvan, hartritmestoornis en andere mankementen kan ik goed meeleven. Door zware medicijnen, nee, dat zeker niet. Ik zou nu, 72 jaar, een wrak zijn geweest als ik alle medicijnen had geslikt die mij van jong af aan en de loop van mijn leven zijn voorgeschreven.

Mijn moeder slikte op een dag twintig verschillende medicijnen, en ze werd steeds zwakker en zwakker. Op een gegeven moment is ze gestorven door alle bijwerkingen van de medicijnen. Ook mijn zus slikte keurig haar medicijnen en gebruikte haar pufs tegen de COPD. Zij stierf op 52-jarige leeftijd, haar longcapaciteit was nog slechts 18%.
Zelf heb ik ook COPD en moest twintig jaar geleden al steeds zwaardere medicijnen en pufs gebruiken. Ik heb het nimmer gedaan, mijn longcapaciteit op dit moment is tussen de 85 en 95%.

Op mijn achttiende ben ik gestopt met de zware medicijnen voor chronische reuma. Ik kreeg toen zelfs goudinjecties. Dat ik ben gestopt heb ik nooit spijt van gehad. Ik kan nog steeds zo’n 50 tot 70 uur per week werken, en dat doe ik met een groot enthousiasme. Hiermee raad ik niet aan, en zal ik ook aan niemand ooit aanraden, om met medicijnen te stoppen. Ik raad wel aan wanneer je veel medicijnen gebruikt en je hebt het gevoel dat je er geen baat bij hebt, om daar over te praten met de specialist. Vaak zijn er alternatieven mogelijk. Wel laat ik me al jaren begeleiden door een fantastische homeopaat, Ewald Stöteler uit Almelo. Voor die tijd heilpraktiker Martin Kosin in Emmerich. Om je te laten ondersteunen door een goede Klassiek Homeopaat of heilpraktiker raad ik iedereen aan!

Het gebruik en dragen van edelstenen hebben altijd een extra dimensie bijgedragen aan mijn herstel. Momenteel draag ik Peridoot, zie mijn vorige blog. Al een paar weken kon ik nauwelijks lopen vanwege een dubbele hernia. De pijn was enorm, vaak niet te dragen. Van de Peridoot weet ik dat deze op je hart en zenuwstelsel werkt, een mooie combinatie voor mijn hartritmestoornis en de hernia. De gekochte ketting heb ik eerst 48 uur gereinigd en opgeladen door deze op de Azeztuliet steen te leggen.

De dag dat ik de ketting met de fijne steentjes Peridoot heb omgehangen voelde ik al het resultaat. De dubbele hernia zal niet weg zijn gegaan in deze korte tijd, maar ik loop na tien dagen al weer gewoon en het voornaamste is: zonder pijn! En mijn hart is een stuk gelijkmatiger qua ritme. Om de drie dagen leg ik de ketting weer op de Azeztuliet, zo reinig en laad ik de ketting weer op tot maximale sterkte. De ketting is niet als sieraad bedoeld, vandaar dat deze onder mijn kleren hangt. Op de blote huid, zo werkt deze het sterkst.

Toverstok, dromenvanger, pendel, krachtschild

Edelstenen kun je voor vele doeleinden gebruiken. Heel leuk is om met je (klein)kinderen een toverstok met steentjes te maken. Samen de natuur in om een mooie stok uit te zoeken. Wel aan de boom vragen of deze de tak wil afstaan. Zo niet, dan kijken of er wel een andere tak gebruikt mag worden, en anders naar een andere boom gaan. Wanneer je er bij vertelt waarvoor je de tak gaat gebruiken, zal de boom zeker geen bezwaar hebben.
Thuisgekomen haal je eerst de bast er af en ga dan de stok glad maken met schuurpapier. Om vervolgens de stok te versieren met symbolen en natuurlijk steentjes. Op de foto kun je zien hoe wij dat hebben gedaan.

Ben je handig? Maak dan een dromenvanger met kleine steentjes in het web geplakt. De dromenvanger vangt dan niet alleen de nachtmerries ’s nachts, maar geeft ook nog de energie van de steentjes aan jezelf of voor wie je deze maakt. Bijvoorbeeld amethist steentjes, of van Hematiet, Toermalijn, Maansteen, Calciet, Citrien, Labradoriet, Peridoot, Rozenkwarts, Fluoriet, enz. Je kunt meestal voor weinig geld een zakje gemengde kleine steentjes kopen.

Je kunt je eigen pendel maken! Koop een steen die punting is en waar je een stevige draad door kan rijgen. Of wat ook heel bijzonder is een eigen ketting of armband maken met stenen waarvan je voelt dat je dat nu nodig hebt. Of een waterelixer maken, zie onderaan het recept. Je kunt de mooie kleine steentjes in je kleding verwerken. Houd je een dagboek bij? Versier het dagboek dan eens met door jou uitgekozen steentjes.

Jaren geleden maakten we met de Kring van Atlantis een krachtschild. Heel bijzonder altijd weer, een krachtschild voor jezelf, als cadeau bij een huwelijk, geboorte of jubileum. Een geweldig goede beschrijving om zo’n krachtschild te maken vind je hier. Er wordt hier leer aangeraden, wij maakten het altijd met de stof die ‘kaasdoek’ wordt genoemd. Voor de ronde boog heb je een wilgentak nodig. Deze zijn nu heerlijk buigzaam, vraag ook hier eerst aan de boom of je de tak mag gebruiken.

Stenen voor alle chakra’s

Bergkristal is de steen met enorme geneeskracht en voor heel veel geschikt. De steen is helder en heeft een zeer zuivere en krachtige energie. Het is tevens een beschermende steen tegen straling of negativiteit. Bergkristal reinigt al je chakra’s en alles dat je wilt reinigen. Het versterkt de werking van andere stenen. Alhoewel sommige stenen zijn op zich al zo krachtig dat je dat beter niet kunt doen, zoals bijvoorbeeld Azeztuliet.
Bergkristal helpt je fysiek, emotioneel en mentaal om sterk in het leven te staan. Het stimuleert je immuunsysteem en brengt je in balans.

Opaal is een prachtige steen met vele kleuren of kleurloos. Leg de Opaal liever nooit in het zonlicht, het zou jammer zijn als de steen de kracht en kleur verliest. Ook op water is de Opaal niet gesteld. De steen is zo krachtig dat deze zichzelf weer oplaadt.
Opaal werkt op alle chakra’s. De steen zal er alles aan doen om je optimistisch, levenslustig, creatief, vrolijk en liefdevol te laten zijn. Opaal stimuleert en activeert je zelfgenezend vermogen, brengt innerlijke rust, maakt je hoofd helder en beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf. Een heerlijke steen die al je organen en je emoties positief zal beïnvloeden.

Azeztuliet heeft ook op alle chakra’s een helend effect. Ik heb deze krachtige steen al eerder in mijn vorige blogs genoemd. Deze zeer zeldzame steen, en daardoor kostbare steen, is de spirituele bron van alle energie. Azez betekent de ‘Grote Centrale Zon’. De steen is één van de meest verfijnde in het land der mineralen en is op de hoogste frequenties afgestemd. Azeztuliet bevat gematerialiseerde vorm van het pure licht van de zon. De steen staat voor visie en inspiratie en opent je derde oog en je kruinchakra.

Azeztuliet de bron van alle leven, wordt ook wel de Steen der Wijzen genoemd! De steen heeft een zeer krachtige werking. Een klein steentje Azeztuliet bereikt al goede resultaten. Azeztuliet zorgt voor een krachtig energetisch schild om je lichaam en stimuleert de opgang van de Kundalini energie. Het kristal kan oude patronen doorbreken en is emotioneel zeer reinigend. De zuivere spirituele vibraties van deze zeldzame en bijzondere steen zijn krachtig en helpen je bij het nemen van belangrijke beslissingen. Fysiek werkt de steen op bijna alles!
Je hoeft de steen nooit te reinigen of op te laden, de steen is zo krachtig dat deze zich elke keer zelf weer hersteld!
Waarschuwing: wees voorzichtig als je erg gevoelig bent voor energieën. Gebruik en ‘voel’ deze energie in het begin enkele minuten, en bouw het langzaam op.
Ook aandacht voor: omdat de steen nogal kostbaar is wordt Bergkristal soms als Azeztuliet verkocht.

Fluoriet werkt op bijna alle chakra’s, namelijk op de 3e tot en met de 7e chakra. Wanneer je de steen tegen het licht houdt, zie je de regenboog. De betekenis van de regenboog is: deze verbindt hemel en aarde, ofwel het goddelijke met het aardse. Het brengt je de hemel op aarde, en dat doet de Fluoriet zeker, het is een geluksteen!

Van oudsher zegt men: wanneer een dierbaar iemand of een huisdier sterft zie je de regenboog. Net zoals de regenboog heeft de Fluoriet met loslaten te maken, je zelf een nieuwe kans geven. Fluoriet vergroot je zelfvertrouwen en geeft inzicht in welke onontdekte mogelijkheden er voor je zijn. Het beschermt je en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). Fysiek heeft het een gunstige werking op botten en tanden, zenuwpijnen, huid en ademhaling.

Fluoriet is één van mijn favoriete stenen. Op de eerste plaats vind ik de steen schitterend. En vervolgens geweldig, de steen brengt namelijk op zowel, fysiek, emotioneel en aards niveau de hemel op aarde! Leg Fluoriet nooit in de zon en liever niet de steen blootstellen aan water.

Water elixer gemaakt met edelstenen

Zoals bekend bestaat de mens voor 65 tot 75% uit water. Uit onderzoek is gebleken dat de trilling (energie) van water het fysieke herstel kan bevorderen. Sowieso water dat is opgeladen door planten (denk aan Bach remedies, homeopathie) of door de energie van edelstenen.  Helaas is er tegenwoordig weinig zuiver water meer. Bijna al het water heeft, ten gevolge van vervuiling een bewerking ondergaan, waardoor het ‘levenloos’ is geworden. Voor het energetiseren van water met edelstenen wordt enkel zuiver bronwater of gefilterd water geadviseerd.

Gebruik bij het maken van een water elixer altijd een glazen pot of fles, nooit plastic. Vul deze met 1 liter zuiver water. Spoel de stenen van je keuze goed af en leg deze hierin, zorg dat de stenen ruim onder water staan. Maar let op! Niet alle stenen kunnen tegen water.
Het beste is daartoe de zogenaamde Gouden Driehoek te gebruiken. Dit is de Amethist, Roze kwarts en Bergkristal, deze drie edelstenen vormen samen een super krachtige combinatie, de driehoek geeft de drie-eenheid aan.
Amethist stimuleert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem, helpt nachtmerries verdrijven en bevordert slaap. Amethist is een zeer spirituele steen. Roze kwarts heeft een zachte liefdevolle energie, geeft rust, stimuleert een gezonde huid en werk kalmerend op de luchtwegen. Bergkristal werkt zuiverend, vitaliserend, pijnstillend, koorts verlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam en onze emoties in balans.

De minimumduur voor het opladen van het water is twee uur, dan begint de werking op te treden. Maximumduur is twee dagen. Wanneer je het telkens wilt gebruiken, gebruik het dan nooit langer dan twee weken achter elkaar. Gebruik dagelijks 80% van het edelsteenwater dat in de karaf zit, dus 1/5 deel niet gebruiken. ’s Avonds vul je het dan weer aan tot 1 liter. Na twee weken dienen karaf en stenen goed schoongemaakt te worden. De gebruikte stenen afspoelen onder stromend water.

 Tip: Meerdere kleine stenen bij elkaar leveren vaak een intensiever elixer op dan grotere afzonderlijke exemplaren. Het uitwisselingsgebied van de informatie is dan groter.
Bewaar het water op een koele plek. Je kunt het water met enkele slokjes per keer meermaals per dag drinken. Je kunt het echter ook door een ruimte verstuiven om bijvoorbeeld de energie daar te verbeteren. Of over je eigen lichaam verstuiven en op laten drogen. Ook huisdieren en planten zullen net als jij baat hebben bij het gebruik van een bijzondere edelsteen elixer.

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Bronnen: www.semoea.nl
https://www.puursteengoed.nl/blog/https-www-puursteengoed-nl-catalogsearch-result-q-edelsteen-water/

Gewijzigd op 25/04/2019

Reageren is niet mogelijk.