Gelukszakje, Amulet en Talisman, 5e deel Edelstenen en Chakra’s

Een amulet of talisman met edelstenen

De resonantie en vibratie van edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt om mensen te helen. Vroeger wisten Sjamanen en genezers hoe je met een kristal een actief orgaan kunt kalmeren en een traag orgaan kunt stimuleren. De Chinese geneeskunde en de Indiase Ayurveda passen deze kennis nog steeds toe.

In veel verschillende culturen komt het gebruik van amuletten en talismans voor. De Egyptenaren stopten amuletten tussen de windsels van mummies en de Romeinen beschermden zich met amuletten tegen het ‘boze oog’. Indische en Hebreeuwse stammen hadden amuletten met sterrenbeelden en dieren op steen of metaal.

In Oost-Europa droeg men knoflook om de vampiers af te weren en spiegeltjes waren een goede manier om boze geesten af te schrikken. Hier kun je er meer over lezen.

Een paar bolletjes knoflook in je keuken ophangen zorgt er voor dat er geen ongelukje met een scherp mes of zo gebeurd.

Je huis tegen negativiteit beschermen

Om ons huis tegen negatieve invloeden te beschermen hangt bij (of boven) elke deur waar men van buitenaf binnen komt een bosje salie. Salie wordt wel een van de meest geneeskrachtige kruiden op aarde genoemd. Al in de oudheid gebruikte men salie tegen bijna elke ziekte. In elke tuin stonden enkele salieplanten, zodat men als er wat was het kruid meteen kon gebruiken. Aan het eind van de bloeitijd werd de salie omgekeerd opgehangen en zo gedroogd om het hele jaar dienstbaar te kunnen zijn. Salie wordt ook wel een heilige plant genoemd, omdat deze zo ontzettend veel voor mens en dier kan betekenen. Hier kun je lezen waar salie allemaal goed voor is.

In bijna elke kamer hangt bij ons, zoals wij het noemen, een gelukszakje. Een zakje met beschermende, vitaliserende en geluk aantrekkende voorwerpen. Je zou het een talisman en amulet tegelijkertijd kunnen noemen.

Het verschil tussen een talisman en een amulet is: een talisman trekt geluk aan, voorspoed, gezondheid en (innerlijke) rijkdom. Een amulet beschermt ons tegen onheil, het zogenaamde ‘boze oog’, tegen ziekten en alles wat we niet willen overkomen.
Een talisman versterkt datgene wat we naar ons toe willen halen, terwijl een amulet een ramp voorkomt, opheft of datgene afweert wat ons kan beschadigen.

de inhoud van het Gelukszakje

Ik ben gek op kleine zakjes en tasjes en bewaar deze altijd voor ‘je-weet-maar-nooit’. Deze zakjes gebruiken we om een gelukszakje te maken. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een prachtig zakje maken. Hier kun je een mooi model vinden.

Het gelukszakje is bij ons een amulet en talisman tegelijkertijd. Er zitten kleine voorwerpen in, zoals:
– een paar gedroogde rozenknopjes voor liefde en harmonie
– een munt (Chinees muntje) voor welvaart en dat de financiën blijven stromen
– een veertje om het licht en luchtig te houden
– een klein stukje Palo Santo, ofwel Heilig hout voor zuivering en aantrekken van geluk
– een bijzondere edelsteen, met de unieke kracht die in die ruimte wordt gewenst.

Elke kamer van je huis beschermd

In mijn vorige blogs heb ik al een paar edelstenen beschreven die je kunt gebruiken om een bepaalde energie in de betreffende ruimte te brengen. Je kunt ook een paar kleine steentjes in het zakje doen, maar doe dan nooit meer dan vijf tegelijkertijd.

Je werkruimte
Ik kan me voorstellen dat je in je werkruimte je creativiteit goed kunt gebruiken, vernieuwend bezig wilt zijn en volop energie hebben. En tegelijkertijd je beschermen tegen negatieve invloeden en je helemaal thuis voelen. Lees dan hier wat rode Japsis, Tijgerijzer, zwarte Toermalijn, Mookaiet en Versteend hout voor je kan betekenen.

Je woonkamer
Een woonkamer is om liefdevol met elkaar te communiceren en in harmonie met elkaar te leven. Openheid, hartverwarmend en er echt voor elkaar zijn bereik door in je gelukszakje Hematiet, oranje Calciet, Goudsteen, Carneool en Maansteen te doen. Lees hier de diepere betekenis van deze stenen.

Je keuken
Voeding is belangrijk voor onze gezondheid, niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook onze emotionele en geestelijke gesteldheid. Zuivere voeding helpt ons immuunsysteem te verstevigen en eventuele ziekten te voorkomen of te genezen. Het is dan ook belangrijk ons spijsverteringsstelsel en onze maag gezond te voeden met licht, natuurlijke en aardende voeding. Lees hier wat Agaat, Barnsteen, Citrien, Tijgeroog en Labradoriet voor je kunnen betekenen.

Je slaapkamer
Een slaapkamer is voor rust, om ’s nachts het contact met je Ziel herstellen, om heerlijk te dromen en eventueel visioenen te krijgen voor hoe nu verder. Stenen die werken op je hartchakra om je hart weer liefdevol op te laden en te ontdoen van negatieve invloeden die je eventueel die dag hebt opgedaan.
Geweldige stenen hiervoor zijn: Aventurijn, Calciet, Peridoot, Rozenkwarts en Jade. Behalve dan dat de Peridoot niet samen met andere stenen kan.

Aventurijn voor veerkracht, plezier en levensvreugde

Groene Aventurijn werkt op je vierde chakra, je Hartchakra en trekt voorspoed en geluk aan. De steen motiveert om je dromen waar te maken. De steen werkt kalmerend, beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Het stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties.

Aventurijn bevordert leiderschap, besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen negatieve invloeden.

Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de bloeddruk en je cholesterolgehalte. Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft een positieve werking op de huid, op de ogen, stress gerelateerde hoofdpijn en migraine.
Aventurijn schenkt levensvreugde en moed, bevordert humor en plezier. En helpt om het goede van het verkeerde te onderscheiden, en herstelt de veerkracht.

Groene Calciet voor spirituele groei en het loslaten van oud zeer

Groene Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan.
Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, de gewrichten en stimuleert de calciumopname.

Groene Calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op de huid, artritis, artrose, koorts en het immuunsysteem.
Calciet kan beter niet blootgesteld worden aan water.

Chakra’s: Blauwe Calciet werkt in op het keel chakra (5e). Honing en oranje Calciet werkt in op het heiligbeen chakra (2e), gele Calciet op het zonnevlecht chakra (3e) en rode Calciet op de basis chakra (1e).

Afgelopen dinsdag heb ik in mijn radioprogramma uitgebreid de verschillende kleuren Calciet toegelicht. En andere interessante wetenswaardigheden betreffende de stenen besproken. Je kunt dit nog tot en met 23 april 2019 beluisteren!

De unieke Peridoot versterkt je hart en je zenuwstelsel

De Peridoot werkt op onder andere je vierde chakra. De steen is geelgroen of olijfgroen tot donkergroen en is doorschijnend tot doorzichtig. De Peridoot is zo krachtig dat het de werking van andere stenen tenietdoet. Dus nooit samen met andere stenen dragen of bij elkaar leggen.

Hildegard von Bingen (zij leefde van 1098 tot 1179) wist al eeuwen geleden van de kracht van de Peridoot af, en zei daarover: ‘De Peridoot ontstaat uit de zonnegloed en de vochtigheid der lucht na het middaguur, tegen het negende uur van de dag en heeft een soort levens brengende kracht in zich. Deze is van de soort kracht die de jongen van een vogel of een viervoetig dier door zijn kracht zo gesterkt wordt, als de steen bij de geboorte naast hem ligt, dat hij vroegtijdig met lopen begint.
Wie aan hartpijnen lijdt, doopt deze steen in olijfolie en strijkt met de in olie gedoopte steen over de pijnlijke plaats dan zal het hem beter gaan. Als de pijn echter tot de buik doorgedrongen is, dan bindt men de met olie bevochtigde steen een dag en een nacht op de navel zodat de olie doordringt in de huid en als door een goede zalf zal zijn lijden verdreven worden.’

De Peridoot is een krachtige, beschermende en reinigende steen. De steen helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. Het maakt zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen. Peridoot helpt je om schuldgevoelens, gewetensproblemen, obsessies en opgekropte emoties (zoals woede en jaloezie) los te laten.
Bij mensen waar in de familie veel gevallen van kanker voorkomen kan de Peridoot preventief werken tegen deze verwoestende ziekte.

De Peridoot, ook wel Olivijn genaamd, heeft unieke eigenschappen. Het versterkt je immuunsysteem en al onze organen, maag en darmen alsmede de bloedsomloop worden voor zwaktes en infecties beschermt. De steen stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend voor de lever. Het heeft een positieve werking op het hart, longen, galblaas, darmen, thymus, milt en de ogen. Het vermindert of verlost je van pijn, zowel lichamelijk als emotioneel en geestelijk. De steen maakt je rustig en sterk.

Onderhoud: Reinigen onder lauwwarm stromend water, liever niet in zonlicht. Nooit met andere stenen samen laden of ontladen. Het liefst een keer per maand een nacht in een bloempot (met aarde gevuld) stoppen. Of regelmatig op een steen van Azeztuliet leggen.

Rozenkwarts, de steen van Liefde!

Rozenkwarts werkt op je vierde chakra, je Hartchakra en is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. Het opent je hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt je ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.

Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.
Tip: Leg Rozenkwarts nimmer in de zon, want dan zal deze verkleuren.

Jade, de steen van rijkdom en doelen verwezenlijken

De groene Jade werkt op je vierde chakra en is een zeer gelukbrengende steen. Maar pas op: wel de echte Jade! Omdat de steen niet goedkoop is worden er vaak stenen verkocht die op Jade lijken, zoals Aventurijn die men dan India of Afrikaanse Jade noemt. Of serpentijn en men noemt dat dan Chinese of Peking Jade.
In China zal in elk huis iets van echte Jade staan, het is het symbool van rijkdom. Jade kent, net zoals sommige andere stenen, een indrukwekkende geschiedenis.

Jade is een reinigende en beschermende steen en zorgt voor harmonie en evenwicht. Jade werkt op alle chakra’s, maar het sterkst op je Hartchakra. Het heelt je gebroken hart en zorgt ervoor dat je je weer gelukkig voelt. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid, en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het bevordert liefde en tolerantie.
Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Jade versmelt je Ziel met je lichaam en geest, en helpt je je doel in het leven te vinden.

Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en geeft energie.

Volgende week: gebruik de kracht van edelstenen in diverse zelf ontworpen en gemaakte voorwerpen. En stenen die werken op alle chakra’s!

Lieve groet,
Daisha

Bron: https://edelstenenenmineralen.nl/

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 18/04/2019

Reageren is niet mogelijk.