Intimiteit, Contact met je Ziel, Geld aantrekken, Intuïtie ontwikkelen, 2e deel Edelstenen & Chakra’s

Fijn, dat er zoveel belangstelling is voor Edelstenen & Chakra’s. In mijn vorige blog, nu al gelezen door 6.728 mensen, vertelde ik over de stenen die je helpen om je zelfvertrouwen, levensvreugde en wilskracht sterker te maken of te kunnen ontwikkelen. Ik heb daar in prachtige stenen beschreven die je helpen om je eerste chakra in balans te krijgen of te houden. Met daarbij uitgebreide informatie over de stenen en andere zaken.

Contact van Ziel tot Ziel

Ik heb een paar vragen ontvangen over onder andere rood staan bij de bank en of er een steen is tegen een dip. Daar geef ik onderstaand antwoord op. En ik vertel over stenen die je vitaliteit, levenslust, zelfwaardering en de verbinding met anderen ondersteunen en/of activeren. Ofwel stenen voor je tweede chakra. De chakra welke de zetel van je Ziel is en alles met intimiteit te maken heeft. Een gezonde tweede chakra betekent dat je helende gaven hebt, en dat je via gedachtekracht mens, dier of situatie kunt beïnvloeden. Met een gezonde tweede chakra heb je contact van Ziel tot Ziel.

Wanneer je tweede chakra uit balans is kunnen er allerlei lichamelijke en emotionele problemen ontstaan. Lees daartoe de uitgebreide beschrijving van de tweede chakra in mijn eerdere blog.

Wanneer de steen zijn werk heeft gedaan…

In mijn vorige blog kun je lezen over edelstenen die zowel voor de eerste als de tweede chakra ondersteunend zijn, namelijk Mookaiet en Tijgerijzer. Prachtige krachtige stenen, die je ruw of fijn geslepen kunt kopen. Mocht je, welke steen dan ook, willen aanschaffen neem dan minimaal een steen van 3 cm wanneer je deze bij je wilt dragen.

Een belangrijke en effectieve steen voor je eerste chakra ben ik de vorige keer helemaal vergeten. Jaren geleden kwam een man bij me met ernstige krampen in zijn benen en daardoor nauwelijks kon slapen. Ik gaf hem een Hematiet mee, na twee weken belde hij me en vertelde dat de krampen er nog slechts zelden waren. Om het nog meer te ondersteunen raadde ik aan om Urticalcin van A. Vogel regelmatig te nemen.
Twee maanden later was hij helemaal vrij van krampen. Elk jaar haalde hij bij mij – ik verkocht toen nog stenen, nu niet meer – een nieuwe Hematiet. Want elk jaar kon je zien dat de steen zijn werk had gedaan. Er kwamen barstjes in de steen en zelfs een keer was de steen doormidden gebroken. Hieraan kun je zien dat de steen zijn of haar best heeft gedaan. Je kunt zo’n steen beter niet meer gebruiken. Ook al zou je de steen opladen, de vernieuwende kracht is eruit. Het beste kun je de steen dan aan de aarde teruggeven.

Hematiet geeft zelfvertrouwen, doet je leven!

Hematiet is een sterk aardende, beschermende en harmoniserende steen. Hij geeft je zelfvertrouwen, vergroot je zelfrespect en je overlevingsdrang, en versterkt je wilskracht. Het mooie van de Hematiet is dat het sterk werkt op je eerste chakra. De steen verbetert je concentratie en je geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.

Fysiek stimuleert de Hematiet de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. De steen heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid. Hematiet heeft een positief effect op de lever, de aders, benen, kneuzingen, slapeloosheid en menstruatieklachten. Het is ook een goede steen ter ondersteuning van een detox.

Pas op met water! Wanneer je de Hematiet reinigt door middel van water, of wanneer hij in contact is geweest met water, droog de steen dan goed af. Net als ijzer gaat de steen anders roesten. Eigenlijk hoef je deze steen niet te reinigen. De Hematiet is zo sterk dat hij zichzelf reinigt en ook andere stenen kan ontladen c.q. reinigen.

Heb je last van aardstraling? Koop dan een ruw blokje Hematiet en leg dit op de plek waarvan je vermoedt dat daar teveel straling is. De steen stuurt de straling, voordat het bij je binnenkomt, terug naar de aarde.

Elke maand geld tekort

Via de mail kreeg ik de volgende vraag van P.: ‘Sta voortdurend rood op de bank. Kan soms niets meer betalen. Elke keer op de helft van de maand krijg ik de zenuwen, omdat er voor die laatste twee weken geen geld meer is. Is er een steen om geld aan te trekken of in ieder geval om al die rekeningen tegen te houden?’

Mijn antwoord: de net besproken Hematiet is een goede steen wanneer het geldtekort is ontstaan door impuls aankopen. Is je inkomen sterk verminderd door gezondheidsproblemen of door ontslag dan is Jade de beste steen. Jade is sterke ondersteuner van je vierde chakra. En is al eeuwenlang – zelfs al meer dan elf duizend jaar – de steen voor geluk, voorspoed en lang leven. En wel de groene Jade steen, de steen is er namelijk ook in andere kleuren. Waar Jade nog meer goed voor is bespreek ik later bij de vierde chakra. In China ontbreekt in geen enkel huis iets van Jade. Het is een echte geluksteen. Doordat echte Jade nogal duur is kan ik je ook de Goudsteen aanraden, ik noem deze ook wel de geldsteen.

Goudsteen, de wondersteen

In de zestiende eeuw probeerden alchemisten goud te maken. Ze wilden hun Ziel omsmeden tot spiritueel goud. Het lukte hen een steen te maken met ingesloten koper-deeltjes. En ze ontdekten dat deze steen een zeer krachtige, helende werking heeft. Sowieso heeft koper een reinigende werking, het weert negatieve energie af. Stukjes koper zou je altijd onder je verwarming moeten hebben om negatieve energie in je huis te weren, maar daarover een andere keer.

Goudsteen kan roodbruin, donkerblauw of groen van kleur zijn. De roodbruine kleur is de zogenaamde geldsteen, en werkt op je eerste chakra. De steen geeft kracht en energie, geeft hoop en bevordert een positieve kijk op het leven, werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het helpt je om je te doelen te bereiken. Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag, nieren, voortplantingsorganen en prostaat.

De roodbruine Goudsteen werkt niet alleen op je eerste chakra, maar ook op je tweede chakra, je heiligbeen chakra. Bovendien werkt de steen op je keel chakra, je vijfde chakra en je voorhoofd chakra, ofwel zesde chakra. Door de combinatie van deze chakra’s zorgt Goudsteen er voor dat je oplossingen vindt voor je financiële problemen. En je helpt om je financiën beter te beheren en helpt hoe je uit de financiële problemen kunt blijven. Bovendien trekt het geld – c.q. klanten – aan, geweldig wanneer je een eigen bedrijf of praktijk start.

Goudsteen is ook een goede steen voor innerlijke rust en/of afstand te nemen van heftige emoties. De steen heeft een positieve werking op de maag, nieren, longen, voortplantingsorganen en prostaat. De hersenen worden door Goudsteen geprikkeld waardoor het (logisch) denken en de concentratie verbetert. Verder is Goudsteen goed voor botten en spieren, het stoppen met roken en versterkt je reukvermogen. De steen geeft ruimte en lucht, zowel fysiek als emotioneel.

Zo kom je weer uit een dip!

Alle stenen die oranje van kleur zijn of oranje bevatten, zoals bijvoorbeeld Carneool, oranje Calciet, Goudsteen en Maansteen harmoniseren je tweede chakra. Ook al is de Maansteen niet oranje van kleur, het is de steen van vrouwelijke energie, de baarmoeder.

Vraag van K.: Regelmatig heb ik een dip, dan zie ik het effe niet meer zitten. Is daar een steen voor?

Mijn antwoord: Om uit een dip te komen zijn zelfs diverse stenen. Welke steen je het beste kan gebruiken ligt aan wat de oorzaak van de dip is. Zie je het niet meer zitten omdat je moe bent, te druk geweest en over je grenzen heen bent gegaan? Dan kun je het beste rode Jaspis als steen bij je dragen. Ervaar je veel negativiteit uit je omgeving dan kun je het beste Toermalijn nemen. Ontbreekt het je aan wilskracht, ben je besluiteloos en zie je het daarom even niet zitten, draag dan Tijgerijzer of neem deze steen in je hand wanneer je tot een besluit moet komen.

Hematiet helpt je om je negatieve gedachten te stoppen. Carneool geeft je moed om verder te gaan. Met oranje Calciet zie je de zon weer schijnen, in plaats van de donkere wolken in jezelf. En de Maansteen maakt je liefdevol naar jezelf, het maakt je zacht en activeert je intuïtie.

Heb je het gevoel dat je niet één maar wel een paar stenen zou kunnen gebruiken? Neem dan nooit meer dan drie verschillende stenen tegelijkertijd. Kies daarbij heel zorgvuldig welke stenen het beste bij elkaar kunnen zonder dat ze elkaar gaan tegenwerken. Van de nu genoemde stenen kun je het beste bijvoorbeeld samen dragen: rode Jaspis, Toermalijn en Carneool of Tijgerijzer, Maansteen en oranje Calciet.

Carneool geeft kracht en doorzettingsvermogen

Carneool is een geweldige steen om je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde te vergroten. De steen geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend en motiverend en stimuleert creativiteit. Het helpt je om voor jezelf op te komen en assertief te zijn wanneer dat nodig is. Het maakt je scherp, geconcentreerd, succesvol en doelgericht en helpt bij het oplossen van praktische problemen.

Fysiek maakt Carneool je vitaal en sterk, en vergroot je uithoudingsvermogen. Het stimuleert de stofwisseling, werkt activerend en is hierdoor een heel geschikte steen voor mensen die af willen vallen. Het heeft een positieve werking op het bloed, de bloedcirculatie en aders, werkt bloedstelpend en kan hierdoor ondersteunen bij onder andere spataders, aambeien, hielspoor, koude handen of voeten en neusbloedingen.

Carneool kan je helpen bij seksuele problemen, zoals vaginisme, frigiditeit en impotentie, en vruchtbaarheidsproblemen omdat het een positief effect heeft op de seksualiteit, voortplantingsorganen en de baarmoeder. Het bevordert de opname van voedingsstoffen en mineralen, ondersteunt bij menstruatie en overgangsklachten, depressieve gevoelens, en heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de rug, botten, gewrichten, nieren, reuma, artritis en artrose. Carneool werkt verwarmend.
De steen werkt opbeurend en motiverend en heeft hierdoor een positief effect op depressies. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt je tegen negatieve emoties van andere mensen.

Calciet bevordert geestelijke en spirituele groei

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert je analytisch denken, bevordert je concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (wel regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en je immuunsysteem. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname.

Oranje Calciet (tweede chakra) werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemming verbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft de steen ook een positieve werking op je darmen en galblaas. Tijdens de zwangerschap kan oranje Calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen.

Calciet kan beter niet (langdurig) blootgesteld worden aan water. Calciet komt van het Latijnse woord calx wat kalk betekent, en kalk lost op in water. Naast oranje Calciet heb je ook nog de gele, rode, groene en blauwe Calciet. Geel is voor je derde chakra, de rode en de groene voor je vierde chakra, de blauwe voor je vijfde chakra.

Maansteen versterkt je intuïtie en paranormale vermogens

De Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert je intuïtie en heeft een kalmerende werking op je gevoelsleven. De steen heeft een sterk effect op slaap en dromen, helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden. De steen ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Fysiek werkt de Maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

De spirituele en psychische werking van de Maansteen wordt ondersteund door hem op je voorhoofd te leggen. Wanneer je met de maansteen een elixer maakt, helpt dit heel effectief tegen slapeloosheid en slaapwandelen.
De Maansteen is een zachte en broze steen. Er komen gemakkelijk krassen in en is zeer breekbaar. Met het onderhouden van de steen is het verstandig om chemicaliën, fel zonlicht en water zo veel mogelijk te vermijden. Wanneer de steen zijn glans verliest kan je deze opwrijven met een doek met eventueel wat olijfolie erop. De Maansteen kan natuurlijk bijzonder goed opgeladen worden in het maanlicht.

Er zijn nog meer stenen die een helende werking hebben op je tweede chakra en tegelijkertijd op meerdere chakra’s, daarover lees je volgende week!

Bron: https://edelstenenenmineralen.nl/

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Ik heb een site gevonden met interessante en uitgebreide informatie over edelstenen: https://www.semoea.nl/edelstenen

 

Gewijzigd op 28/03/2019

Reageren is niet mogelijk.