Rust, Succes, de Zon in je Leven, een Wonder, Talisman, 3e deel Edelstenen & Chakra’s

Hoe kun je het beste een op jouw situatie toegepaste steen kopen? Misschien wil je iets oplossen qua gezondheid en/of op het emotionele of geestelijke vlak. Je kunt dan ‘googlen’ naar een steen die daarop van toepassing is. Je zult dan ontdekken dat er vele stenen zijn met (ongeveer) dezelfde werking. Heel verwarrend, want welke steen moet je dan kiezen?

Laat de steen naar JOU toekomen!

Meestal laat men dan zich adviseren door een stenen verkoper. Of de verkoper gebruikt de zogenaamde spiertest, ook wel Kinesiologie genoemd. Een goede methode, die sowieso beter is dan er een met je verstand kiezen of je te laten adviseren. Toch is er nog een betere methode, heel eenvoudig en zeer doeltreffend. Daarvoor zal ik eerst het een en ander uitleggen. Zodat de meest krachtig werkende steen, die helemaal op jouw situatie, jouw ZIJN is afgestemd, naar jou toe kan komen.

Naar aanleiding van mijn vorige blogs wilde een vrouw een bepaalde edelsteen kopen, waarvan ze dacht dat deze het meest geschikt zou zijn voor haar. Ze ging naar een betrouwbare winkel, maar door het gesprek met de verkoper liet ze zich verleiden tot het kopen van een andere steen dan zij in gedachten had. Jammer, want het betekent niet dat de steen die ze nu heeft goed zal werken.
Tijdens mijn radio-uitzending van afgelopen dinsdag waarin ik zeer veel informatie vertel over edelstenen, zei iemand op de chat dat geen enkele steen bij haar werkte. Behalve ooit een kleine rozenkwarts.

Heb jij ervaringen dat je je hebt laten verleiden tot iets wat niet je bedoeling was? (En dit is niet alleen op het gebied van het kiezen van een edelsteen. Het is ook op het gebied van keuzes maken, nieuwe activiteiten beginnen, etc.) Of heb je meegemaakt dat de zorgvuldig uitgezochte steen niet of nauwelijks werkte? Ik zal, voordat ik verder ga met de beschrijving van bepaalde stenen, eerst uitleggen hoe je het beste een steen voor jezelf kunt aanschaffen.

De beste manier is Licht!

In het boek: De Intelligentie van Licht  geschreven door Jacob Israel Liberman kun je lezen dat alles uit licht bestaat. Jijzelf, de natuur en uiteraard ook de stenen. Licht reageert op licht, daarom raad ik altijd aan: laat de steen jou kiezen!

Je kijkt namelijk niet met je ogen, maar met je brein. Het licht van wat dan ook, dus ook van een steen, komt vervolgens in onze hersenen en zet daar een geweldig ingenieus systeem in werking. Jacob Israel Liberman schrijft daarover het volgende:
‘De pijnappelklier, die door Indiase mystici wel het ‘derde oog’ en door Descartes ‘de zetel van de Ziel’ wordt genoemd, is de hoogste regulator van het lichaam en deelt op hetzelfde moment informatie over veranderingen in het omgevingslicht en over het magnetisch veld van de aarde met alle cellen van het lichaam.
Iedere lichaamscel wordt dus moeiteloos op de hoogte gebracht van iedere verandering en qua functioneren afgestemd op Moeder Natuur. Zo kunnen wij een natuurlijke toestand van eenwording bereiken zonder dat wij ons daarvoor hoeven in te spannen of ons denken hoeven te gebruiken.

Als het energieveld van het lichaam wordt geraakt door licht, klinkt dat allereerst in de pijnappelklier door. De pijnappelklier, die fungeert als de dirigent van het endocriene symfonieorkest, schakelt achtereenvolgens de hypofyse, de schildklier, de thymus, de alvleesklier, de geslachtsklieren en de bijnieren in. Hij doet dat door lichtenergie om te zetten in elektrische energie, magnetisme en uiteindelijk chemische energie.’

Eenvoudig gezegd: wanneer een steen zijn of haar licht naar je stuurt, reageren je hersenen via je ogen daarop en zetten een uniek systeem in jou in werking. Rechtstreeks naar je hele systeem, naar alle cellen van je lichaam, je aura én je Ziel!
Ofwel de steen die jou ‘roept’, waarvan men zegt dat je blik daarop valt, wordt gehoord door je Ziel, je hele Zijn, zowel fysiek, emotioneel als geestelijk. Het is echter secondewerk, voor je het weet neem je verstand het over en zegt: weet je het wel zeker?

Alleen het beste is goed genoeg

De pijnappelklier heb ik eerder uitgebreid beschreven. Men noemt de pijnappelklier, samen met de hersenstam, ook wel het reptielenbrein, omdat het het oudste deel van je hersenen is. Het is slechts op één ding georiënteerd: OVERLEVEN. Het reageert instinctief en automatisch, en het zal altijd het beste voor je willen. Lees de uitgebreide informatie over je pijnappelklier hier: https://www.daishadewijs.nl/je-onmisbare-derde-oog/

Er zijn vele webshops waar je prachtige stenen kunt kopen. Geen probleem wanneer je uitsluitend mooie stenen wilt verzamelen. Het kan echter wel een probleem zijn wanneer je wilt dat de steen je heelt, je helpt en ondersteunt. Op het plaatje kan het er heel mooi uitzien, maar vaak is het je verstand die daarop reageert. De steen kan namelijk niet zijn of haar licht naar je sturen, ofwel jouw licht kan niet reageren op het licht van de steen. En je moet altijd maar afwachten of de steen op de foto ook de steen is die je uiteindelijk in je brievenbus krijgt.

Wil je een steen, een edelstenen schedel, of wat dan ook kopen dat echt bij je past? Dat een sterke werking heeft om jouw issues op te lossen? Je kunt je dan eerst oriënteren welke het beste bij jouw situatie past, maar laat dat tegelijkertijd los wanneer je aandacht wordt getrokken door een totaal andere steen. Je Ziel weet immers beter wat goed voor je is dan je verstand.

Een steen voor je derde chakra

Je derde chakra, ook wel navel- of Zonnevlecht chakra of Solar Plexus genoemd. Je derde chakra heeft te maken met wilskracht, macht en onmacht. Je derde chakra ondersteunt je persoonlijkheid, je IK, je energie en je doel in je leven. Iedere steen die ik hieronder noem heeft zijn of haar eigen specialiteit, echter in essentie brengen de alle hieronder beschreven stenen je vrolijkheid, warmte en ontspanning.

Ik heb al eerder de derde chakra uitgebreid besproken. Wil je weten hoe je derde chakra wordt ontwikkeld of hoe je kunt weten wanneer deze uitbalans is? Of hoe je je derde chakra in balans kunt brengen en wat het voor je op fysiek, emotioneel en geestelijk gebied voor je kan betekenen? Lees dan hier: https://www.daishadewijs.nl/power-puberteit-spiritueel-mens-schuldgevoel-je-derde-chakra/

De stenen die zeer gunstig zijn voor je derde chakra zijn onder andere: Agaat, Barnsteen, Citrien, Tijgeroog en Labradoriet. Labradoriet werkt op je 3e t/m 6e chakra, dus daarover een volgende keer.

Agaat, rust, spirituele en geestelijke groei

Een betaalbare en voor vele doeleinden te gebruiken is de prachtige steen Agaat. De steen werkt op (bijna) alle chakra’s, het is een zeer helende steen. Een steen die zowel fysiek, emotioneel als geestelijk helpt.
Leg of zet een mooie Agaat-schijf of -geode met een witte, lichtblauwe, grijsachtige, in ieder geval waterachtige kleuren aan de noordkant van je woonkamer en/of werkkamer. Deze zal je dan op alle gebieden succes brengen. In je werkkamer wat werk betreft, in je woonkamer brengt het een fijne gezellige positieve en stimulerende sfeer. Geen rode agaat, die kun je beter in het zuiden van het vertrek zetten. Het zuiden staat in de Feng Shui voor waardering en erkenning.

Barnsteen, het wonder van Moeder Natuur

De prachtige doorzichtige Barnsteen is eigenlijk geen steen. Het is eeuwenoude hars van de boom dat uiteindelijk steeds harder is geworden. Hierdoor kun je ook zaadjes, vliegjes of andere insluitingen in de steen zien. Echt een stukje wonder van Moeder Natuur, Barnsteen kan wel 45 miljoen jaar oud zijn. Het is geel tot roodbruin van kleur.

In het Kerstverhaal geven de drie Wijzen uit het Oosten drie geschenken aan Jezus: Mirre, wierook en goud. In die tijd drie peperdure geschenken, Mirre is de hars, ofwel Barnsteen, van de zeer geurige en geneeskrachtige Mirre-struik. In het oude Egypte gebruikten men Mirre al voor diverse doeleinden. Soms wordt Mirre ook in geringe mate aan parfums toegevoegd.

Let op: Barnsteen wordt vaak nagemaakt uit kunststof. Hoe weet je of je de echte Barnsteen hebt? Natuurlijk bij een betrouwbaar adres zal dat geen probleem zijn. Wil je het controleren of het en echte steen is, houdt er dan een lucifer bij. Barnsteen zal dan weer zacht worden en gaan smelten. Wat moeilijker om te controleren zal zijn: doe het in een verzadigde zoutoplossing en de steen blijft drijven.

Barnsteen is een sterke echte talisman, het beschermt je tegen negatieve invloeden. En geeft je een steuntje in de rug als het even wat minder gaat. Het helpt je wanneer je depressieve gevoelens hebt. Barnsteen werkt het sterkst op je derde chakra, maar alle andere chakra’s zullen ook baat hebben bij deze geweldige steen!

Fysiek heeft Barnsteen een positieve werking op je immuunsysteem, alle organen en alle cellen van je lichaam. Het kan je helpen bij de ziekte van Lyme. Het versnelt wondgenezing en werkt verlichtend bij het doorkomen van tanden bij kinderen. Daarnaast is barnsteen ook een hele geschikte steen voor honden omdat het goed is tegen teken en vlooien en angstige honden wat meer zelfvertrouwen kan geven.

Het regelmatig dragen van Barnsteen stimuleert je humeur, geeft een zonnig gevoel en activeert je humor. De steen helpt je om je plannen om. te zetten in daden. Barnsteen geeft je daadkracht en energie, maakt je geduldig en harmonieus.

Citrien, de zon in je leven!

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfrespect. Citrien geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.
In de Romeinse tijd werd Citrien als de zon op aarde gezien. Men meende dat de steen het zonlicht had geabsorbeerd, en gebruikte het dan ook als amulet tegen rampspoed en onheil. Citrien staat voor een lang en gezond leven, de Romeinse soldaten droegen daarom Citrien op hun borstschild.

Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert je om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt tegen faalangst. Citrien stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Het helpt bij vermoeidheid en bij infecties, het verbetert de bloedcirculatie en helpt zowel fysiek, emotioneel als geestelijk bij bijna alles.

Let op: Citrien is een vrij dure en zeldzame steen, hierdoor heeft de handel er wat op gevonden. De meeste Citrien die op de markt wordt aangeboden, is geen echte Citrien. Veelal is het gebrande amethist. Verhit je amethist namelijk tot ruim 500 graden Celsius, dan wordt het gelig van kleur. Soms ook wordt rookkwarts tot ‘citrien’ verhit. Dus wees voorzichtig wanneer je Citrien koopt. Het zou jammer zijn dat je met een gebrande amethist thuiskomt.

Tijgeroog, beschermt tegen negativiteit en ontwikkelt je intuïtie

Tijgeroog is een beschermende steen die je aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen werd in de oudheid als amulet tegen het boze oog en zwarte magie gebruikt. Ooit was de prijs van Tijgeroog net zo hoog als die van diamant. In de negentiende eeuw was men in Zuid-Afrika op zoek naar goud en diamant. Wat men vond waren enorme hoeveelheden Tijgeroog, de prijs van deze steen kelderde toen sterk.

Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Het bevordert sterk je intuïtie en helpt om afstand van oud zeer te nemen. In moeilijke periodes geeft Tijgeroog je kracht, moed en vertrouwen. En helpt je bij twijfel en besluiteloosheid het juiste te doen. De steen geeft innerlijke rust, maakt je zelfbewust en bevordert je concentratie.
Fysiek werkt Tijgeroog pijnstillend, helpt bij zenuwen en heeft een positieve invloed op diverse gebieden van je lichaam. De steen ondersteunt kinderen die verlegen, hoog gevoelig zijn en/of gepest worden. Het zal hen zelfvertrouwen geven en minder angstig maken.

Volgende week: Edelstenen voor je vierde chakra en meer informatie over stenen.

Bron: https://edelstenenenmineralen.nl/

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Een interessante site met uitgebreide informatie over edelstenen is: https://www.semoea.nl/edelstenen

Gewijzigd op 10/04/2019

Reageren is niet mogelijk.