Hallo Spiritueel Mens

Spiritueel MensKlein in het Groot Zijn en Groot in het Klein Zijn

Beseffen dat je één bent met het grote geheel, doet je beseffen dat je klein bent, nietig bent én tegelijkertijd groot bent! Je hebt een functie in dit grote geheel, anders zou je niet hier op aarde zijn. Je kunt het vergelijken met de radertjes van een – ouderwetse – klok. Er zitten veel tanden aan de wieltjes en elke tand op het wiel heeft zijn functie. Zou één tand uitvallen, dan stopt de klok of de klok loopt niet meer regelmatig. Betekent dit dat als je doodgaat het leven voor de achterblijvers stopt? Nee, maar de anderen hebben wel tijd nodig om weer hun ritme te vinden en dat kan soms lang duren.

Eén Zijn met het Grote Geheel én Carrière maken, kan dat samen?

Eén zijn met het grote geheel is één zijn met ons aardse bestaan. Bij alle dagelijkse dingen betrokken zijn. Voorrang geven aan het grote geheel. Hiermee zet je jezelf wel en niet op de laatste plaats. Wel, omdat je in het belang van het grote geheel je eigen ik naar de achtergrond schuift. Niet, omdat je dit vrijwillig doet. Je hoeft niet, maar als bewust en spiritueel levend mens gaat het (bijna) als vanzelf.
Betekent dit dan dat je geen carrière mag maken? Nee, zeker niet, want wellicht is het juist goed om carrière te maken. Zodat je een voorbeeld bent voor anderen. Of omdat je via de functie die je hebt meer voor anderen kunt betekenen. Of doordat je veel geld verdient liefdadigheidsprojecten kunt ondersteunen. Of … zo kunnen er nog andere redenen zijn, waarom je juist wel carrière moet maken.

Het Hoeft Niet !

Het hoeft niet. Waarom het niet hoeft? Wij mensen hebben een vrije wil en het is verstandig om deze te gebruiken. Maar er is nog een andere reden: je Ziel is wellicht helemaal niet gekomen om hoog te vliegen.
Wanneer in één gezin meerdere kinderen zijn, zal ieder voor zich een ander pad hebben gekozen. Bij de verschillende paden horen andere karakters en missies om te volbrengen. Als ouder kun je daarom niet elk kind hetzelfde geven c.q. begeleiden. Niet omdat je er niet toe in staat zou zijn, maar omdat elk kind een andere begeleiding nodig heeft.

En als je volwassen bent, mag je jezelf (her)opvoeden. Terug naar je authentieke Zijn. Ieder mens is uniek, vergelijk je daarom nooit met een ander. Je kunt de ander tot voorbeeld nemen en het dan op je eigen wijze in de praktijk brengen. Het woord eigenwijsheid zit daar in: op eigen wijsheid doen ofwel eigenwijs zijn.

Een Vruchtbare Energie Uitwisseling

Wanneer je googled op vrijwilligers gevraagd kun je ontdekken wat jij voor het grote geheel zou kunnen betekenen. Of je kijkt bij ‘programmamakers gezocht’. Kies in ieder geval iets waarvan je hart blij wordt, dat houd je het langste vol. En zal het altijd een win-win-situatie zijn. Jouw hart is blij, maar ook het hart van de persoon of organisatie waarvoor je het doet. Zo is het een vruchtbare energie uitwisseling!

Lieve groet,
Daisha

 

 

Gewijzigd op 02/12/2017

Reageren is niet mogelijk.