Hoe werkt Aantrekkingskracht ?

Zwarte tanden en lelijk!

aantrekkingskrachtIk zag haar voor het eerst in de Officiersmess. Ze stond aan de bar, een paar mannen om haar heen lagen aan haar lippen. Schijnbaar was het erg leuk, want ze lachten samen wat af. Eén man stond dicht tegen haar aan en keek met een verliefde blik naar deze vrouw. Zo vanuit de verte zag ik een vrouw, die nogal dik was en gekleed alsof ze zo van het boerenerf af kwam. Terwijl het in de Officiersmess te Soesterberg, ik praat nu over midden jaren zeventig, gebruikelijk was om toch een beetje ‘feestkleren’ aan te hebben.

Haar gezicht was niet speciaal, zelfs een beetje opgezet. Haar haar was sluik en duidelijk niet gekamd. Nieuwsgierig geworden stapte ik op haar af en stelde me voor. Toen zag ik haar tanden, helemaal zwart en er ontbrak een enkele tand. Ze lachte nogal veel, dus de tanden waren regelmatig te zien. De man die het dichtst bij haar stond bleek haar man te zijn. Later hoorde ik dat ze ruim dertig jaar getrouwd waren. Doch de verliefde blikken van haar man naar haar waren nog steeds even sterk, alsof ze elkaar net ontmoet hadden.

De muziek ging spelen en er werd heerlijk gedanst. Ik had gelukkig danspartners genoeg, ik was en ben dol op dansen. Helaas lukt de wals niet meer zo vanwege de Parkinson die ik heb. Ook deze vrouw werd door de een na de ander ten dans gevraagd.
Later toen ik meer contact met haar had, ervaarde ik haar uitstraling. Het was een en al liefde en optimisme. Ze onthield wat je had verteld, ook al ontmoette je haar maanden later. Heel belangstellend vroeg ze dan naar dit en dat. Deze vrouw was zo bijzonder!

Ze noemden me kamerolifant

Uit mijn eigen ervaringen wist ik dat een buitenkant geen invloed heeft op je uitstraling. Als kind was ik al dik. Door mijn figuur kon ik met gym niet meedoen met alle oefeningen. Nimmer ben ik gepest, had juist een grote vriendenkring die me erg graag mochten. Ooit, het moet in 1959 zijn geweest, ik denk dat ik twaalf jaar was, heb ik een jaar op handbal gezeten bij Arnhemia in Arnhem. Zoals gebruikelijk had je dan ook uitwedstrijden. Handbal was leuk, maar de korte broek die ik aan moest vond ik niet leuk. Mijn dikke bovenbenen puilden onder het broekje uit.

aantrekkingskracht handbalGingen we naar andere plaatsen om te spelen dan waren daar altijd wel een paar kinderen die daar opmerkingen over maakten. Meerdere keren hoorde je dan ‘kamerolifant’ roepen. Mijn medespeelsters liepen dan naar de roepende kinderen toe en kwamen voor me op. Zelf trok ik me er weinig van aan. Het deed me juist er toe aanzetten om de tegenpartij te laten verliezen. En dat lukte, ik was erg goed in het vanaf verre afstand gericht gooien. Ook moeilijke ballen vangen was mijn specialiteit. Waarom ik dat zo goed kon? Lopen heeft nooit zo mijn voorkeur gehad en dat compenseerde ik hiermee volop.

De mooiste schoonheid kan diep ongelukkig zijn

De ervaring met de vrouw, die ik net beschreef, was mijn definittieve bewustwording dat de buitenkant van iemand niets zegt. Hoe je van binnen bent bepaalt de sterke aantrekkingskracht die je uitstraalt. Al eerder schreef ik over de vrouw zonder gezicht. Ook zo’n bijzondere ervaring.

Al in mijn jonge jeugd ontdekte ik dat schoonheid niet betekent dat je gelukkig bent. In de loop der jaren ervaarde ik dat men soms juist diep ongelukkig was. In de laatste jaren van de lagere school, eindjaren vijftig, had ik een vriendin. We waren een dag na elkaar jarig. Onze band was heel sterk, we begrepen elkaar dan ook zonder woorden. Ik vertelde haar over de fantastische uitvindingen die ik toen in gedachten had. (Deze uitvindingen zijn in de loop van de jaren negentig en beginjaren tweeduizend allemaal op de markt gekomen.) Mijn vriendin was beeldschoon, maar doodongelukkig. Waarom? Omdat ze niet wist of de jongens die achter haar aan zaten, dit deden om wie ze was of om haar uiterlijk. Gelukkig heb ik daar nooit last van gehad.

Mannenverslindend, vele gebroken harten

Eind jaren tachtig, tijdens de opleiding bij Michael Barnett, leerde ik Swaroopa kennen. Een plaatje om te zien! Alles was sexy aan haar, hoe ze zich bewoog, haar lichaam had de mooiste vormen en een ontzettend mooi knap en lief gezicht. Er was geen enkele man die aan haar verleidelijke blikken en bewegingen kon ontkomen. Zij deed geen enkele moeite om de mannen om haar vingers te winnen, dat ging vanzelf. Diverse keren moest Michael de vragen van een gebroken man beantwoorden, wanneer zij het contact met diegene had verbroken. Swaroopa had echt alles mee, ze was intelligent, ontzettend aardig en dan ook nog haar uiterlijk!

Ook al had ze bijna wekelijks een andere man in haar verleidelijke dans gevangen, gelukkig was ze niet. Vaak kroop ze ’s avonds bij mij in bed, omdat ze zich zo eenzaam voelde. Nooit wist ze of de mannen van haar hielden om wie ze was of dat het was om haar uiterlijk.

Jong getrouwd

Een oud gezegde is: op ieder potje past een deksel. Mijn moeder zei dat vroeger en zij had dat weer van haar moeder. Zo is dit van generatie op generatie doorgegeven. En waarschijnlijk zegt men dit nog steeds. Meestal ter geruststelling wanneer iemand wanhopig is en graag een relatie wil. Of men zegt het ter verklaring wanneer men niet begrijpt waarom een bepaald stel bij elkaar is.

Aantrekkingskracht Daisha 16 jaarIk had deze spreuk niet nodig, jongens genoeg die verliefd op me waren. Op mijn vijftiende had ik al vaste verkering en op mijn negentiende trouwde ik. Vroeg, te vroeg denk ik nu. Maar ja, je bent jong en je wilt wat…
De aantrekkingskracht was heel groot en toch vlak voor het huwelijk had ik grote twijfels. Ik wilde niet meer met hem verder en maakte het uit. Hij wist me echter over  te halen om toch met elkaar te trouwen. Zo geschiedde…

Wie je innerlijk bent telt !

Aantrekkingskracht werkt heel sterk. Het hoe en waarom hebben wetenschappers wellicht een fantastische verklaring voor, het blijft echter iets magisch. Je ontmoet iemand en ineens is daar die flits. Een flits van herkenning en van: deze man of vrouw wil ik beter leren kennen. Zoals je al begrepen hebt, heeft het niets te maken met hoe je er uit ziet. Je uitstraling is belangrijk, dat is de aantrekkingskracht.

Volgens de Dikke van Dale betekent uitstraling ‘het natuurlijke vermogen om zijn omgeving in de ban te krijgen van de eigen, krachtige persoonlijkheid’. Ofwel: je laat zien wie je innerlijk bent. In essentie is iedereen vol liefde en aandacht voor de ander geboren. Ben je het kwijt geraakt? Duik diep in jezelf en ontdek het!

Zondag 18 oktober a.s. vertel ik in het radioprogramma ‘Zielentaal’ hoe je contact kunt krijgen met je innerlijke zelf, met je Ziel. Het programma Zielentaal kun je elke zondagavond om 21.00 uur beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Uitzending Gemist’ terugluisteren.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: vorige week beloofde ik: Welke rol heeft God wat Zielscontact betreft? Dat vertel ik echt volgende week!

Wil je een uitgebreid persoonlijk of zakelijk advies? Kijk dan bij consulten naar de mogelijkheden en de tarieven. En bel naar 0575-502264 om een afspraak te maken.

 

 

Gewijzigd op 04/07/2017

Reageren is niet mogelijk.