Hoe werkt Helderziendheid?

 

2012 verloopt zoals ik in december 2011 voorspelde. Onder andere wat ik vertelde over de Verkiezingen in 2012. ‘De tegenstellingen bij de regeringspartijen nemen zulke vormen aan, dat men niet meer met elkaar verder wil gaan. In de tweede helft van 2012 zijn er nieuwe verkiezingen. Een nieuwe partij behaalt bij de verkiezingen twee zetels. Mark Rutte wordt weer de nieuwe minister-president.’

Hoe werkt nu helderziendheid ofwel voorspellen? In onze Ziel zit alles besloten dat in onze vorige levens, het huidige leven en toekomstige levens is geweest, gebeurd en gaat gebeuren. Onze Ziel bevat dus alles dat ooit in ons totale Zielenleven zich voltrekt, onze ervaringen, kennis en wijsheid. Onze Ziel kent onze oorsprong en waar we in al die levens naar toe willen groeien. Het enige dat de Ziel niet kent is hoe we ons daarbij als mens gaan voelen.
Dit is niet alleen in onze Zielen, maar ook in de Ziel van de Aarde, het Universum, alle mensen, dieren, alles dat bestaat, bestaan heeft en gaat bestaan.

Om in onze eigen Ziel te kunnen kijken, hebben we rust nodig. Vooral innerlijke rust. Het kan druk om ons heen zijn – liever niet – maar het moet vooral van binnen totale rust zijn. De antwoorden uit de Ziel komen namelijk heel zachtjes, fluisterend. Zo zachtjes dat je verstand het al gauw gaat overstemmen. Het verstand moet je dus, zoals dat heet, op nul zetten. Niets denken, het meest moeilijke voor de mens. Makkelijker is om te besluiten je te gaan concentreren op het Niets. Want als je niet wilt denken, ben je al aan het denken. Concentreren op het Niets is intunen in wat er diep in jezelf leeft, afstemmen c.q. contact hebben met je Ziel.
Ditzelfde doe ik als ik me op iemand afstem, dan is er een paar nanoseconden helemaal niets, geen enkele gedachte. Van daar uit komt het contact met de Ziel van de ander. Of niet, als men angstig is of druk of andere redenen heeft om mij niet toe te laten.

Helderziendheid of voorspellen, zie het als een talent. De één is een goede voetballer, wielrenner of schaatser, presteert op topniveau en verdient daar zijn geld mee.  Ik heb het talent meegekregen om me te kunnen concentreren op het Niets, op de Stilte, en kan daardoor in het verleden, het heden en de toekomst voor je kijken. Er zijn mensen die vinden dat ik daar geen geld voor zou mogen vragen.  Helderziendheid is echter net zoals de kwaliteiten en talenten van ieder mens. Het is een voorrecht als je je geld kunt verdienen met datgene waar je goed in bent én voldoening uithaalt. Talenten worden beloond met inkomsten, op welke manier dan ook.

Ik kijk nooit uit nieuwsgierigheid, waarom zou ik? Nieuwsgierigheid, in welke vorm dan ook,  vind ik sowieso energieverspelling. Je kunt je energie veel beter gebruiken om leerzame ervaringen op te doen. Je hebt een dergelijk talent niet gekregen om je eigen ik te bevredigen. Het is om anderen te helpen de weg te vinden op zijn of haar Pad des levens. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat ik naar iets toega dat jij liever verborgen houdt. Ik kijk naar datgene dat jij toestaat.

We komen hier op aarde om uit te diepen wat in vorige levens is blijven liggen. En op te starten waar we in de volgende levens weer mee verder willen gaan. We komen dus niet, zoals wel eens wordt beweerd, om iets goed te maken of af te maken. Het is juist het uitdiepen van wat in eerdere levens niet of slechts voor een deel is gedaan. Dat uitdiepen kan te maken hebben met je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Of de omgang met jezelf, met je ouders, kinderen, partner, etc. Of een combinatie van dit alles.
We hebben daar een lichaam voor nodig. Lex Persoon van www.lichtsferen.com zei eens: ‘Dat hele bewegingsapparaat van het lichaam, al die organen, al die cellen, al die hersenfuncties, prachtig, een perfect ontwikkelde machine, beter ontwikkeld dan de grootste computer die de wereld op dit moment kent. Maar haal je het gevoel eruit, dan is de machine een dodelijk wapen. Niet voor anderen, ook al gebeurt dat soms, maar een dodelijk wapen voor zichzelf. Hij vernietigt zichzelf, het is een absolute ‘destroyer’.’
Mooier kan ik het niet vertellen. Je Ziel heeft het lichaam nodig om zich op Aarde verder te kunnen ontwikkelen, en je lichaam is niets zonder de Ziel. Je Ziel neemt dan ook het lichaam dat het beste past bij het huidige proces in je leven.

Terug naar het helderziendheid. Iedereen kan zich afstemmen op de Ziel van het Universum, de Aarde, dus je zou ook kunnen horen wat deze nodig hebben. Je kunt horen wat het verleden is geweest, het heden en de toekomst. Alles is in het NU besloten, omdat je Ziel – dus ook de Ziel van het Universum, van Nederland, van de politici – het verleden, het heden en de toekomst kent, kun je ‘horen’ wat deze Ziel vertelt.
Dat vergt intense Stilte. Je kunt daarover in mijn boek lezen. Bij www.stilte.nu kun je het boek Stilte… geboren in stilte bestellen.

Intense stilte vergt zowel innerlijke als uiterlijke Stilte. En daar is de plek waar ik woon en werk, de Wellenberg, uitermate geschikt voor. Hier is nog volkomen stilte. Kijk maar eens bij www.wellenberg.nl
In die Stilte – en dit schrijf ik met een hoofdletter S, omdat het een Heilige Stilte is – kan ik me afstemmen op de Ziel van Nederland, op de Ziel van de politici. Maar, zoals ik al eerder zei, als Nederland of de politici iets verborgen willen houden, dan dwing ik daar niet toe. Zo gebeurde het ook met mijn afstemming vorig jaar in december 2011 op het jaar 2012.

In mijn radioprogramma Daisha Live via www.radiomerlijn.nl vertelde ik de dinsdag voor de verkiezingen hoe het nu verder gaat. Je kunt het hier beluisteren…

Lieve groet,
Daisha 

Gewijzigd op 01/01/2017

2 Responses to “Hoe werkt Helderziendheid?”

 1. Marnie Krom

  Mooie vertaling van wat het Zijn, de stilte en de kracht kan betekenen in ons leven. Je maakt het zo voor veel mensen heel helder en transparant. En wellicht dat dat randje angst en onwetendheid plaats maakt voor een stukje herkenning. Dank je wel.

  • Daisha

   Dat hoop ik ook Marnie, dank voor je lieve woorden.

   Lieve groet,
   Daisha

Reageren is niet mogelijk.