Ik ben Vrij !

 

Ik ben Vrij: ik bepaal hoe ik denk en handel! Niet de ander, niet mijn lichaam, niet mijn omgeving, niet mijn werk, niets bepaalt hoe ik moet denken of handelen. Mijn geest is volkomen vrij om dat zelf te bepalen. Ook al werkt de ander, mijn lichaam of wat dan ook niet mee,  dan ben ik nog steeds Vrij.
Want ik ben niet de ander, ik ben niet mijn lichaam, ik ben niet mijn denken of wat anders. Nee, ik heb te maken met de ander, ik heb een lichaam, ik heb te maken met omstandigheden. Aspecten die mij helpen om tot Heelheid te komen. Al deze ervaringen vervullen niet mijn verlangen tot Heelheid. Ze zijn de weg er naar toe!

Vrij Zijn
Om vrij te zijn hoef je niets aan jezelf te veranderen,
niets aan je leven te veranderen,
niets aan anderen te veranderen of je omstandigheden.
Het enige dat je hoeft te doen is: je denken veranderen!

Alles dat je al in je hebt, kun je niet buiten je zoeken. Je kunt het wel wakker laten worden, het zichtbaar maken voor jezelf door het voorbeeld van een ander te volgen. Daarbij spelen je geduld, je doorzettingsvermogen, overgave en andere kwaliteiten een grote rol. Maar ook dat heb je, is in jou aanwezig, dus gebruik het ten volle.

Verander je denken en je verandert je Leven! Vrijheid wordt vaak gezien als de mogelijkheid om te doen en te laten wat je wilt, maar vrijheid gaat altijd gepaard met verantwoordelijkheid. Des temeer verantwoordelijkheid je op je neemt, des temeer vrijheid zal je ervaren.

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord het in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Lieve groet,
Daisha

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

 

Gewijzigd op 12/11/2016

Reageren is niet mogelijk.