Je Levensweg…

In mijn programma ‘Zielentaal’ heb ik elke week onderwerpen betreffende – hoe kan het ook anders – de Ziel, de innerlijke bron van ons. Ook wel onze innerlijke God, onze oerbron genoemd. Het programma is op zondagavond 21.00 uur live te beluisteren via Radio Merlijn, en daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

A.s. zondag is het thema ‘Eenvoud en Gelukkig Zijn!’ Het leven kan zo eenvoudig zijn, net zoals gelukkig zijn eenvoudig is. Waarom maakt de mens het zichzelf toch zo moeilijk? Alles dat je herkent in de ander, herken je doordat het ook in jou is.

Welke weg bewandel jij?

In mijn vorige blog schreef ik: ‘zie alles wat er in je leven gebeurt als een Inwijdingsweg.’ Je leven is geen school om kennis op te doen, maar een ervaringsweg. Wanneer je je leven als school betiteld, dan zou je in een bepaald gebouw moeten verblijven en les krijgen van één iemand, de docent. In veel opzichten lijkt een school op een lopende band in een fabriek. Je wordt als leerling door een vast proces heen gehaald, en kom je uit de fabriek als ‘volleerd’, net als alle anderen.

Een inwijdingsweg is anders. Een weg bewandel je, gaat altijd door of juist niet. Je hebt immers doorgaande en doodlopende wegen, elke weg is weer anders. Je hebt snelwegen die druk of rustig kunnen zijn, waarin je met veel of weinig mensen iets snel bereikt. Regelmatig zal je een zijweg moeten nemen, anders kom je niet op je bestemming aan. En enge steegjes, die nauw en donker zijn.

Sander en ik wonen aan het einde van een doodlopende weg. Voordat je bij ons komt heb je eerst, zoals de meeste mensen zeggen, drie kilometer door de ‘middle of nowhere’ gereden. En ieder die hier voor het eerst komt vraagt zich dan onderweg af: ‘ga ik wel goed, heb ik wel de juiste weg genomen?’
Ons pand is namelijk nauwelijks zichtbaar wanneer je die drie kilometer aan het rijden bent. Daarbij kom je twee keer het bord ‘doodlopende weg’ tegen, twee keer voor de meeste mensen de waarschuwing ‘ga niet verder, want er is niets meer’.

Voor de mensen die gewend zijn in het denken van ‘het is beschreven, dus het zal wel goed zijn’ komen er uiteindelijk vanzelf. Men krijgt namelijk een routebeschrijving toegestuurd, waar precies in staat aangegeven wat je tegen kunt komen. Om bij ons te komen is niet alleen de weg een puzzeltocht, maar ook nog hoe je uiteindelijk bij mij kunt komen. Dat vraagt doorzettingsvermogen en vertrouwen van de mensen.

Kom in het Paradijs!

Sommige verdwalen en geven het uiteindelijk op en zijn dan zo verstandig om te bellen. Zodat Sander ze naar ons toe kan loodsen. Ofwel die vragen hulp, wat sowieso in het leven verstandig is als je er even niet uitkomt.
Uiteindelijk, wanneer je al die obstakels (soms staat er een koe midden op de weg) hebt genomen en het vertrouwen hebt gehouden, kom je in een Paradijs terecht. Je ziet doodlopende wegen hoeven dus niet verkeerd te zijn. Ze leiden je vaak naar de meest mooie bestemmingen!

Onze boerderij staat midden in een natuurgebied, met alles er omheen wat de natuur ons maar kan bieden. Vele diverse vogels, herten, alle soorten wild en dan hebben we zelf nog schapen, ezels, kippen, poesen, en onze hondjes Lizzy en Chico.
Heerlijk om zo te kunnen wonen, en dan hoe het ook nog binnen is… echt een Paradijs. Van de week kwamen twee dames voor een consult, door hun enthousiasme wat ze allemaal zagen, vergaten ze me te begroeten. Het was vijf minuten lang: Oh, wat mooi, wat mooi! En dan tegen elkaar: heb je dat gezien en dat?

Een lange weg vol obstakels

Je begrijpt zo’n Paradijs bereik je niet zomaar eventjes. Daar heb ik vele verschillende wegen voor moeten nemen. Diepe dalen en hoge bergen (ook al hebben we die niet in Nederland) ervoor genomen. Op elk gebied diverse tegenslagen moeten overwinnen, zowel financieel, emotioneel als fysiek. Soms duurde de tegenslag jarenlang, een andere keer kort – en alles dat daar tussen in zit

Vanaf mijn geboorte is mijn leven tumultueus geweest. Daar kun je sterk van worden of het kan je verzwakken. Ik heb voor het eerste gekozen, want geloof me het is een keuze die je maakt. Je kunt je zelf het slachtoffer voelen van de tegenslagen, of elke keer weer je schouders er onder zetten en weer doorgaan. Doordat ik zoveel heb meegemaakt in mijn leven, op alle gebieden, en ik daar diep in ben gedoken, ben ik een ervaringsdeskundige geworden. Heel waardevol voor jezelf, en zeer waardevol voor anderen!

Een waardevol mens!

Wat ik merk is dat mensen die veel hebben meegemaakt altijd klaar staan voor anderen. Ze kunnen vele mensen begrijpen, omdat ze het zelf hebben beleefd en eruit gekomen zijn. En daardoor kunnen ze (bijna) iedereen helpen.

Zo waardevol zijn deze mensen! Nog steeds maken ze daardoor veel mee en blijven ze de wegen nemen van nog meer ervaringen.

Alles dat je herkent in de ander, herken je doordat het ook in jou is.

Er zijn mensen die een opleiding volgen, een klooster ingaan of anderszins een inwijdingsweg aangaan, maar vergeten dat hun leven dat al is. Natuurlijk is het goed om kennis op te doen, of opleidingen, seminars, workshops, etc. te volgen, maar duik er dan diep in. Zie alles dat je doet, je dagelijkse leven, je gezinsleven, je werk, relaties, opleidingen, etc. als een ervaringsweg of inwijdingsweg. Wanneer je dat doet, haal je alles uit jezelf en je leven. En volgens mij komen we daarvoor hier op aarde.

Liefde is…

Mijn overtuiging is: ieder mens is goed zoals die is! Of anders gezegd: de essentie van iedereen is Liefde. Ieder mens is hier op aarde gekomen om zichzelf te delen met anderen. Niet altijd zal de vorm die men daarbij verkiest Liefde lijken, maar eigenbelang, dus toch weer Liefde: zelf Liefde!

Er wordt gesproken over onvoorwaardelijke liefde. Dit bestaat niet zolang je de Heelheid in jezelf nog niet ervaart, ontdekt hebt, bewust bent, eigen hebt gemaakt. Zolang je roddelt en/of kwaadspreekt over een ander, jezelf of de ander niet accepteert – al is het maar één aspect, dan ben je niet tot onvoorwaardelijke Liefde in staat.
Wanneer je dan liefde geeft, is het om wat terug te krijgen. En dit kan vele vormen hebben: een goed gevoel, respect van en waardering door de ander, geborgenheid bij of liefde van de ander. En geloof me, daar is niks mis mee, ook dat is Liefde.

Voel je niet klein als iemand tegen je zegt dat hij of zij onvoorwaardelijk lief heeft. Wanneer iemand werkelijk vanuit het hart onvoorwaardelijk liefde deelt, heeft diegene niet de behoefte om het onvoorwaardelijke liefde te noemen. Degene die onvoorwaardelijk liefheeft zal dat nimmer zo benoemen. Het is voor die persoon zo gewoon om Liefde te delen, dat het geen bijzondere naam hoeft te hebben. Echte liefde deel je zonder daar groots over te doen. Liefde is… !

Uit de praktijk

Vergeet nimmer: alles dat je herkent in de ander, herken je doordat het ook in jou is. Zowel de mooie kwaliteiten als de minpuntjes. Zie je liefde, dan is dat de weerkaatsing van de liefde in jezelf. Zie je kracht, dan herken je het vanuit je eigen kracht. Zie je… noem zelf maar wat je ziet in bepaalde personen. Datgene is ook in jezelf, misschien nog niet wakker gemaakt, maar het is er!

Regelmatig krijg ik mails van mensen die hebben begrepen dat ons leven hier op aarde geen lijdensweg hoeft te zijn, maar juist bedoeld is als een vreugdevol gebeuren. Dat laatste kan als je je leven ziet waarvoor het bedoeld is: ervaringen op te doen en daardoor je geluk ontdekken!

N. mailt: ‘Vooreerst ben ik enorm blij en dankbaar om wat ik het afgelopen jaar heb mogen leren van u; het heeft me veranderd en op een heel andere manier naar mezelf en anderen leren kijken. Op dusdanige manier zelfs, dat ik er zelf verbaasd over ben. Onlangs werd ik me opeens sterk bewust van het feit dat ik véél positiever en respectvoller over mezelf denk, zowel naar mijn lichaam toe, als naar wie ik denk als persoon te zijn. Dat laatste is zeker en vast hier en daar nog voor verbetering vatbaar, maar… oefening baart kunst…’

R. mailt: ‘Graag wil ik je laten weten dat ik merk dat ik ontwikkeling doormaak. Vorig jaar augustus ben ik gestart met de TA en uitzendingen van radio Merlijn gaan luisteren. N.a.v. de onderwerpen die bij de TA en radio Merlijn worden behandeld ontstonden er persoonlijke vragen en hebben wij in februari van dit jaar een consult afspraak gemaakt.
Tijdens ons consult kreeg ik uitleg en advies van jou wat ik echt even moest verwerken. Dit zorgde ervoor dat ik in maart in conflict raakte met mezelf en spiritualiteit. Of liever gezegd… in conflict over het feit dat ik me steeds meer dingen bewust wordt wat confronterend is.

Wat nu zo mooi en bijzonder is, is dat deze ‘verwerkingsperiode’ me nieuwe inzichten heeft gegeven. En Satsang van afgelopen zondag heeft me een boost gegeven om ook het zoeken naar ander werk weer op te pakken. Het is net of dingen nu samenvallen en de tijd er klaar voor is om een nieuwe weg in te slaan.  Zo heb ik veel beter duidelijk wat voor soort baan ik zoek waardoor ik veel gerichter kijk naar vacatures en daarop reageer.
In maart kon ik nog geen afstand doen van mijn huidige baan. Onlangs hebben zich een aantal situaties voorgedaan op mijn werk die mij hebben geholpen de stap nu te kunnen zetten naar ander werk. Ik besef dat in maart de tijd nog niet rijp was en ik eerst nog wat leermomenten nodig had om het aan te gaan.

Wat ik meeneem n.a.v. Satsang is me beseffen dat ik het mezelf gun om een nieuwe stap te zetten. Mezelf de moeite waard vindt om te solliciteren op functies waarvan ik altijd dacht, dat is niet weggelegd voor mij, te hoog gegrepen. Leren om mezelf op waarde te schatten zonder hoogmoedig te worden of mezelf te onderschatten.
Dankjewel voor je geduld en dat je jouw kennis en wijsheid deelt en ik daarvan mag leren.’

Gratis een nieuwe Levensweg bereiken?

Doe je nog niet meer aan de GRATIS tweejarige opleiding Transformatie Academie? Of ben je tussentijds een beetje afgehaakt? Medio augustus 2019 staat de opleiding weer open voor aanmeldingen. Dus blijf alert, laat deze kans niet voorbijgaan. Of kom eens naar Satsang, luister naar de programma’s – eventueel mijn programma’s – bij Radio Merlijn. Je ziet aan bovenstaande mails wat het je kan brengen!
Radio Merlijn is gratis te beluisteren, voor Satsang vraag ik een kleine vergoeding.

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 29/06/2019

Reageren is niet mogelijk.