Je Lichaam Vertelt…

Ons lichaam verraadt ons karakter.

Je lichaam verklapt je hele ZIJN. Je lichaam vertelt je karakter, je gezondheid en hoe het met je huidige energielevel is. Zelfs waarvoor je hier op aarde bent gekomen vertelt je lichaam.
Hoe het met je organen is gesteld kun je onder andere zien in je gezicht. Ons gezicht is als een atlas waarop alle organen te zien zijn, men noemt dat gezichtsdiagnose. Een hele oude leer is fysionomie, ofwel de kunst om door middel van het gezicht van iemand zijn of haar persoonlijkheid te kunnen lezen.
Chinezen noemen het Siang Mien en zijn daar al meer dan drieduizend jaar bedreven in. Ze zijn nog steeds zeer deskundig in je gezicht te lezen, dus mocht je gezicht lang worden bekeken door een Chinees dan kan het goed zijn dat hij of zij je gezicht aan het ‘lezen’ is. Zou het daarom onbeleefd zijn in veel oosterse landen om iemand lang aan te kijken?

Onze oren zijn er niet alleen om op ingenieuze wijze geluiden te horen, er zijn vele accupunctuur punten in onze oren waarmee we onze organen kunnen herstellen c.q. verstevigen. In de Traditionele Chinese Geneeskunst vindt men op onze oorschelp een projectie van ons hele lichaam. Je lichaam is in je oor afgetekend als een foetus met het hoofd naar beneden. Elk onderdeel van ons lichaam is als reflexzone terug te vinden. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met de ongeveer 360 reflexzones in onze oorschelp!

Elke vinger van je hand vertegenwoordigt een orgaan en je karakter. Je duim heeft te maken met je wilskracht en emoties zoals angst, etc., maar ook met je maag en je milt. In je wijsvinger kun je je nieren en je blaas terugvinden, maar heeft ook te maken met hoe je denkt over jezelf of een ander. Je middelvinger heeft te maken met je lever en je gal, en tegelijkertijd met je ‘vuur’, je passie of het ontbreken daarvan. Je ringvinger is verbonden met je longen en je dikke darm, en die liefde die je voelt voor jezelf en anderen. Je pink is hoe je in het leven staat, je basis en is verbonden met je hart en dunne darm.

Ik heb al eerder blogs over je handen geschreven.
Namelijk over hoe je je karakter in je hand kunt zien.
En ook wat je vingers verklappen over je seksleven.
Zie daartoe de links onderaan dit artikel.

Hoe ingenieus is ons lichaam…

Bij een cursus handreflexologie leer je dat je in je hand alles van je lichaam kunt zien. Niet alleen de organen, maar ook je botten, de zenuwen, bloedsomloop, etc. In een cursus handlezen leer je dat je handen spiegels van je Ziel zijn. In je handen staat belangrijke informatie over je persoonlijke ontwikkeling, je gezondheid, relaties, je werkzame leven of niet, alles over eventuele kinderen, etc. etc. En dan hebben we nog onze voeten en tenen waar dit ook allemaal in te vinden is, exact alle informatie die ook in je handen en je vingers te zien is.

Ons lichaam is zo fantastisch, zo geweldig ingenieus dat wetenschappers in de huidige tijd nog steeds nieuwe organen ontdekken. In Wibnet kun je lezen: ‘In de ruimte tussen de bekende organen hebben Amerikaanse wetenschappers een verborgen orgaan ontdekt. Het wordt het Interstitium genoemd en het is een soort bindweefsel dat in het hele lichaam voorkomt. Het loopt langs je longen, onder je huid, rond je darmen en langs je bloedvaten. Artsen dachten dat het vooral diende als een soort steiger om de organen op hun plaats te houden en dat het onafhankelijk van elkaar in holtes in het lichaam voorkwam. Maar nu blijkt uit gedetailleerde microscoop beelden dat dit weefsel vol zit met identieke cellen met vloeistof en eiwitten en dat het allemaal samenhangt – alsof het een orgaan is. Dat misschien wel de sleutel tot de genezing van kanker bevat’.

Laten we zuinig zijn op ons lichaam. Het is de ‘jas’ voor onze Ziel, ook wel het voertuig van de Ziel genoemd. Sommige mensen zijn zuiniger op hun auto dan op hun lichaam. Wanneer het een auto is die op benzine rijdt zal men er vast geen diesel als brandstof in doen. Terwijl het lichaam vaak moet doen met slechte voeding, te weinig water drinken, te veel alcohol gebruiken, of men rookt wat de longen niet kunnen verdragen. De auto krijgt regelmatig een onderhoudsbeurt. Kun je hetzelfde zeggen over jouw lichaam?

Door sommige mensen wordt de vorm van hun lichaam niet geaccepteerd. Ze doen er alles aan, meestal door middel van plastische chirurgie, om het om te vormen tot iets anders. Terwijl je toch echt het lichaam hebt dat bij de missie van je Ziel past.
Ben je naar de aarde gekomen om liefde, moederlijke liefde, uit te stralen en te geven? Dan heb je uiteraard een moederlijk figuur, brede heupen en dikke bovenbenen, wat mollig, etc.
Ben je gekomen om snelle beslissingen te nemen? Dan heb je het figuur van een sporter. Ben je gekomen om te genieten van dit leven, omdat een vorig leven alleen maar keihard werken was? Dan heb je het figuur van een Bourgondiër en heb je meestal een buikje. Het is belangrijk dat je weet wat je levensmissie is. Of je kunt het zien door te kijken naar de vorm van je lichaam!

Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen

In je lichaam kun je je fysieke, emotionele en geestelijke gesteldheid terugvinden. Niet alleen via je handen, voeten, gezicht of oor, ook wat de bouw betreft hoe de gevoelssituatie is van de persoon, het karakter en wat de persoon aangenaam vindt of niet. Zodra je je ontwikkelt, of wanneer je karakter verandert en/of anders in het leven gaat staan, past je lichaam zich daarop aan en verandert mee.

Transformatieprocessen werken van buiten naar binnen, en van binnen naar buiten.
Het is een wisselwerking die doorwerkt in ieder aspect van je leven.
Dus ook qua lichaam, zowel aan de buitenkant als van binnen.

Om jezelf te toetsen wat nu werkelijk bij je Ziel past, kun je een soort Cito-toets met jezelf doen. Een Cito-toets is er om te kijken welk soort onderwijs bij je past. Deze toets is om te zien welke rol van het leven op dit moment bij je past. Net zoals de Cito-toets is dit ook een moment opname en zou je elk jaar of halfjaar de volgende toets met jezelf ‘moeten’ doen.

Speel een week lang elke dag een andere rol. Dit kun je doen door iemand na te doen, die je kent. Iemand die je bewondert, maar ook iemand waar je je aan irriteert en alles dat daar tussen zit. Dus elke dag een andere persoon zijn die je kent en nadoet.

Er is nog een manier, je hebt vast wel eens gedroomd over hoe je leven zou kunnen zijn als je rijk was en alles had wat je hart wenst. Doe één dag van de week of de situatie al zo is, en dan de andere dag alsof je alles verloren bent en niets meer hebt. De volgende dagen gebruik je dan bijvoorbeeld om de verleidelijkheid zelf te zijn, de lieftallige of de overactieve persoon, de vreselijk luie persoon, een gek mens, etc.

Wat je ook kunt doen, de ene dag een heel tevreden mens zijn met alles dat op je pad komt. De volgende dag met niets tevreden zijn en kijken wat dat je brengt. Vervolgens een mopperdag houden, om de dag daarna een (glim)lachdag te spelen. Ach, eigenlijk hoef ik geen voorbeelden te geven, natuurlijk kun je zelf ook bedenken welke rollen je in zo’n week kunt spelen.

Zelf heb ik vele verschillende rollen, zelfs op één dag. Neem bijvoorbeeld een dag als gisteren, een dag vol consulten. ‘s Morgens denk ik alleen maar aan mezelf, ik neem de tijd om me te douchen, rustig aan te kleden, te ontbijten, etc. Daarna ben ik de dierenverzorgster en zorg ik voor de vissen, de vogels en de hondjes. Even later ben ik de poetsvrouw en zorg ik er voor dat alles lekker schoon is en er netjes uitziet. Dan ga ik als secretaresse van mijzelf achter de computer om een uur lang mails beantwoorden. De ene mail puur praktisch, de andere mail om iemand op weg te helpen. Vervolgens komt de eerste persoon op consult en werk ik met mijn gaven. Tussen de afspraken neem ik pauze om weer ‘helemaal schoon’ te zijn voor de volgende persoon.

Aan het einde van de dag had ik een receptie en was ik de zakenvrouw. Om vervolgens er ’s avonds voor manlief te zijn, en (telefonisch) voor mijn zoon een moeder. Zo kun je op één dag heel wat verschillende rollen spelen. Ook je kleding pas je daarop aan, en natuurlijk gedraag je je ook anders. Het liefste help ik altijd even mee, maar ja op een deftige receptie wordt dat niet gewaardeerd. Terwijl wanneer je een familiebijeenkomst hebt dat juist op prijs wordt gesteld. Zo presenteer je je in elke situatie weer anders. Je bent niet anders, je speelt een andere rol!

Ik ben altijd mijzelf!

Op de receptie zei iemand: ‘Ik probeer altijd mezelf te zijn’. Toen dacht ik: ‘Welke zelf zou ik dan nu zijn? De poetsvrouw, de bediende, de verzorgster, de adviseur, de zakenvrouw of degene die nu in nachtjapon zou lopen omdat ik dat zo heerlijk vind.’
In mezelf moest ik lachen, ik zag me al in al die verschillende rollen daar op de receptie. Toch zijn al die rollen de IK. Dus zo moeilijk moet het niet zijn om een rol te spelen die op dat moment bij de situatie past.
En weet je, het doet nimmer afbreuk aan de IK wanneer je je je vrijwillig aan de omstandigheden aanpast. Wel als je je gedwongen voelt, maar wie dwingt je dan? Is het degene waarvan je voelt dat je het slachtoffer bent? Maar dan ben je tegelijkertijd ook de dader, ofwel door te kiezen voor het slachtoffer-zijn maak je de ander tot dader!

Nu een wat korte beschrijving, meer een inleiding, over je wat je lichaam allemaal vertelt.
Volgende week ga ik er uitgebreider op in.
Het worden een paar afleveringen over wat je Lichaam allemaal aan je vertelt!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je de gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staan mijn radioprogramma’s en iedere week wordt mijn blog er in vermeld, dus dat is twee in één!

Dit zijn de artikelen die ik eerder schreef over hoe je je karakter in je hand kunt zien. En ook wat je vingers verklappen over je seksleven:

https://www.daishadewijs.nl/helende-handen-contact-elleboog-en-handchakras/

https://www.daishadewijs.nl/dit-verklappen-je-vingers-over-je-sexleven/

 

 

 

Gewijzigd op 06/09/2018

Reageren is niet mogelijk.