Je overal Thuis voelen…

Thuis in jezelf maakt dat je je overal thuis voelt, of dat nu in je eigen huis is of ergens anders. Zelfs een hotelkamer maak je tot je thuis. Thuis zijn in jezelf betekent dat je Ziel een thuis heeft gevonden in je lichaam. Je Ziel leeft eeuwig, is niet gebonden aan dit leven. Wanneer dit leven voorbij is gaat de Ziel weer verder. Je Ziel is wel gebonden aan je lichaam, heeft zelfs het lichaam dat je nu hebt uitgekozen om een écht thuis te hebben.

deel 7 2 liefde en lichaamJe bent gesterkt wanneer je vanaf de zwangerschap tot ongeveer vierjarige leeftijd liefdevol bent gekoesterd. Als je in deze fase van je leven bescherming en geborgenheid hebt ervaren, sta je stevig in het leven. In deze eerste periode van je leven word je wilskracht, je zelfvertrouwen en verbinding maken met een ander ontwikkelt. Hierin wordt de basis gelegd voor hoe je later als volwassene in het leven staat. Ook daarna is het natuurlijk belangrijk om liefde te ontvangen. Heeft het in de eerste jaren van je leven ontbroken aan liefde, dan twijfel je vaak aan jezelf en je eigen kunnen. Faalangst of wantrouwen naar je omgeving zijn het gevolg van een zwakke basis.

Liefde begint bij je Lichaam!

Hoe kun je je zelf liefde geven? Liefde voedt ons element aarde. Het element aarde in ons heeft betrekking op ons lichaam, ook het fijnstoffelijke lichaam ofwel onze aura. Hierbij horen de kwaliteiten van eigenwaarde, discipline, betrouwbaar, geduld, creatief en geaard zijn. Je leeft in het nú, je ervaringen uit het verleden gebruik je als adviezen voor het heden. Je hebt geen behoefte om telkens terug te kijken wat je allemaal is overkomen. Je ziet het als leerervaringen in plaats van traumatische gebeurtenissen.

Je probeert situaties niet krampachtig vast te houden. Wanneer je merkt dat het niet meer bij je past, ga je verder of je begint gewoon opnieuw. Doordat je bestand bent tegen tegenslagen raak je niet snel van streek. Je hebt plezier in het leven en bent positief ingesteld. Van je werk maak je je hobby of andersom; van je hobby maak je je werk. Je staat met beide voeten op de grond. Bewust van wat er om je deel 7 5 lichaam en liefdeheen gebeurt en waar nodig is help je. Doordat je praktisch, actief en handig bent ben je overal welkom.

Onbalans wordt balans

Hoe merk je dat het element aarde in onbalans is in je systeem? Lichamelijk merk je het doordat het ruiken minder is, of door lage rugklachten, constipatie, weinig energie hebben, koude voeten, broze nagels en botten of een zwak gebit kunnen ook tekenen van een bepaalde onbalans zijn. Psychisch merk je het doordat je angstig bent, soms zelfs een zelfvernietigingsdrang hebt, ook verslaving of zelfkastijding horen daarbij. Negatief in het leven staan of depressief zijn. Sociaal ervaar je het doordat je niet het eerste contact met een ander durft te leggen. In een groot gezelschap voel je je onzeker en zou je het liefst ongezien willen blijven. Zolang het element aarde in je niet in balans is, is je hele bestaan min of meer onzeker.

Hoe kun je het element aarde voeden in jezelf als je het gevoel hebt geen goede basis te hebben? Het klinkt misschien raar, maar op de eerste plaats door ervoor zorgen dat je tanden, nagels en botten goed gezond en stevig zijn. Ook het kraakbeen in je verdient aandacht. Door regelmatig te sporten pomp je het bloed door je lichaam, waardoor een goede doorbloeding ontstaat. Deze doorbloeding voedt je met nieuwe energie. Loop zoveel mogelijk, loop dan stevig stappend, eerst de hak op de grond zettend en dan de voet afrollen naar je tenen.deel 7 1 lichaam en liefde

Stampend door het leven…

Elke dag even goed stevig met je hakken stampen helpt je onzekerheid te verdrijven. Dansen is ook zo’n fantastisch medicijn. Dansen op goede basmuziek, net zoals indianen: lekker stampend dansen met af en toe een oerkreet slaken. Ook andere muziek is prima, als je maar goed met de voeten op de grond blijft. En als dat allemaal nog niet genoeg helpt: ga hard brullen, zingen, schreeuwen. Tijdens het autorijden, wanneer je dan toch weer in de auto bent gestapt, is dat heerlijk om te doen. Mocht je niet alleen in de auto zitten, maak er met de ander een spelletje van: wie het hardste kan schreeuwen. Heerlijk om met (klein)kinderen te doen.

Wat ook goed helpt: elke dag een paar keer met je vuisten op je borst slaan, net zoals een aap, en dan oerkreten slaken. Helpt fantastisch!

Door liefde te geven én te ontvangen word je een goed geaard mens.

Op deze manier geef ik mezelf elke dag liefde: ‘s Morgens sta ik op een zodanig tijdstip op dat ik voor mezelf alle tijd heb. Begin ik om negen uur te werken, dan sta ik om kwart voor zeven op. Eerst de dieren verzorgen, een kopje thee zetten en dan: meer dan een uur helemaal voor mezelf. Alle aandacht is dan op mijzelf gericht. Na gedoucht te hebben, kijk ik door mijn slaapkamerraam naar buiten. Nu heb ik een heerlijke omgeving om naar buiten te kijken. Misschien heb je ook ergens een plekje waar het aangenaam is om naar te kijken. Of nog beter: ga er op uit, een half uurtje wandelen. Terwijl de natuur of de stad ontwaakt.

Voor het aankleden masseer ik mijn lichaam met een natuurlijke bodylotion. De rug doe ik met de achterkant van zo’n handje, je weet wel een houten ruggenkrabber met een platte kant. Maar het kan ook met een badborstel en daar dan natuurlijk de achterkant van nemen. Ik masseer, aai en streel mijn huid. Elk plekje van mijn lichaam ken ik.deel 7 4 liefde en lichaam

Wat daarbij belangrijk is: accepteer je lichaam zoals het is. Tenminste dat doe ik al vanaf mijn tienertijd en geloof me, ik heb geen mooi lichaam. Het is de jas van mijn Ziel, zonder mijn lichaam kan mijn Ziel niet leven. Mijn voeten brengen me waar ik heen wil, mijn handen helpen me dat te doen dat ik wil. Mijn hele lichaam helpt me om te bestaan. Ik ben dik, altijd geweest, maar ik ben volkomen tevreden met mijn lichaam. De vorm van mijn lichaam is die als van de oermoeder, ofwel als de Venus van Willendorf!

Aan jezelf liefde geven doe je door je lichaam te koesteren en te verwennen, hoe je lichaam ook is. Je hebt precies het lichaam dat bij je missie hier op aarde past, dus precies bij je Ziel past!

Leef je leven vol humor, lach om jezelf, lach om je droevige situatie. Mocht je triest zijn, kijk dan naar jezelf of naar de situatie alsof alles één grote grap is. Wat heb je er aan om je leven te vergallen? Dat is een vorm van zelfkastijding. Mocht ik eens zo’n bui hebben, dan visualiseer ik mezelf met het zweepje op de rug. En zeg ik tegen mezelf: ‘Kom op, ik ben óp aarde gekomen om te genieten, dus stop en deel 7 lichaam en liefdegeniet!’

Een beauty zijn is soms een last!

Toen ik dertien jaar oud was kwam mijn liefste vriendin, Jacqueline, heel verdrietig bij me. Jacqueline was een prachtig mooi meisje. Mooie grote ogen, een fijngesneden gezicht en een lichaam als van een fotomodel. Toch was haar schoonheid voor haar een handicap: ze wist niet of de jongens verliefd waren op haar of op haar lichaam.

Dit was de eerste keer dat ik met dit fenomeen werd geconfronteerd. Jacqueline had een prachtig lichaam en was juist daardoor onzeker! Die twijfel en onzekerheid ging ook niet over toen ze ouder werd. Vanaf mijn zestiende heb ik haar nooit meer gezien, dus ik weet niet of het nog zo is. In de loop der jaren zijn er meer knappe, beeldschone vrouwen op mijn pad gekomen. Vaak heb ik ze moeten troosten als ze zich vertwijfeld afvroegen of de liefde van de man of vrouw naar haar of haar lichaam was gericht. Ze waren soms zo ongelukkig en onzeker, dat ze óf met de ander speelden óf een relatie niet aan durfden te gaan. Ik heb áltijd de zekerheid gehad dat de jongens – en later de mannen – van mijzelf hielden en niet alleen van mijn lichaam.deel 7 3 lichaam en liefde

Nu we het toch over mannen en vrouwen hebben; seks is ook ontzettend goed om je te aarden. Uiteraard wel de liefde met genegenheid bedrijven en niet alleen maar om de ‘daad’. Tegelijkertijd met de stimulatie van het geslachtsorgaan, stimuleer je een heel belangrijk meridiaanpunt. Dat punt ligt tussen je anus en de genitaliën. Dit wordt ook wel cv 1, het conceptie meridiaan punt nr. 1 ofwel het perineum genoemd.

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!
Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’.
Het
 begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren:

 

Gewijzigd op 02/10/2016

One Response to “Je overal Thuis voelen…”

  1. Lucien

    Mooi gezegd” datgene wat je in je leven is overkomen zien als leerervaringen ipv traumatische ervaringen” dat haalt de zwaarte er een beetje vanaf.
    En wat betreft dik zijn, ik ben ook dik en ga proberen mijn afkeuring eens proberen om te buigen in ” ik heb het lichaam van een oermoeder” Dikke mensen zijn heel vaak vol liefde en heel zorgzaam en jammer dat dit in onze cultuur niet wordt gewaardeerd.
    Groetjes Lucienne

Reageren is niet mogelijk.