je Toekomst, je Hogere Zelf Kroonchakra, de Zevende Chakra

Je Zevende chakra, je Kroonchakra of Kruinchakra genaamd, is de Kroon op je hoofd. Ofwel het zorgt er voor dat je Ziel in je lichaam blijft. Het is je bescherming en tegelijkertijd de verbinding met het Kosmische, vandaar ook de naam het Kosmisch Bewustzijn. De kroonchakra – bekroond worden – verbindt alle niveaus van de mens tot één geheel: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het is het pure weten. Je geniet van aardse zaken, maar weet het materiële te relativeren. Je hebt contact met de kosmos, het Goddelijke. Je straalt rust uit en je weet dat je bestaan zinvol is. Je hebt vrede, vertrouwen en het gevoel van Heelzijn.

Contact met ons Hogere Zelf

Deze chakra is de verbinding met je Hogere Zelf. Iedereen heeft wel eens zo’n moment gekend, het gevoel dat alles één is, dat er meer is dan wat je kunt zien. Een verbondenheid ervaren waarbij je geen scheiding meer voelt tussen jou en het Al. Door je op deze energie af te stemmen, maak je contact met je Hogere Zelf. Je voelt dan geen 7e-chakra-1verschil meer tussen je innerlijke Zijn en het uiterlijke leven. Je voelt je één met alles. Op zo’n moment hebben we contact met ons wezenlijke zelf. Je leert hierdoor de ware zin van je leven kennen. Door inkeer en stilte leer je de essentie van je leven te ervaren. Het is een subtiele energie, die slechts in rust kan worden waargenomen.

Wanneer deze chakra in balans is kan je de vreselijke dingen die er in je leven en in de wereld gebeuren relativeren. Je innerlijk weten ‘weet’ waarom en wat er gebeurt. Met een in balans zijnde zevende chakra ontdek je de ware zin van je leven. Je kunt áchter de dingen kijken, de dingen die je niet ziet maar die er wel zijn. Je hebt voorspellende gaven, visioenen die bewaarheid worden, je bent in contact met de subtiele kosmische energie. Waardoor het Een Zijn met alles en iedereen sterk wordt ervaren. De eigen ‘ik’ hoeft niet zo nodig op de voorgrond te treden. Je kent je bestemming in dit leven en leeft daarnaar. Het is de mysticus, de wijze, de goeroe, de monnik of non, ieder van ons kan het zijn!

Waar, wat en hoe?

Waar zit je kruinchakra? De naam zegt het al: op je kruin. Het rondje op het hoofd dat priesters – als ze nog haar hebben – kaal scheren om verbinding te hebben met het Goddelijke.

Wil je je hand nu even op je kruin leggen? Dan met je vingertoppen goed aandrukken. Weer weghalen en terwijl je hand weg is, voel je nog steeds je kruin. Het kanaal naar ‘boven’ toe staat nu open. Wanneer je vanuit dit gevoel de ontspanning door je hele lichaam laat gaan, dan voed je jezelf met lichte Kosmische Energie. Laat deze lichtenergie door je lichaam stromen, via je voeten gaat het uit je lichaam om vervolgens via je aura weer naar je kruin te gaan.. Een heerlijke ontspanning waardoor je het leven weer aankunt. Je zevende chakra ontspant en doet nieuwe energie door je lichaam stromen.

Wat regelt je zevende chakra? Deze chakra regelt het psychische van je, het geestelijke en het regelt je zintuig de huid. Je zevende chakra heeft ook te maken met je centrale zenuwstelsel. De kleur bij deze chakra is violet-wit. Violet bewerkstelligt een transformatie en opent je voor andere dimensies. Wit draagt alle kleuren in zich, heeft te maken met het Al. Wanneer je een lapje op je huid zou dragen of ondergoed van wit of violet dan helpt het je je 7e-chakra-kleur-2zevende chakra te ontwikkelen. Nog beter is natuurlijk kleding met deze kleuren te dragen.

Van nature weten we dit in ons onderbewuste. Let maar eens op, wanneer iemand of jijzelf met iets totaal nieuws gaat beginnen dan zal je altijd een stuk kleding met deze kleur dragen.

Waardoor kan je Kroonchakra uit balans raken?

Daar zijn vele oorzaken voor. Wanneer je vroeger strenge, dogmatische (religieuze) regels kreeg opgelegd, of dat je dat nu jezelf aandoet. Wanneer je continu ‘pleast’, blinde gehoorzaamheid, wanneer je veelvuldig leugens vertelt over jezelf of anderen, door cynisme. Maar ook door lichamelijke problemen, bijvoorbeeld regelmatig migraine aanvallen, hersentumor, geheugenverlies, dementie.

Wanneer deze chakra niet in balans is, kun je diverse klachten hebben. De disharmonie veroorzaakt vooral psychische problemen, zoals waanbeelden, diverse angsten, hysterie, bang om iemand of iets te verliezen, hij of zij verliest zich in materiële zaken. Ook klachten in het centrale zenuwstelsel en de hersenen kunnen met disharmonie van deze chakra te maken hebben. Maar ook een minderwaardigheidsgevoel, starre overtuigingen, of dat men niets van spiritualiteit wilt weten.

Je merkt het wanneer iemand veelvuldig over zijn of haar problemen vertelt, nauwelijks aandacht hebbend voor anderen. Wanneer je kruinchakra volkomen uit balans is, dan ben je een totaal stuurloos mens. Dan weet je echt niet meer hoe je verder moet leven en indien dit chakra jarenlang verstoord is kan zelfdoding volgen.

Hoe kun je zien of de Kruinchakra ontwikkeld is?

Wanneer de zevende chakra is ontwikkeld, dan zie je dat aan iemands gedrag. De persoon is een ware leider, op geestelijk en/of aards niveau. Het is een geaarde persoon, die goed bij zijn innerlijke wijsheid kan komen. De persoon geniet van aardse zaken, maar weet het materiële te relativeren. Hij of zij heeft contact met de Ziel van de mens en met het Universum, het Goddelijke. Weet goed zijn eigen grenzen te stellen en geeft wanneer dat nodig is ook anderen zijn grenzen aan. Er straalt een vredige liefdevolle rust vanuit deze persoon, een Heelzijn. Wanneer je te maken krijgt met zo’n persoon dan voel je dat je de persoon kunt vertrouwen.7e-chakra-3

Onze voorbereiding op een volgend leven

Zoals onze basischakra haar wortels kent in voorgaande levens, zo kenmerkt onze kruinchakra de toekomst. In dit leven maak je via je zevende chakra de voorbereidingen voor je volgende leven. Dat betekent dat deze chakra functioneert als de wortels van je volgende leven. Hoe meer bewustzijn is opgebouwd in dit leven, hoe meer je je ervaringen van dit leven hebt verwerkt, des temeer levenswijsheid neem je mee naar je volgende leven. In wezen ben je je hele leven bezig om het karma uit het verleden, ofwel je geestelijke erfenis, te helen c.q. te overstijgen. Zodat je in een volgend leven met een hoog bewustzijn en schoon van angsten of belemmeringen kunt beginnen. Om met al die wijsheid die je nu opbouwt anderen te kunnen helpen en/of uit te dragen.

In dit leven participeer je op de wijsheid van vorige levens, maar doordat er eventuele littekens in je Ziel zijn meegenomen wil deze wijsheid niet altijd tot ontplooiing komen. Ieder mens komt op aarde om zichzelf te vervolmaken en om met datgene dat reeds is ontwikkeld anderen te helpen. In eerste instantie het gezin waar in je wordt geboren, daarna je partner, je kinderen, familie, vrienden, collega’s en anderen.

Wat kun je doen om je kruinchakra in balans te krijgen?

Om je kruinchakra in balans te krijgen zijn er diverse manieren. Een heerlijke hoofdmassage bijvoorbeeld, deze ontspant en ontwikkelt je kruinchakra. Natuurlijk is het lekker als iemand anders dat bij je zou doen, beter is het 7e-chakra-4om het elke dag een paar minuten bij jezelf te doen. Wanneer je dagelijks krachtig en aandachtig je haren wast dan doe je het al.

We gaan beginnen: masseer de zijkanten van je hoofd door met je vingers te ‘tokkelen’ en spiraalvormige bewegingen te maken. Tokkelen is je vingertoppen op en neer laten gaan, net als of je piano speelt. Doe dit enige tijd, net zolang totdat je voelt dat het ontspannen en energierijk aanvoelt.

Daarna ga je met je vingers heen en weer over het midden van je hoofd. Van voren, de grens van je (oorspronkelijke) haarlijn en dan naar achter tot aan de onderkant van je schedel, de zogenaamde hanenkam. Je schuift met je vingers van beide handen naast elkaar heen en weer, beweeg ze in tegengestelde richting langs elkaar heen.
Tokkel daarna over je hele hoofdhuid en neem af en toe je haren tussen je vingers en trek daaraan. Echt een heerlijke massage plus dat het je kroonchakra ten goede komt!

Stilte, de weldaad voor je Kroonchakra!

Wat heel goed is: Stilte… je zevende chakra heeft veel stilte nodig. Wanneer je diverse stilte momenten in jestilteboek dag inbouwt zal je merken dat je kruinchakra, je Kosmisch bewustzijn, zich sterk ontwikkelt. In het door mij geschreven boek – Stilte… geboren in stilte! – staan tips hoe je de stilte kunt beleven.

Wanneer je het moeilijk vindt om stil te zijn, zet dan meditatieve muziek op. Muziek waarbij je gedachten wegvloeien. Het is niet de stilte om je heen die belangrijk is, maar de stilte in je gedachten. Wanneer je mooie muziek opzet, ja, dan kun je gewoon niet meer denken en stoppen je gedachten vanzelf.

Muziek van bijvoorbeeld: Chris de Burgh met Here is your Paradise; Adiemus met Adiemus; Aeoliah met Devotion; Anugama met Shamanic journey; Daan van Kampenhout met The given Soul 2; Deva Premal met Gayatri Mantra; andere mantra’s en mooie lichte klassieke muziek!

Nog een manier is een visualisatie oefening te doen.

De dag overdenken, ook heel belangrijk om je zevende chakra te ontwikkelen!
Kijk elke avond voordat je gaat slapen naar de dag van vandaag. Je laat de dag als het ware als een film aan je voorbij gaan. Je probeert je elk detail voor de geest te halen. Je zult merken dat, hoe vaker je dit doet, je steeds meer details ziet van die dag. Kijk niet alleen wát je hebt gedaan, maar ook: wat is mijn rol daar in geweest.
7e-chakra-2Had ik het anders kunnen doen? Ben ik tevreden over hoe ik het gedaan heb? Ben ik niet tevreden? Welke zaken of handelingen zijn bepaald door mijn verstand? Of door mijn opvoeding of heb ik het altijd zo gedaan? Liet ik me beïnvloeden door wat anderen zeggen of van mij verwachten? Welk gedrag wil ik van mezelf veranderen, zodat ik me prettiger voel, sterker voel, meer geaccepteerd voel, meer geaard voel? Kwam mijn gedrag voort uit hoe ik me altijd gedroeg of doordat ik me aanpaste?

Het lijken veel vragen, maar deze vragen en antwoorden gaan in een flits aan je voorbij. Het mooie hiervan is dat je jezelf steeds beter leert kennen én wat die ‘Zelf’ wil. Ga niet oordelen, dat is zeker niet de bedoeling Je hebt daar ook niets aan, want de dag is voorbij en je kunt niets meer anders doen. Je kunt je wel voornemen om het de volgende dag anders te gaan doen. Maar dat hóeft niet, je zal merken dat doordat je er nu bewust van bent ga je het al anders doen. Alles waar jij je bewust van wordt heeft een reflectie in je ‘IK’, in je ZIJN! Door deze innerlijke dialoog elke dag toe te passen bouw je zelfvertrouwen op!

De spreuk bij je Kroonchakra is: Ik weet en begrijp!

Volgende week: de zeer belangrijke Kleine Chakra’s !

Lieve groet,
Daisha

P.s. Elke dinsdagavond kun je meedoen met mijn radioprogramma ‘Meditatie’.  A.s. dinsdag begeleid ik je in een oefening je Derde Oog Openen! Je kunt het daarna nog de hele week beluisteren via Uitzending Gemist. Luister via de internet radio Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de hele serie over de chakra’s? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 05/03/2019

One Response to “je Toekomst, je Hogere Zelf Kroonchakra, de Zevende Chakra”

  1. Patricia Duits

    het is belangrijk als je aan je zelf werkt ook jezelf de tijd geeft om alles te laten integreren, er wordt een zuiveringsproces opgestart ; zowel lichamelijk-geestelijk en op ziels niveau en dat doe je niet zo maar eff snel. Geeft het de tijd die het nodig heeft. Ik ziet er momenteel weer midden in die nu naar het einde toe gaat. IK GUN MIJ DIE TIJD EN DIE ZUIVERINGSFASE IN DE VOLLE GLORIE, OOK AL BEN IK DAN EFF UIT BALANS EN KAN niet overal aan mee doen ; straks weer wel

Reageren is niet mogelijk.