Kosmisch Geregeld !

Wat voor je bestemd is werkt.
Is het niet voor je bestemd dan lukt het niet en zit alles tegen.
En dit laatste is niet helemaal waar. Soms vraagt de Kosmische Energie om je doorzettingsvermogen te gebruiken.
Hoe weet je nu of je door moet zetten of beter kunt afhaken wanneer je iets wilt bereiken? Door elke keer je hart te volgen, door vallen en weer opstaan. Door er nimmer aan te twijfelen dat je op een gegeven moment precies daar energetisch terecht komt wat uiteindelijk de bedoeling is.

Crisis? Nee, meer twijfel…

In mijn boek ‘Stilte… Geboren in stilte’ schrijf ik in hoofdstuk 9 over de Heilige of de Held. Hier in het kort wat ik daarover schrijf : ‘Enige jaren geleden werd ik door God voor een keuze gesteld. En deze keuze bracht mij in een korte hevige crisis. Ik kreeg een erg verleidelijk aanbod en kon kiezen tussen: De Weg van de Held of de teruggetrokken Heilige.

De weg van de Heilige was: me uit alles terugtrekken, stoppen met mijn werk. Ik zou genoeg financiële middelen krijgen om voor de rest van mijn leven te gaan rentenieren en/of te gaan mediteren! Een zeer verleidelijk aanbod! Gaan reizen, elke dag helemaal voor mezelf.

Of …

De weg van de Held was: groter groeien, offers brengen, gróte offers werden er zelfs gevraagd! Zonder dat bekend gemaakt werd wat de bedoeling is. Als ik ernaar vroeg kreeg ik ‘volledige overgave en vertrouwen’ als enig antwoord.’
Midden in deze crisis (Als je het een crisis mag noemen, het was meer een niet weten wat te doen.) vroeg een goede vriend mij: ‘Het werk dat je nu doet is dat voor jou een roeping?’ Mijn antwoord kwam zonder enige aarzeling: ‘JA!’
Ik hoorde dat dit ‘JA!’ zo krachtig uit me kwam, dat ik op dat zelfde moment meteen wist: ik kies voor de weg van de Held.

Een lange weg

Deze keuze werd mij gesteld in juli 1997. Een paar jaar daarna kon ik het pand en de grond dat ik toentertijd had voor een groot bedrag verkopen. Zo groot dat ik had kunnen gaan rentenieren en nooit meer hoefde te werken. Maar de weg van de Held was een andere weg, een weg inderdaad met grote offers zoals later bleek. Het pand in Huissen werd verkocht en ik kon ‘per toeval’ het pand waar we nu in wonen en werken kopen.

Waarom per toeval? Al een paar jaar was ik bezig om overal, zelfs in het buitenland, te zoeken naar een vergelijkbaar iets dat ik had gehad. Een mooi oord waarin ik kon wonen én werken, met een mooie natuurlijke omgeving. Nergens vond ik wat ik in het visioen had gezien. Met alle andere panden die ik hiervoor had gehad waren in detail zoals ik een tijd daarvoor had gezien. Het visioen is dan met zoveel details dat het niet kan missen welk pand het moet zijn. Voor dit nieuwe pand zag ik een pleintje met een grote boom in het midden, en om dat pleintje stonden een paar gebouwen. Het leek zelfs op een klein Frans dorpje, vandaar het zoeken in het buitenland.

Ik had een paar jaar de tijd gekregen, terwijl het al was verkocht, om in Huissen weg te gaan. Maar er was wel een uiterlijke datum bepaald, namelijk 1 juli 2004. Daarna zou ik 1.000 euro boete moeten betalen voor elke dag dat ik langer zou blijven.
Vlak voor 1 juli 2004 vroeg ik uitstel, met moeite kreeg ik het tot 1 september 2004. Het was inmiddels eind augustus en nog had ik niets gevonden. Was ik in paniek? Nee, want ik vertrouw erop dat wanneer het voor me bestemd is dat het dan ook op tijd komt.

Eind augustus ging ik met een makelaar een dag op pad om diverse panden te bekijken. Aan het eind van de dag zei ik tegen hem: nee, het is niet wat ik zoek. ‘Wat zoekt u dan?’ vroeg hij.
Ik vertelde wat ik in een visioen had gezien, waarop hij antwoordde: ‘Maar dat staat nog niet te koop, maar ik weet dat deze mensen het wel moeten verkopen. Ik ga contact met ze opnemen.’
Een dag later kreeg ik bericht dat de mensen het inderdaad gingen verkopen. Weer vroeg ik uitstel om nog een maand in Huissen te mogen blijven, met de reden waarom. En kreeg dit ook.

Helaas, na een maand waren de papieren voor de aan- en verkoop nog steeds niet in orde. Weer kreeg ik gelukkig uitstel, nu zelfs tot april 2005. Zolang had ik niet nodig, in september werd het voorlopig koopcontract getekend, in november 2004 betrok ik de Wellenberg. Toen bleek dat het pand ontzettend verwaarloosd en uitgeleefd was. Een bouwtechnicus had het bekeken en zei dat we er zo in konden trekken, maar dat bleek totaal niet zo te zijn.

Het geld was op!

Dertig mensen, schilders, timmerlieden, elektriciens, etc. hebben drie maanden hard gewerkt om alles zo te krijgen dat het min of meer geschikt was voor onze bedrijfsactiviteiten en om te kunnen wonen. En toen… was al het geld op!
Plus dat de crisis al meteen voelbaar was in de eerste paar jaren en niemand, bijna niemand, meer kwam. Wat hebben Sander en ik het financieel zwaar gehad, zelfs tot 2009. Vijf jaar lang heel spaarzaam en sober geleefd, wat ontzettend goed is voor de mens om dat te ervaren. Altijd eerst de rekeningen betalend en daarna pas voor onszelf iets uit kunnen geven qua eten, kleding etc. Elke maand weer ‘bankje spelen’, want we mochten ook niet te lang rood staan op de bankrekeningen. Dus werd er heel wat heen en weer geschoven als er wat geld binnenkwam.

In juni 2008 hebben we de politieke partij ‘Heel Nederland’ opgericht. Dit na een paar jaar met diverse mensen besprekingen te hebben gehad, vergaderingen, etc. dat als we wat willen veranderen dit bij de politiek moet beginnen. Al snel groeide Heel Nederland met een achterban van geweldig mooie mensen die, net zoals wij, vonden dat de mens weer moest worden gezien. Zo hadden we diverse items die op een gegeven moment toch invloed hadden op het functioneren van politici. Even dacht ik dat dit weg van de Held was.

Toen mijn vader in 2009 stierf en een kleine erfenis naliet, konden we met dit geld de inschrijving betalen voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2010. Tijdens de campagne die we daarvoor voerde kwamen we in een politieke slangenkuil terecht. We werden op alle fronten geboycot door de grote partijen. Ook hier hebben we ontzettend veel van geleerd. In ieder geval dat we nooit zouden mee kunnen doen aan wat van ons werd geëist.

En daar bleef het niet bij. Uiteindelijk kwamen we op zulke hoge kosten dat we weer op hetzelfde punt waren als in de jaren voor 2009. Geen geld, weer allemaal leningen. Weinig mensen zullen het hebben gemerkt, want anderen kwamen niets te kort. Bijvoorbeeld de studenten van de Opleidingen, bij alle activiteiten, anderen gingen altijd voor. En natuurlijk altijd dezelfde dag elke rekening betalen die binnen kwam. Wanneer er dan nog wat overbleef, konden we onze dagelijkse boodschappen kopen.

We werden gered

Door heel wat qua plek te hebben moeten inleveren en daar een vergoeding voor te krijgen van Waterschap konden we alle leningen afbetalen. En hielden we nog wat reserve over. Het inleveren van 32 prachtige oude bomen, een loods van 520 m2 (bouwgrond) en een stuk grond afstaan, was voor mij niet eenvoudig. Met name het inleveren van de oeroude bomen, soms doet dat nog pijn in mijn hart, was vreselijk. Die prachtige bomen waren toentertijd juist de doorslag geweest dat ik de prijs die voor de Wellenberg werd gevraagd – en eigenlijk 150.000 euro teveel was, heb betaald.

Eindelijk vanaf medio 2016 kwam er financieel een bepaalde stabiliteit. De grote offers die waren aangekondigd hebben zowel mijzelf, maar ook Sander, veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je met bijna geen geld heel gelukkig kan zijn. Overgave tot je bijna begint te denken wanneer houdt dit op. Elk uur moest gewerkt worden om de Wellenberg in stand te kunnen houden.

Nog steeds werk ik 60 tot 70 uur per week, maar nu vele uren die niet worden betaald. Vandaar dat het vanaf 2016 mogelijk was om de Transformatie Academie op te richten. Radio Merlijn zijn we in 2008 al mee gestart. Beide besteed ik zo’n dertig tot veertig uur per week aan, waar geen inkomsten tegenover staan. Met wat we ontvangen uit de abonnementen van Radio Merlijn kunnen we inmiddels gelukkig wel de kosten van de radio dekken.

Vertrouw op…

Kortom, wat was nu de aangekondigde weg van de Held? Een prachtig gebeuren waar ik, en ook Sander, elke dag van genieten: Radio Merlijn, ons kindje, met heel veel luisteraars over de hele wereld. En de gratis opleiding Transformatie Academie met meer dan duizend studenten. Daarnaast zijn er natuurlijk de consulten, de opleidingen en heeft Sander naast de werkzaamheden nog een drukke baan als IT-specialist.
Met deze inkomsten kunnen we de mensen gratis laten luisteren naar Radio Merlijn (www.radiomerlijn.nl), kan ik elke dag twee tot drie uur gratis besteden aan mensen die hulp nodig hebben, kunnen de studenten zich via de gratis opleiding Transformatie Academie ontwikkelen tot mooie bewuste mensen. En kan ik tijd besteden aan mijn eigen ontwikkeling, want door al de activiteiten die ik doe ontwikkel ik mijzelf elke dag weer!

Dus… vertrouw er op dat God, de Kosmos, het Universum, Allah, Boeddha, of hoe je het ook wilt noemen altijd het beste met je voor heeft. Zelfs de slechte tijden zijn er om je te helpen. Te helpen naar een hoger bewustzijn, begrip naar anderen, voor sommige mensen ego-beperkend, etc. Energetisch wordt alles zo mooi Kosmisch geregeld, daar kan geen mens aan tippen.

Kosmisch Geregeld op andere wijze

Hoe kun je het Kosmisch geregeld ook gebruiken?
J, mailde me naar aanleiding van de prijs die ze ontving bij het juist raden van de foto van de week in de nieuwsbrief van Radio Merlijn: ‘Wat ik zo mooi vind dat ik al verschillende mooie prijzen heb ontvangen van jullie en dat alles wat jullie mij sturen precies past bij het moment van ontwikkeling die ik doormaak. Elke keer als ik een grote stap zet of een ontdekking doe ontvang ik van jullie een soort ondersteunend cadeau, waardoor het voor mij lijkt of het kosmisch gestuurd wordt…
Ik heb zelfs een Merlijn of Daisha tafeltje bij mijn bed met alle schatten van jullie er op. Met een mooie zoutlamp waar ik tijdens de meditatie een kaarsje in brand, een kleine Boeddha en uiteraard een Engel… Heel veel dank en lieve groeten en een knuffel van J….XXX?’

Dit was mijn antwoord aan haar: ‘Wat een mooie lieve woorden! Heel bijzonder dat alles zo precies op tijd komt. Geweldig dat tafeltje bij je bed, dan ben ik altijd bij je. Mocht je het dan even niet meer zien zitten, pak dan een voorwerp van het tafeltje en vraag in gedachten wat je het beste kunt doen. Het eerste wat door je heen schiet is dan mijn antwoord.’

Zo kun je de Kosmische Energie het ook voor jou laten regelen. Het voorwerp hoeft niet speciaal iets door mij aan jou gegeven te zijn. Alhoewel mijn boek ‘ Stilte… geboren in stilte…’ vaak op een nachtkastje bij iemand ligt. Om op die manier als je het even niet meer ziet zitten, het boek open te slaan. En altijd lees je dan de oplossing of krijg je het advies dat je op dat moment nodig hebt.
Het kunnen voorwerpen zijn die met Liefde door iemand aan jou zijn gegeven. Of voor jou heilige voorwerpen en/of boeken.
Laat de Kosmos op die manier ook voor jou mogen zorgen.

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 01/08/2019

Reageren is niet mogelijk.