Kruispunt van je Leven

Onze Ziel zit vol Idealen

Er zijn van die momenten in ons leven dat we niet weten welke weg we het beste kunnen inslaan om verder te gaan. Ik noem dat een kruispunt in mijn leven. De laatste jaren staan veel mensen op een gegeven moment op zo’n kruispunt. Misschien weet je het nog: voor het jaar 2012 werd er voorspeld dat op 21 december 2012 er grote veranderingen zouden plaatsvinden in ieders leven.
Alle voorspellingen waren gebaseerd op wat de Maya’s hierover hadden achtergelaten. Vanaf 1987 ontstonden er heel veel artikelen, boeken, films, publicaties, enz. over wat er in 2012 ons zou staan te gebeuren. Ik heb daar toen een andere uitleg aan gegeven, zie mijn blog!

Mijn leven heeft toentertijd geen grootse wending gekregen. Bij veel mensen zal datzelfde zijn geweest, anderen maakten wellicht wel grote veranderingen mee. Maar is dat niet ieder jaar zo, bij de een gaat het z’n gangetje, de ander kan in één jaar zoveel meemaken waar jij misschien tien jaar over zou doen.

’t Kruispunt

Iedereen komt op een gegeven moment op een kruispunt in zijn of haar leven. Een punt waarop er je geen mogelijkheden ziet hoe verder te gaan. Weet je, we leven in de meest buitengewone tijd in de geschiedenis van de aarde. Wij mensen, die nu zo’n 80 jaar of minder op aarde leven hebben speciaal deze buitengewone tijd uitgekozen om hier op aarde te zijn.
Zielen die naar de aarde zijn gekomen, met de grootste idealen ooit in de lange geschiedenis die achter ons ligt. Kijk maar hoe snel alle ontwikkelingen gaan. Wanneer je wat ouder bent zijn die nauwelijks bij te houden.

Je kan jezelf zo gelukkig of zo ongelukkig maken als je maar wilt.

We zijn niet zomaar per ongeluk in deze tijd geboren. We hebben deze tijd als Ziel bewust uitgekozen omdat onze Zielen vol idealen zijn! We zijn gekomen om de mensheid te leiden naar een harmonieuze, vredelievende samenleving. En dat is niet eenvoudig, wanneer je het afzet tegen de periode dat dit niet het geval was. Duizenden jaren, nee, honderdduizenden jaren was geweld, oorlog, agressie, onderdrukking, slavernij, etc. vrij normaal. Wanneer je de geschiedenis er op na leest, kom je continu tegen dat de mens onder macht van een paar mensen gebukt ging.

de Ommekeer

Wij vrije Zielen pikken dat niet meer, en hoe jonger je bent, hoe krachtiger dat in je zit. Wanneer je een patroon wilt doorbreken in jezelf, heb je meestal de helft van het aantal jaren dat het bestaat nodig om dat patroon te doorbreken. Zou het ook zo met het ‘oorlogs’ patroon van de wereld gaan? Dus dat we er duizenden en duizenden jaren over moeten doen om datgene te bereiken waarvoor we gekomen zijn?
Dat geloof ik niet, alle nieuwe ontwikkelingen gaan niet voor niets allemaal zo snel. Natuurlijk zullen we nog een paar keer terug moeten komen om het eindresultaat mee te maken.

Het goede nieuws is dat onze aarde in zeer lange tijd nimmer zoveel Zielen vol idealen heeft gehad. En jij hoort daarbij, anders zou je dit niet lezen!
Jij bent daarbij, niet zomaar of per ongeluk. Nee, de kruispunten van je leven zijn momenten om je te herinneren waarvoor je hier op aarde kwam. Om je Zielsidealen te verwezenlijken!

Jij bent daarbij…

Je leeft nu in deze tijd van de vele mogelijkheden. Je bent door God naar de aarde gezonden om die bijzondere plaats in het geheel in te nemen. Afgelopen zondag vertelde ik wat Edgar Cayce al in 1930 daarover voorspelde. Hij zegt: zie je idealen als uitdagingen, ze porren ons aan om een meesterwerk te verrichten. Om ons naar een Hoger Bewustzijn te ontwikkelen dat ongekend is in de afgelopen periode van de mensheid. En we zijn met velen, onderschat dat niet. Ieder doet het in eigen kring, vandaar dat je er misschien nog weinig van hebt gemerkt. Deze kringen zullen eens in elkaar overvloeien, waardoor het negatieve steeds minder ruimte krijgt.

Natuurlijk kun je denken: mij te veel moeite. Ik word dan niet meer geaccepteerd in mijn eigen omgeving., ik hoor er dan niet meer bij. Maar wanneer je daarvoor bent gekomen zal het vroeg of laat in je ‘openbarsten’. Je kunt niet anders meer, je verandert je leven op een zodanige manier dat je in eerste instantie jezelf niet meer begrijpt en zeker niet begrepen wordt door de mensen om je heen.

Zie de fase dat je jezelf niet begrijpt, meer als verwondering. Je innerlijke drive is zo sterk dat je niet anders meer kunt. Zo’n openbreken komt vaak na een zeer emotionele periode in je leven. Een periode dat je het gevoel hebt: dieper kan het nooit meer gaan. In deze tijd krijgt je ego weer ‘normale’ proportie. Het te grote ego – meestal uit zelfbescherming – wordt afgebroken.

Wacht niet langer

Wacht niet tot een volgend leven om de verandering te zijn die de wereld nodig heeft. Degene die naar een andere wereld verlangt, een fijne liefdevolle samenleving, ís de uitgekozene om dat te bewerkstelligen. En nogmaals je kunt niet de hele mensheid veranderen, maar wel jezelf en je eigen kleine of grote kring. En dat is voldoende om op een gegeven moment het te bereiken.

Doe wat je kan en de volgende stap zal je worden getoond.

Sociaal wetenschapper Jean Houston noemt het de In Between Time, ofwel de tussen haakjes tijd. Zij zegt: ‘We zijn niet langer meer het ene, en we zijn nog niet het andere. Dit is de meest geweldige en opwindende tijd om te leven, want dit is de tijd van pure creatie.’
En vervolgens vertelt ze: ‘Zonder twijfel zullen de grote veranderingen die we nu meemaken slechts één keer in de duizend jaar plaatsvinden. Om helemaal nauwkeurig te zijn: we hebben nog nooit een tijd als deze op aarde gehad. Omdat de veranderingen die we nu meemaken en gaan meemaken, niet eerder hadden kunnen worden aangebracht. We gaan niet alleen een nieuw tijdperk binnen, maar ook een nieuwe ervaring – een ervaring die we nog nooit eerder kenden!’

Zo ontdek je je onbewuste idealen…

Edgar Cayce vertelde hoe je kunt ontdekken welke onbewuste idealen we in ons leven hebben opgebouwd. Dat is door onszelf de volgende vragen te stellen:

  1. Hoe zou de sfeer op mijn werk zijn als ik liefdevol, met aandacht en respectvol naar mijn medewerkers zou zijn?
  2. Hoe gedraag ik mij naar mijn relatie – en kinder(en) – als ik liefdevol, aandachtig en respectvol naar hen ben?
  3. Hoe gedraag ik me als buur wanneer ik liefdevol, met aandacht en respectvol naar mijn buren ben?
  4. Hoe ben ik naar mezelf als ik mezelf met aandacht, liefde en respect behandel?
  5. Wat dien ik in mijn leven te veranderen om te bereiken zoals ik zou willen leven?

Door deze vragen serieus te beantwoorden, haal je je onbewuste idealen naar boven. Idealen die je hebt op werkgebied – dit kun je ook vervangen door ‘je dagelijkse leven’ – je ideale gezinssituatie, je omgeving en het omgaan met jezelf!
Bovendien kan het je helpen wanneer je op een kruispunt van je leven staat. Een kruispunt is tegelijkertijd een bezinning-tijd in je leven, verwacht niet dat je leven van de ene dag op de andere totaal veranderd. Doe het in kleine stapjes, ofwel in je natuurlijke tempo.

Onze Ziel zit vol idealen, idealen die ons helpen om het hoofd te bieden aan de ervaringen die we nodig hebben om onszelf beter te leren kennen. Zodra je een ideaal hebt gekozen, zet zich een patroon – een aandrijvende kracht -in beweging die je helpt datgene te leren dat je nodig hebt om de volgende stap te zetten.

Het tegenovergestelde

Wanneer we een ideaal hebben gekozen, krijgen we in ons leven soms ervaringen die precies het tegenovergestelde zijn van hetgeen we willen opbouwen. En dat is voor ons vaak niet te begrijpen. We gaan dan al snel denken dat we het verkeerde pad hebben gekozen.

Voorbeeld: wanneer we hebben besloten om liefdevoller te zijn, kan het gebeuren dat we ontdekken omringd te zijn door personen die niet liefdevol zijn. Het is dan voor ons een ware uitdaging om lief tegen hen te zijn. Dit betekent niet dat we het verkeerde ideaal hebben gekozen. Integendeel het laat zien dat we mensen en/of gebeurtenissen aantrekken die ons toelaten, die ons helpen om liefdevoller te worden. Tenslotte leren we slechts iets door onze handelingen en houdingen jegens anderen.

Onze idealen ‘boven water te krijgen’ helpt ons om een juiste keuze te maken. Het helpt ons om de twijfel, de neerslachtigheid of depressie te overwinnen. Je zou je ook de volgende vraag kunnen stellen:
Wat zou God willen dat ik met mijn leven aanvang?

Edgar Cayce zegt: ‘Eerst moet je jouw ideaal kennen – spiritueel, mentaal, stoffelijk (materie gericht). Dit betekent niet, wat je zou willen dat anderen zijn, maar wat jouw ideale houding is jegens anderen. Want hij die de grootste is, dient iedereen – dit is de wet van oorzaak en gevolg. Want het ideaal is niet wat anderen voor jou kunnen doen, maar wel wat jij voor anderen kan doen.’

In mijn radioprogramma Zielentaal heb ik het veel uitgebreider uitgelegd. Je kunt deze uitzending hier beluisteren tot en met zondag 8 maart!

Zielsverwanten, doe mee!
Laten we zoveel mogelijk idealen verwezenlijken
nu we nog op aarde zijn.
Welke leeftijd je ook hebt,
hoe je gezondheid ook is,
in welke situatie je ook verkeerd of uitkomt,
er zal zeker een ideaal bij zijn ten gunste van de mensheid!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 05/03/2020

Reageren is niet mogelijk.