Leven vanuit je hart

Wat zou het mooi zijn als wij mensen in staat zouden zijn altijd vanuit ons hart te leven, ons te realiseren dat hoe we ons voelen voortkomt uit ons denken, ons hoofd. Dat ons hoofd een computer is met een harde schijf, waar heel veel aangeleerd automatisch gedrag is opgeslagen. Dat het mogelijk is, waar gewenst, stukjes van die harde schijf te deleten. Door te gaan voelen en te luisteren naar ons hart. Lees ik op deze site.

En het gaat verder: We leven allemaal met de gedachte niet goed genoeg te zijn. Je verstand kan denken, associëren, onthouden, vergelijken en wat al niet. Geen computer kan tippen aan jouw grijze cellen. Het verstand wil graag de baas spelen en vertelt ons wat we moeten doen.
We laten ons verstand aan het stuur staan van ons leven. Met je verstand alleen kom je niet ver als je die andere reis wilt maken, de tocht naar ons Zelf. Je verstand weet dat het dan onderweg het stuur moet overgeven en zal je vertellen dat die reis niet nodig is. De kunst is dan niet naar je verstand te luisteren. Als je dichter bij je Zelf wilt komen, moet je verder dan je verstand, dan moet je naar je hart.

de Goddelijke Ziel

We weten allemaal wat er wordt bedoeld met ‘leven vanuit je hart’. Toch is je hart slechts een spier, een zeer belangrijke spier. Immers als je hart het niet meer doet, leef je niet meer. Wanneer men naar het hart verwijst of over ‘zaken van het hart’ heeft, verwijst men eigenlijk naar je Ziel. Immers een spier kan niet zelfstandig denken of gevoelens hebben. Boven deze blog had dus moeten staan: leven vanuit je Ziel.

In de Bijbel, Genesis 1:27 staat: ‘God schiep de mens als Zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep Hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep Hij de mens.’
Uit deze zin kun je opmaken dat God mannen en vrouwen schiep. Je kunt echter ook het volgende eruit halen: dat de mens – Gods evenbeeld – zowel mannelijk als vrouwelijk is. Dat zou betekenen dat God zowel mannelijk als vrouwelijk is.

Aangezien nergens in de Bijbel of in welk oud boek ook staat dat God een lichaam heeft, kan het niet anders dan dat hier de Ziel wordt bedoeld. Dat zou inhouden dat onze Ziel mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten heeft. Het mannelijke dat voor daadkracht staat en het vrouwelijke dat onze gevoelens vertegenwoordigen.

Door het verband tussen hartslag en emoties dacht men van oudsher dat het hart de bron is van menselijke gevoelens. Maar zoals gezegd het hart is een spier, kan geen gevoelens, geen emoties hebben. Leven vanuit je hart is moet dus wel leven vanuit je Ziel zijn!
Er wordt over het hart gesproken als dat het oneindig veel liefde bevat, hartelijk is, oprecht, openhartigheid, passievol, onze innerlijke kern is, etc. Het is dus je Ziel die al deze kwaliteiten en eigenschappen in zich heeft.

het Piekeren voorbij…

Je Ziel, de onsterfelijke zetel van je bewustzijn, vol Liefde en oprechtheid. Je Ziel liegt nooit tegen je, en heeft altijd het beste van je voor. Wanneer je vanuit je Ziel leeft dan zou je nooit last hebben van angst, depressie, stress, vermoeidheid of ongelukkig zijn. Je zou dan altijd het juiste doen en gelukkig zijn. Je schept wellicht dan wel een grote werkeloosheid, want psychologen, adviseurs, Meesters, huisartsen, ziekenhuizen, etc. zouden dan niet meer nodig zijn. We zouden dan een vredevolle en gezonde samenleving hebben.

Je Ziel liegt nooit. Piekeren en slapeloze nachten zijn dan voorbij, wanneer je met een probleem te maken hebt, hoef je slechts met je Ziel te gaan praten. Teleurstellingen zijn voorbij, want je hebt geen verwachtingen meer. Je Ziel geeft je immers op het juiste moment een seintje dat je in actie – of niet – moet komen.

Een gebroken hart bestaat dan niet meer, omdat je contact kunt opnemen met de Ziel van je geliefde. Je ‘hoort’ zijn of haar beweegredenen en uit Liefde voor de ander wens je hem of haar het beste.
Zijn er nog littekens in je Ziel uit vorige levens, of uit je jeugd dan vertelt je Ziel wat je kunt doen om ze te overwinnen. Het zijn littekens, dus geen wonden meer. Een wond is moeilijker te genezen dan een litteken. Maar ook wonden kunnen zich op een gegeven moment sluiten en helen.

Een verhelderende oefening

Je Ziel is sterker dan je verstand. Je verstand, je denken kan je in allerlei misverstanden doen terecht komen. Wil je dat niet? Dan heb ik een mooie oefening om daarvan bevrijd te worden. Namelijk: Je ‘emoties’ buiten sluiten:

  1. Schrijf in het kort een gebeurtenis waarbij je je ontzettend onprettig voelde. (Een gebeurtenis dat nog niet zo lang geleden is gebeurd!) Een gebeurtenis welke naar je gevoel nog niet is opgelost.
  2. Wanneer je alles tot in het detail hebt opgeschreven, kijk je naar alle zinnen met de woorden ‘voel’ ‘gevoel’ of ‘voelen’ er in. Zet deze zinnen dan om in concrete zinnen. Bijvoorbeeld: ‘Ik voel me schuldig’ in: ‘Ik ben schuldig.’
  3. Laat je verhaal dan een dag of een paar uur liggen. Om vervolgens het veranderde – zelfde – verhaal nog een keer te lezen, maar nu met de concrete zinnen!

Erg verhelderend!

Praten met je Ziel

Je leven wordt er een stuk eenvoudiger op door te weten dat ‘Leven vanuit je hart’ in wezen ‘Leven vanuit je Ziel’ is. Hoe kun je ‘praten’ met je Ziel? Dat is makkelijker dan je zou denken. Je deed het al toen je nog een kind was. Je sprak dan met poppen, kabouters of andere onzichtbare wezens. In wezen was dat praten met je Ziel.

Belangrijk is dat je geen haast hebt, want onder tijdsdruk werkt het niet. Wanneer je mijn boek bestelt dan signeer ik het boek voordat ik het stuur. Het kan zijn dat je een paar dagen moet wachten, omdat ik alle tijd neem om met de Ziel contact te hebben. Wat ik in het boek schrijf is een richtingaanwijzer op je Levenspad dat rechtstreeks uit je Ziel komt. (Je zou het zelf ook kunnen doen.)

Wanneer ik voel, nu heb ik alle tijd en ik word niet gestoord, dan ga ik me op de persoon afstemmen en wacht ik op wat er komt. Soms komen de woorden meteen, maar het kan ook zijn dat ik een kwartier moet wachten. Immers als de persoon druk is, kan ook je Ziel druk zijn. Dus vandaar dat het contact even op zich laat wachten.

Zou je graag dagelijks met je Ziel willen praten? Dan heb ik daar mooie oefeningen voor. Kijk maar bij: https://www.daishadewijs.nl/dagelijks-contact-met-je-ziel-is-belangrijk-en-doe-je-zo/

Met hart en Ziel kan ik je aanbevelen om dagelijks contact te hebben met je Ziel !

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 22/10/2020

Reageren is niet mogelijk.