Lichtpuntjes in de Coronacrisis!

Prachtige initiatieven

De crisis waar we nu allemaal mee te maken hebben brengt bij veel mensen de mooiste en de meest creatieve initiatieven naar boven. Echt geweldig hoe men bereid is om klaar te staan voor anderen. Afgelopen weekend deed ik in mijn radioprogramma’s een oproep aan de luisteraars waarin ik vroeg: Mail me als je mee wilt helpen om het leed bij veel mensen te verzachten. Met helpen bedoel ik dan ook gratis je hulp aanbieden. En daar kwamen de volgende reacties op. Het zijn mensen die ik persoonlijk ken, en waarvan ik weet dat ze betrouwbaar zijn en een geweldige hulp voor je kunnen zijn.

Dus schroom niet om met een van hen in contact te treden. Ieder heeft iets eigens te bieden, en nogmaals het is gratis!

Gratis download: Ontspan met Jan

Jan C. van der Heide mailt: ‘In quarantaine? Vele berichten heb ik ontvangen van mensen die door het virus al of niet vrijwillig in hun huis zitten opgesloten. Bij menigeen geeft het grote spanningen, stress-/ paniek- en angstgevoelens. Anderen voelen zich gewoon niet prettig omdat ze niet naar buiten kunnen. Of maken zich overigens heel begrijpelijk grote zorgen. Als (hypno)therapeut geef ik als bijdrage in de coronaperiode: gratis mijn download ‘Ontspan met Jan’ weg.

Relaxen, mediteren of ontspannen helpt in stressvolle tijden! In de loop der jaren hebben al duizenden mensen mijn cd ofwel ontspan-download regelmatig beluisterd en ik krijg er goede berichten van. Sommigen gebruiken hem dagelijks en zelfs als slaapmiddel. U hoeft mij maar een mailtje te sturen jancvanderheide@gmail.com met de tekst:
‘Graag wil ik gratis de download Ontspan met Jan… ontvangen’.
En het ontspannend cadeautje gaat meteen naar u onderweg. Veel sterkte, kracht toegewenst, samen redden we het! De wereld gaat misschien op slot maar ons hart niet! Groetjes, Jan.  https://www.jancvanderheide.com/

GRATIS Luisterlijnen!

Soms heb je behoefte om even met iemand te spreken, een vertrouwelijk gesprek. Door de huidige crisis met betrekking tot het Coronavirus kan het zijn dat je angstig, in paniek of depressief bent. Of dat je dagen niet je stem hebt kunnen gebruiken omdat je alleen bent en niet naar buiten kan. Dan heb je behoefte aan hulp, maar wie kan je bellen? Van de nu genoemde personen weet ik dat ze een luisterend oor hebben en zeer capabel zijn om je te helpen.

Gerry Hoekman mailt: Lieve Daisha, Ik bied mij aan om een luisterend oor te zijn voor diegene die daar behoefte aan heeft. Het maakt niet uit waar de mensen over willen praten of vragen over willen stellen. Dat mag van alles zijn. Ook is er een mogelijkheid om te appen, mailen of videobellen. Omdat ik af en toe mijn hond uitlaat en boodschappen doe, kun je het beste bellen:
van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.
Mijn telefoonnummer is 06-286 356 89 en mijn email adres is gerry.hoekman@gmail.com of kijk even op mijn site: http://www.gerryvanlente.nl/  Liefs Gerry.


Viviane van Tol mailt: Hallo lieve Daisha, ik wil heel graag reageren op je oproep. Ik ben een actie gestart om dmv. Skype en telefoongesprekken mensen een hart onder de riem te steken, vanuit mijn contact met engelen en gidsen is deze actie ontstaan.
Ziet iemand het even niet zitten, dan kan men mij bellen of via skype contact opnemen. En dan door een gesprek, of een persoonlijk gerichte meditatie of zelfs door een afstand-healing iemand weer het Licht te laten zien en vooral voelen.
Mijn telefoonnummer is: 06-46077296 Kijk even op mijn site: http://www.atouchforlight.nl/
Natuurlijk breng ik hier tijdens de corona niks voor in rekening. .Harte groet, Viviane.


Agnes van der Ham mailt: Hallo lieve Daisha, Wat fijn dat je mijn initiatief wilt vermelden in je blog, super! De naam is Marinda luisterlijn, mijn telefoonnummer is: 06 – 28 80 65 36
Mijn website is www.marinda-coaching.nl
Ik heb geen openingstijden, wil eigenlijk ook ’s nachts bereikbaar zijn omdat mensen zich dan juist alleen voelen. Als ik wil slapen of aan het koken ben zet ik gewoon de voicemail erop. Liefs, Agnes.


Dorrie van der Heijden mailt: Hai lieve Daisha, Graag maak ik gebruik van de mogelijkheid om mijn hulp aan te bieden. En dat is om mensen per telefoon een luisterend oor aan te bieden of om een gezellig gesprek te voeren. Ik werk onregelmatige diensten en dagen maar wil en heb daarnaast tijd om mijn hulp aan te aanbieden, graag zelfs!
Mijn telefoonnummer is: 026 8483043
Je kunt geen bericht achter laten, maar met nummerherkenning bel ik terug. Lieve Groetjes Dorrie.

Geweldige initiatieven

Veel mensen doen al van alles. Hier een paar voorbeelden, wie weet brengen deze mooie mensen je op een idee om zelf ook wat te doen.

Attsje mailt: Ik werk in de ouderenzorg met dementerenden. De groep is erg klein omdat de bewoners in de flat thuis moeten blijven wie dat nog kan. Zij kwamen een aantal keren in de week voor koffie/thee/ praatje enz. Quality time met ze. Ik heb veel kroketten gebakken en ze naar de andere bezoekers gebracht in de flat. Aanbellen en voor de deur leggen. En stuur ze een handkus op afstand….zo fijn om te doen en die lach te ontvangen. Liefs, Attsje

Liejanne de With mailt: Dag Daisha, ik doe en deed altijd al hospice-werk. Nu hebben we twee gasten die weinig bezoek ontvangen. Dus extra aandacht en liefde geven. Gewone dingen bijvoorbeeld even een hand vasthouden en de rust nemen door bij het bed te gaan zitten. Luisteren! Troosten!

Verder stuur ik een kaartje naar ouderen die ik ken in een verpleeghuis. Ik sluit dan een gehaakt beschermengeltje in. Met de intentie om ze veilig te laten zijn in deze tijd. Op mijn werk ook echt luisteren naar wat mijn collega’s bezighoudt met betrekking tot oude ouders en kinderen in opvang-leeftijd. Proberen om de angst er te laten zijn en te bemoedigen en te verwijzen naar de rust in de Bron of in God. Ik bid naar Aartsengel Raphael voor de wereld ver weg en dichtbij. Lieve groet, Liejanne de With

Marijke mailt: Lieve Daisha, ik ben gisteren als clown (ik ben contactclown) naar buiten gegaan en heb mensen, kinderen en volwassenen, achter de ramen blij gemaakt. Dat was mooi. Ik stuur filmpjes, ik lees voor en zing liedjes. En wat nog meer op m’n pad komt, en ik stuur ook via whatsapp…via Facebook, via Skype…
Dus je mag dat allemaal doorvertellen ter inspiratie … geweldig zelfs… maar ik heb hier genoeg te doen in Boxmeer🙏🏻 Ik krijg zelf weer filmpjes en bedankjes. Net een tekening van een kind waar ik een verhaaltje en liedje naar toe stuurde… een en al “ flow”. Op Facebook is het initiatief te vinden van health care virtual clowns .. daarin ook heel veel leuke filmpjes te zien. Ik doe (al jaren en steeds meer.. ik ben 66) wat op m’n pad komt en wat goed voelt, en ontmoet steeds meer mensen die dat ook doen! Geweldig, wat een bijzondere tijd. Dankbaar voor t leven. Heel veel liefs van Marijke uit Boxmeer….aan de Maas (ook al zo fijn)

Gratis Opleiding Transformatie Academie

Transformatie Academie
Van de week publiceerde ik dat men voor de Gratis tweejarige opleiding Transformatie Academie zich nu al kan aanmelden. Gebruikelijk is dat pas half augustus. Maar nu je meer tijd hebt dan anders om jezelf verder te ontwikkelen (dat hoop ik althans) kun je nu al aan het eerste jaar beginnen. Lees de uitgebreide informatie bij: https://www.daishadewijs.nl/geweldig-aanbod-schrijf-je-nu-in-voor-de-gratis-opleiding-transformatie-academie/

Radio Merlijn
Luisteren naar educatieve, ontspannende en je veel brengende radioprogramma’s kan je iedere dag. Via Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl kun je elke dag je hart ophalen bij de diverse programma’s. Er zit vast wat voor je bij!

Misschien wil je zelf wat doen

Er zijn zoveel dingen te doen, en ook echt nodig! Kijk eens op deze site: https://coronacommunitycare.nl/nl/ Ook als je hulp kunt gebruiken, kun je hier terecht!

Zoals ik al zei: het Copronavirus haalt het mooiste van de mens naar boven.
Wat kun jij bijdragen aan de wereld die je nu hard nodig heeft?
Denk niet aan iets groots, het kleine is groot genoeg!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 26/03/2020

Reageren is niet mogelijk.