Niks Karma, Niks Vorige Levens !

Tijd bestaat niet, alles is NU !

vorige-levens-webTijd bestaat niet. De mens denkt dat tijd lineair is, maar omdat tijd niet bestaat in het Universum is alles NU. Dat ik in je vorige levens kan ‘kijken’ komt omdat ze nú bestaan. Men kan niet in het verleden kijken, je kunt alleen maar zien wat er nu is.

Dat tijd niet bestaat is voor ons mensen een moeilijk begrip. Zelfs zodanig dat het door de meesten wordt verworpen. Want, hoe zit het dan met onze geschiedenis? Met het ontstaan van de aarde en de evolutie daarna? Wanneer we in de spiegel kijken, zien we onszelf toch als een volwassene en niet meer als de baby toen we werden geboren?! De mens denkt zichtbare bewijzen te hebben dat tijd wel bestaat. We weten dat gisteren gisteren was en morgen is nog niet vandaag. We hebben bewijzen genoeg, filmpjes van het verleden, boeken die heel oud zijn en we zien immers in de spiegel dat we steeds ouder worden. Hoe kun je dan stellen dat tijd niet bestaat?!
Zelf vind ik het ook moeilijk te bevatten, maar ik niets anders concluderen. Lees maar verder…

Allemaal naar Madurodam

Ben je wel eens in Madurodam geweest? Madurodam, Nederland in het klein. Stel je eens voor dat heel Madurodam jouw leven is, en dat je één van die kleine poppetjes bent. Wanneer je het poppetje bent dat bijvoorbeeld in het Binnenhof van Den Haag staat, dan kun je niet zien wat er allemaal op Schiphol gebeurt. Toch gebeurt daar tegelijkertijd genoeg. Mensen die op reis gaan, de stewardess die ze verwelkomt, de piloot die naar het vliegtuig gaat, enz. De poppetjes in de maquette zien alleen dat wat vlakbij is, maar jij die erboven staat overziet het geheel. Daardoor zie je dat wat helemaal links gebeurd, gevolgen gaat hebben voor wat helemaal rechts gebeurd. Je hebt het overzicht en daarom kun je ‘in de toekomst kijken’.

Stel je dan nu eens voor (dit is al een stuk lastiger) dat je heel Madurodam bent. Niet alleen het éne poppetje maar de complete maquette. Zo kun je ook je Ziel zien. Die is niet alleen je lichaam en je aura, maar alles dat er bestaat. Maar ja, als je alles bent dat bestaat is het nogal lastig om iets te ervaren. Daarom kiest je Ziel ervoor om zijn bewustzijn volledig in één poppetje te concentreren. Dan kun je ineens door de maquette lopen, reizen, andere mensen ontmoeten (die ben je ook zelf, maar dat weet je niet meer). Via de zintuigen van het poppetje lijkt het alsof alles in de maquette ook allemaal echt is. Een soort virtual reality! Om het nog een beetje overzichtelijker te maken creëert de ziel ‘tijd’ in de maquette. Dan kun je tenminste alle gebeurtenissen één voor één en van voren naar achteren doorlopen, in plaats van alles tegelijkertijd. Net zoals je een film bekijkt van voor naar achteren.

Subtiele Universele Energie

Ons bewustzijn werkt niet via de zintuigen, maar ontwikkelt zich door de subtiele Universele energie die we kunnen waarnemen wanneer we daar voor open staan. Wanneer we leven vanuit het bewustzijn, vanuit de Ziel, dan weten we en ervaren we dat tijd niet bestaat. We kunnen contact hebben met iemand die aan de andere kant van de wereld is. De tijd is daar niet gelijk aan hier en toch is het contact tegelijkertijd!

Bij het afstemmen op iemand zie ik zoveel, dat ik vaak moeite hebt om dit allemaal in woorden om te zetten. Heb je wel eens een heel leven van iemand in 60 seconden voorbij zien komen? Soms kun je op Youtube.com een dergelijk filmpje zien, bijvoorbeeld deze korte film. En dan proberen elk detail dat je zag navertellen. Daar heb je meer dan een half uur voor nodig, als je het al hebt kunnen onthouden.

Niks Karma of vorige levens

Lang heb ik gedacht dat ik, wanneer ik me op iemand afstem, het verleden, de vorige levens, het heden en de toekomst van de persoon zag. Maar doordat ik er steeds meer van overtuigd ben geraakt dat tijd niet bestaat niet, kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat ik van de persoon alle huidige levens zie! Misschien is het andersom, doordat ik alle levens op dit moment zie, heeft dat juist me overtuigd dat tijd niet bestaat. Het lijkt alleen maar voor ons alsof er een verleden en een toekomst is.

Het begon al toen ik tot de conclusie kwam dat we misschien onze eigen voorouders zijn. De twijfel dat er een verleden, heden en toekomst is, was er eigenlijk al eerder. Ik verwonderde me elke keer dat ik zoveel kon zien van de persoon waar ik me op afstemde. Het kan niet anders, dan dat het nog steeds bestaat. In je aura zit alles besloten, vertelde ik dan. Maar is het wel je aura, is het wel je Ziel die me dit allemaal vertelt? Door een reis te maken door jouw verschillende bewustzijns lagen – ik noem dat dimensies –  zie ik wat je nu allemaal tegelijkertijd bent. Dus niks Karma, niks vorige levens of leren wat je in andere levens hebt laten liggen.

Je huidige leven is niet je huidige leven !

Doordat je je van datgene wat je nu beleeft, deze bewustzijns laag – deze dimensie – meer bewust bent, denk je dat dit je huidige leven is. Het kan zijn dat je, terwijl je slaapt naar een andere laag gaat. Wanneer je dan wakker wordt, zeg je: ‘Wat ik nu weer heb gedroomd, het leek net echt!’ Je vertelt er ook nog bij: ‘Ik weet zeker dat ik dat nog nooit heb meegemaakt en toch was ik er echt bij.’
Of wanneer je iemand advies geeft, hoor je jezelf wijze woorden zeggen. Je weet zeker dat je dat nooit hebt gelezen of hebt geleerd en toch komt het zomaar uit jouw mond. Het was omdat je vanuit je andere bewustzijns laag reageerde. Het is de wijsheid die je in die andere dimensie hebt eigengemaakt.

BDE ervaring

Mensen die een BDE ervaring hebben gehad, een bijna dood ervaring, vertellen dat ze hun hele leven en nog meer in een flits hebben gezien. Na deze ervaring zijn ze nimmer meer dezelfde persoon, zeggen we dan. Het is echter dat anderen de persoon niet meer als dezelfde ervaren. Dat kan ook niet want de persoon zal vanaf dat moment vanuit een andere bewustzijns laag, dimensie, leven. Door de BDE-ervaring is het bewustzijn veranderd.

Een voorbeeld dat er geen tijd bestaat en dat alles tegelijkertijd is: Zoals je weet zit een film op een DVD. De hele film is al aanwezig, alle personen die meespelen in de film, alle scenes zijn aanwezig op de DVD. Zo ook de verschillende landen en plaatsen waar de hoofdpersoon naar toegaat. Doordat je de film plaatje voor plaatje van voor naar achteren bekijkt, in een vaste volgorde, lijkt het of je verschillende scenario’s ziet. Ze zijn echter allemaal al aanwezig. De mensen die de hoofdpersoon ontmoet, alles wat de persoon beleefd, etc. Zo is het ook bij jou, je kijkt van gebeurtenis naar gebeurtenis, terwijl in feite alles al aanwezig is. Terwijl je ook kriskras door je leven zou kunnen springen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je droomt of als je je op jezelf of een ander afstemt.

Je bent meer dan je denkt te zijn

Je bent dus niet alleen diegene die je nu denkt te zijn. Je leeft vele levens tegelijkertijd. Het andere is ook allemaal aanwezig. Je bent degene die je ‘denkt’ te zijn, maar dat is niet de volledige werkelijkheid. De werkelijkheid is dat je veel meer bent, omdat alles van je al bestaat en nooit zal verdwijnen. Alles is NU. Je bent niet begonnen met je geboorte en je eindigt niet wanneer je denkt dood te gaan. Er is ook geen ontwikkeling of leerproces, alleen een ervaring. Het is jouw waarneming binnen deze dimensie. Je bent helemaal perfect op ieder moment in elk van je levens.

Verander je waarneming, je denken, en je verandert je leven!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: In mijn consulten zal ik blijven praten over ‘je vorige levens’ ‘in je jeugd’ etc. Waarom? De huidige mens denkt nu eenmaal lineair in tijd. Eens komt er een ‘tijd’ dat men wéét dat tijd niet bestaat.

 

 

 

 

 

Gewijzigd op 20/07/2018

6 Responses to “Niks Karma, Niks Vorige Levens !”

 1. Hans

  Een geweldige, mij zeer aansprekende wijze van denken, Daisha!
  Dit doet me o.a. denken aan De Kracht van het NU van Tolle.
  Wel vrees ik, dat nu (nog) velen me voor gek verklaren en zeggen, dat ik met m’n eigen benen op de grond moet blijven staan. Laat hen dat maar denken. Chapeau voor de wijze waarop je dit onder woorden brengt.

 2. Nastasia

  Mooi en helder thanks .Laatst had ik de ervaring dat ik oneindig was en de vrijheid die ik toen kon ervaring was echt wauw .Soms word er een stukje van het gordijn weg geschoven so to speak en ervaar je dit soort dingen een glimpje opvangen over hoe het echt zit .

 3. Elvira

  Einstein zei al dat er geen tijd en ruimte was het is dus geen nieuw concept maar omdat de tijd door of voor ons is geschapen zodat wij het wel in een bepaalde volgorde kunnen ervaren bestaan er volgens mij op die manier wel zgn vorige levens ook al speelt alles zich nu af. Als peuter zei ik altijd dat ik een Washoe indiaan was en ik heb ook in een droom de partner uit dat leven mogen ontmoeten wat een fantastische ervaring was. In mijn slaap ga ik vaak na de andere kant waar ik soms lessen krijg of familie ontmoet die overleden zijn en ik ga ook vaak naar plekken waar ik gewoond heb maar die wel 200 jaar vooruit in de toekomst lijken te bestaan omdat ze er heel futuristisch uitzien inderdaad alsof je in een andere dimensie bent. Ik denk dat nog niemand echt met zekerheid kan zeggen hoe het universum nou echt werkt en dat je blijft zitten met theorieen die de grote lijnen beschrijven want het is zo complex.

 4. ellen hauwert

  O k nu weet ik dus dat ik het juist heb.
  ik schreef erover in mijn boek
  door de ogen van het kind elly hauwert.
  nu begrijp ik de einstein theorie beter
  dankje.

 5. Dorien

  Wat een eyeopener, ik begrijp wat je zegt op dit late uur0.51 .
  In de stilte en soort trance lees ik jouw uitleg. Ik kan het niet toelichten maar ik vat het!
  Dankjewel

 6. Martin V

  Indrukwekkende blog. ‘Far beyond’ alle andere blogs tot nu toe. Ga hem bewaren en nog een paar keer doorlezen. Heb het gevoel dat hier iets belangrijks gezegd wordt. Moet nog tot me door laten dringen. Hartelijk bedankt!

Reageren is niet mogelijk.