no Money, no Honey!

No money no honey‘Ik weet niet wat het is, maar deze plek doet iets met je ego. Wat is dat nu, dat vreemde gevoel dat mij telkens overvalt? Het is niet iets van mij alleen merk ik.’ Zo begint Sander, mijn lieve echtgenoot, zijn verhaal in augustus 2004. Een verhaal dat nog steeds is zoals het is. En hij gaat verder: ‘Niet dat ik overloop van zelfvertrouwen, maar mannen die vele malen onzekerder zijn, lopen er binnen vier dagen bij als een He-Man. Mannen van 70 jaar hebben hun blouse voor 60% open en voelen zich weer alsof ze een jonge bink van 25 zijn. Zelfs complete kneuzen veranderen binnen een mum van tijd in self-confident womanizers!
Er is ook een groep mensen die tegelijkertijd andere verschijnselen vertonen. Namelijk: De vrouwen! Beeldschone diva’s met doorgaans tientallen mannen aan hun voeten voelen zich gefrustreerd en verloren. Hete blondines slaan uit pure onmacht de hand aan zichzelf bij gebrek aan mannelijk gezelschap! Wat is er met onze mannen gebeurd???

Waar ik ben geweest? In een kuuroord waar men het geheim van de verjonging heeft ontdekt? In een soort retraiteoord waar mannen leren dat zij ook zonder vrouwen zelfverzekerd en gelukkig kunnen zijn? Nee, dit heeft denk ik meer met de omstandigheden in Thailand te maken. Want Thailand is een land waar vrouwen van 30 er uit zien als 18 en vrouwen van 55 idem dito. En de westerse man (liefst met borsthaar) voldoet per definitie aan het schoonheidsideaal!
Word je aan de Costa nog ronduit belachelijk gemaakt als je met ongebruinde melkflessen aan het zwembad verschijnt…blijkt wit daar juist het schoonheidsideaal te zijn! Er zijn in Thailand bijna alleen maar Whiteners te krijgen bij de drogist of beautysalon, hoe witter hoe beter!

Thaise vrouwen steken hun voorkeur voor westerse mannen niet onder stoelen of banken. En begrijp me niet verkeerd: de Thaise mensen zijn doorgaans heel bescheiden. Men zal je niet de kleren van het lijf scheuren, maar flirten staat vrij nietwaar? Dus hoe voelt het wanneer je als rechtgeaarde Nederlandse man ineens sjans hebt met iedere vrouw die je tegenkomt? Terwijl je vanaf de basisschool hebt moeten knokken voordat dat ene mooie meisje uit je klas/buurt/bedrijf je ook maar een blik waardig gunde!?
Of dat je net gescheiden bent en terugdenkt aan hoe je vrouw jarenlang op je heeft zitten afgeven? Of je bent simpelweg altijd te verlegen geweest om naar een knappe vrouw toe te stappen. Terwijl in Thailand per definitie alleen maar mooie vrouwen rondlopen. En die ook nog eens allemaal vriendelijk naar je lachen en roepen “Hey sexy man!” als je voorbij loopt.

Geloof me, hoe je als man ook in je vel zit of hoe je in het leven staat…het doet iets met je. Ergens in dat onbewuste begint er iets te groeien, beginnend bij een lekker gevoel. Maar uitgroeiend naar wat ik in het begin vertelde: van onzeker naar de grote bink!
Wat een schok moet het zijn als je als mooiste meisje van de klas/buurt/bedrijf in Thailand met je vriendje het vliegtuig uitstapt. Misschien dat het in het begin niet helemaal tot je doordringt, je bent immers in een vreemd land. Maar na één of twee dagen begint het je langzaam op te vallen dat de mannen die je normaal gesproken aandacht geven, ineens aandacht hebben voor andere vrouwen.
Je denkt eerst nog bij jezelf “Het zal aan de jetlag liggen, ik ben gewoon een beetje vermoeid. Wacht maar tot ik er morgen weer tiptop uitzie!” Maar ook de dag erna kijken de mannen nog steeds alleen naar de Thaise vrouwen. Je voelt je bijna overweldigd door zo’n overvloed aan concurrentie en vrouwelijkheid! Je bent ineens één van de duizenden vrouwen die er ook knap uitzien. En je voelt hoe je ego begint af te brokkelen.

Gelukkig is er voor de mannen, en daardoor ook voor de vrouwen, daarna altijd weer die ontnuchtering. Want het lijkt wel een sprookje voor ons mannen, maar er zit een andere kant aan het verhaal. Men kijkt in Thailand heel praktisch naar relaties en het huwelijk. Romantische liefde zoals bij ons kent men bijna niet. Het belangrijkste is dat je een partner kiest die jou én je hele familie kan onderhouden.
Een beetje zoals in Nederland begin 1900 werd gedacht. Westerse mensen zijn in de ogen van de Thai allemaal rijk. Een gemiddelde Thai kan geen vliegreis naar Europa betalen. Dus waar flirten de dames werkelijk mee? Met jou als persoon? Of met jou als zijnde een zeer geschikte huwelijkskandidaat? Of met je portemonnee?!

Het is goed om te weten waarom de vrouwen hier zo met je flirten. Vind je het prima om je vrouw financieel te onderhouden? No problem, een vrouw en kinderen in Nederland onderhouden kost ook geld, toch? Maar weet dat deze dames voor de rest van hun leven voornamelijk uit de financiële problemen willen zijn. Dan hoeft je ego ook geen loopje met je te nemen. Kun je gewoon de werkelijkheid zien en denken: ja, zo was het vroeger bij ons ook.
Als wij van 50 euro in de maand moesten leven en we zien de toeristen dag in dag uit het 100-voudige uitgeven, dan werden ze op den duur misschien ook wel aantrekkelijk om een relatie mee aan te gaan. Wie weet?

Kies jij je partner met je hart, of denk je stiekem ook na over de toekomst en of hij/zij je zou kunnen onderhouden? No money, no honey, zoals men in Thailand zegt.
Natuurlijk zijn er heel veel andere dames in Thailand, ook mooie vrouwen. Vrouwen die carrière maken, hun eigen geld verdienen of getrouwd zijn. Maar die flirten niet met je! Je zou ze diep beledigen als jij het wel naar hen zou doen.

Zonnige groet,
namens Sander,
Daisha

Gewijzigd op 19/04/2017

Reageren is niet mogelijk.