Nog drie weken de Tijd voor het Keerpunt in je Leven !

Komt een vrouw bij Daisha…

Komt een ontzettend mooie vrouw bij me op consult, zo prachtig dat ik even dacht dat ze een fotomodel was. Maar nee, ze is ‘gewoon’ huisvrouw en heeft er voor gekozen om haar kinderen alle aandacht te geven die ze zelf heeft gemist. Een hele bijzondere vrouw!
Zoals altijd stem ik me op haar af en begin te vertellen. Haar ‘grote geheim’ laat ik haar zelf vertellen. Een Ziel geeft veel prijs, maar vraagt ook om net te doen of ik het niet weet, vandaar…

nog drie weken 1Na tien minuten vertelt ze met rode wangen van schaamte:
‘Ik heb een minnaar. Ik heb een driehoeksverhouding. ‘
Even zag ik haar met man én minnaar in een bed liggen, maar nee zo was het niet. Ze ging én met haar man én met haar minnaar naar bed. En ze vervolgde: ‘Dat kan toch niet…’
‘Waarom niet,‘ vraag ik, ‘je doet het, dus blijkbaar kan het wel.’
‘Ja, maar dat is toch oneerlijk?!’
‘Heb je er een schuldgevoel over?’
‘Nee, dat ook weer niet, mijn man komt niets tekort. Hij is zo’n lieverd, ik zou hem ook niets kunnen weigeren. Maar met mijn minnaar is het veel intenser, zo volkomen fijn. Wat moet ik nu doen?’ vraagt ze in verwarring, omdat ik niet zeg: Wat schandalig dat je dat doet, hoe durf je je man zo te belazeren.

Waarom heeft iemand een minnaar?

Een minnaar heb je om diverse redenen. Het kan zijn dat je man de seks overstegen is en vindt dat het op zijn leeftijd niet meer past. Of omdat je weinig uitdaging hebt in je dagelijkse leven en te veel tijd om spanning op te zoeken. Het kan zijn dat je niet genoeg hebt aan de liefde van één man en met twee je leven completer is.

Misschien heb je niet genoeg eigenwaarde en probeer je die op deze wijze aan te vullen. Het kan zijn… ik zal de andere tientallen redenen niet opnoemen. Misschien ben je zelf in zo’n situatie of heb je er in gezeten, dan kun je de reden zelf invullen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet weet waarom je niet genoeg had of hebt aan één geliefde.

Het Grote Keerpunt

In maart dit jaar, 2015, kondigde ik een groots keerpunt in ons mensen en op aarde aan. Een keerpunt die de Indianen, de Maya’s en de Oude Wijzen reeds jaren aankondigen. Waarvan zij zeggen dat dit elke keer om de 25.920 jaar op aarde zal plaatsvinden. En dat punt bereiken we de komende tijd! Zo groots dat ieder mens en de hele aarde er niet aan kan ontkomen.

nog drie weken 3Ik vertelde toen: het zal een keerpunt zijn dat leidt naar een Hoger Bewustzijnsdimensie. Een bewustzijn van verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Ofwel je eigen leven willen bepalen en leiden zoals bij jouw Unieke Zijn past. Dat kan betekenen dat relaties die niet (meer) goed functioneren eindigen. Het kan zijn dat je een grote schoonmaak maakt in niet werkende verplichtingen, dogma’s en tradities.

Nog drie weken te gaan…

In maart waren het nog 300 dagen te gaan, in deze 300 dagen zou iedereen er mee te maken krijgen. Vanaf nu is dat nog drie weken. Gelukkig kennen ze in het Universum geen tijd, dus het kan voor een enkeling ook drie maanden of drie jaar zijn. Maar dat wij mensen sterk aan het veranderen zijn, en dat ook willen, dat is een feit.

In mijn consulten heb ik de afgelopen maanden veelvuldig te maken gehad met mensen die op het punt staan te gaan scheiden, met intense relatieproblemen, bedrijfsproblemen, problemen op het werk, nieuwe activiteiten die men wil aangaan, enz. enz. Veel mensen zijn de wanhoop nabij, omdat men voelt dat er veranderingen komen. Of dat ze net zijn aangekondigd. Ons leven is als de seizoenen. Het voorjaar in ons leven vinden we geweldig. Nieuwe sprankelende ontwikkelingen, de wind mee hebben en het zien groeien, wat we ook ondernemen.

In welk ‘seizoen’ zit jij?

De zomer is fantastisch, alles tot volle bloei laten komen, dat heet succes hebben. Vanaf de vroege herfst komen we in de oogstperiode. Ofwel we zijn gesetteld en hebben we het gevoel: zo kunnen we nog jaren doorgaan. Maar dat zou niet natuurlijk zijn. En omdat we nog steeds een natuurlijk persoon zijn en geen robot, komen we op een gegeven moment in de late herfst en de winter terecht. Dat betekent een stormachtige en onrustige periode en daarna het zogenaamde nulpunt.

nog drie weken 2Bij de meeste mensen zag ik hét nulpunt. Het punt dat het oude nog niet weg is en het nieuwe nog niet zichtbaar. Je kunt het vergelijken met het seizoen dat we nu hebben. Ik vergelijk het nulpunt met een soort niemandsland of een sabbatical. Een tijd waar in je het beste je rust kunt bewaren. Het is in deze periode verspilde moeite om je zorgen te maken. Het loopt toch anders dan je kunt bedenken. Beter is: bezint eer ge begint of go with the flow. Het is de tijd van overgave en pas actie ondernemen als we diep van binnen voelen: Yesss!

We zijn onderhevig aan de natuurwet

Bij alles wat je doet, onderneemt, aangaat of handelt kom je in seizoenen terecht, dat is nu eenmaal de wet van de natuur. Je kunt deze wet op je hele leven toepassen, maar ook tijdens je leven. Hoe lang de seizoenen duren, kan heel verschillend zijn. Eén ding is zeker: het onveranderlijke van het leven is dat het telkens veranderd!

Wanneer je wat ouder bent, kun je terugzien op je leven en de verschillende seizoenen ontdekken. Wat nog belangrijker is om terug te zien én te beseffen wat Helen Keller eens zei: ‘Wanneer één deur van het geluk zich sluit dan opent een andere zich. Maar meestal staren we zo lang naar de gesloten deur dat we de zojuist geopende niet zien.’

Een nieuw begin is voor iedereen weggelegd!

Mocht je leven nu in het seizoen van de late herfst of de winter zitten, weet dat het zodadelijk weer voorjaar wordt en er dan een nieuwe sprankelende cyclus begint. Blijf eenvoudig, doe kleine dingen, wees je continu bewust dat de seizoenen in je leven pas eindigen wanneer je Ziel uit je lichaam vertrekt.

‘Alle grote dingen komen voort uit het onbelangrijke. Daarom streeft de wijze nooit naar het grote. Op die manier kan hij grote dingen bereiken.’ Lao-Tse, leefde ongeveer 600 v.C.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Mocht je vragen hebben over het litteken in je Ziel, kijk dan bij het programma ‘Zielentaal’ dat ik elke zondagavond om 21.00 uur presenteer via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Uitzending Gemist’ terugluisteren.

Wil je een uitgebreid persoonlijk of zakelijk advies? Kijk dan bij consulten naar de mogelijkheden en de tarieven. En bel naar 0575-502264 om een afspraak te maken.

Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’. Het begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren: Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!

Gewijzigd op 18/12/2015

Reageren is niet mogelijk.