Omgaan met Onbegrip en Agressiviteit

vervolg van Spiritueel Ontwaken

Spiritueel Ontwaken brengt je op een hogere frequentie trilling en daardoor op een hoger bewustzijnsniveau. Je zintuigen gaan mee in deze verhoogde energie en worden steeds scherper, steeds alerter. Je gaat meer details zien. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer je aan het wandelen bent en er ligt ergens afval – een blikje of weggewaaid papier – zou je het eerder misschien wel hebben gezien, maar niet echt bewust. Daardoor zou je er voordien gewoon langs lopen, nu kun je niet anders dan het oprapen om het naar de afvalbak te brengen. Je gaat niet alleen bewuster met alles om, je voelt je ook meer verantwoordelijk.

Je gehoor wordt scherper, en daardoor ook je innerlijke oor. Je gaat de signalen van je Ziel horen en ‘zien’. Je reuk wordt scherper, je ruikt of de lucht zuiver is of niet. Je longen worden gevoeliger voor vervuilde lucht. Eigenlijk zijn ieders longen gevoelig voor vervuilde lucht, maar doordat je spiritueel ontwaakt bent ervaar en weet je het ook.

De borden vlogen door de kamer…

Zo kan een kwetsend woord, een agressief persoon, een vervelende handeling ook harder binnenkomen. Vooral wanneer je nog niet zo lang spiritueel ontwaakt bent. Hoe langer dit is, hoe bewuster je leeft. En je steeds meer achter de woorden, de agressie, de handelingen kunt kijken. Vooral als je weet hoe om te gaan met zulke situaties.

De meeste mensen ervaren agressie als iets wat op hen gericht is. En natuurlijk komt het naar jou toe, maar het is niet op jou gericht. Het is de agressie van de persoon zelf, meestal onbewust op zichzelf gericht. Een pijn die zo groot is dat de persoon er machteloos van is geworden en daardoor het laat omslaan in macht. Toevallig ben jij daar, op het moment dat het de ander te veel wordt en als een vulkaan ontploft. Iemand angst aanjagen is macht hebben over die ander.

Al heel jong, ik denk dat ik een jaar of vier was, ontdekte ik dat agressie ook onmiddellijk omkeerbaar is. Mijn ouders waren in de begin jaren vijftig van de vorige eeuw een zaak aan het opstarten. Helaas hadden ze in het begin nogal veel problemen. Mijn ouders waren altijd druk en daardoor ’s avonds meestal doodmoe, er waren vaak financiële problemen. Het was niet eenvoudig, zo net na de oorlog, een eigen zaak te hebben.
Mijn ouders waren twee felle persoonlijkheden met een sterk tegengesteld karakter. Dat uitte zich in de beslissingen die genomen dienden te worden. Hierdoor hadden ze regelmatig ruzie met elkaar. Geen beetje ruzie, echt heftig, de borden vlogen soms door de kamer naar elkaar toe.

Woede en agressiviteit

Als kind dacht ik dan: ‘Oh, als ze maar niet gaan scheiden…’ Ik had gehoord, zo jong als ik was, dat dat mogelijk was. Ik ontdekte dat wanneer ik ontzettend begon te gillen, niet angstig, maar dwingend krijsen, hun woede op mij werd gericht. Ineens vormden ze één front naar mij toe. Eerst woedend op elkaar, nu woedend naar mij, en ik voelde me weer helemaal happy. Zo leerde ik al jong dat woede, agressie, gestopt kan worden.
Waarom kon ik dat als klein kind, 4, 5 jaar, later ook nog, 7, 8 jaar verdragen? Omdat ik onbewust wist dat het de onmacht, de woede, was die ze kwijt wilden. Dan maar aan mij en niet aan elkaar. Zo leerde ik al jong om met drift om te gaan.

Weet dat de agressieve, woedende, kwetsende persoon er nimmer bewust op uit is om jou te vernietigen. Het is de onmacht die men op dat moment uit. Agressie roept agressie of angst op. Wanneer je net zo agressief wordt, zeg je onbewust tegen de ander: ‘Ik accepteer je agressie en stel het mijne er tegenover. Oog om oog, tand om tand.’
Word je angstig dan accepteer je de agressie ook en kan de persoon zijn macht op je botvieren. En hij of zij zal steeds agressiever worden.

Hoe kun je het dan stoppen?

Wanneer je spiritueel ontwaakt bent, de kanalen van bewustzijn zijn bij je opengegaan, en de agressie, het kwetsen komt naar je toe, dan ontvang c.q. accepteer je dit niet. Je ‘pakt’ het niet aan. Je laat het bij de persoon en kijkt waar het vandaan komt.
Hoe doe je dat? Door het even aan te zien en wanneer je op een gegeven moment vindt dat het genoeg is, heel krachtig te zeggen ‘stop’, desnoods keihard met de vuist op tafel slaan. Ofwel bewust de overtreffende trap van ‘macht’ gebruiken.

Zonder, en dit is heel belangrijk!, zonder dat je zelf woedend of agressief bent. Ofwel zonder dat je de agressie van de ander hebt geaccepteerd. Wanneer je het gedrag van de ander accepteert, bij je binnen laat komen, dan gaat de ander er mee door. Laat het daarom bij de ander. Bovendien kun je, doordat je niet in de energie van de ander meegaat, achter de woorden, de handelingen kijken. Je ziet dan waarom iemand agressief is.

Misschien heeft de persoon iets vervelends meegemaakt. Of heeft deze het gevoel niet begrepen te worden, vanuit eenzaamheid kan het zijn. Of heb je een woord, een handeling gedaan waardoor jij de druppel bent waardoor zijn of haar shit-emmer overloopt. Of je lijkt op iemand waardoor de persoon ooit is gekwetst. Er kunnen zoveel redenen zijn waardoor de ander helemaal uit zijn dak gaat.
Door het bij de persoon te laten en te kijken wat erachter zit, is tegelijkertijd liefde naar de ander sturen. Je zendt via je aura-energie liefde en begrip uit.

Mishandeling

De agressie die ik net beschreef is verbaal, maar wat als het mishandeling, als het fysiek wordt? Jaren geleden ging mijn man, doordat hij op zijn werk in (officiers)rang was gepasseerd, aan de drank. (Mijn man is in 1993 overleden.) In het begin dronk hij nog niet zoveel, maar al gauw werd het elke avond en de hoeveelheden namen dagelijks toe. Door de frustraties op zijn werk werd hij thuis licht ontvlambaar. En op een gegeven moment sloegen alle stoppen door en begon hij mij gewelddadig in elkaar te slaan. Zo erg dat ik regelmatig bij de Spoedeisende hulp was. Nee, ik wilde geen aangifte doen, dat werd me daar gevraagd.
Ik wist dat hij in essentie niet zo was. Op een gegeven moment besefte ik dat mijn angst dat hij me weer in elkaar ging slaan, bij hem het juist opriep om dat te doen.

De laatste keer was ik zo toegetakeld dat ik een vriend heb gevraagd om van mijn naakte lichaam foto’s te nemen. De foto’s werden in een kluis opgeborgen. Toen hij ’s avonds weer met die vreselijke agressieve energie thuiskwam, stelde ik: ‘Wanneer je me nog een keer mij gewelddadig aanraak, geef ik de foto’s aan de marechaussee en doe ik daar aangifte van het geweld dat je tegen me gebruikt.’

Vanaf datzelfde moment heeft hij nooit meer gedronken en mij nimmer meer mishandeld. Doordat de angst in mij weg was, doordat ik een nog sterkere macht had dan hij (de foto’s), was de jarenlange misère voorbij, We hebben daarna nog veertien jaar, totdat hij overleed, een fantastische, liefdevolle relatie met elkaar gehad.
Bij mijn man heerste in het begin nog wel de angst dat ik inderdaad aangifte ging doen. Later, toen hij besefte wat hij een paar jaar lang mij had aangedaan, had hij een groot respect naar me hoe ik er mee om was gegaan en hoe ik het had opgelost.

Toen het gebeurde wist ik dat het niet alleen een reactie was op zijn werk, maar ook op zijn jeugd. Deze was niet eenvoudig geweest, zelfs heel erg. Door dit begrip heb ik het te lang door laten gaan. Zit je in een dergelijke situatie en begrijp je waarom het gebeurt? Stop het onmiddellijk, stop het voordat je er zelf of anderen aan onder doorgaan. Of dat er nog ergere dingen gebeuren. Ga kijken waar jouw ‘macht’ ligt, gebruik het en sta nimmer toe dat je mishandeld wordt.

Eén op de vier is Spiritueel Ontwaakt

Wanneer je gevoeliger bent geworden, zelfs hoog gevoelig bent voor energie, dan mag je niet vanzelfsprekend aannemen dat anderen dat ook hebben. Of dat anderen weten wat dat inhoudt. Ik merk vaak dat de hoog gevoelig persoon vindt dat er met hem of haar rekening gehouden dient te worden. Maar als de ander rekening met jou moet houden, dan moet jij net zo goed rekening houden met de ander. Dat betekent dat je niet kunt verwachten dat ze je begrijpen. Iets wat iemand zelf niet heeft, kan hij of zij misschien wel indenken, maar niet invoelen. Een heel groot verschil: denken of voelen. Denken is dat je denkt het te begrijpen, voelen is dat je het begrijpt. Met het indenken komen vaak misverstanden, laat staan wanneer de ander slechts dénkt het te begrijpen.

Hoe kan een ander je begrijpen? Wanneer je een bepaalde karaktereigenschap, een kwaliteit in een ander bewondert, heb je deze zelf ook in je. Anders zou je deze niet kunnen ‘zien’. Wanneer je spiritueel ontwaakt bent, leef je vanuit je ‘echte’ zelf. En ben je je bewust van wat je wil en waar je voor staat. Je bent dan open en eerlijk naar anderen.
Er is ooit onderzoek gedaan naar hoeveel mensen gevoelig, c.q. hoog gevoelig ofwel spiritueel ontwaakt zijn. En daar kwam uit dat momenteel 25% van de mensen dat zijn, dus 75% niet. Wanneer jij die één op de vier bent, zou het dan niet logischer zijn dat jij begrip hebt voor degene die niet spiritueel ontwaakt is?
Verwacht geen begrip van mensen die je niet kunnen begrijpen, dan word je nooit teleurgesteld. Teleurstellingen ontstaan vanuit verwachtingen, de ander stelt je niet teleur, jij verwacht te veel van de ander.

Hoe om te gaan met negatieve energie?

Hoe kan je negatieve energie buiten jezelf houden? Ga naar je nulpunt, ofwel, vang het niet op. Wanneer je het buiten jezelf wilt houden, betekent dat je het al aan het opvangen bent. Namelijk iets buiten je houden, betekent dat je het aan het wegduwen bent. Wanneer iets naar je toekomt, laat het langs je heengaan. Zet in gedachten een stapje opzij, ofwel zoals het spreekwoord luidt: het ene oor in, en meteen het andere oor weer uit.

Zodra je negatieve energie, welke energie dat ook is, niet wilt ben je er al mee bezig. Geef je het aandacht, en kost het ontzettend veel energie en moeite, en misschien wel teleurstelling dat het je niet lukt, om het buiten jezelf te houden.
Waar positieve energie is, is ook negatieve energie. Misschien is het positieve in een negatieve situatie niet zo duidelijk te zien. Weet dat het altijd zo werkt hier op aarde.: waar het één is, is ook het ander. Ik ga dan op zoek naar het positieve in de situatie en laat het negatieve voor wat het is. Zo word je nooit meegesleurd in de negatieve spiraal en houd je je hoofd boven water!

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 28/02/2019

Reageren is niet mogelijk.