Spiritueel Ontwaken !

Hoe meer we met onze Ziel communiceren, hoe meer je spiritueel ontwaakt. Kanalen gaan open, die voorheen gesloten waren. Je wordt gevoelig voor energie, stemmingen, voedsel en al je zintuigen gaan op scherp staan. Geweldig natuurlijk, maar het is soms ook lastig omdat je ook alles meekrijgt. Het is zelfs onmogelijk om de consequenties ervan te ontlopen. Dat klinkt angstaanjagend, maar de vele voordelen van het Spiritueel Ontwaken zijn veelvuldig. Wat zijn deze voordelen, hoe bereik je Spiritueel Ontwaken en wat zijn de consequenties?

Een geweldige belevenis

Wanneer je eenmaal op het Pad van Bewustzijn bent beland, ofwel Spiritueel Ontwaakt bent, is er geen weg meer terug. Bij de opleidingen die ik geef, en heb gegeven, waarschuw ik de studenten daarvoor. Het is namelijk onmogelijk om eenmaal opengegane kanalen weer te sluiten. In het begin is spiritueel ontwaakt zijn heerlijk, je ontdekt allerlei nieuwe mogelijkheden. Je ziet aura’s, geweldig om die te zien. Een spel van licht en stralen dat zo mooi is dat je het de hele tijd wil zien. Je voelt steeds meer. Heerlijk, want dat wilde je ook.
In het begin is het dus een geweldige belevenis. Maar op een dag merk je dat je ook de andere kant ervan ervaart. Namelijk het negatieve dient zich net zo krachtig aan als het positieve. Je kunt turbulente tijden beleven. Het transformatieproces brengt ook lichamelijke reacties met zich mee. Door het opengaan van diverse kanalen komen energieën versterkt binnen.

Men noemt het ook wel eens dat je DNA verandert. Bekend is dat je DNA niet vast staat, maar verandert door innerlijke en uiterlijke invloeden, bijvoorbeeld door meditatie. Zeker is dat door jezelf te ontwikkelen veel verandert, niet alleen in jezelf maar ook om je heen. Zowel fysiek, mentaal en geestelijk. Toch kunnen we niet anders, iedereen verlangt immers naar een andere – harmonieuze – wereld en dat bereiken we alleen wanneer vele mensen Spiritueel Ontwaakt zijn. De mens is geboren om een bijdrage te leveren aan die betere wereld. Ieder op zijn of haar eigen wijze!

Kanalen gaan open

Ik ben van kinds af aan helderziend. Veel mensen zouden willen dat ze dat ook zijn. Wanneer je van kinds af aan helderziend bent, is dat niet eenvoudig. Je snapt vaak niet veel van wat je te zien krijgt, vooral als je jong bent. Rampen die ik zag aan komen, ik vertelde het, ik schreeuwde het uit om mensen te waarschuwen, maar men deed er niks mee. Gaandeweg mijn leven leerde ik dat die rampen niet voorkomen konden worden, zelfs als ik mensen waarschuwde.

Wanneer je eenmaal ontwaakt bent, wanneer de kanalen naar je Ziel en naar het Universum zijn opgegaan, kun je ze niet meer dichtdoen. De kanalen kunnen op verschillende wijzen opengaan. Je kunt er bewust voor kiezen door jezelf innerlijk te ontwikkelen. Vaak is het een reactie op dat je een paar traumatische gebeurtenissen achter elkaar meemaakt. Of je kunt je laten begeleiden via een opleiding.

Je kunt het zelfs via je lichaam bewerkstelligen. Hoe? Door elke dag een half uur krachtig te marcheren. Ofwel door je hakken eerst krachtig neer te zetten en dan je voet afrollen. In je hakken zitten kanalen die met je kruin in verbinding staan. Door krachtig de hakken neer te zetten, gaan de kanalen van beneden naar boven open.
Wil je meer met je kruin opvangen, dan kun je daarmee beginnen. Elke dag een half uur stampend door het leven gaan. Het liefst natuurlijk de hele dag, maar ik denk dat je omgeving zich dan gaat afvragen of er iets niet goed met je is. Thuis lekkere krachtig stampende muziek opzetten, en je voelt dat er iets in je gebeurt. Net zolang dat je voelt dat je alerter bent, spiritueel ontwaakt!

Wat zijn de voordelen van Spiritueel Ontwaken?

Je voelt steeds meer, je ziet meer. Wanneer je ergens binnenkomt, en de mensen zijn vrolijk, kan het zijn dat je toch de onderlinge spanning voelt, terwijl dat niet zichtbaar is. Heel prettig, want ineens zie je de werkelijkheid, de waarheid, datgene wat achter façades zit. Je hoort, ziet en weet wat er achter de woorden wordt gezegd. Je begrijpt de ander beter, je leeft mee wanneer er verdriet is.

Sowieso zijn het op dit moment heftige tijden. Mensen die gevoelig zijn, hebben soms het gevoel: ‘Ik kan het niet meer aan, ik weet niet meer hoe ik hier mee om moet gaan. Er komt zoveel bij me binnen, het lijkt wel of alles heftiger is, het positieve, helemaal prima, het liefdevolle, helemaal prima, maar het agressieve, de hebzucht, het wrede…’
Hoe komt het dat het agressieve, het wrede en hebzucht, de laatste jaren sterk naar voren komt? Het is er helaas altijd geweest. Maar doordat de communicatie nu via allerlei (internet) media  gaat, horen we het sneller en vaker.

Grote veranderingen

In de komende decennia zullen er grote veranderingen ten goede plaatsvinden. Helaas brengen die veranderingen ook opstand met zich mee. De meeste mensen houden niet van veranderingen en gaan daardoor ‘spartelen’. Hierdoor komen de negatieve eigenschappen van die mensen versterkt naar buiten.
Het lijkt alsof de mens omslaat naar agressie, naar geweld, verdeeldheid, maar weet, het zijn de laatste spartelingen. Kijk maar naar jezelf, komt er een grote verandering op je pad, dan kom je van binnen eerst in opstand. Veranderingen brengen onrust teweeg, je wilt geen onrust in jezelf, dus komt er een soort oorlog in jezelf. En daardoor kan het oorlog met je omgeving worden. Mensen, wanneer ze niet bewust leven, spartelen tegen iets wat onafwendbaar is. Dat er een nieuwe tijd gaat komen, dat is zeker!

Soms zijn er gevoelens van wanhoop, van: ik kom er nooit. Maar je zult merken dat het maar even is, en dat er dan een golf door je heen komt van: ‘Wow, ik snap het.’ Zeker als je je laat begeleiden, dat is wel net zo belangrijk. Mensen denken altijd, ik kan het zelf, maar helaas is dat soms een lange (lijdens)weg.
Wanneer je je laat begeleiden, is het een fijne verhelderende en blijde weg. Een groot verschil, de studenten die de Transformatie Academie intensief volgen ervaren dat elke dag weer. Zo ook de mensen van de Opleiding Tarot Therapeut, of die elke maand naar Satsang komen. Of mensen die elke week naar mijn radioprogramma’s luisteren én de mensen die elke week mijn blog lezen.

Dit bericht kreeg ik vandaag: ‘Lieve Daisha, Na dagen van strijd is mijn lieve tante/zus overleden. Ze heeft zich spiritueel gesteund gevoeld met wat je deelde op je site en via Radio Merlijn.’ (Om privacy redenen heb ik de naam weggelaten.)

Nog meer voordelen van Spiritueel Ontwaakt zijn

Doordat je gevoeliger bent geworden ga je anders met voeding om. Je kunt niet meer tegen chemisch bewerkte producten, of synthetische E-nummers. Alcohol kun je niet meer goed verdragen en laat je op een gegeven moment staan. Medicijnen slaan heftiger aan. Het beste is dan ook met de specialist een dosering te vinden die past bij jouw gestel, en niet simpelweg de standaard die beschreven staat bij je leeftijd/gewicht. Roken zal je niet meer ‘smaken’.
Je kookt het liefst zelf je eten, omdat je dan weet wat erin zit. Soms kun je zelfs geen vlees of vis meer eten en word je vegetarisch of veganistisch. Kortom: van nature doe je automatisch alles wat het gezondste is voor je lichaam.

Doordat je bewuster in het leven staat en achter de dingen kan kijken, ga je anders met je zorgen om. Je weet dat een vervelende periode ook weer verdwijnt. Het leven wordt lichter. En door je andere kijk op het leven en de zorg voor je gezondheid, ga je er jonger uit zien. Je zit lekkerder in je vel, zoals dat wordt genoemd!
Doordat het leven lichter wordt zie je meer mogelijkheden en wordt het leven één grote belevenis. Vervelen of eenzaam voelen is er niet meer bij. Je interesses verbreden zich, door de diepere communicatie die je ervaart met mensen, dieren en de natuur. Je ervaart dat je leven zin heeft. Je bent nodig op deze aarde en dat gevoel maakt dat je – wat er ook gebeurt – je blij voelt.

Behoefte aan een eigen ruimte

Je onderkent je behoeftes, waardoor je meestal van werk of van situatie wilt veranderen. Ook al heb je een bepaald werk lang gedaan en ben je er goed in, toch voel je innerlijk dat je dit niet meer wilt. Je wilt zinvol bezig zijn voor de mens, dier of natuur. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten in jezelf.
Ook het omgaan met anderen zal veranderen. Of meer begrip voor de ander, of je voelt dat de relatie het beste kan beëindigen. Je vriendenkring verandert, je voelt je het beste thuis bij mensen die, net als jij, dieper in het leven duiken. Alles wordt intenser en voelt als waar aan.
Ondanks dat er ook heftige gebeurtenissen zijn, zoals het verlies van een dierbare, een ongeluk, ziekte of anderszins, blijf je het vertrouwen houden dat dit niet voor niets is. Deze gebeurtenissen kunnen er zelfs de oorzaak van zijn dat je je leven een andere wending geeft.

Het begrip tijd wordt anders, soms lijkt het of de dagen te vlug gaan. En wanneer je ergens geconcentreerd mee bezig bent, dan vergeet je zelfs dat tijd bestaat. Je hebt vooral behoefte aan tijd voor jezelf en je trekt je meer terug dan voorheen. Ook wanneer je extravert bent, zal je die behoefte sterk hebben. Je hebt behoefte aan een eigen ruimte, waar je even helemaal tot jezelf kunt komen.
Mocht je voor die tijd van grote feesten, festivals, etc. houden, de drang om lekker thuis te blijven is op een gegeven moment groter dan op pad te gaan.

Omdat je sterker reageert op energie kun je je de ene keer onrustig voelen. Vooral wanneer er in de wereld veel gaande is. En dan weer kan er een ongekende rust over je neerdalen. Dus houdt rekening met wisselende gevoelens, en soms stemmingen. Je reageert ook heftiger op de stand van de maan. Zie wat ik daarover heb geschreven.

Er gaat een nieuwe wereld voor je open!

Zoals gezegd, mensen houden niet van veranderingen. Doordat jij sterk verandert krijgen mensen soms moeite met je. Blijf jezelf en je zult merken dat men er op een gegeven moment aan went. En zelfs eerder hun problemen met je gaan bespreken. Men voelt dat je integer bent en openstaat voor iedereen.

Spiritueel ontwaakt zijn, er gaat een nieuwe wereld voor je open.
Een mooie authentieke wereld, waarbij overgave aan wat er op dat moment is vanzelfsprekend wordt.

Volgende keer: Het vervolg van Spiritueel Ontwaken: Hoe om te gaan met onbegrip en agressie?

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 21/02/2019

Reageren is niet mogelijk.