Ontdek je Zielengroep

Zielengroepen

Elke Ziel is verbonden met een Zielengroep en elke Zielengroep heeft weer haar eigen taken of leerdoelen. Zielengroepen zijn:

 • Het gezin en de familie waarin je bent geboren.
 • De familie waar je in terecht komt door partnerschap
 • De luisteraars en programmamakers van Radio Merlijn
 • Zo ook de regelmatige lezers van mijn blog
 • De mensen die regelmatig naar ‘mijn’ Satsang komen
 • Een vereniging
 • Huwelijk of partnerschap
 • Tijdelijk: studie; huwelijk en dan scheiding
 • De Kerk waaraan je verbonden bent
 • Een goede doelen stichting
 • Vrijwilligerswerk
 • enz.

Erg belangrijk

Roze kersenbloesemsElke Zielengroep heeft een verschillende functie, samen maar ook voor jezelf. Zoals je weet wil je Ziel zich ontwikkelen, je naar een hoger level brengen. In elk leven leert de Ziel steeds meer het leven te leven.
Bij je geboorte kom je in contact met de eerste Zielengroep die jou daarbij kan helpen. Zoals het gezin en de familie waarin je wordt geboren of terecht komt. Tenminste als je er voor open staat. Vaak is het zo, dat als je datgene hebt ontwikkeld dat nodig is, je weer verder gaat. Met sommige Zielengroepen blijf je je hele leven verbonden.

Sterke verbintenis

Het nut van de Zielengroep Familie is: het doorgeven van de ontwikkeling van de familie en de bewuste of onbewuste oeroude kennis. Het doorbreken van pijnlijke patronen. Het samen kunnen leven. Lukt je dat niet? Dan zeggen diverse wijze mensen dat je dan in een volgend leven weer in dezelfde familie terechtkomt, met dezelfde problemen. Lukt je dat wel, dan heb je in een volgend leven een hele fijne relatie met deze personen.
Het hoeft dan geen familie meer te zijn, het kan dan een goede vriend of vriendin zijn. Of het wordt je levenspartner, meestal ook als je de problemen niet hebt opgelost. Op de een of andere manier blijf je bij elkaar terugkomen. De Familiegroep heeft de sterkste verwantschap en met de leden daarvan kom je in een volgend leven weer op de een of andere manier samen.

Jezelf Heel maken

Het nut van de Zielengroep Radio Merlijn, de deelnemers van Satsang en Lezers van mijn Blog is: door het delen van kennis en wijsheid ontwikkelen we samen onze Zielen. Ofwel we vervolmaken onze Zielen, zowel jij als ik.
Door het maken van de programma’s en het schrijven van de blogs duik ik dieper in het onderwerp of denk ik bewuster na over het leven. Alles dat ik zeg moet ik kunnen begrijpen en onderbouwen. Hierdoor ontwikkel ik mijzelf steeds meer en jij doet dat door het te horen en/of te lezen. En doordat je niets klakkeloos aanneemt – dat hoop ik tenminste – er over nadenkt, kun je tot de conclusie komen wat de waarheid voor jou is. Zo duik je dieper in het leven, vervolmaak je jezelf ofwel maak je jezelf Heel!

Licht en Liefde

De Zielengroepen Radio Merlijn, Satsang, Lezers Blog en uiteraard ook andere groeperingen verspreiden Licht en Liefde. Wij leven in een boeiende en spannende tijd. Een tijd om elkaar te inspireren en te motiveren. Door regelmatig te luisteren naar Radio Merlijn, mijn blogs te lezen, naar Satsang te komen, ben je automatisch aangesloten bij deze Zielengroepen. En beoog je ook datgene dat ik hiervoor vertelde: Licht en Liefde brengen in de wereld!
Iedere zielengroep heeft een enorme betekenis voor je! Niet alleen als leerproces, maar ook als steun, het delen met elkaar en om anderen te steunen en te helpen.

Zielsverwanten

In alle Zielengroepen zijn we Zielsverwanten. Hoe je je Zielsverwant kunt herkennen kun je hier lezen: https://www.daishadewijs.nl/herkenning-zielsverwant/

We herkennen onze Zielsverwantschap meestal al bij de ontmoeting of door samenwerking of doordat we dezelfde visie hebben. En als de vonk overslaat, kan dit tussen man/vrouw of tussen vrouw/vrouw of tussen man/man zijn. Het heeft niets met sekse te maken, ook niet met dat we voor de rest van ons leven samen moeten blijven. Zo kun je iemand van je Zielengroep tien jaar niet zien en als je elkaar weer tegenkomt, dan is het net of het gisteren was.

Katalysator voor de omgeving

Samen staan we sterk, samen kunnen we Licht en Liefde verspreiden. Dat is in de huidige tijd hard nodig. De Zielengroepen die ik hierboven met naam noem, werken als een katalysator voor de omgeving. Het is zo zichtbaar dat wij Licht en Liefde verspreiden. Daar gaat een grote aantrekkingskracht van uit. Hoe negatief men ook in het leven staat, uiteindelijk wil men liever daar bijhoren dan bij iets negatiefs.
De wijsheid die je ontwikkelt in deze Zielengroepen komt niet alleen ten goede aan jezelf, maar ook aan je omgeving, de mensheid én de Aarde. Het is als druppels die samenvloeien en uiteindelijk een oceaan kunnen vullen.
Er zal altijd herkenning zijn tussen Zielen. Ook al ben je heel lang in je eentje aan het ‘dolen’ geweest, op een gegeven moment heb je zo’n groep gevonden. Herken het, activeer het in je, sta het toe en geniet ervan. En anders, sluit je aan bij Radio Merlijn of als lezer van mijn blog of kom naar Satsang!

Hartegroet,
Daisha

P.s.: nog niet bekend met Satsang? Zie bij www.wellenberg.nl
Nog niet bekend met Radio Merlijn? Zie bij www.radiomerlijn.nl

 

Gewijzigd op 26/02/2017

Reageren is niet mogelijk.