Onze Bewustzijnsshift

bewustzijnsshift

Het yin-yang principe

In de natuur zijn yin en yang altijd in harmonie. Is het zomer in Australië dan is het bij ons winter. Is er ergens op de wereld veel ontbossing, dan zullen er op andere plaatsen vele loten van bomen gaan wortelen. Is er in bepaalde delen van de wereld grote rijkdom, dan is er in andere delen pure armoede. Regent het onophoudelijk ergens op aarde, dan is er elders grote droogte. Ofwel wanneer iets uit balans is, komt het yin-yang principe in actie.

Deze natuurwet betekent dat tegenstellingen altijd zullen blijven bestaan. Hoe groter het een, hoe groter het tegengestelde. Zo ook in de mens, de wereld, in het dierenrijk, alles is immers natuur.

Is er vrede, dan bestaat er ook oorlog. Hoe intenser de vrede, hoe intenser de oorlog. Vandaar dat er altijd oorlog heeft bestaan, omdat er elders vrede was. De kloosterlingen zaten vroeger vrijwillig in isoleercellen te bidden voor de vrede. Terwijl tegelijkertijd de kruisvaarders het geloof met geweld verkondigden. Wie geen christen wilde zijn, werd gemarteld of vermoord. Uit naam van de Islam wordt nu hetzelfde gedaan.

Oorlogen bestaan er al zolang de mens bestaat

Oorlogen bestaan er al zolang de mens bestaat. Er is dus nog niets veranderd in de wereld. Wanneer de mens lijdt, of dit nu lichamelijk, emotioneel of geestelijk is, zich ongemakkelijk voelt, problemen en frustraties heeft, zolang blijft er oorlog bestaan. Een innerlijke oorlog wordt dan omgezet in een uiterlijke oorlog. Een gefrusteerd iemand, snauwt naar de ander. Een teleurgesteld mens, roddelt over een ander. Een mens die zich niet begrepen voelt, maakt ruzie (van binnen of met de ander). Een machteloos mens, wordt boos of agressief. Een afgewezen mens gaat haten.

Betekent dit dat zolang er mensen bestaan er oorlog zal zijn? Ja, zolang er in de mens zelf oorlog woedt, zal er oorlog bestaan. In welke vorm dan ook: kwaadspreken, iemand onderuit halen, ruzie maken, onwaarheden verkondigen, mensen tegen elkaar opzetten, criminaliteit, negatieve nieuwsverspreiding of elkaar met wapens te lijf gaan.

Hoe dit te veranderen?

Wij kunnen daar in onszelf en daardoor in eigen kring verandering in brengen. En wel door een bewustzijnsshift in onszelf in gang te zetten. De  bewustzijnsshift heeft te maken met alle aspecten van ons leven. Het heeft invloed op ons lichaam, op al onze emoties en onze geest. Een bewustzijnsshift heeft allereerst te maken met het verleggen van je prioriteiten. Daardoor ontstaan er belangrijke veranderingen. Er is echter één probleem… laat een mens nu een hekel hebben aan veranderingen!

Toch ontkomen we er niet aan. We veranderen de hele dag door, zelfs iedere seconde. Je bent vandaag al niet meer de mens die je gisteren was. Nog sterker de mens die je een seconde geleden nog was. Veranderingen brengen vaak innerlijke onrust en soms complete verwarring bij mensen. Maar het is niet de verandering die dit veroorzaakt, de mens probeert veranderingen tegen te houden en dan gaat het mis. Leven ís veranderen en dat is nu eenmaal niet tegen te houden. Wanneer we dat proberen en hierin falen, voelen we ons machteloos.

Ten tijde van onze voorouders waren er lang niet zoveel veranderingen als nu. Sommigen waren zelfs nog nooit hun dorp uit geweest. Dus zo’n gevoel van machteloosheid hoefde zij hoogstens een paar keer in hun leven mee te maken. In deze tijd is dat anders. Doordat ieder mens in een hogere trillingsfrequentie is gekomen, een grote versnelling die er nooit eerder is geweest, kun je de verandering in jezelf en om je heen nauwelijks bijhouden, laat staan tegenhouden. Wanneer je in deze tijd probeert om veranderingen tegen te houden dan kom je gegarandeerd dagelijks voor teleurstellingen te staan. En dat kan geen mens aan. Wat kun je dan doen? Meegaan in de veranderingen, want ze leiden uiteindelijk naar iets goeds.

Vanaf het jaar 2000 gaat het heel snel

We gaan van de negatieve spiraal naar de positieve spiraal. Deze spiraal begon met grote kringen om vervolgens steeds meer te versmallen naar de essentie. Waardoor, omdat je het pad van de kring beloopt, steeds minder tijd hebt om de ronding (ofwel de verandering) te maken. Vroeger, voordat het veranderingsproces in gang was gezet, had je veel meer tijd. De cirkels waren groter en daardoor kon je er stapje voor stapje aan wennen. Sinds het jaar 2000 gaat het zo snel, dat als je met het één bezig bent het volgende zich al weer aandient.

De bewustzijnsshift zorgt er voor dat je een totale verandering ingaat. Of je nu wilt of niet, het gebeurt, het gaat vaak gepaard met een innerlijke drang waaraan je niet kunt ontkomen. Vandaar dat het met innerlijke strijd te maken heeft. Immers de gewoonte van de mens is om alles het liefst te houden zoals het is. Ook als het een negatieve situatie betreft waarbij je je niet prettig voelt!

We gaan de verfijning in

Het Universum, onze Moeder Aarde, staat klaar om de verfijning in te gaan, ofwel naar de essentie van Leven. En roept iedereen op om er in mee te gaan. Mee te gaan in het beëindigen van de grove, agressieve en geweldadige energie. Helaas kan niet iedereen al meegaan naar die verfijnde energie. Sommigen willen het houden zoals het altijd was: protesten, oorlog, onverschilligheid. Bij elke verandering die zich aandient zijn ze per definitie tegen. Ook al voelen ze diep in henzelf dat ze op een gegeven moment niet anders kunnen dan meegaan. Waarom dan niet op een vredelievende positieve manier?

Om met veranderingen om te kunnen gaan, dien je flexibel te zijn. Deze tijd vraagt aan je om je IK. je ego, prijs te geven ter wille van het Grote Geheel. Dus niet kijken wat is voor mij het beste, maar wat is het beste voor mij én de ander. Handelen vanuit eigen belang is niet meer mogelijk in deze bewustzijnsshift. En dat is vervelend, zeker als het al generaties lang is gedaan.

Deze innerlijke drang, wat doet die met je? Je Ziel is androgyn, zowel mannelijk als vrouwelijk. Je Ziel dringt aan op harmonie, maar heeft daar eeuwen de tijd voor. Wordt het in dit leven niet bereikt, dan maar in het volgende. Alhoewel, het is of nu vele Zielen haast hebben om een andere wereld te bewerkstelligen. Een wereld waarin harmonie voorop staat en het negatieve een steeds kleinere plaats inneemt. Doe het niet met innerlijke of uiterlijke dwang c.q. geweld, doe het met liefde. En laat in ieder geval een beetje negativiteit in jezelf en in je omgeving bestaan, zodat de natuurwet niet weer alles door de war gooit.

Veranderingen, je ontkomt er niet aan

Als je in de bewustzijnsshift bent, ga je oude patronen doorbreken. Je gaat opruimen, of dat nu materie is of gevoelens van schaamte, schuld, hebzucht of andere driften. Je krijgt te maken met veranderende interesses. Was je een feestbeest, dan wil je nu rust en stilte. Was je een rustig teruggetrokken persoontje, dan wil je nu jezelf in de picture zetten.

Ik kan nog vele voorbeelden geven. Het belangrijkste is: je komt in jezelf tegenstellingen tegen, je wilt en gaat 180 graden om! Wanneer mensen om je heen (nog) niet in deze shift mee kunnen gaan, dan kan het zijn dat de kring mensen om je heen verandert. Een andere vriendenkring, niet meer omgaan met bepaalde familieleden tot zelfs een andere partner. Het aantal echtscheidingen of partners die uit elkaar gaan, was de laatste tien, twintig jaar nog nooit zo hoog. De bewustzijnsshift is daar zeker debet aan.

Lieve groet,

Daisha

 

Gewijzigd op 26/02/2017

8 Responses to “Onze Bewustzijnsshift”

 1. Wilma van Roekel

  Lieve Daisha,

  Dit verhaal is zeker ook zeer herkenbaar voor mij, heb het afgelopen jaar ook veel nagedacht over tegenstellingen, yin en yang. En begreep het ook nog niet zo waarom het goede en het slechte in balans moest zijn.
  Ik bedoel goed is toch goed en slecht is toch slecht?

  Oke, het bestaat allebei op deze wereld maar het gaat er toch om waar jouw aandacht op gericht is?
  En waarom kan het goede niet zonder het slechte bestaan?

  Ik was daar over aan het nadenken en toen ”drong” het tot me door dat we ervoor gekozen hebben als ziel om beide kanten te leren kennen en dat we het goede of positieve alleen kunnen voelen wanneer we ook de slechte kant of het negatieve gevoeld hebben.
  We zullen met beide aspecten leren omgaan, en leren omgaan in de zin van ”met gevoel zonder emotie”
  Dan is het in balans in jezelf.
  Wat een uitdaging!
  Goed is niet ”goed” en slecht is niet ”slecht”
  Dat vinden wij omdat wij er een emotie aan verbinden.

  Ik doe mijn best, hahaha…

  Veel liefs van Wilma

  • Daisha de Wijs

   Lieve Wilma,
   ik ben het helemaal met je eens.
   Een mooie aanvulling op mijn blog!
   Hartelijk bedankt,
   liefs,
   Daisha

 2. Michael Jacobs

  “Deze natuurwet betekent dat tegenstellingen altijd zullen blijven bestaan. Hoe groter het een, hoe groter het tegengestelde. Zo ook in de mens, de wereld, in het dierenrijk, alles is immers natuur.”

  Volgens mij zijn Yin and Yang alleen in de fantasie der mensen gescheiden van elkaar. Hetzelfde geldt voor alle ‘tegenstellingen’ – in de Natuur staat de dag niet los van de nacht; de zomer gaat ieder jaar náádloos over in de herfst. Alle conflicten zijn dus verzonnen. De mens dróómt dat hij afgescheiden is van zijn omgeving. Door uit onze illusies te ontwaken kunnen wij de liefde en de eeuwige vrede van het (bewust) zijn ontdekken, die sinds het begin van de ‘tijd’ al voor ons klaar liggen. 🙂

  • Daisha de Wijs

   Mooie aanvulling.
   Hartegroet,
   Daisha

 3. Mar

  Dank je voor de mooie woorden.Ik was het even vergeten. En zo gefrustreerd om het leed in de wereld. En de lelijkheid in mijn eigen omgeving. Deze woorden gaven me weer wat rust.

 4. Sylvia

  Dank je voor de inzichten, de geestelijke voeding én de inspiratie, Daisha. Jouw blog inspireert mij om op mijn ingeslagen pad verder te gaan!

 5. Ellen

  Bedankt voor dit prachtig omschreven stuk over onze bewustzijnsshift; het is me ineens voor 100% duidelijk! Het geeft me troost en mijn herinnering terug aan mijn diepe weten. Zeer helend!

Reageren is niet mogelijk.