Oude Ziel met een Jonge Spirit

Hoe weet je of je een oude Ziel hebt? Wat is de Spirit, en hoe weet je of deze oud of jong is?
Ik heb een paar blogs geschreven over zowel Oude als Jonge Zielen. Wanneer je Googled op ‘Zielen’ en ‘Daisha de Wijs’ dan kun je ze allemaal lezen. Wanneer je wilt weten of je een Oude Ziel hebt, lees dan hier.

Wat is de Spirit?

Wij als mens hebben net zoals in het Christendom de Drie Eenheid in ons. In het Christendom is het de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, wij hebben: onze Ziel, ons lichaam en de Geestkracht ofwel de Spirit.

Wat is het verschil tussen de Ziel en de Geestkracht c.q. Spirit? Wat het verschil is tussen onze Ziel en ons lichaam weten we wel. Net als je Ziel is je Geest onzichtbaar. Zoals je Ziel je levensloop op aarde is, zo is je Geest je verbinding met God. Je Geest, je Spirit is als het ware je lijntje met Hem. Iedereen die God de Heilige Geest, ofwel de Innerlijke God, toelaat in zijn of haar leven staat in verbinding met het Goddelijke in ons en met God. Ofwel je verstand functioneert dan op het hoogste niveau van ontwikkeling. Een ander woord hiervoor is je Hogere Bewustzijn, ofwel je Spirit.

Levenskracht

Je Geest, je Spirit kun je ook omschrijven met ‘Levenskracht’. Vergelijk het met je telefoon. Als je telefoon je lichaam is, dan is je Ziel de software en je Geest is de elektriciteit – de energie – die de mens nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Om je telefoon altijd te laten werken, moet deze regelmatig aan de lader, anders kun je er niets meer mee. Wanneer je je telefoon een tijd lang niet oplaadt, betekent dat niet dat deze kapot is. De software staat er nog steeds op. Zodra je je telefoon oplaadt, kan deze weer optimaal functioneren. Onze Geest, onze innerlijke God, geeft ons de energie om in onze kracht te staan en te stralen. Zo kom je als mens helemaal tot recht!

Wij mensen zijn ‘te klein’, te onwetend, om te weten wat het beste voor ons is.

Je Ziel kan al vele levens hebben meegemaakt, en dan spreek je van een oude Ziel. Maar je Spirit kan nog reuze jong zijn. Je kent wel de mensen die ook al zijn ze boven de zeventig nog steeds een jeugdige indruk maken. En dat niet alleen, hun denkwijze is meegegaan met de huidige tijd. Ze zijn ondernemend, stralen kracht en liefde uit, de Geestkracht!

Voorbeeld: een man van 86 jaar werd ontzettend verliefd op een vrouw van 82 jaar. Het was jammer dat de vrouw zich te oud voelde om samen verder te gaan. De man had het zeker gedaan.

Nog een voorbeeld: een man ging met pensioen. Hij had zijn hele leven advocaat willen zijn. Maar de omstandigheden van vroeger, en gedurende zijn werkzame leven, lieten niet toe dat hij kon studeren. Hij moest al vroeg kostwinner zijn voor het gezin waar hij uitkwam omdat zijn vader overleed. En daarna stichtte hij zelf een gezin en was hij de enige kostwinner. Net met pensioen gegaan besloot hij alsnog de titel van advocaat te gaan halen.

Wanneer je een jonge Spirit hebt dan kijk je niet naar leeftijd, je volgt je innerlijke drive. Je kunt niet anders!

De man ging Rechten studeren aan de vroegere KUR, Universiteit te Utrecht. Na vier jaar slaagde hij Cum Laude, en startte hij zijn eigen juridisch adviesbureau. Hij heeft daarna nog jarenlang minderbedeelde gratis advies gegeven. Met recht een oude Ziel met een jonge Spirit!

je Innerlijke God

Wanneer je een oude Ziel met een jonge Spirit zou vragen: geloof je in God? Dan kan het zijn dat men antwoordt: ‘Ik geloof in ieder geval in iets dat Hoger is dan de mens.’ Of misschien is dit het antwoord: ‘Jazeker, ik sta in verbinding met God. Met de God ergens in het Universum en tegelijkertijd met mijn innerlijke God.’

Het intense beleven dat God altijd aanwezig is kan je niet met je verstand omvatten. Je verstand is daarvoor ‘te klein’. Het is zo’n intens beleven dat woorden tekort schieten wanneer je het zou willen beschrijven. Het is een innerlijk weten, een gevoel van geborgenheid, van onuitsprekelijke liefde.

Van kind af aan heb ik een aantal keren op het randje van de dood gebalanceerd. Wanneer ik dan naar ‘boven’ uitsprak: ‘God als Je vindt dat ik hier op aarde nog een taak heb, dan zal Je me toch beter moeten maken.’
Tot ieders verwondering was ik dan binnen twee dagen weer helemaal beter. Specialisten, mijn huisarts, de mensen om me heen hebben elke keer zich afgevraagd hoe dat mogelijk was. Het was voor mij elke keer een bevestiging dat God wel degelijk naar mij omkeek. Dat Hij mij koesterde en nog plannen met me had.

Door al vanaf heel jong die verbinding met God te zijn aangegaan, zijn er ongelooflijke wonderen in mijn leven gebeurd. Ik kan het iedereen aanraden: verbind je met God vanuit je innerlijke God. Wellicht vraag je nu: Hoe doe je dat dan? Door erop te vertrouwen dat jij, zolang je leeft, hier op aarde belangrijk bent. Op wat voor manier dan ook! Gods wegen en die voor de mens zijn zo veelvuldig dat ik me er niet aan waag om daarvan voorbeelden te geven.

Geestkracht

Je kunt je Spirit, je Geestkracht ook vastbeslotenheid noemen. Geestkracht is tegelijkertijd gebruik maken van de kracht van gedachten. Elke gedachte van je heeft een onnoemelijke kracht. Elke gedachte die je hebt heeft een trilling. Resoneert soms zelfs nog heel lang door. Elke gedachte is een boodschap met een lading energie. Elke gedachte heeft een uitwerking op jou en op je leven. Echt iedere gedachte heeft de neiging werkelijkheid te worden.

Wanneer je denkt: “ik voel me ziek”, dan word je ook ziek. Als je denkt: ‘Ik kan dit niet’, dan zal het je ook niet lukken. Hoe meer je gefocust bent op één gedachte, hoe sterker de kracht van die gedachte wordt, en op een gegeven moment jouw werkelijkheid is.
Wanneer je iets heel graag wilt, maar je gelooft er niet in dat het je lukt, dan gebeurt er niets. In wezen roep je dan naar ‘boven’ ik wil heel graag dit of dat. En even later zeg je – misschien niet met woorden, maar qua gedachten – ‘Nee, doe toch maar niet.’

Dat is hetzelfde wanneer je aan iemand vraagt ‘lust je een lekker gebakje’. Je krijgt als antwoord: ‘Ja, lekker!’
Je gaat naar de keuken en terwijl je het gebak aan het snijden bent, roept de persoon naar je: ‘Nee, doe toch maar niet.’ O.k. denk je dan, helemaal prima, dan niet.
Je gaat weer naar de kamer en de persoon zegt: ‘Ik heb toch wel zin in dat gebak.’ Je bent de liefste mens van de wereld, dus je loopt weer naar de keuken. Je haalt de taart uit de koelkast, wil deze net gaan snijden of er wordt weer geroepen: ‘Nee, doe maar niet, ik weet niet of ik het gebak wel lust.’

Als dat nog een paar keer zo doorgaat, denk je bij jezelf: ‘Het is goed, ik wacht wel tot hij of zij zeker weet wat die wil.’ Deze reactie roep je ook op wanneer je continu wisselende gedachten hebt, dan weer wel, dan weer niet…

Je Spirit is je Innerlijke Drive

Zoals gezegd je Spirit, Je Geestkracht is vastberadenheid. Je begrijpt, wanneer een gedachte daar vandaan komt, functioneert het totaal anders. Wanneer je dan een idee hebt, een wens, een verlangen, dan doe je dit niet weer teniet door het tegendeel in jezelf te opperen. Je blijft dan bij het idee, de wens, het verlangen. Je spreekt het uit naar iedereen, die het maar wil horen. Hier komt bij veel mensen faalangst om de hoek kijken. Men durft het niet te vertellen, veronderstel dat je het niet verwezenlijkt, dan sta je mooi voor gek…

Vandaar dat veel mensen een totaal ander leven zouden willen hebben, maar dit niet aangaan. Bang dat het misschien niet helemaal de werkelijkheid kan worden. Ze maken geen gebruik van hun Geestkracht. Zou je dat wel doen, dan weet je dat het wellicht niet helemaal zo wordt als je nu bedenkt, maar in ieder geval komt er een andere wending aan je leven. Een wending die jezelf niet had kunnen bedenken.
Soms lijkt het in eerste instantie zelfs dat het iets is geworden wat je juist niet wilde. Ga er maar in mee – is mijn ervaring – doordat je vanuit je Geestkracht, je Spirit in verbinding staat met God wordt het beter dan je ooit had kunnen dromen.

Geestelijke wetten

Wij mensen zijn ‘te klein’, te onwetend, om te weten wat het beste voor ons is. Onze Ziel heeft voor een bepaald Pad gekozen. Maar je Ziel kan jouw Pad niet verwezenlijken, daarvoor is deze in jou als mens gekomen. Alles op aarde gaat volgens natuurwetten, alles in de Geest gaat volgens geestelijke wetten. Als je die wetten kent, kun je er gebruik van maken. Geestelijke wetten zijn bijvoorbeeld:
–          Iedere gedachte heeft de neiging werkelijkheid te worden.
–          Wat je uitstraalt trek je aan.
–          Waar je aandacht aan geeft, groeit.
–          Wat je visualiseert wordt werkelijkheid.

Vervang tegenstrijdige gedachten door vastberadenheid.  Spreek je uit, focus je op wat je wil bereiken, houd je aandacht erop gericht. Neem de tijd om het te verwezenlijken. Ga niet het wiel opnieuw uitvinden, kijk bij anderen hoe ze het hebben gedaan. En vorm het dan om naar hoe het bij jou past.

Een kostbare schat…

Blijf reëel, wanneer je zestig bent heb je niet de vitaliteit van iemand die twintig is. Wanneer je veertig bent, heb je nog veertig jaar voor je om het te bereiken. Als je met pensioen gaat en je wilt dan pas voor het eerst een therapeutische praktijk starten, weet dan dat je jaren nodig hebt om het te verwezenlijken. Heb je drie keer iets geprobeerd, doe dan nog vijfentwintig keer een poging. Uiteindelijk lukt het je, misschien niet precies zoals je in gedachten had. Dus af en toe je gedachten bijstellen zal nodig zijn.

Je denkt je machteloos, en je bent tegelijkertijd machteloos!
Je denkt dat je wordt misbruikt, en je wordt ook misbruikt.
Je denkt dat je niet uit de mishandeling kan ontsnappen
– en daar voer je voor jezelf ook vele redenen voor aan –
en je kunt ook niet ontsnappen.
Je denkt het lukt me, en het lukt je!

Ons zelfhelende vermogen is een kostbare schat!
Met onze handen kunnen we ons energetisch veld helende energie geven. Ben je niet gezond? Je kunt met Geestkracht veel bereiken. Gebruik je handen om jezelf weer energie te geven. Gebruik je zelfhelende vermogen door met Geestkracht je gezondheid te verbeteren.

Een snel herstel

Ik heb een paar chronische ziekten. Een vanaf mijn achtste levensjaar, en na diverse traumatische ervaringen kwamen er een paar bij. Soms komen deze tezamen, zoals ik dat noem. Ofwel soms zijn ze met z’n allen ontzettend heftig (reuma, Parkinson, COPD, hartritmestoornissen en nog wat minder storende maar altijd aanwezige gezondheidsproblemen). Sowieso maak ik dan verbinding met mijn Spirit, en van daaruit met God. Ik ben wat dat betreft nogal praktisch, en ‘roep’ dan naar ‘boven’: het zou fijn zijn als je me enige verlichting geeft. De volgende dag, of soms zelfs een paar uur later, functioneer ik weer alsof er niets aan de hand is.

Terwijl ik dit vertel, bedenk ik me dat je nu misschien wonderen verwacht als je hetzelfde zou doen. Weet dat als je je zielig voelt, depressief bent of anderszins in een negatieve spiraal door je gedachten bent beland, dat het niet zo eenvoudig is. Blijf er altijd in geloven dat ons aardse bestaan niet – zoals Boeddha ooit zei: ons leven uit lijden bestaat. Ons leven bestaat meer uit leiden, jezelf begeleiden naar een Hoger Bewustzijn. En daar zijn soms harde lessen c.q. ervaringen voor nodig. Zeker bij mensen die zo eigenwijs zijn als ik. Maar hierdoor heb ik wel een eigen wijsheid opgebouwd!

Ik wens je veel Geestkracht, jonge Spirit,
wees maar lekker eigen wijs,
dan verkrijg je eigen wijsheid!

Geef jezelf vleugels!

 


Lieve groet,

Daisha

Deels bron gebruikt: https://www.leveninlicht.nl/nieuwsbrieven/inspiratiemail_over_wilskracht_en_geestkracht/

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 05/07/2020

Reageren is niet mogelijk.