Poepen

 

PoepenLieve Daisha, zoals je weet ga ik deze zomer naar de Filipijnen en misschien wil ik nog een combinatie maken met of de Filipijnen of met Maleisië. Nu kwam ik in de Happinez de naam Ratu Bagus tegen. Ken jij hem? Wat misschien een optie zou kunnen zijn is dat ik dus naar Indonesië ga en kijk of ik een training bij hem kan volgen. Mijn vraag is daarbij wel; kun jij enige inschatting maken of er hier een toegevoegde waarde voor mij ligt die zo groot is dat het, het waard is om er naar toe te gaan? Liefs, N.

Lieve N., ik heb nog nooit gehoord van Ratu Bagus, maar dat wil niets zeggen. Er zijn zoveel mooie Leraren op deze wereld.
Elke training is een toegevoegde waarde aan je innerlijke rijkdom, van wie je die ook krijgt. Zelfs mocht het niet datgene zijn dat je verwachtte, dan nog draagt het bij aan je innerlijke ontwikkeling. Je kunt nimmer een garantie verwachten dat het jou datgene biedt wat je denkt nodig te hebben. Je krijgt wat je nodig hebt op zo’n moment, soms kunnen dat zelfs teleurstellingen zijn.
Het is niet aan mij te bepalen wat je wel of niet moet doen.
Mijn enige antwoord is: volg je hart.
Je ego wil zekerheden en garantie, je hart wil een sprongetje maken.
Dus wat je ook gaat doen, voel of je hart daarbij een sprongetje maakt.
Veel liefs en een hele goede reis!

Hallo met J. Ik wil graag een consult met je, maar voordat ik iets afspreek wil ik eerst weten of ik er wat aan heb.

Garantie, zekerheid, zeker weten.
Het leven is een en al beweeglijke energie, niets is statisch. Elke levende cel in je lichaam is continu in beweging en verandert. Alles in de natuur, alles dat leeft verandert elke seconde. Zelfs nadat je dit hebt gelezen, betekenen de woorden al iets anders voor je dan net. De woorden zijn nog steeds hetzelfde, maar niet meer hoe je deze ervaart.

Dr. V. Shankar (www.acadun.com)  zegt: ‘Woorden zijn erg belangrijk voor een mens, want de geloofwaardigheid en toerekenbaarheid van handelingen en karakter hangen ervan af. Het is niet ingewikkeld om te begrijpen dat, in welke taal dan ook, een letter slechts een geluid is en een woord een proces is van letters. Dit kan alleen maar betekenen dat geluid zich heeft ontwikkeld tot een letter; dat een proces van letters een woord vormt en dat denken een proces is van woorden.
Het is duidelijk dat geluid, dat ontwikkeld is tot een letter of een woord, een natuurlijke eigenschap is van het leven. Er zijn diverse geluiden aanwezig in de natuur en ook in de mens, want hij is onderdeel van de natuur en er niet van gescheiden. Elke taal is een verzameling geluiden in de mens, die zich heeft ontwikkeld tot woorden met een betekenis.’

Tot zover Dr. Shankar. In de Zondagsdienst van 30 juni a.s. vertel ik meer over hoe hij aankijkt tegen ons ‘denken’. Je kunt dit beluisteren via Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl

Een klein meisje van twee jaar roept tijdens een verjaardagsfeestje van haar moeder: ‘Poepen’. Moeder is helemaal verrukt en zegt tegen het gezelschap: ‘Geweldig dat ze dat zomaar uit zichzelf zegt!’ En tegen haar dochtertje helemaal in extase: ‘Oh meisje wat goed van je dat je dat zegt. Kom maar gauw dan gaan we naar de w.c.’
Datzelfde meisje zegt als ze zes jaar is, weer in een groot gezelschap: ‘Ik moet poepen.’ O.k., dit wordt nog maar net getolereerd omdat ze zo jong is. Maar nu zegt ze het als ze twaalf jaar is. Dan kun je deze boze reactie van haar moeder verwachten: ‘Toe zeg, dat hoeven we allemaal niet te weten.’of: ‘Foei, dat kun je toch niet zeggen in gezelschap.’
Laat staan als dit meisje een mooie jonge vrouw van 21 is, dan is het al helemaal uit den boze. Was het woord poepen eerst iets geweldigs, nu wordt het afgedaan als iets dat je niet kunt maken. Heel verwarrend!

Wat heeft dat nu met garantie, zekerheid of zeker weten te maken? Woorden zijn klanken waar aan degene die ze hoort haar of zijn betekenis geeft. De zender heeft ook een bepaalde betekenis over diezelfde woorden in gedachten. Maar dat garandeert niet dat de ontvanger ze met exact dezelfde energie opvangt.
Welke woorden ik ook gebruik in een consult, in mijn radioprogramma’s, in mijn blogs, de ontvanger bepaalt wat de woorden betekenen. Ontvangt je hart de woorden dan zal datgene wat ik er mee wilde vertellen in dezelfde betekenis worden ontvangen. Ontvangt je denken, je ego, de woorden dan kunnen ze totaal anders worden uitgelegd. Soms zelfs precies het tegenovergestelde betekenen.

Het bovenstaande antwoord aan N. kan dan worden opgevat als: ‘Die weet ook niks.’ of: ‘Wat heb ik nou aan zo’n antwoord?’
Ontvangt N. deze woorden in haar hart, dan zal ze doen wat haar hart haar ingeeft. En geen garanties of zekerheden meer nodig hebben.

Heerlijk hé, geen garanties, geen zeker weten, helemaal vrij om zelf te besluiten wat je doet. Of je nu op reis gaat of een consult bij me neemt of wat je ook maar in het leven van plan bent. Verlangen we niet allemaal naar die vrijheid: onze eigen keuzes maken? Waarom dan toch die zekerheden? Omdat ons denken, ons ego, resultaat wil hebben. Praktisch resultaat in plaats van de toegevoegde waarde dat we weer verder zijn in onze innerlijke ontwikkeling. Verder zijn in het groeien naar authentiek zijn.

De moraal van dit verhaal: zonder woorden praten we (meestal) dezelfde taal !

Veel liefs,
Daisha

 

 

Gewijzigd op 09/11/2014

Reageren is niet mogelijk.