Prijsvraag en Medium

 

MediumAf en toe betitelt men mij met ‘medium’. Ik vind dat geen prettige benaming, bovendien doet het afbreuk aan wat ik doe. Waarom? Ik vertel het je, maar eerst wat Wikipedia zegt over het woord medium:  ‘Binnen de parapsychologie werd de term medium vroeger vaak gebruikt voor alles wat tegenwoordig als ‘paranormaal’ wordt aangeduid. Zo sprak men van mediamieke begaafdheden, waar het zaken betreft als helderziendheid, heldervoelendheid, telepathie etc. Binnen de parapsychologie wordt een persoon bij wie een vorm van paranormale begaafdheid wordt verondersteld tegenwoordig meestal ‘paragnost’ genoemd. De term ‘medium’ wordt in het algemeen voorbehouden aan wat ook vaak ‘trancemedium’ genoemd wordt. Een trancemedium is een persoon die zichzelf in een trance zou kunnen brengen waarbij de geesten van overledenen, via het lichaam van het trancemedium, boodschappen zouden kunnen doorgeven. Deze laatste vorm van mediumschap heeft vaak voor controverses gezorgd.’

Ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen sterk afwijzend staan tegenover een medium. Zeker na wat ik zelf heb meegemaakt. Eens was ik in opleiding bij een mevrouw, een medium, die haar gave aan mij wilde doorgeven. Ze was namelijk ‘een kanaal’ van ‘boven’, zoals zij het noemde. Zij vertelde dan wetenswaardigheden die heel indrukwekkend waren. Je merkte aan haar, doordat haar stem en haar hele lichaamstaal veranderde, dat ze echt dat doorgeefkanaal werd.
Het was begin jaren ’80, een schrale tijd, iedereen had het moeilijk. Veel werkeloosheid, zelfstandigen konden nauwelijks rondkomen. Net zoals nu. Ook deze mevrouw had het financieel erg moeilijk. Op een gegeven moment besloot ze naar haar geboorteland, Australië, te vertrekken. De reis kon ze echter niet betalen. Daarom besloot ze iedereen te trainen die dat maar wilde. Voor die tijd was ze heel secuur met wie ze daarvoor uitkoos.

Helaas wilde ze per se naar Australië emigreren en ik zeg bewust ‘helaas’, want daar ging het fout. Ze leerde het aan een man, die het zo graag wilde dat hij op een gegeven moment moest worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij kon er niet mee overweg en draaide volkomen door. Hij hoorde de hele dag ‘stemmen’. ‘s Nachts kon hij er niet meer van slapen. Hij veranderde van een normale werkzame man in een psychiatrisch patiënt. Met de bijbehorende consequenties voor zijn gezin met jonge kinderen. Zo waren er nog een paar ‘leerlingen’ die hetzelfde overkwam, maar in mindere mate dan bij deze man. Bij hem had het zo’n impact dat hij er mooit meer bovenop is gekomen. Hij was wel de meest ongelukkige. Anderen werden verward, wisten niet meer hoe ze het konden sluiten, werden angstig.

Daarom vind ik dat je deze gave niet zomaar aan iedereen mag en kan leren c.q. opwekken. Niet iedereen kan er mee overweg. Zoals ik heb meegemaakt, kan het zelfs een mensenleven en dat van anderen vernietigen. Hierdoor ben ik ook huiverig geworden om boodschappen door te geven. Ik vind bovendien dat elk woord dat je uitspreekt je daar verantwoordelijk voor bent. Als er mensen zijn die zeggen: ‘Ik geef het door, het zijn niet mijn woorden.’ dan vind ik dat je dan niet je verantwoording neemt. Het zijn inderdaad woorden die je hoort (doorkrijgt), maar doordat je ze uitspreekt ben je zelf verantwoordelijk voor wat ze teweeg brengen.

In de opleiding Akasha Master Class leerde ik aan de studenten hoe ze zich kunnen afstemmen op de persoon. Door die afstemming kan je boodschappen doorkrijgen in de vorm van beelden, woorden en/of symbolen. Tegelijkertijd leer ik hen om daar heel zorgvuldig mee om te gaan. Vandaar dat je niet zomaar kunt deelnemen aan de opleiding, er is altijd eerst een intake gesprek.
De opleiding Akasha Master Class is, nadat ik deze vijfentwintig jaar lang heb gegeven, dit jaar beëindigd. De opleiding Energetisch Therapeut die in september 2013 gaat veel verder, nog intenser en dieper. Je begrijpt dat hiervoor zeker een intakegesprek noodzakelijk is. Ik merk soms dat mensen zich afgewezen voelen als ik vertel dat zij niet deel kunnen nemen aan de opleiding. Weet dat het meer een bescherming naar jezelf is. Je moet nogal wat kwaliteiten hebben om op energetisch level te kunnen functioneren. Belangrijk is dat je je eigen ik (ego) opzij kan zetten, vanuit empathie en bewust leeft. Moed en doorzettingsvermogen zijn de eigenschappen die je zeker dient te hebben. En zoals het spreekwoord luidt ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’ niet bang moet zijn om mensen te confronteren. Dit alles vanuit liefde die in iedereen aanwezig is.

Het is niet eenvoudig één beroepsnaam toe te kennen aan alles wat ik doe. Eén naam welke alles omvat. Ik heb dan ook grote moeite met het plaatsen van een naam op mijn visitekaartje. Wie uit de volgende beschrijvingen één beroepsnaam kan maken, krijgt van mij een gratis consult ter waarde van honderd euro.
Je kunt daarbij niet de volgende woorden gebruiken: paragnost, helderziende, medium, financieel adviseur, belastingconsulent, mental healer, therapeut, coach, begeleider in
Mocht je een naam weten, stuur deze dan naar info@wellenberg.nl Een deskundige jury inclusief mijzelf gaat dan kijken welke naam er als beste uitkomt. 🙂 De winnaar krijgt een gratis consult!

We zien het graag tegemoet!
Hartegroet,
Daisha

[box]

Opleiding Energetisch Therapeut

Een diepgaande en onmisbare opleiding voor iedereen die anderen begeleidt!

Meer informatie  [/box]

Gewijzigd op 27/06/2013

One Response to “Prijsvraag en Medium”

  1. René

    Ìntergalactische data analist. Niet heel serieus bedoeld. Maar vond het toch wel cool klinken en iets beters viel me vooralsnog niet in.

    Groetjes

Reageren is niet mogelijk.