Staat onze toekomst vast?

Toekomst vastStaat onze toekomst vast? Nienke vraagt in haar reactie op mijn artikel over Helderzien het volgende: ‘Omdat ik zelf denk dat dit onderdeel (de toekomst) niet vast ligt en dat je denken je creatie is ben ik hierin heel voorzichtig. Meestal als ik een reading geef ga ik naar het verleden en geef ik handvatten voor de toekomst mee. De andere persoon heeft nog steeds vrije wil en een keuze. Daarnaast denk ik ook dat er verschillende versies van de werkelijkheid zijn. Als ik 1 pad zie hoeft de betreffende persoon niet dat pad te nemen. Hoe ga jij hiermee om? Heb je het gevoel dat je de keuzes van mensen beïnvloed als je verteld wat je ziet?’

Terugblik Voorspelling 2013

Wanneer de toekomst niet vast zou staan, dan zouden alle voorspellingen die uitkomen wellicht toeval zijn. Dan zouden alle trendwatchers wel kunnen stoppen met hun vooruitziende blik. Dan zouden namen zoals Leonardo da Vinci, Nostradamus, Edgar Cayce en vele anderen allang in de vergetelheid zijn geraakt.

Zondag 22 december a.s. wordt de Terugblik op mijn Voorspelling 2013 gepubliceerd. Sander, mijn man, kijkt elk jaar heel kritisch naar wat er uitgekomen is of niet. Wanneer ik wat zeg of schrijf vind ik het prettig als iemand daar kritisch naar kijkt. Omdat door de kritiek van de ander ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ik vind het prettig om geen gelijk te hebben, dan kan ik net zolang verder (onder)zoeken, in mezelf of in de situatie, totdat ik voor mijzelf de waarheid ontdek.

Ik had denk ik onderzoeker c.q. wetenschapper moeten worden. Uitpluizen hoe iets daadwerkelijk in elkaar zit, is mijn hobby, maar had natuurlijk ook mijn werk kunnen zijn. Wanneer ik een mening ergens over heb, ga ik net zolang op onderzoek uit totdat deze waar of niet waar blijkt te zijn.

Voorspellingen gaan het verstand te boven!

Ik dwaal af, terug naar de toekomst. In november 2011 voorspelde ik dat Paus Benedictus in 2013 zou aftreden. Er waren in de tijd dat ik het voorspelde daar voor geen signalen. Ergo, het is sinds 1294 nimmer meer voorgekomen dat een Paus aftreedt. Deze blijft tot aan zijn dood in functie, of hij nu ziek is of niet.

Een opmerkelijke voorspelling die ieders verstand te boven gaat. Voorspellingen komen dan ook niet uit het verstand. Ook wat de trendwatchers aangeven niet. Het verstand kan bijvoorbeeld het verleden en de huidige situatie analyseren, maar kan zich niet afstemmen op wat er in de Ziel van de mens of in de Universele Ziel leeft. Het verstand is zoals bijvoorbeeld een Excel spreadsheet, welke alle bestaande gegevens keurig bij elkaar optelt om vervolgens tot een conclusie te kunnen komen.

Natuurlijk kun je door te analyseren een herhaald patroon ontdekken en van daaruit iemand een advies geven. Waardevol misschien, maar het brengt niets nieuws, het brengt je slechts in een ander patroon. Denk je je bevrijd te hebben uit het ene hokje word je in het andere hokje gestopt. Het leven zou vreselijk saai zijn als er geen nieuwe situaties meer mogelijk zijn.

Een helderziende voorspelling is geen analyse

Helderziendheid heeft dan ook niets te maken met het analyseren van een situatie. Het is zien hoe de toekomst is. Hoe men vervolgens met de toekomst omgaat, dat is de vrije wil van de mens.

Helderziend zijn brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Wat zeg je wel en wat zeg je niet. Enige maanden geleden kwam iemand bij me met de vraag hoe het zal gaan met de zieke partner. Ik zag dat deze partner niet meer lang te leven had, ik zag een onomkeerbaar proces. Terwijl er op dat moment daarvoor nog geen signalen te zien waren. Zou ik hebben verteld dat ze binnen een jaar zou sterven, dan verklaar ik op dat moment de persoon als opgegeven.

Hoop doet leven, ontneem nooit iemand de hoop. In sommige situaties zelfs niet als het valse hoop is. Het enige dat ik heb gezegd is dat de partner geestelijk steeds sterker wordt. Nu ze in dat proces zit, blijkt dit ook. Ze is zo sterk dat iedereen verbaasd staat.

In het aangaan van nieuwe activiteiten heeft men soms een bepaalde weg nodig om iets anders te bereiken. Ook al loopt de weg uit op een ‘mislukking’ voor de persoon. Wanneer ik dat zie, zal ik zeggen: Ga het doen! Dit zou je valse hoop kunnen noemen, omdat men dan denkt dat het een succes zal worden. Maar ik zeg niet: Je zult slagen!

Toch kan men in mij teleurgesteld zijn, omdat het gestelde doel niet is gehaald. Omdat men uit mijn woorden iets anders concludeerde dan ik zei. Maar het was niet de bedoeling dat het gestelde doel werd verwezenlijkt. Wel de weg te gaan, welke je weer naar een ander doel bracht dat achteraf is gehaald. Wanneer ik vooraf had gezegd dat de eerste weg zou mislukken, was je er misschien helemaal niet aan begonnen.

Mijn ervaring is dat de toekomst vast staat! De mens heeft de vrijheid hoe hij of zij de gebeurtenissen ervaart.

Toekomstplannen hebben niets te maken met de toekomst

Het is anders wanneer je het over toekomstplannen hebt. Het vervelende van plannen maken, is dat ze in het heden worden gemaakt, gebaseerd op het verleden. En dat de toekomst, welke je nog niet kent en wellicht anders zal zijn, er niet in wordt betrokken. Dus eigenlijk maak je dan geen plannen voor de toekomst, maar voor het heden. Vandaar dat toekomstplannen flexibiliteit van je vragen, ze moeten continu worden bijgesteld. Doe je dat niet, dan haak je af of je bent teleurgesteld dat het niet zo is geworden als je had gepland.

Het woord is machtig !

Om terug te komen op de vraag van Nienke: ‘Heb je het gevoel dat je de keuzes van mensen beïnvloed als je vertelt wat je ziet?’

Elk woord dat men zegt heeft invloed op de ander. Of de ander het nu gelooft of niet, het woord blijft hangen. Woorden kunnen daarom zeker je handelingen bepalen. Vandaar dat therapeuten, psychologen, advocaten, rechters, adviseurs, coaches, priesters, dominees, mensen zoals jij en ik, ieder die een ander adviseert tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid op zich neemt. Dus weet wat je zegt.
Het woord is machtig: het kan iemand maken of breken! Ik vertel mensen ook nooit dat ze een keuze hebben, omdat de toekomst vaststaat. Denken dat je een keuze hebt is bovendien enorm frustrerend, omdat je jezelf meer macht toedicht dan je werkelijk hebt. Ik vind het belangrijker om mensen anders te laten denken over een situatie of persoon waarmee ze problemen hebben. Dat verandert niets aan de situatie, maar wel alles aan hoe de persoon de situatie ervaart.

Twee belangrijke data

Nog een paar dagen en dan kun je hier de ‘Wat kwam er uit van Daisha’s Voorspelling 2013?’ vinden. Je kunt ook zondag 22 december a.s. naar het interview luisteren dat ik met Sander heb. Om 21.00 uur via www.radiomerlijn.nl

Op zondag 29 december om 21.00 uur krijgt Radio Merlijn de primeur van mijn Voorspelling 2014. Deze is dan ook – beknopter – op deze site te lezen.

Zet deze twee avonden vast in je agenda:

zondag 22 en 29 december om 21.00 uur luisteren via www.radiomerlijn.nl

Kun je dan niet? De uitzendingen zijn nog de hele week te beluisteren via ‘Gemist’.

Tot gauw!

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 02/12/2017

One Response to “Staat onze toekomst vast?”

  1. Nienke van de Haar

    Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Je standpunt is duidelijk en helder uitgelegd. Ik heb de film “The Secret” gezien en ben toch daar meer van overtuigd dan dat het vaststaat op dit moment. Vooral omdat als ik het toepas ik het vrijwel direct merk. Wat ik wel denk is dat er grote lijnen aanwezig zijn die je vanuit je ziel leeft.
    Ik lees momenteel het boek “De familie van het licht” en die geeft mij heel duidelijk een andere kijk op het geheel. Misschien schrijf ik daar wel een artikel over 😉 Voor mij ligt op dit moment de toekomst niet vast en crieer je je eigen wereld met je denkkracht. Misschien denk ik daar in de toekomst wel weer anders over…

Reageren is niet mogelijk.