Terugblik op mijn Voorspelling 2012

 

Terugblik voorspellingHet einde van het jaar is in zicht. In november 2011 schreef ik mijn voorspelling voor 2012. Voor mijzelf vind ik het interessant om te weten hoeveel er uiteindelijk van mijn voorspelling is uitgekomen. Naar jou, als lezer van mijn blog, vind ik het belangrijk om te laten zien wat er is uitgekomen en wat niet. Als je iets roept, moet je er later ook even op terugkomen. Hieronder heb ik alle gebeurtenissen nog eens op een rijtje gezet met verwijzingen naar nieuwsberichten of artikelen op internet.
Over een paar dagen publiceer ik de Voorspelling 2013. Eerst kun je deze beluisteren via Radio Merlijn, zondag 30 december a.s. om 21.00 uurwww.radiomerlijn.nl om het vervolgens hier te kunnen lezen.

Nieuwe gasbel in Nederland
In januari wordt in het noordoosten van Friesland een gasbel ontdekt die de grootste sinds 1995 wordt genoemd.

Terwijl het in de hele wereld economisch slecht gaat, is het in Nederland in vergelijking met andere landen nog redelijk goed.
Dit is eind 2012 nog lastig te controleren. In de loop van 2013 zijn hier meer gegevens over bekend bij het CBS.

Er zullen  nieuwe verkiezingen zijn in 2012, met Mark Rutte als Minister President.  Een nieuwe partij behaalt twee zetels.

 • In september 2012 kwamen er nieuwe verkiezingen
 • Een nieuwe partij haalt 2 zetels , namelijk de 50+ partij
 • Mark Rutte is wederom de nieuwe Minister President geworden

Eind 2012 beginnen de traditionele kerken weer vol te lopen.

 • Cijfers van CBS ovcer 2012 zijn nog niet bekend. In 2010 en 2011 was er nog sprake van een daling van 3%.
 • Wel onderneemt de Katholieke kerk in augustus 2012 actie om de leegloop tegen te gaan.

Ook voorspelde ik de extreme tegenstellingen en dat dit zich in 2012 doorzet. [….] Er zal in 2011 geen ‘winnaar’ uit de strijd komen, want ook in 2012 zet zich dit voort. Pas in 2013 kan men tot compromissen komen. De media heeft hier in een belangrijk aandeel. Sensationeel wordt alles nog eens extra aangedikt en tegen elkaar opgezet. Is men de ene dag nog voor vernieuwing, de volgende dag kan het tegenovergestelde worden beweerd. Hierdoor verliest de media de geloofwaardigheid bij de lezers, de kijkers en de luisteraars.’

 • Een goed voorbeeld hiervan is Project X met de daarop volgende rellen in Haren. Hier speelde de landelijke media die dit veel aandacht gaven ook een grote rol.
 • De schietpartij in Newtown, Amerika. Door de hype rondom 2012 besluit een jongen om de kinderen op een basisschool het einde van de wereld te besparen en opent het vuur. In dit geval niet de traditionele media die het femoneen 2012 aandacht schonken, maar grote groepen mensen en websites op internet.
 • In Italië begint de media een hype over een toename van zelfmoorden vanwege de crisis. Dit blijkt later totaal niet waar te zijn.
 • De crisis binnen Groen Links welke breed werd uitgemeten in de media heeft de partij geen goed gedaan.

De euro blijft ook in 2012
Er is eind 2012 nog geen sprake van het verdwijnen van de euro.

Duurzaamheid is niet meer voor enkelingen, maar wordt steeds meer trend.

Woningmarkt blijft slecht. Huizenprijs daalt verder, maar niet sterk, zoals in de jaren ’80. Meer verhuur van koopwoningen. Veel faillissementen in de bouw.

EU blijft bestaan in 2012
Ondanks dat er regelmatig spanning was over het steunen van Griekenland en later Spanje is de EU nog steeds niet opgeheven.

Invloed China neemt verder toe in 2012
In een brief aan de Tweede Kamer  vanuit Buitenlandse Zaken blijkt de toenemende invloed van China op Nederland.

Nieuwe banken kondigden zich al aan. Ook in 2012 zal dit zich verder ontwikkelen. Deels vanuit de verzekeringswereld, maar ook vanuit de Chinese en de Arabische wereld.

 • De Knab bank wordt in september 2012 opgericht, met steun van verzekeraar Aegon.
 • Ook de Ikano bank (onderdeel van Ikea) vestigt zich in 2012 in Nederland.
 • Een nieuwe Chinese bank in Nederland is in 2012 nog niet gesignaleerd, maar de benoeming van Nout Wellink als commissaris van de Bank of China is wellicht een gunsitg voorteken voor Chinese banken die zich in Nederland willen vestigen.

In het eerste halfjaar van 2012 zal de stroom van faillissementen, die in 2011 op gang is gebracht, nog doorgaan. Om vervolgens in het tweede halfjaar tot staan te komen. Door de vele ontslagen komen er steeds meer ZZP’ers bij.

Puur natuur komt steeds meer voor in alle aspecten van ons leven.

Of het nu komt doordat men minder geld heeft of meer tijd vanwege de vele ontslagen, volkstuintjes worden helemaal in.
De vraag om zelf groenten, bloemen en fruit te verbouwen is groot in 2012. Zo groot dat er een wachtlijst ontstaat. Boeren ontdekken deze markt en maken zo een gedeelte van hun land op een andere wijze rendabel.

 • Het aantal mensen dat in de stad hun eigen voedsel wil verbouwen neemt toe.
 • Er is nog geen bericht geweest van boeren die hun weiland hebben verhuurd voor volkstuinen.

Bewijs voor het bestaan van UFO’s wordt geleverd in 2012
Er is in 2012 geen onomstotelijk bewijs geleverd dat UFO’s bestaan. Wel is er een rapport verschenen waarin de mogelijkheid voor leven op andere planeten onderbouwd wordt.

Rampen en Oorlog in de wereld
Ik voorzie echter dat 2012 gekenmerkt wordt door oorlog. Oorlog tussen Israël en Palestina.

De tering wordt naar de nering gezet
De spreuk waarmee ik mijn voorspelling begon. Minister President Mark Rutte neemt deze woorden in 2012 geregeld in de mond, en ze worden ook kenmerkend voor het beleid van het nieuwe kabinet.

Lieve groet,
Daisha

 

Gewijzigd op 26/12/2012

3 Responses to “Terugblik op mijn Voorspelling 2012”

 1. Gert Jan

  Hoi daisha

  Goed gedaan hoor ondanks de heftige tijd waar we inzitten vind ik jou voorspellingen positiever dan andere voorspellingen. Daarom kijk ik uit naar 2013 hopelijk gaat het dan weer beter en komt je voorspelling over het contact met UFO uit ben erg benieuwd en hoop dat zij in vrede komen.

 2. e de wit

  er zijn idd nog geen berichten van boeren die hun grond verhuren, maar wel tuinbouwers die hun kassen “verhuren” voor particuliere groente verbouwing.

  • Daisha

   Heel hartelijk bedankt voor de aanvulling!

Reageren is niet mogelijk.