Toeval… of valt het je toe…

Laatst vroeg iemand mij: Als je een dier uitkiest, moet je dan wachten totdat er een naar jou toekomt? Ze had gehoord dat dat per sé moest. Nee, dat hoeft niet, het dier dat jij uitkiest, kies je omdat het zo er uit ziet of zich op een bepaalde wijze gedraagt. Dit resoneert in jou. Andersom werkt het ook, het dier resoneert op jouw energie, dus je kunt wachten tot het dier naar je toekomt. Maar het moet niet. Wanneer het dier hoog gevoelig of gevoelig is, zal deze in eerste instantie eerder wegkruipen dan naar je toekomen.

Mijn zoon Ferdinand woonde in zijn jonge jaren op kamers en kwam elk weekend thuis. Hij had toentertijd een eigen kat, Garfield, helaas mocht deze niet mee naar zijn kamer. Vandaar dat de kater bij mij bleef. Elk weekend was het een vreugdevol weerzien met elkaar. Totdat de Garfield een hersentumor kreeg. De ziekte greep zo snel in op zijn hersenen, dat hij onhandelbaar werd. Niemand mocht meer bij hem komen, om een lijdensweg te besparen moest ik hem helaas laten inslapen.

De druktemaker werd maar op één manier rustig

Ferdinand die, vanaf dat hij bij mij in de buik zat, met een poes was opgegroeid, had er veel verdriet over. Ferdinand zo rustig als hij was toen hij was geboren en zijn hele leven is gebleven, zo’n druktemaker was hij in mijn buik. Wanneer ik dan even wilde rusten, ging Minouche mijn poes op mijn buik liggen. Het drukke bewegen van Ferdinand stopte doordat Minouche ging spinnen en zo kon ik even slapen.

Op een dag ging ik naar het asiel om een poes voor Ferdinand uit te zoeken. Al gauw besloot ik welke het zou gaan worden. Een lief klein poesje, die heel rustig in een hoekje bleef liggen, terwijl de andere puppy’s in de kennel op me afkwamen om uitgekozen te worden. Ik vroeg of men wilde registreren dat ik deze poes had uitgekozen, maar tegelijkertijd zei ik er bij dat ze het nog niet tegen Ferdinand moesten zeggen. Zo kon hij elke poes kiezen die er was.

En wat denk je? Ferdinand kwam precies met het poesje thuis dat ik had gekozen.
Ik vroeg hem of men had verteld dat ik dit poesje had gekozen. Maar dat had men niet gedaan. Hij had het poesje gekozen, omdat deze zo enthousiast naar hem toekwam. En bij hem bleven de andere kittens juist op de achtergrond. Een wonder? Nee, het moest zo zijn dat dit poesje bij Ferdinand wilde komen.
Zo zie je dat het dier dat voor je bestemd is, komt ook echt bij je. Onderaan staan links van eerdere blogs die ik heb geschreven over dieren. Dat gaat over de levensfasen van en communicatie met dieren, maar ook hoe dieren altijd al op een bijzondere wijze in mijn leven komen. Ik zou er nog vele voorbeelden van kunnen geven.

In de Talmoed staat: ‘Alles wat God geschapen heeft,
heeft een doel. Er is niets nutteloos geschapen.’

Elke keer een nieuwe geboorte!

Waarom worden wij geboren? Naarmate we in ons drukke leven verder komen, ouder worden en verder van het moment van onze geboorte verwijderd raken, nemen we steeds minder rust om te bedenken hoe wonderbaarlijk dat moment was. Willen we onszelf begrijpen en een zinvol leven leiden, dan moeten we naar het allereerste begin teruggaan. Immers je geboorte was geen toeval. Je leven brengt je voortdurend dichter bij je bestemming, en ieder apart moment is zinvol en kostbaar. Het kan geen toeval zijn dat de belangrijke aspecten die in je leven zijn geweest en nog zijn, zomaar waren. Ze vallen je toe, ze zijn zinvol voor je Zielsontwikkeling, nuttig om je te brengen naar Eenheid.

Je Ziel die al zovele keren het fysieke sterven heeft overleefd, kwam naar de aarde om meer leerervaringen op te doen. Om te groeien naar een hogere bewustwording. Je Ziel, je spirituele wezen, kan dat niet als het geen lichaam heeft. Met een lichaam kun je vreugde, verdriet, angst en verbondenheid met anderen ervaren. Zie jezelf als een acteur of actrice die met elk leven – en zelfs tijdens je leven – een andere rol kan aannemen.
Laat je leven één groot avontuur zijn, verander je kijk op het leven. Dan word je leven een prachtig spel waarbij niets toeval is, maar alles je toevalt. Het valt je toe omdat je waardevol bent, omdat je leven zinvol is, omdat je Ziel elke keer weer geboren wil worden. Jij, als mens, hebt daar geen invloed op. Ook al denkt men soms van wel.

Het meest krachtige wezen

Je Ziel is een krachtig wezen! Kan ook niet anders, na zovele eeuwen te hebben bestaan en elke keer weer het avontuur Aarde aan te durven gaan. Zie daarom je leven niet te zwaar, zelfs als er zware, traumatische gebeurtenissen zijn geweest of nog zijn. Mocht dat zo zijn; je krijgt slechts te dragen wat je Ziel aankan. Blijf niet in het verleden hangen, zie wat er nu is en dat dat straks weer anders zal zijn. Verander je kijk op je leven, je denken en je verandert je leven in iets groots. In iets dat groter is dan jij als mens kan bevatten.

Voetstappen in het zand
Ik droomde eens en zie ik liep aan ’t strand bij lage tij.

Ik was daar niet alleen, want ook de Heer liep aan mijn zij.
We liepen samen het leven door, en lieten in het zand,
een spoor van stappen; twee aan twee, de Heer liep aan mijn hand.
Ik stopte en keek achter mij, en zag mijn levensloop,
in tijden van geluk en vreugde, van diepe smart en hoop.
Maar als ik het spoor goed bekeek, zag ik langs heel de baan,
daar waar het juist het moeilijkst was, maar één paar stappen staan.
Ik zei toen “Heer waarom dan toch? Juist toen ik U nodig had,
juist toen ik zelf geen uitkomst zag, op het zwaarste deel van mijn pad…”
De Heer keek mij toen vol liefde aan, en antwoordde op mijn vragen;
‘Mijn lieve kind, toen het moeilijk was, heb ik jou al die tijd gedragen…’
(bron onbekend)

Zo maak je je leven lichter

Met deze oefening kun je traumatische c.q. zware gebeurtenissen Omzetten!
1. Schrijf een traumatische gebeurtenis uitgebreid op papier.
 Of iets dat je heftig van streek heeft gemaakt en misschien nu nog doet. Of een gebeurtenis welke naar je gevoel nog niet is opgelost. Zet er zoveel mogelijk details bij en vooral hoe je je voelde tijdens de gebeurtenis en daarna.

2. Laat het geschrevene dan een dag of wat liggen. Niet gaan lezen in die tussentijd. Op een gegeven moment, wanneer je ruim de tijd hebt, ga je het lezen. In elke zin waar gevoel, voel of voelen in staat ga je omzetten in concrete zinnen. Bijvoorbeeld: Ik voel me schuldig, in: Ik ben schuldig.

3. Schrijf je verhaal daarna nog een keer. Dus hetzelfde verhaal, maar nu met de concrete zinnen! Lees het en ervaar hoe het nu voor je is.

Een goede en zeer verhelderende oefening!

Zinvol leven

Het zinvolle van ons leven is dat het een levenspad is naar een nog zinvoller leven. Een leven naar diepgang, ons hart volgen en onze Ziel vervolmaken. Samen met anderen doelen en idealen verwezenlijken. Je talenten, kwaliteiten en gaven verder ontwikkelen en inzetten voor je zelf en je medemens. Het leven is niet bedoeld om in de misère te blijven, maar te genieten. Genieten van kleine dingen en die groots laten zijn. Ontvang het Goddelijke leven met beide handen. Het wordt je gegeven, het valt je toe!

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Lieve groet,
Daisha

Contact met de Ziel van je dier

Dieren en Zielscontact

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 16/11/2017

Reageren is niet mogelijk.