Universele Ziel

Universele Ziel

In antwoord op mijn blog ‘Geheim’ heb ik mooie vragen ontvangen. Ik schrijf in mijn vorige blog: ‘Ik ben er van overtuigd dat er maar één Ziel is, te weten de Universele Ziel.’
Mocht je mijn blog nog niet hebben gelezen, dan zou het fijn zijn als je deze eerst  leest. Je begrijpt dan des te beter mijn antwoorden op onderstaande vragen.

Vraag: Enkele opmerkingen naar aanleiding van jouw blog over de universele ziel. Aan de ene kant voelt het voor mij ook zo, maar aan de andere kant wekt het ook heel veel vragen op. ‘Kan er met mijn verstand niet bij’. Andere vorm met daarin dezelfde ziel… Toch gedraagt ieder zich anders enz.

Antwoord: Je kunt de aarde zien als de baarmoeder van het Universum. De dampkring is de wand van de baarmoeder. Laten we als metafoor ons lichaam nemen. Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen. Deze cellen vernieuwen zich voortdurend. Oude cellen verdwijnen, nieuwe ontstaan. Zie de cellen als mensen. Mensen gaan dood en nieuwe worden geboren.
Wist je dat in ons lichaam, zonder dat je het merkt, per uur 1 miljard cellen worden vernieuwd? Elke cel heeft zijn eigen geheugen. Het geheugen hoe lang het leeft, waar de cel voor dient en zelfs een emotioneel geheugen.
Er zijn vele verschillende cellen, van haren tot huid en van spieren tot nagels. Onze cellen vernieuwen zich continue. Het tempo waarin is afhankelijk van de specifieke cel. Bijvoorbeeld de cel van je oog wordt elke tweede dag vernieuwd. De cellen aan de binnenkant van je maag doen er drie dagen over. Huidcellen vernieuwen zich na bijna vier weken en levercellen in ongeveer zes weken, alleen je botten doen er iets langer over. Zo heeft iedere cel zijn eigen levensduur. Net zoals ieder mens zijn eigen levensduur heeft. (In ongeveer zeven jaar tijd zijn al onze cellen sowieso een keer vernieuwd. Ofwel in ongeveer honderd jaar zijn alle mensen op aarde een keer vernieuwd.)

Alles dat in het klein bestaat, bestaat ook in het groot. Het zogenaamde mechanisme van de micro- en macrocosmos. De wereld met alles er op is het grote, ons lichaam is exact datzelfde maar dan in het klein. Wij bestaan voor 70% uit water en 30% mineralen, de aarde ook.
Wist je trouwens dat er in je mond al bijna zeven miljard bacteriën zijn? Meer dan er mensen zijn op aarde! En dat als je iemand een tongzoen geeft 250.000 bacteriën aan de ander doorgeeft?

Vraag: Wat kiest er dan voor om anders te zijn dan de ander?

Antwoord: Men kiest er niet voor om anders te zijn, men is anders. Als alle cellen in ons lichaam dezelfde functie zouden hebben, zouden we geen mens zijn, maar misschien uitsluitend een lever of een hart. Het zou in ieder geval geen prachtige samenstelling van miljarden en miljarden verschillende cellen, bacteriën, water, mineralen, enz. zijn.
Ieder mens, alles hier op aarde heeft zijn of haar eigen functie. Net zoals elke cel dat in je lichaam heeft. Het één kan niet zonder het ander. Samen is het dat prachtige leven in die grote baarmoeder.

Vraag: Wat is de reden dat jij dit zo weet en uitlegt en ik heb hetzelfde ook op andere wijze al gehoord/gelezen en de meeste mensen dit niet door hebben?

Antwoord: Misschien omdat ik van kind af aan helderziende gaven heb. Of omdat ik deze wijsheid heb meegenomen uit de tijd van Atlantis? Of omdat ik als kind veel nadacht, de encyclopedie las in plaats van romans. Zo kan ik nog vele redenen noemen, het zal een combinatie van alles zijn. Het voornaamste is: ik weet dit.
De mensen zijn het zich wellicht niet bewust, maar hebben wel dat bewustzijn. Ik hoop dat ik met mijn blog, met al mijn blogs, het bewustzijn wakker maak. Als er verzet is tegen mijn zienswijze, is er zeker iets wakker gemaakt. Ons verstand probeert het nieuwe vaak teniet te doen. Als er geen verzet is, hoop ik dat de lezer in ieder geval denkt: ‘het zou kunnen…’

Vraag: Hoe kan het dat jij toegang hebt op de wijze zoals je het hebt tot de universele ziel. Je moet volledig in de overgave zijn schrijf je? Is het de bedoeling dat we dit allemaal leren?
[box]

Opleiding Energetisch Therapeut

In de opleiding Energetisch Therapeut leer je om vanuit de Universele Ziel waar te nemen. De helende kracht hiervan werkt door op elk gebied van je leven.
Meer informatie [/box]

Antwoord: Volledige overgave bedoel ik mee dat je rechtstreeks contact hebt met je Ziel, dat tegelijkertijd de Universele Ziel is. Om je perspectief te verschuiven vanuit je persoonlijke ervaring naar de Universele Ziel moet je je persoonlijke ervaring helemaal achter je laten. Zodra je gaat denken vanuit jezelf, verlies je tegelijkertijd het perspectief vanuit de Universele Ziel.
Aangezien wij mensen zijn zal ons verstand zich er al heel gauw mee gaan bemoeien. Die gaat zich afvragen ‘Wat gebeurt hier? Wat ben ik nu aan het ervaren?’. De overgave is dat je voorbij gaat aan je verstand en enkel ervaart.
De ervaring van de Universele Ziel vindt plaats zonder tussenkomst van je verstand. Dr. Swaab is het niet met mij eens, maar je bewustzijn kan echt zonder je verstand. Het zou in de wereld zeker anders zijn als we dit beseffen.

Volgende week antwoord op o.a. de volgende vragen:
[custom_list type=”check”]

  • Waarom werkt de Universele Ziel zichzelf tegen? Bijvoorbeeld de strijd tussen goed en kwaad of oorlogen in de wereld?
  • Als ik leer kijken vanuit de Universele Ziel kan ik dan op een meer zuivere wijze over de ander spreken?
[/custom_list]

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 26/02/2017

Reageren is niet mogelijk.