Vervolg en Uitslag van de Spirituele Intelligentie Test

Geweldig!

In één week tijd hebben 3449 mensen mijn vorige blog gelezen: Hoe hoog score jij met de Spirituele Intelligentie Test?

Iemand vroeg: ‘Waarom zou je zo’n test doen eigenlijk, je bent goed zoals je bent.’ En inderdaad je bent goed zoals je bent. Daar heeft deze test ook niet mee te maken. Het zegt niet of je wel of niet goed bent. Het zegt wel hoe je staat in de ontwikkeling van je Hoger Bewustzijn.
Bij Spirituele Intelligentie gaat het erom of je bewust leeft, het gaat over de liefde met de grote ‘L’, of je je verantwoordelijk voelt, de zorgzaamheid die je hebt. Voor jezelf, voor anderen, je omgeving, de dieren, de natuur en voor alles waar je mee te maken hebt en krijgt in je leven. Om je af en toe te testen hoe je daarin staat brengt je al naar een Hoger Bewustzijn.

Hoger Bewustzijn is ook eerlijk naar jezelf kijken. We leven soms in een illusie dat je door de test te doen je je werkelijke IK ontdekt. Dus mocht je de test nog niet hebben gedaan, doe deze dan eerst voordat je verder leest. Wees eerlijk naar jezelf en lees niet verder, anders weet je al de uitkomst voordat je de test hebt gedaan.

Er waren meerdere vragen naar aanleiding van mijn vorige blog. Zoals: ‘Ik vraag mij af of er zoiets bestaat als bewustzijns intelligentie.’
Spirituele Intelligentie is juist bewustzijns intelligentie, het zegt je hoe hoog je bewustzijn is.

Zijn dieren spiritueel?

Nog een vraag: ‘Zijn dieren ook spiritueel? Of is het een unieke mogelijkheid voor hoogbegaafde zoogdieren. Hoewel, dieren, katten, honden vaak meer zien dan wij.’
Wanneer ik naar de dieren kijk die ik in mijn leven heb gehad en op dit moment ook heb, zeg ik ja. Poes Sandra, helaas gestorven op 23 jarige leeftijd, kon mij altijd vertellen wie wel of niet te vertrouwen was. Net zoals de hondjes Tommy en Lizzy voelde zij elke situatie aan en reageerde daarop. Zo bewust in het leven staand dat zij weten wat er gaat gebeuren. Zelfs de kleine Chico, nu een half jaar oud, voelt al aan wat wel of niet kan. Zonder dat we het hen ooit hebben geleerd weten ze, bijvoorbeeld tijdens Satsang of consulten, dat ze stil moeten zijn. Ook tijdens de radio uitzendingen zijn ze uit henzelf stil. En ik weet niet hoe ze het weten, maar ze weten ook wanneer het klaar is en ze zich weer mogen roeren.

Maar ja, spirituele intelligentie is toch net even iets meer. Het is ook hoe je de vragen van zingeving, aanpak, het vermogen van je handelen, hoe je met de aarde omgaat. Het is ook de intelligentie om te bepalen wat werkelijk bij ons past en of de ene weg of dat ene pad dat we gaan bewandelen zinvoller is dan de andere.
Het heeft ook te maken met de keuzes die je in je leven maakt, en dieren zijn daarin toch erg afhankelijk van mensen. Ze kunnen niet per definitie hun eigen keuzes bepalen. Het gaat ook om verbindend denken, creativiteit, inzicht, intuïtief vermogen. Het stelt ons ook in staat om een complexe afweging van eerder genoemde punten te maken over wat we gaan doen. (Niet dat ieder mens dat altijd doet, maar we kunnen het in principe wel). En ook dát missen we bij de dieren. Dus ze zijn wel spiritueel, je kunt stellen dat dieren bewust in het leven kunnen staan.

Waarom moet je nou bewust leven? Wat is daar zo belangrijk aan?

Wanneer je onbewust leeft en er doemen vervelende situaties op, dan blijf je meestal in die situatie. In plaats van te gaan zoeken: wat is de oorzaak, hoe los ik het op? Het leven bestaat immers niet uitsluitend uit geluksmomenten. Op een gegeven moment kom je in een probleemsituatie terecht, soms omdat je op dat moment de verkeerde woorden gebruikte of verkeerde handelingen deed. Je bent je namelijk niet altijd bewust van de consequenties van wat je aan het doen bent. Hoe hoger je bewustzijn is, hoe meer je de consequenties kent. Zodat je tijdig de juiste woorden zegt en/of de juiste handelingen doet.

Dit schijnt een waar verhaal te zijn: Een Groot Meester hoorde dat zijn grote Leermeester op sterven lag. De Groot Meester was jaren geleden bij hem in de leer geweest en was hem altijd dierbaar gebleven. Hij had zoveel van hem geleerd dat hij jaren geleden een School voor Hoog Bewustzijn was begonnen. In de loop der jaren had hij vele studenten daarin met succes begeleidt. Hij werd dan ook in het hele land bewonderd om zijn wijze lessen.
De Groot Meester ging op pad en kwam dagen later bij het huis waar zijn Leermeester in bed lag. De laatste meters moest hij in de stromende regen afleggen. Hij had wel een paraplu, maar was toch aardig nat geworden. Enthousiast dat hij had gehaald, zette hij zijn paraplu in de hal en liep meteen door naar het bed van de Leermeester.

Deze verwelkomde hem hartelijk en omhelsde hem. Na wat heen en weer gepraat zei de Leermeester: ‘Regent het buiten zo, dat je jas helemaal nat is?’
‘Ja, maar ik had een paraplu en die heb ik in de hal gezet.’
‘Waar heb je je paraplu gezet?’ vroeg de Leermeester die een beetje doof was.
Op dat moment realiseerde de Groot Meester dat hij door zijn enthousiasme niet meer wist of hij de paraplu nu links of rechts in de hal had neergezet. Hij schaamde zich hier zo voor, dat toen hij thuiskwam de School sloot en weer in de leer ging, nu bij hemzelf!

Zolang je nog geen Groot Meester bent mag jij vergeten waar je de paraplu zou hebben neergezet! Maar voor iemand die anderen leert om tot een Hoog Bewustzijn te komen is dat onmogelijk. Deze is zich bewust van elke handeling, van elk woord dat hij of zij zegt, etc.
Wanneer je bewust leeft is je denken anders en zal je nooit uitspraken doen als: ‘Ik ben altijd de klos’. Of: ‘Ik doe veel voor een ander maar de ander ziet dat nooit’. Of zoals: ‘Wat ik ook doe, ik krijg nooit een dankjewel.’ ‘Waarom gebeurt mij dit nu weer?!.’

Hartelijk dank bedelaar

Wanneer je in het oosten komt dan zitten daar vaak bedelaars langs de weg. In Thailand mag dat alleen maar als ze invaliden zijn of als ze oud zijn. Ze krijgen daar namelijk geen AOW. Of, bijvoorbeeld een moeder met kind, omdat ze niet rond kunnen komen. Die mogen bedelen. En als je aan zo iemand geeft… dan is het daar de gewoonte dat jij zegt: ‘Dankjewel dat ik iets aan jou heb mogen geven’.
Ik zie de mensen in het westen dat niet doen. Terwijl wanneer je bewust leeft, weet je dat elke goed daad wordt beloond. Door iemand iets te geven of met iemand iets te delen, stelt de ander je in staat om goede daden te doen. Vandaar dat het nooit nodig is om een dankjewel te krijgen wanneer je iets voor een ander doet.

Vrijheid

Er was ook een vraag over stelling 12: ‘Ik ben positief en tevreden. Hoe mijn situatie ook is.’
De vraag was: ‘Hoe kun je nu altijd positief en tevreden zijn terwijl je in de ellende zit.’

Toch kan dat, bijvoorbeeld: Je zit in de diepste ellende, maar dat wil niet zeggen dat je dan negatief moet gaan worden. Je kunt nog steeds positief blijven en tevreden zijn met je leven, ook al zit je in de diepste ellende. Ben je ooit in het diepste van het diepste dal geweest, dan zal je daarna wat er ook gebeurt meestal positief blijven. Immers ooit is het veel dieper geweest.

Bewust levende mensen maken die keuze. Leef je onbewust, dan heb je het gevoel dat iedereen van alles van je vraagt en dat je elke keer een eis van een ander moet inwilligen. Je bent je er niet van bewust dat die ander geen eis stelde maar alleen maar iets vroeg. Wanneer iemand zegt: ‘De deur staat open.’ bedoelt deze vaak ‘Hé, doe jij even die deur dicht.’ Het wordt echter niet gevraagd, en toch reageren velen op de eerste opmerking door de deur dicht te doen.

Bewust leven geeft enorme vrijheid, je maakt zelf de keuze of je iets doet of niet. Je neemt je verantwoordelijkheden. Als ik mij ergens aan erger dan zoek ik daar een oplossing voor.
Een voorbeeld: ik kan mij vreselijk ergeren als er een papiertje in de gang ligt. Iedereen die er langs loopt laat het liggen. Ik heb geen zin om me te ergeren, dus als ik mij daaraan erger pak ik het op. Er kan iemand zijn die steeds zit te kuchen. Daar kun je je aan ergeren, maar je kunt ook aan de persoon vragen: ben je verkouden? En er een gesprek mee aangaan. Of, je kunt je afvragen waarom jij je daaraan ergert.

De uitslag

En dan nu de uitslag van de Spirituele Intelligentie Test.
Heb je geteld hoeveel vragen je met ‘ja’ hebt geantwoord?

  • Wanneer je 5 tot 10 vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan ben je goed op weg met je SQ.
  • Heb je 11 tot 15 vragen met ‘ja’ beantwoord, dan is het nog niet helemaal super maar dan zit je toch al aardig bij de top.
  • Heb je 16 t/m 20 vragen beantwoord met ‘ja’, dan is het eigenlijk nog maar een heel klein stapje naar de 100%. En dan kun je je een Groot Meester noemen.

Wees je bewust dat wat je ook doet of zegt dit invloed heeft op je omgeving,
en soms zelfs op de hele wereld…

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 13/07/2018

Reageren is niet mogelijk.