Voorspelling Coronatijd & Verder…

In december 2015 deed ik een voorspelling voor de daarna komende vier decennia – dus t/m het jaar 2059. Voor de periode 2015 t/m 2019 zei ik het volgende: ‘in de komende jaren is er een overstap van kwantiteit naar kwaliteit. Diverse beerputten worden geopend, vele misstanden op elk gebied in de maatschappij komen in het daglicht. Men beoogt materiële welvaart, maar creëert hierdoor juist verpaupering, ondervoeding en afgescheidenheid. In de laatste jaren van dit decennium wordt bewerkstelligd dat individueel langzaamaan steeds meer ‘wij’ wordt. Men moet wel om niet weer in een crisis terecht te komen.’

de Universele Ziel

Helaas was in 2019 het ‘wij-samen’ nog steeds geen gemeengoed. En zoals het met een voorspelling gaat, wanneer het advies niet wordt opgevolgd, moet men helaas ‘dealen’ met de gevolgen. En die hebben we de laatste maanden meegemaakt. Maar ook dat het wij-samen ineens juist overal opbloeide. De meest geweldige, hartelijke en menselijke activiteiten zijn ontplooid. Mijn complimenten aan iedereen die daaraan heeft meegewerkt, en nog steeds aan werkt!

Wij mensen denken vaak dat we het leven kunnen inrichten zoals we zelf willen. Geloof me, er is altijd nog de Universele Ziel die een bepaalde zienswijze heeft hoe het hier op aarde zou moeten c.q. kunnen zijn. Is dat God, of een andere Grootsheid? Nee, het is de Universele Ziel, de gezamenlijke Ziel van ons allemaal. We zijn geboren uit die Universele Ziel. Net zoals de oceaan bestaat uit druppels, zo zijn wij de ‘druppels’ van het grootse Universum!

De oceaan heeft diepte, de diepte – ofwel de essentie – van de Universele Ziel is: Liefde, Geborgenheid, Respect, Erkenning, Begrip, Mededogen. Vandaar dat ieder mens in essentie naar dit alles verlangd. Diep in onszelf weten we dat het mogelijk moet zijn om zo met elkaar te leven. Het is de oer-herinnering aan de Bron waar we allemaal uit voortkomen. Doordat de ‘druppel’ ofwel doordat de Mens denkt een individu te moeten zijn, is de mens min of meer machteloos om het te verwezenlijken.

Gered door te luisteren…

Van oorsprong ben ik belastingconsulent, op 27-jarige leeftijd had ik al drie bedrijven: een fiscaal adviesbureau, verzekeringskantoor en financieringskantoor. Omdat ik van kind af aan helderziend ben, geef ik al vanaf mijn achttiende adviezen aan wie daarvoor openstaat, zowel particulieren als bedrijven. In mijn advisering liet en laat ik ook de gevolgen zien als ze bepaalde stappen wel of niet nemen. Nu kun je denken: ja, dat kan ook als je je gezonde verstand gebruikt. Zeker kan dat, maar het gaat net iets verder.

Een voorbeeld: in het begin van dit jaar kwam een directeur van een bedrijf bij me omdat hij zijn bedrijf in 2020 gigantisch wilde uitbreiden. Hij had genoeg geld gereserveerd om groots te kunnen investeren. En was er ook zeker van dat de bank het resterende bedrag zou lenen.

Toen ik me op hem en zijn bedrijf afstemde raadde ik hem dit ten sterkste af. Ik zag dat hij binnen een paar maanden niet meer die omzet zou hebben, die hij tot nu toe had. En vertelde hem dat hij moest wachten tot eind 2020. Om dan nog eens te gaan overwegen of het wel verstandig was om het gereserveerde geld uit te geven aan de voorgenomen investeringen. Hij kon het niet geloven, zijn bedrijf zat juist helemaal in de ‘lift’, en de afnemers waren grote multinationals.

Twee maanden later, zoals we allemaal weten waarom, kon hij geen kant meer op. Zijn grootste afnemers hadden hun bedrijven in Spanje. En je kunt wel raden wat er met zijn omzet gebeurde. Gelukkig heeft hij mijn advies opgevolgd en kan hij het opgespaarde geld gebruiken om in ieder geval het jaar 2020 te overleven.
Deze man luisterde, helaas heb ik een enkele keer meegemaakt dat men toch ging doen wat men in gedachten had, ondanks mijn advies.

Een ander voorbeeld: twee compagnons van een groot accountantskantoor kwamen in 2018 bij me voor advies. De omzet was groot en toch was het bedrijf niet florerend. Wanneer je mij een balans geeft, kan ik de energielek van het bedrijf zien. Als mens kun je een energielek hebben, maar zeker ook als bedrijf. De lek, en in dit geval lekken, waardoor ondanks het harde werken van de mensen het bedrijf toch niet floreert.

Beide compagnons hadden grote moeite met mijn advies. Er moest namelijk een andere taakverdeling tussen hen beiden komen en van een paar mensen op kantoor. Plus een andere opstelling naar hun cliënten.
Naar wat ik later vernam hebben ze de wijzigingen toentertijd niet doorgevoerd. Een half jaar later waren ze bijna failliet. En ging men alsnog het roer omgooien, zo werden ze net op tijd gered.

Openstaan voor de signalen uit je Ziel

Het bovenstaande geldt niet alleen voor als je bij mij op consult bent geweest. Want je Ziel communiceert namelijk de hele tijd met je. Via gevoelens, gedachten, dromen, gebeurtenissen om je heen, etc. geeft je Ziel aan welke weg het beste voor je is. Deze boodschappen worden helaas door sommigen in de wind geslagen. Men blijft in een baan waar men niet happy is, of een ongelukkige relatie wordt in stand gehouden tegen beter weten in.

Het verstand vertelt je dat je maar beter kunt houden wat je hebt, ook al wordt je er ongelukkig van. En helaas wordt er nog altijd teveel geluisterd naar het verstand. Natuurlijk is je verstand heel nuttig, maar alleen voor praktische zaken, zoals het in elkaar zetten van een Ikea kast, of het opruimen van je huis. Levensvragen horen niet thuis bij het verstand. Je verstand heeft namelijk geen overzicht over je leven, of de missie van je Ziel.

Het belangrijkste is, dat je verstand nimmer weet wat er in de toekomst voor je aan mogelijkheden liggen te wachten. Als je bij mij voor advies komt, dan kan ik vertellen over je toekomst omdat jouw Ziel mij die laat zien. Daarom: luister goed naar de signalen van je Ziel, deze zorgen ervoor dat je leven in een natuurlijke flow verloopt.
Zeker in de huidige situatie, de huidige wereldcrisis biedt ons de kans om ons leven te heroverwegen. Biedt ons de gelegenheid om te kijken wat nu werkelijk belangrijk voor ons is, ofwel wat essentieel bij ons leven hoort. En dat zal voor iedereen verschillend zijn.

Nu even helemaal wat anders…

De voorbeelden die ik heb vanuit mijn nu alweer 55 jaar zelfstandig adviseur zijn, zouden een boek kunnen vullen. Ik wil het echter over iets anders hebben. Namelijk een paar tips in deze voor iedereen toch zo’n bewogen tijd.

De huizenmarkt – dit advies gaf ik al vorig jaar aan een paar mensen: wil je een ander huis kopen vanuit een huurhuis, wacht dan nog tot laat in het jaar 2021. En misschien nog iets langer, de huizenprijs gaat volgend jaar een stuk dalen. Scheelt weer in je maandelijkse lasten!

Denk je erover om je huis te verkopen, zet het dan nu te koop. De rente is nog laag, en er zijn nog genoeg kopers. Ga dan vervolgens een aantal maanden gehuurd wonen, zodat je zodra de prijs van de huizen daalt gaat kijken waar je wilt wonen. En welk huis je op dat moment nodig hebt. Er gaan namelijk nogal wat verschuivingen in ieders leven komen.

De vrijheid die we hadden zal anders worden. Vrij in ons denken, in ons Zijn, zijn we altijd. Doordat ons denken de komende maanden verandert en al gedeeltelijk is veranderd, gaan we mee in een andere discipline. Voor eenieder zal dat een andere uitwerking hebben.
De één zal het werk wat men doet, soms van de ene op de andere dag, niet meer willen doen. En gaat omkijken wat al heel lang in zijn of haar hart aan het ‘sudderen’ is. Maar door de angst van ‘wat brengt het mij’ dat nog niet heeft gedaan. De angst voor: ‘moet ik dan op die manier oud worden?’, wordt door de huidige situatie groter vandaar dat men de verandering aangaat.

Een ander heeft door deze crisis een nieuwe kwaliteit in zichzelf ontdekt en gaat dit verwezenlijken. Bedrijven die zich nu aan de nieuwe regels dienen te houden, ontdekken een nieuwe manier van werken. Dé manier om meer rust en ontspanning in het bedrijf, zichzelf en de medewerkers te creëren.

Men is ook bereid om het roer totaal om te gooien. En degenen die dat niet zijn, worden wel gedwongen door wat er in de maatschappij gaande is. De vrijheid van weleer wordt omgezet in een ander patroon, met andere verantwoordelijkheden. Het kan niet anders, de maatschappij, de sociale regels en wetten zijn zodanig veranderd dat je wel moet.

De essentie van de komende jaren…

In december 2015 vertelde ik over de essentie voor de periode 2020 – 2029 het volgende:
‘Er komt grote aandacht voor de basisbehoeften van de mens. Men heeft in de voorgaande jaren ontdekt dat het noodzakelijk is om eerst een goede fysieke basis te creëren. Dit om hebzucht, heerszucht, agressie, angst, ziekten en onveiligheid terug te dringen. Wat betekent dat de aandacht gericht is op voeding, drinken, zuurstof (schone lucht), kleding en onderdak. In de praktijk betekent dit dat men aandacht heeft voor de ondervoeding van ook de westerse mens. Ondervoeding doordat voeding nauwelijks meer de oorspronkelijke waarde heeft. Biologische landbouw wordt een must, alsmede veeteelt.’

En voor de laatste jaren van dit decennium: ‘Het aantal mensen die vegetarisch zijn is sterk groeiende, vlees eten is uit. Ecologisch bouwen is gewoon. Synthetische stoffen voor kleding worden nog sporadisch gebruikt. Men gaat over de hele linie terug naar ‘puur natuur’. De menselijke maat krijgt nu volop de aandacht, zowel in de politiek als het bedrijfsleven. De slogan zal zijn: is het goed voor de mens, dan is het ook goed voor ons land of bedrijf.’

Het jaar 2020 is begonnen met een grote ommekeer, waar we als mens nog aan moeten wennen. Over een paar jaar is ons denken zodanig veranderd dat we niet beter weten, en ons ‘oude denken’ onbegrijpelijk vinden.

Ga mee met de golven van je Ziel…

Ons leven is als de druppels in de oceaan, deze moeten wel meegaan met de golven. Golven, die bestaan uit pieken en dalen, net zoals ons leven bestaat uit ups en downs. Het ene moment bewegen we ons naar de top, de andere keer komen we in een sterke stroomversnelling terecht. We kunnen dan het beste meegaan met de golven van het leven. De sterke golven nemen je mee naar nieuwe uitdagingen, naar nieuwe mogelijkheden, naar nieuwe kansen.

Onze Universele Ziel zorgt er voor dat we, als we de kansen pakken, terecht komen op de bestemming die onze Ziel ooit had voorgenomen. Meestal niet rechtstreeks, maar via zijwegen. Zodat ons natuurlijke tempo niet wordt verstoord en de weg er naar toe ons de leerervaringen brengt die we als Ziel nodig hebben.

Weet we zijn op de eerste plaats een Ziel. Ons lichaam is het voertuig van de Ziel om op aarde te kunnen functioneren. We zijn niet ons lichaam, we hebben een lichaam waar we zuinig op moeten zijn. Dit om de Ziel zolang mogelijk haar taak te laten vervullen.

Volgende week meer tips voor de komende jaren!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 21/05/2020

Reageren is niet mogelijk.