Waarom kom je als Hoog Gevoelige naar deze Aarde?

Een hoog gevoelig kind heeft in vorige levens veel meegemaakt. Trauma’s, waardoor het met emotionele littekens hier op aarde komt. Daarbij nemen ze als Ziel in dit huidige leven een taak op zich die bepaald niet eenvoudig is. Iedere Ziel komt naar de aarde om de meegemaakte trauma’s in vorige levens zoveel mogelijk te helen en zichzelf verder te ontwikkelen naar volmaaktheid. Je begrijpt dat daar soms vele levens voor nodig zijn, want in elk leven krijg je ook weer te maken met nieuwe trauma’s.

Wat zijn de kenmerken van hoog gevoelig zijn?

De zintuigen van een hoog gevoelig persoon zijn tien keer sterker dan een ‘normaal’ iemand. Hierdoor zijn ze uitermate gevoelig voor alles dat met de zintuigen kan worden waargenomen, ook met het zesde zintuig!
Waar je een hoog gevoelig kind of volwassene aan kunt herkennen zijn onder andere: ze zijn zeer intuïtief, leven vanuit eigen wijsheid, voor hun leeftijd hebben ze verrassend wijze uitspraken, ze zijn gevoelig voor stemmingen van anderen, spanningen voelen ze heel scherp aan, ze reageren vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel, hebben een sterke binding met de natuur, zijn dromerig en soms heel confronterend!

Door de sterke gevoeligheid kunnen ze dit de ene keer uiten door heel druk te zijn (veel kinderen worden hierdoor ten onrechte tot ADHD’er bestempeld) en dan juist weer heel stil en teruggetrokken. De gevoeligheid veroorzaakt al in hun vroege jeugd allerlei ziektes, zoals bijvoorbeeld voedingsintolerantie, astma, huidaandoeningen en allergieën.
Doordat ze alles heel sterk ervaren kunnen ze als baby niet omgaan met de vele impulsen van buitenaf en zijn het vaak huil baby’s. En niet alleen in de babytijd dit kan tot lang doorgaan. Nachtmerries veroorzaken dat ze bang zijn om te gaan slapen. Elke avond kan het daardoor een drama zijn voordat ze rustig liggen te slapen. Ze zijn bovendien sterk maangevoelig.

Entiteit of Hoog Gevoelig?

Een moeder vertelde me over haar zoontje van zes jaar: ‘Hij was een huil baby, een jaar lang. Hij heeft periodes gekend toen hij drie jaar was dat hij elke nacht de boel bij elkaar gilde, wekenlang. Hij wilde niet worden aangeraakt, en wilde niet getroost worden. Hij liep dan wanhopig door de slaapkamer en riep: ‘ik weet het niet meer’. Als je vroeg kom maar weer in bed. Een drama dus. Nu is hij zes jaar en nog steeds heeft hij buien van wanhoop en verdriet en is volkomen onhandelbaar. Omdat die buien zo heftig zijn, vraag ik mij af of er ook sprake kan zijn van een entiteit. Dat heeft niks met vorige levens te maken natuurlijk, maar ik vermoed dat er iets is, wat wel met vorige levens te maken heeft. Zou dat kunnen? De (spel) therapeut vind hem zeer gecompliceerd, en kan er geen vinger op leggen.’

Ik kan me voorstellen dat de speltherapeut er niets mee kan. Het heeft namelijk niets te maken met het huidige leven. De moeder is een topmoeder, supergeduldig en heel begrijpend. Maar om dit te kunnen begrijpen moet je terug naar zijn vorige levens. Niet één leven, maar meerdere. Wanneer je in een paar levens trauma op trauma te verwerken hebt gekregen, los je dat niet in één leven op.
Het beschrijven van de trauma’s uit zijn vorige levens en de daaruit voortvloeiende adviezen hebben zodanig geholpen dat het zoontje langzaam veranderde in een wijs en lief kind.

Een innerlijke drang die zo groot is…

Zo krijg ik ook mails van volwassenen vanwege dat ze een bepaalde innerlijke drang hebben, maar niet snappen waar dit vandaan komt.
Zo ook deze mooie dame: ‘Jaren heb ik altijd naar Azië op vakantie gewild. Mijn gevoel was dat ik liever naar het Oosten zou gaan dan naar het Westen. Door omstandigheden kwam het er nooit van. In 2008 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb voor mijzelf een rondreis met een reisgezelschap naar Thailand geboekt. Het was voor mij een hele grote stap om in mijn uppie op vakantie te gaan. Ik heb daar een overweldigende ervaringen gehad. Dit smaakte naar meer. In de jaren daarna heb ik China, Tibet en Nepal bezocht.

In al deze landen heb ik momenten beleefd waarbij de rillingen mij over de rug liepen en/of de tranen mij in de ogen sprongen. De ene keer van blijdschap en de andere keer van herkenning of verdriet. Voor mij staat het vast dat ik diverse levens in Azië heb geleefd. In Tibet bijvoorbeeld werd ik overmand door emoties toen ik al mediterend een gebedsrondgang maakte om een tempel in Shigatse. Voor mijn gevoel ben ik in Tibet als monnik door het leven gegaan. Mogelijk zelfs in die tempel in Shigatse,  Graag zou ik willen weten wat voor levens ik in China en Thailand gehad heb. En wat zijn de invloeden van al die levens in Azië op mijn huidige leven?’

Wanneer je fijne levens hebt gehad dan word je vaak naar die omgeving, dat land, toegetrokken. Ofwel er is een innerlijke drang in je om alles over dat land, die omgeving te weten en te ervaren. Maar er zijn ook levens geweest waar je het niet zo fijn had. Het verdriet dat je daar hebt meegemaakt kun je dan maar het beste vergeten. Toen ik deze dame vertelde waar het verdriet vandaan kwam was het een grote schok voor haar, ook al herkende ze het meteen. Een heling kon toen in haar plaatsvinden.

Een Hoog Gevoelige heeft een zeer belangrijke taak!

Nu weet je nog niet waarom een Ziel als hoog gevoelig naar de aarde komt. Waarom juist nu, in deze tijdsperiode? Dat heeft vele redenen, sowieso om de trauma’s uit vorige levens in dit leven zoveel mogelijk te helen. Maar ze hebben ook de meest belangrijke taak voor de gehele mensheid. Een taak die alleen maar door deze krachtige Zielen gedragen kan worden. Immers wanneer je vele trauma’s hebt kunnen doorstaan, kan het niet anders dan dat je een geweldig krachtige Ziel hebt.

Zoals reeds eerder gezegd hebben de hooggevoeligen een uiterst verfijnd en kwetsbaar systeem. Jaarlijks vieren we op 22 april de Dag van de Aarde, ofwel Earth Day. Een jaarlijkse dag met activiteiten die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Want dat die problematiek groot is weten we allemaal. Maar één dag per jaar is niet genoeg. Deze problemen hebben onze volle aandacht nodig, elke dag weer.

We horen en lezen allemaal de berichten dat kiloknallers, voeding voortkomend uit genetisch gemanipuleerde zaden, aspartaam, beruchte E-nummers, het vele gebruik van suiker en zout, onze gezondheid ernstig schaden. Toch kopen velen onder ons deze artikelen omdat het goedkoper is dan gezonde biologische voeding. Geld, ofwel materie, is dus belangrijker dan het welzijn van ons mensen. Ongelooflijk, maar waar!

Aan de ene kant klaagt men dat de Zorg zoveel geld kost, terwijl aan de andere kant vaak dezelfde mensen er voor zorgen ongezond te leven. Ongezonde voeding komt namelijk niet alleen tot uiting in lichamelijke klachten, nee, ook onze psyché, emoties, gedrag, etc. hebben er onder te lijden. Men is eerder prikkelbaar, kan minder hebben, men is vermoeid, depressief, gestrest, etc. Waardoor relaties het op dit moment zwaar te verduren hebben en het ziekteverzuim groot is.

Doordat hoog gevoelige kinderen veel last hebben van voedingsintoleranties, astma, huidaandoeningen en allergieën moet de aandacht gaan naar: hoe lossen we dit op. Je ziet dan ook dat de laatste jaren een sterke ommekeer is naar gezonde voeding. Nog een tiental jaren en Monsanto heeft niet meer de power om datgene waar ze nu mee bezig zijn door te zetten.

In 2009 vermeldde ik al dat bij darmproblemen en andere ziektes smaakversterkers, E-nummers, conserveringsmiddelen, suiker, etc. de grote boosdoeners waren. En in mijn Voorspelling voor 2012 vertelde ik dat de reclamemakers binnen enkele jaren over zouden gaan naar het aanprijzen van producten waar geen suiker, geen verkeerde E-nummers, etc. in zitten. Gelukkig zie je dat sinds kort in bijna alle advertenties weergegeven.

De mensheid redden van hun ondergang!

Terug naar de hoog gevoeligen. Ze zijn de zogenaamde martelaren, Zielen die zich als mens opofferen om er voor te zorgdragen dat we bewuster met onze aarde en de producten die de aarde ons schenkt omgaan. Hun Ziel is nu, in deze tijdsperiode, naar de aarde gekomen om het niet te laten escaleren hier op aarde. Door hun gevoeligheid wordt eerder gesignaleerd wat er kan gebeuren als men op deze wijze doorgaat met voeding etc. In wezen zijn ze gekomen om de mensheid te redden van hun eigen ondergang.

Dat is de grootste, mooiste en zeer belangrijke taak die hoog gevoeligen hebben. Daarnaast zorgen ze als volwassene door hun rechtvaardigheidsgevoel er voor dat ongewenste zaken en kwade manipulaties onderkend en boven water komen. Doordat ze intens kunnen genieten van muziek en kunst zullen deze belangrijke ontspanners voor de mens meer aandacht krijgen. Ze kunnen sneller gevaren signaleren, zodat we worden behoed voor eventuele rampen.

Voor zichzelf hebben ze de taak te leren omgaan met hun sterke gevoelens. En zichzelf daarin niet te verliezen. Het staan voor wie je bent en wat je voelt. Het accepteren van en het omgaan met de bij hoog gevoeligheid behorende heftige emoties, zoals angst, woede en verdriet.
Je blijdschap, enthousiasme en impulsiviteit sterker tot hun recht laten komen door deze voor de hele mensheid te gebruiken.

Ben jij Hoog Gevoelig?

Ben jij hoog gevoelig? Geweldig! Het is het mooiste geschenk dat je Ziel heeft meegenomen naar deze aarde. Jij kunt als geen ander een andere wereld creëren. Iedereen praat er over dat we naar een andere wereld toe moeten, jij bent degene die het kan verwezenlijken. Misschien nu slechts in je kleine kring, maar al die kleine kringen vormen straks een groot geheel!

Volgende week: Hoe krijg je Zielenrust?

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren via Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Hier kun je lezen wat ik vertel over Hoog Gevoelig en Gezondheid!

Gewijzigd op 13/06/2019

Reageren is niet mogelijk.