Worsteling

 

‘Lieve Daisha,’ schrijft een vrouw aan wie ik een welgemeend compliment per mail stuurde, ze vervolgt: ‘Ik ben er heel blij mee en het komt precies op tijd. Had mij net voorgenomen te kappen met alles en iedereen. Ik kan niet tegen disharmonie. In mijn hele leven is het gelukt, overal in mijn directe omgeving en in mijn eigen leven, harmonie te brengen. Nu lukt het mij niet en het doet mij veel verdriet.
Er gebeurt zoveel momenteel met heel veel mensen die vroeger op de chat zaten, ze zijn versplinterd naar andere zenders. Het gedoe met bepaalde mensen heeft mij echt geraakt en ik blijf ervan dromen.
Mijn moeder is heel erg eenzaam en klampt zich aan mij vast als ik er ben. Ik ga er veel naartoe. Mijn dochter is wanhopig en in alle staten omdat veel tegenzit momenteel. Ook haar biologische klok maakt ze zich druk om, 35 en geen geschikte vriend. Hartelijk bedankt voor deze riem onder het hart! Heel veel liefs, fijne dag,’

Dit was mijn antwoord aan haar: ‘Het jaar 2012 is een bijzonder jaar, het kaf wordt van het koren gescheiden. Wat bedoel ik daarmee? Dat men gaat zien wie ‘echt’ zijn en wie een rol spelen. Ofwel wie werkelijk vredelievende, bewuste mensen zijn en wie altijd die rol hebben gespeeld. Het ware gezicht van de mens komt tevoorschijn. Trouwens alles dat ‘vals en onecht’ is komt tevoorschijn.
Sinds een paar jaar zijn we aan het doorgroeien naar een hogere dimensie, de dimensie van een groter bewustzijn. Een dimensie waarbij niet veel verborgen blijft en ieders ware aard laat zien. Deze frequentie is zo verfijnd, dat de ‘grove’ mens er angstig van wordt. Degene die vanuit deze dimensie leven, zal het als vanzelfsprekend oppakken. Degene die nog niet zover is, gaat protesteren en ‘valse getuigenissen’ afleggen. Ofwel woorden verdraaien, anderen beschuldigen, zichzelf schoon praten en anderen in een kwaad daglicht zetten. Juist over en naar mensen die ze diep in hun ziel bewonderen.

Waarom doen ze dat? Ze zouden ook zo willen zijn, maar durven het niet aan. Vandaar dat de ander niet deugt, zo praten zichzelf schoon. Diep in hun hart weten ze beter.
Sommigen raken in paniek en willen niet meer leven of zien het leven niet meer zitten. Deze mensen zijn wanhopig, kunnen de frequentie van de hogere dimensie niet aan.
De dimensie welke zich momenteel presenteert, verwacht een Wij-denken van de mens, maar helaas zijn de mensen merendeels nog aan het ik-denken. Mensen die het wij-denken vanzelfsprekend vinden, zijn juist nu op aarde om anderen te helpen naar dit nieuwe bewustzijn te doen groeien.

Wat men ook naar je doet, trek het je niet persoonlijk aan. Weet dat het hun angst en tegenstribbelen is. Het valt niet mee om je ware gezicht te laten zien als je altijd een rol hebt gespeeld. De angst dat de ander dan niet meer jouw waarde ziet of niet meer naar je omkijkt, kan groot zijn.
Doordat je het niet persoonlijk aantrekt, kun je hen blijven helpen. Hoe ze ook naar jou of anderen doen, wees er voor hen. Als het je al te erg wordt, kun je gerust ‘de deur dichtdoen’, maar doe dat nimmer voor altijd. Maak kenbaar dat de deur altijd weer openstaat.

Waarom hebben mensen juist nu met zoveel problemen te maken? Er is een oud spreekwoord: ‘Wie niet wil luisteren, moet voelen.’ Dit klinkt hard, maar het spreekwoord zegt eigenlijk dat ervaren de beste leermethode is. De problemen waar men mee te maken heeft, bestaan meestal uit verwachtingen en verlangens die niet worden vervuld. Maar zijn deze reëel? Zoals je dochter die graag een vriend zou willen hebben. Het zou heel goed kunnen zijn, dat het haar nu wordt gegeven om te leren eerst met haarzelf alleen te kunnen leven. Zodat een vriend geen must, maar een heerlijke toevoeging is.

Kijk naar de mens en zie waar ze daadwerkelijk mee worstelen. Ze worstelen niet met jou of met degene waarover ze praten, maar met zichzelf. Wie moeite heeft met zijn eigen Ik, heeft per definitie moeite met anderen. Anderen kunnen nimmer voldoen aan jouw verlangens of verwachtingen. Waarom niet? Ze moeten jou gelukkig maken en dat kan niet. Je kunt alleen maar gelukkig zijn en niet worden gemaakt. Gelukkig zijn is vrede hebben met jezelf én anderen.

Velen vragen zich momenteel vertwijfeld af: heeft het nog wel zin om open te staan voor anderen? Om anderen te helpen, het lijkt wel of het niets uithaalt.
Door je hart te volgen help je mee aan de wereld (de mensen) te veranderen. Help je mee om over een X-tijd te bereiken dat men gaat Wij-denken. Als je dan de volgende keer terugkomt op aarde, zal je verbaasd zijn dat het merendeel van de mensen dit is gelukt. Tja, of je dan tegelijkertijd beseft, dat je in dit leven hebt meegeholpen om dat te bewerkstelligen…

Fijne dag, veel liefs,
Daisha

 

Gewijzigd op 13/10/2018

Reageren is niet mogelijk.