Zielscontact… nooit meer eenzaam!

Contact hebben met je Ziel is jezelf begrijpen.

Waarom is het belangrijk dat je contact hebt met je Ziel? Wanneer je met je Ziel kunt ‘praten’ ben je nooit meer eenzaam. Hij of zij is ook je beste adviseur. In je Ziel zijn immers al je levens, al je ervaringen die je ooit hebt gehad opgeslagen. Mochten er problemen zijn, dan kun je aan je Ziel vragen: ‘Heb ik de essentie van dit probleem al eens eerder meegemaakt? Hoe heb ik het toen opgelost?’ Je Ziel is niet alleen het meest intense van jou als mens, het is je maatje, het is je geliefde, het is je ware IK!

Wat is eenzaamheid? Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte, emotionele band. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Je verbonden voelen heeft niets te maken met fysiek contact. Het is het geestelijke, emotionele contact dat je mist. Door een sterk Zielscontact met jezelf te hebben, ben je nooit meer eenzaam. Je verbinden met de essentie van jezelf, je Ziel. Je zou je ook kunnen verbinden met mensen op afstand, met planten die in je huis staan, met dieren, met poppen, etc.

Nooit meer eenzaam

Eenzaamheid is het gevoel alleen te staan, terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om je met iemand of iets te verbinden. Ik kreeg meer praktische hulp uit mijn omgeving toen ik alleen leefde, dan nu ik met een partner samen ben.

Wanneer je je eenzaam voelt kan het zijn dat je alleen bent. Een ideale situatie om met je Ziel contact te maken. Om met je Ziel te communiceren is er namelijk stilte nodig. Stilte in jezelf en het liefst om je heen. Alhoewel er altijd geluiden om je heen zullen zijn, is er toch een bepaalde rust voor nodig. Wanneer je voor het eerst contact gaat maken met je Ziel is de avond of de nacht het gunstigste moment om dat te doen. De geluiden van de wereld zijn dan wat meer tot rust gekomen, je bent dan ontvankelijker voor subtiele energieën.

Net zoals lucht, is je Ziel energie. Normaal gesproken zie je niets wanneer je de lucht in je kamer bijvoorbeeld bekijkt. Toch is er veel aanwezig, allerlei stofjes, gassen, zoals stikstof, zuurstof, waterdamp en koolstofdioxide. Wanneer je 1 liter lucht hebt, weegt deze ongeveer 1,3 gram. Ooit heeft men getracht om de Ziel te wegen en kwam men tot de conclusie dat deze 21 gram woog. Echter deze experimenten zijn in de wetenschap nimmer erkend geworden. Daarbij is de Ziel nu eenmaal geen materie en is het ook niet in de materie, zoals een weegschaal, te ‘vangen’.

Laten we doen alsof de Ziel gewogen zou kunnen worden, en deze net zoveel weegt als lucht. Je begrijpt wanneer er iets met een gewicht van 1,3 of zelfs 5 gram op je schouder komt zitten, dat je dan nauwelijks iets voelt. Je voelt wellicht een ijle zucht.

Dryade, Deva, Ziel

De mens wil graag alles zeker weten, en omdat de Ziel niet zichtbaar is en het voelen ervan bijna niet ervaren kan worden, is het moeilijk te begrijpen dat je Ziel altijd aanwezig is. En dat je via je Ziel contact kunt maken met andere Zielen.
Voor Sjamanen zijn bomen een wereld op zich, bewoond door Dryaden, de onzichtbare Hogere Zelf ofwel de Ziel. En deze Ziel kan zich verbinden met onze Ziel. Stenen, alles in de natuur, je computer, Engelen, etc. etc. hebben een Deva, ofwel een Ziel.

Een man van 93 jaar oud hield daar ook rekening mee. Hij vertelde mij dat als zijn dochter hem vele foto’s mailde, dat de computer dan het af en toe niet kon bijhouden. Hij zei: ‘Dan wacht ik totdat de Deva weer op krachten is gekomen en dan kan ik pas weer verder downloaden.’ Nu had deze man een oude computer, maar deze deed het nog prima. Hij koesterde de Deva en liet de computer vaak een dagje met rust, omdat de Deva dan een dagje vrij wilde hebben.

Nooit meer eenzaam? Dat kan door je af te stemmen op je eigen Ziel.Ergens heeft hij gelijk, want wanneer je vaak scheldt of moppert op je computer of een ander voorwerp dat je regelmatig gebruikt, dan zal dit korter meegaan dan wanneer je het complimenten geeft of dankbaar bent dat je het voorwerp weer mag gebruiken. Probeer het maar eens uit!

Zo heb ik pannen die ik in 1966 heb gekocht, meer dan 50 jaar geleden en ze zien er nog als bijna nieuw uit. Mijn vaatwasser, wasmachines, meubels, etc. gaan ongelooflijk lang mee. Mijn laatste pop die ik kreeg, zestig jaar geleden, ziet er nog net zo uit als toen. Dat omdat ik met ze omga als ware het mijn goede vrienden. Koester de Deva van alles dat je (dagelijks) nodig hebt en gebruikt, dan heb je er langer plezier van.
Wees je bewust dat alle dingen die je omringen een Dryade, een Deva of een Ziel in zich hebben. Wanneer je daarmee contact maakt, voel je je nooit meer alleen.

Contact met je dierbare overledene

Mijn schoonmoeder was ontroostbaar na het overlijden van mijn schoonvader. Ze waren bijna vijftig jaar samen geweest, alle lief en leed intens met elkaar gedeeld. Vooral de avonden waren voor haar vreselijk, dan keken ze meestal samen tv. Ze vond er niets aan om dat na zijn overlijden alleen te moeten doen. Het praten met elkaar over de programma’s miste ze. Toen ik haar vertelde dat zijn Ziel nog steeds aanwezig was, vond ze de oplossing. Zij zat in haar gebruikelijke stoel en naast haar, in zijn stoel, zette ze zijn foto. Zo keken ze samen tv en kon ze haar opmerkingen weer aan hem kwijt. Ze ‘hoorde’ ook zijn commentaar in zich en soms ontstonden er dan discussies, net zoals vanouds, vertelde ze me.

Nooit meer eenzaam? Dat kan door je af te stemmen op je eigen Ziel. Maar ook door je af te stemmen op de dierbare voorwerpen om je heen, de Deva’s. Of door je af te stemmen op de Dryade’s in je planten, in de natuur. Of door een foto van een dierbare te nemen en daar een gesprek mee aan te gaan. Ik heb al eerder geschreven hoe je contact kunt maken met een dierbare overledene. Zie hier hoe je dat kunt doen!

Het Roodborstje

G. mailde me: ‘Afgelopen zomer heb ik veelvuldig contact gehad met een manspersoon. Hij kwam iedere keer bij mij met de vraag of hij bij mij mocht zitten. Hierdoor hebben wij veelvuldig contact gehad en vele diepgaande gesprekken gevoerd. Het klikte tussen ons beiden, ook al dachten wij over spirituele dingen verschillend. Hij was er wel in geïnteresseerd en deed het vaak met een grapje af.
Eén van de vele gesprekken ging over reïncarnatie. Ik was het boek `Een blik in het hiernamaals` van Jozef Rulof aan het lezen. B. geloofde niet in reïncarnatie. Er was maar één leven en dat was dit leven. Toen ik hem vroeg hoe hij zich kenbaar zou maken mocht hij komen te overlijden begon hij hartelijk te lachen en zei: `als roodborstje`. Diezelfde avond zaten mijn man en ik in de tuin te eten. Op dat moment kwam er een roodborstje bij ons op de schutting zitten. Ik vond dit geen toeval en zelfs grappig, B. leefde immers!
De eerstvolgende keer dat ik B. tegenkwam heb ik hem dit voorval verteld. Hij heeft hier hartelijk om gelachen. Dit alles heeft zich begin augustus afgespeeld.

Er belde mij vorige week iemand op, hij vertelde mij dat B. in het ziekenhuis lag. Het zag er ernstig uit. B. was plotseling opgenomen met hartproblemen. Hij moest met spoed gedotterd worden. Tijdens de ingreep heeft hij een hartstilstand gekregen. Ze hebben hem gereanimeerd en vervolgens vijf dagen in coma gehouden. Helaas is B. afgelopen maandagmorgen in alle vroegte overleden. Hij is niet weer bij kennis geweest.
Gisteren gebeurde er weer iets opmerkelijks, toen ik iemand naar de deur begeleidde zag ik een roodborstje op het serre dak van de buren zitten. Ik kreeg het opeens heel erg koud en was op dat moment tot tranen geroerd. Ik moest direct aan B. denken. Graag hoor ik hoe jij dit alles ziet, vooral met het roodborstje dat op mijn schutting zat terwijl B. (ogenschijnlijk) nog niets mankeerde.’

Een Ziel kan elke vorm aannemen

Een Ziel is energie en energie heeft geen vorm, kan zich daardoor in elke vorm presenteren. Dat G. het roodborstje zag, terwijl B. nog leefde betekende dat de Ziel van B. bevestigde wat G. hem had verteld. Namelijk dat er niet één leven is, maar vele levens. Om G. te vertellen dat het niet zomaar een opmerking van B. was over het roodborstje, maar dat de Ziel van B. hem dit had ingegeven. En de Ziel zich daadwerkelijk als roodborstje zou presenteren na zijn overlijden, kwam de Ziel ’s avonds in de tuin alvast op bezoek.

Een Ziel weet wanneer de mens gaat overlijden. Op deze manier kon B. via G. te horen krijgen dat zijn Ziel gewoon verder ging met er zijn. Het kan goed zijn dat B. dat de laatste dagen van zijn leven door middel van wat G. hem had verteld ging beseffen. En heeft het hem misschien zelfs geholpen om zonder angst dit leven te verlaten. Dat er een intens Zielscontact was tussen G. en B., blijkt wel uit het feit dat B. zich weer even liet zien na zijn overlijden. En wel zoals hij had aangekondigd: als roodborstje.

Hetzelfde maakte ik mee met mijn vader. Ook mijn vader was er van overtuigd dat er slechts één leven was. Stiekem hoopte hij daar ook op. Zijn leven was niet eenvoudig geweest, hij had van jongs af aan veel meegemaakt. Ik vroeg op een gegeven moment: Pa, wanneer er toch meerdere levens bestaan en jij als Ziel nog niet op aarde terug bent gekomen, hoe kan ik dan weten dat je er wel in gelooft als je dood bent?’ Hij antwoordde meteen: ‘Ík kom dan als roodborstje.’
De dag na zijn begrafenis zat er een roodborstje op mijn vensterbank. Terwijl ik nog nooit een roodborstje in onze tuin had gezien.

Volgende week: Zielscontact met Dieren!
Heb je hier een vraag over?
Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Of volgende week in mijn nieuwe blog.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven?
Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daar staat ook elke week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 12/10/2017

Reageren is niet mogelijk.