Ogen vervullen Wensen! je Lichaam Vertelt, deel 2

De taal die meer zegt dan duizend woorden…

Je ogen geven continu signalen, zelfs als je je ogen dicht hebt. Men zegt ook wel eens ‘als blikken konden doden…’ Lees hoe de zakelijke, de sociale of de intieme blik is. Het kan je goed van pas komen in verschillende gesprekken. Ook de houding van je hoofd spreekt boekdelen, maar daarover een volgende keer. Soms zegt je hoofd namelijk iets anders dan je mond. Hierdoor kun je, zonder dat je het bewust bent, verklappen wat je daadwerkelijk bedoeld!

Ik begin met de ogen. Je ogen zijn immers de spiegel van jouw Ziel. Wanneer je iemand in de ogen kijkt, kun je zien wat er innerlijk bij de persoon gaande is. Kleine kinderen hebben van die mooie grote blauwe ogen, heel vertederend. Hoe komt het dat ze je vertederen? Omdat grote pupillen vertederen en je verleiden om lief voor ze te zijn. Grote pupillen maken je milder en zijn aantrekkelijk. Vandaar dat prostituees en toneelspelers vaak Belladonna gebruiken om je te verleiden. Prostituees om je te verleiden om de liefde te bedrijven. Toneelspelers om je mildheid op te wekken, grote pupillen zijn een teken van onschuld, van ‘ik heb je nodig’. En wie wil nu niet nodig zijn…

Wanneer je iemand in de ogen kijkt, zie je de ware gevoelens. Behalve natuurlijk als ze belladonna gebruiken. Als je boos bent of je ziet het niet zo zitten, dan trekken je ogen samen, de pupillen van je ogen worden klein. Zo kan het zijn dat wanneer je plotseling in het licht komt of dat je last hebt van de zon, je pupillen kleiner worden. De ander die je aankijkt kan dan een reactie hebben van ‘jeetje, wat kijk je boos’. Terwijl je je op dat moment heerlijk voelt, kan door die opmerking je boosheid juist op komen..

Je ogen hebben alles te maken met communicatie. Met communicatie op Zielenniveau, maar ook met verleiden of zakelijke communicatie, etc. Bij communicatie is het belangrijk om te weten dat je, door op een bepaalde manier je ogen te gebruiken, van alles kunt bereiken. Wanneer je gaat solliciteren, moet je natuurlijk geen verleidelijke blikken werpen naar degene door wie je aangenomen wilt worden. Terwijl je met de zakelijke blik beslist de baan krijgt.

Oog make-up werkt…

Voor de één is oog make-up heel gewoon, soms zelfs een must, terwijl anderen zeggen ‘dat doe ik niet’. Toch kan oog make-up je in bepaalde situaties helpen om iets gedaan te krijgen. Oog make-up maken je ogen anders, met make-up kun je je ogen op een doeltreffende manier accentueren. Bijvoorbeeld wanneer met make-up je ogen groter maakt, accentueer je dat je met open ogen in het leven staat. Je wenkbrauwen duidelijk accentueren betekent dat je serieus bent en over het leven nadenkt. Een kleurrijke make-up vertelt dat je te maken hebt met een vrolijk, inspirerend en creatief persoon. Wanneer deze persoon ook nog kleurrijke kleding draagt, dan wil hij of zij graag in de belangstelling staan. De persoon valt op en is duidelijk aanwezig, maar wil dit bewust of onbewust ook. En zeker geen grijze muis zijn.

Met make up accentueert de persoon wat voor hem of haar belangrijk is. Felle lippenstift zegt ‘ik ben spontaan’ ofwel indirect wordt gezegd ‘ik wil gehoord worden’. Felle lippenstift met een iets donkere kleur om de rand van de lippen zegt ‘ik ben geheel de uwe’. Rouge op de wangen vertederen en suggereert ‘ik ben de onschuld zelve, ik ben gezond, jeugdig, ik ben je kleine meisje!’. Bovendien suggereert de persoon seksuele opwinding, waardoor deze voor het andere of eigen geslacht heel aantrekkelijk wordt.

Door diep in de ogen te kijken bij de ander worden je pupillen groter. Dus wanneer je iemand wilt verleiden kijk diegene dan diep in de ogen en de ander wordt daar meestal opgewonden van. Heel handig bijvoorbeeld wanneer de intimiteit tussen jou en je partner op een laag pitje is komen te staan. Door even diep en van dichtbij in de ogen van je partner te kijken kun je je relatie seksueel weer opkrikken. Want je hebt grote kans dat de pupillen van je partner ook groter worden, en dan… Tja, dat laat ik aan jullie over.

Zoals ik al zei: baby’s, kleine kinderen, vertederen volwassenen met hun grote pupillen. Waarom doen zij dat, zonder dat ze zich dat bewust zijn? Om aandacht te krijgen, heel functioneel, ze hebben ook aandacht nodig. Houdt dan ook nooit een zonnebril opzet wanneer je met iemand praat. Op de eerste plaats schakelt dit alle signalen van je ogen uit en onbewust geef je te kennen ‘ik heb geen aandacht voor je’.

In het oosten, vooral Chinese mensen, gebruiken oogsignalen bij het onderhandelen. Wil je iets heel graag hebben, dan worden je pupillen groter. Denk je ‘de prijs is mij te hoog’, dan worden ze kleiner. Nu je dit weet, kun je het zelf ook gebruiken bij het onderhandelen over een prijs. Om iets voor een lagere prijs te krijgen hoef je alleen maar te denken ‘die prijs is mij te hoog’. En je ogen reageren al, ook al wil je het graag hebben.

Flirten om de baan te krijgen

Oogmake-up kan ook functioneel zijn. Ik had van kinds af aan altijd ontstoken ogen. Op mijn veertiende ontdekte ik dat mijn wimpers naar binnen groeiden. Tot die tijd liep ik vaak met een zwart lapje voor mijn ogen. Je kunt je voorstellen dat het voor een 14 jarige niet leuk is om een oog bedekt te hebben met een zwart lapje. Ik dacht na hoe ik dat kon veranderen en ik begon me op te maken. Sinds die tijd heb ik geen ontstoken ogen meer gehad. Hoe dat komt? Door mascara op te doen en met de oog-krultang de haartjes naar buiten te krullen, kunnen de wimpers niet meer mijn ogen irriteren. Wanneer ik, bijvoorbeeld in de vakantie, een paar dagen zonde oog make-up ben, krijg ik onmiddellijk weer ontstoken ogen.

Wanneer iemand make-up op heeft, kun je minder zien of iemand lekker in zijn vel zit of zich uitbundig voelt. Ogen opmaken is tegelijkertijd de ander verleiden je aardig te vinden. Enige tijd geleden las ik een artikel waarin stond: ‘als je wat voor elkaar wilt krijgen bij iemand, ook al is dat bij een sollicitatiegesprek, ga dan flirten.’

Met flirten schijn je meer voor elkaar te krijgen, zelfs het krijgen van een baan. Dus mocht je binnenkort gaan solliciteren, ga dan eens experimenteren met oogmake-up. En dan in de spiegel je meest vriendelijke blik oefenen. Of je vraagt aan iemand anders: ‘als ik zó kijk flirt ik dan genoeg om de ander te verleiden?’ Niet verleiden om seks met je te hebben, maar om jou terwille te zijn.

De zakelijke blik

Zoals gezegd communicatie met je ogen is belangrijk. Heb je een zakelijke bespreking, of sollicitatie, richt dan je ogen op de driehoek boven de neus, dus het midden van het voorhoofd, net tussen de wenkbrauwen. De plek van het derde oog, ofwel de zesde chakra, wanneer je daar je blik tijdens het gesprek het meest op houdt, schep je een positieve atmosfeer tussen jullie. Echt een sfeer om met elkaar prettig zaken te doen. Het lijkt of je de persoon aankijkt, maar de ander voelt het als positief.

Richt nimmer je ogen op direct oogniveau. De ander kan dat het gevoel hebben overvallen te worden. Immers iemand diep in de ogen kijken heeft meer met intimiteit te maken dan met een zakelijk gesprek. Kijk je tijdens het sollicitatiegesprek recht in de ogen dan heeft de ander het gevoel dat jij de leiding overneemt van het gesprek, en dat voelt voor de ander niet prettig.

Wat ik nu vertel werkt ook wanneer je bij de bank een lening of hypotheek wilt hebben. Of wanneer je een goede deal bij het kopen van een nieuwe auto of andere grote aanschaffingen wilt bereiken. Of wanneer iemand woedend op je is. Kijk je net boven de neus en tussen de wenkbrauwen naar de ander, dan voelt de ander zich niet geïntimideerd of aangevallen. De ander voelt juist dat je positief tegenover hem of haar staat.

De sociale blik

Ben je op een receptie, heb je een gesprek van mens tot mens, of ben je bij een groep mensen die je nog niet zo goed kent, dan gebruik je de ‘sociale’ blik. Bij de sociale blik richt je je ogen onder de neus van de ander, dus tussen de neus en de bovenlip. Je weet wel waar je dat ‘gootje’ hebt. Op die plek heb je namelijk een belangrijke en bijna niet bekende chakra. Het is de chakra van verbintenis, van ik mag je heel graag ofwel de liefdes-chakra. Vandaar dat wanneer je je ogen daar op richt, er een vriendelijke sfeer ontstaat. Zo van: ik voel me zo verbonden met jou, ik mag je meteen!

Ook hier weer de ander niet recht in de ogen kijken, want dat geeft het gevoel dat je dat je je meer voelt dan de ander. Je begrijpt dat dat niet handig is wanneer je vrienden wilt maken. Je komt dan autoritair over en dat wil je natuurlijk niet.

De intieme blik

Deze blik werkt beter dan welke ideale openingszin ook! Je ontmoet iemand en je vindt de persoon héél leuk, je zou er zo een relatie mee willen hebben! Laat je ogen dan eerst op de plek net onder de neus bij de ander gaan en dan naar intieme gedeelten. Sta je op een kleine afstand van elkaar? Kijk dan, met je hoofd een beetje schuin: ogen-borstkast-borsten. En dan natuurlijk niet alleen gericht blijven op de borsten of op de borstkast en ook niet alleen op het gezicht, maar op alle drie, je wisselt dat af. Sta je op een wat grotere afstand? Kijk dan als volgt: ogen-borstkast-kruis. En ook dat, wissel je af.

Je zult merken dat degene waar jij in geïnteresseerd bent als het wederzijds is deze exact hetzelfde doet. En wat is niet mooier, als je iemand ontmoet waarvan je denkt: ‘die wil ik beter leren kennen’, dat je deze signalen afgeeft en kijkt of de signalen ook naar je terugkomen.

De anti-flirt blik

Heb je geen zin om een flirt te beantwoorden, dan kun je uiteraard je hoofd afwenden. Maar dan kan de ander zich afgewezen voelen, of denken dat je het niet hebt gezien. Geef liever een duidelijk signaal. De anti-flirt blik is de zakelijke blik, dus naar de plek kijken bij de ander van de zesde chakra. De ander voelt zich dan niet afgewezen, maar weet ook dat je niets intiems wilt.

Weet je nog niet zeker wat je met de persoon wilt? Of wil je degene die met je flirt in verwarring brengen? Wissel dan de zakelijke blik met de intieme blik af. Je geeft dan het volgende aan: nu wil ik niets intiems met je, maar misschien wel in de toekomst. Kijk maar eens welk effect dit heeft!

Ik heb al eerder over de ogen en de taal van ons lichaam geschreven. Bovenstaande is aanvullende informatie op wat je hier kunt lezen: https://www.daishadewijs.nl/ogen-spiegels-van-je-ziel/
én hier https://www.daishadewijs.nl/communicatie-zonder-woorden/

Volgende week: je Oren vertellen je Karakter!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 13/09/2018

Reageren is niet mogelijk.