Voetstappen op je Levenspad

Het is mei 1993, in andere jaren plande ik in de maand mei het lesprogramma voor het komende studiejaar. Dus zou het nu tijd zijn om de planning voor de opleidingen en workshops voor het jaar 1993/94 te maken. Mijn man is in februari gestorven en ik kan de moed niet opbrengen om het komende jaar vol te plannen. En besluit daarom een sabbatical voor mezelf in te lassen. Even een jaar doen wat in me opkomt, nergens aan gebonden zijn. Er moet immers nog genoeg geregeld worden na het overlijden van mijn man.

Op hetzelfde moment dat ik dit besluit gaat de telefoon. Een man vraagt aarzelend:
‘Spreek ik met Daisha?’
“Ja, daar spreekt u mee, wat kan ik voor u doen?’
‘Ik heb via via gehoord dat u een opleiding Ontwikkeling Intuïtieve Vermogens biedt. Ik zou daar graag wat meer over willen weten.’

Ik aarzel, had ik niet net besloten om het komende jaar geen opleidingen meer te geven. En tegelijkertijd dacht ik, ik kan natuurlijk er wel iets over vertellen. Immers ik geef deze training al een paar jaar, en vraag: ‘Wat wilt u er over weten?’
‘Ik heb zulke mooie resultaten gehoord van mensen die de training hebben gedaan, dat ik deze ook wil gaan doen. Kunnen we daar een keer over praten? Ik heb namelijk een bijzonder verzoek en ik weet niet of u daarmee akkoord wil gaan.’
’Wat voor bijzonders had u in gedachten?’
‘Ja, ziet u ik ben niet echt een groepsmens. Mijn positie laat dat ook niet toe. Ik zou dan ook de training alleen willen doen. En natuurlijk betaal ik dan wat u eventueel zou ontvangen wanneer er meer mensen mee zouden doen. Wat u vraagt aan kosten maakt me niet uit.’

Een grote tegenstelling…

Zo’n verzoek had ik nog nooit gehad. Voor ik het me besef, maak ik spontaan met de man een afspraak om er samen over te praten.
De opleiding Ontwikkeling Intuïtieve Vermogens – later genaamd de Akasha Training – kun je niet alleen doen. De energetische verbinding met anderen dient in de opleiding geleerd en getoetst te kunnen worden.
Op het zelfde moment dat ik dat dacht, ging weer de telefoon. Een jonge vrouw vroeg of er in september de opleiding O.I.V. nog doorging. Ze wilde zich graag aanmelden, omdat ze niet wist welke richting ze in haar leven op wilde: de kant van de Zorg of meer de economische richting waarvoor ze had gestudeerd.

Kortom na een paar gesprekken hierover besloot ik om de opleiding aan deze twee mensen te geven. De man hoefde niet de tienvoudige prijs te betalen, maar wilde per se toch het dubbele bedrag betalen. De jonge vrouw, die niet zoveel geld had gaf ik daarom wat korting.
De man bleek de hoogste baas te zijn van een zeer bekende internationale multinational. Hij had de verantwoording over duizenden medewerkers in meer dan 100 landen. Een grotere tegenstelling met elkaar hadden beiden niet kunnen hebben. Hij rond de 50 met een gerenommeerde carrière achter de rug, zij rond de 20 nog helemaal aan het begin van haar werkzame leven.
Ik ben blij dat ik het heb gedaan, want wat hebben ze veel geleerd van elkaar.

Hij kon zijn draai niet meer vinden

Nadat de opleiding was afgerond kon de man zijn draai niet meer in zijn werk vinden. Het was een te harde wereld waarin hij moest functioneren. Hij moest besluiten nemen over mensen waar hij niet meer achter kon staan. De mooie kwaliteiten die hij altijd al diep in zich had, waren sterk ontwikkeld, wakker geworden. Het verlangen om een Spiritueel Centrum op te richten werd steeds sterker. Zo sterk dat hij zijn baan verliet, zijn prachtige huis verkocht en een mooi oord in het zuiden van Europa kocht. Zijn vrouw en kinderen gingen mee.

Vaarwel luxe, welkom eenvoud

Een grote sprong waarbij hij zijn kapitale salaris achter liet, en zijn luxe leven verving door alles te geven om het Centrum levensvatbaar te maken. Zijn inzet, en natuurlijk dat van zijn vrouw, had al spoedig succes.
Net toen het Centrum goed begon te lopen kreeg de man een hartstilstand en overleed ter plaatse, 52 jaar oud. Niemand begreep waarom hij dat juist nu kreeg. Eindelijk was zijn leven zoals hij dat vanuit het diepste van zijn hart, zijn Ziel, wenste en dan…

de Voetstappen in je Levensplan

In het Oosten zegt men: ‘Wanneer je de voetstappen hebt gezet die je Ziel heeft voorgenomen om hier op aarde te gaan, dan gaat de Ziel terug naar de hemel.’
Ofwel: Wanneer je de dingen hebt verwezenlijkt waarvoor je Ziel is gekomen, dan is het voor je klaar op aarde en kun je teruggaan naar de ‘andere dimensie’!

Hoe het verder is gelopen? De vrouw heeft het nog jaren met haar zonen voortgezet. Voor allen geen eenvoudige, doch zeer leerzame periode. Uiteindelijk zijn ze weer naar Nederland teruggekomen.

Je Levensplan kijkt niet naar jaren, maar naar wat je wil verwezenlijken!

Wanneer je de voetstappen op je levenspad hebt gezet…
Sommige mensen overlijden terwijl ze – meestal na een periode van beproevingen – net alles goed voor elkaar hebben. Mensen die geweldige dingen voor de mensheid doen sterven soms jong. Veel te vroeg, de nabestaanden zeggen dan: het is niet eerlijk. Weer anderen mankeren veel, en ontsnappen meerdere keren aan de dood en blijven leven.

Criminelen worden soms oud en veroorzaken veel ellende. Er wordt dan gereageerd met: ‘Waarom blijven zij wel leven, dat is zo onrechtvaardig!’. Het is echter belangrijk je te beseffen dat iedere Ziel hier komt met een uniek eigen plan. Voor de een is dat een lang leven met goede daden, en voor de ander is dit een egoïstisch leven wat alleen op materie is gericht. Voor de ontwikkeling van de Ziel zijn al die rollen noodzakelijk. En vooral als je een wat oudere Ziel bent, kun je er vanuit gaan dat ook jij levens hebt gehad waarin je hele mooie, maar ook vreselijke dingen hebt gedaan.

Vaak onbegrijpelijk en niet eerlijk

Sommigen plegen zelfdoding, terwijl ze een goed leven hebben. Niemand heeft ooit gemerkt dat er iets mis was. Anderen plegen zelfdoding omdat ze het niet meer zien zitten.
Een kindje dat net wordt geboren sterft zonder dat men de oorzaak kan vinden, wiegendood zegt men dan. Weer anderen ondergaan een lange lijdensweg door een ernstige ziekte, met veel pijn en ellende. Mensen komen om bij ongelukken of worden vermoord. Er zijn ontelbaar vele wijzen waarop men overlijdt. Maar iedereen heeft dit gemeen met elkaar: ze hebben de ‘voetstappen gelopen’ die ze als Ziel wilden zetten toen ze naar de aarde kwamen.

Ook de baby die nog nooit heeft gelopen, ook de baby was klaar om weer terug te gaan. En had meegemaakt wat het wilde meemaken hier op aarde. Een Ziel maakt voordat hij of zij naar de aarde komt een levensplan. Als mens kunnen we ons dat niet meer herinneren. En dat is maar goed ook. Want zouden we al jong weten wat er in ons leven allemaal te wachten staat, dan zouden we misschien al eerder willen sterven.

Het kennen van de mooie momenten van ons leven is geen probleem. Maar het leven bestaat niet alleen maar uit mooie belevenissen. Iedereen kent ook emotionele tijden, trauma’s, diep verdriet, agressie, etc. En die kunnen we maar beter niet van tevoren weten, vandaar dat we ons niets van ons levensplan kunnen herinneren.

Een nieuw begin

De dood is geen einde, het is een nieuw begin. Een nieuw begin voor degene die overleden is, én voor de nabestaanden. Zo krijgen de nabestaanden de kans om met de Ziel van de dierbare overledene te communiceren. Iets wat we eigenlijk zouden moeten doen met elkaar tijdens ons leven. Wanneer je met de Ziel communiceert kun je meer begrijpen. Begrijpen is elkaar ‘verstaan’, heerlijk geen misverstanden meer!

De laatste tijd belt er elke dag wel iemand met de vraag of ik contact wil maken met hun dierbare overledene. Sander die hier het eerste aanspreekpunt is, weet dat ik liever heb dat men zelf contact maakt. Ik heb daartoe ook een paar blogs geschreven. Ik ben van mening dat je beter niemand tussen jou een je dierbare moet zetten. Op de eerste plaats, de dierbare wil contact met jou. En vervolgens, dan heb je even contact via die persoon, uit ervaring weet ik dat dit niet genoeg is. Een poosje later krijg je weer behoefte om met je dierbare overledene te communiceren. Moet je dan weer iemand inschakelen? Het gaat je handen vol geld kosten, terwijl iedereen het kan. Lees maar bij mijn blogs:
https://www.daishadewijs.nl/contact-met-een-overleden-dierbare-is-heel-bijzonder/ 
en  https://www.daishadewijs.nl/contact-met-overleden-dierbaren/

JIJ BENT ZINVOL

Hoe weet je nu dat je de voetstappen op je levenspad hebt gezet waarvoor je bent gekomen? Niet! Dat weet je pas aan het einde van je leven, of als je vanuit een Hoger Bewustzijn leeft. Dan weet je dat je of nog niet klaar bent, of dat het einde van het op aarde zijn nadert.
Ieder mens, ieder dier, de natuur, alles heeft een bepaalde zinvolle betekenis zolang er leven is. Wie je ook bent, hoe je er uit ziet, wat je ook doet: JIJ BENT ZINVOL !

De demente man of vrouw leren je geduld te hebben. Leren je dat iedereen alles in zich heeft, met name qua karakter. Leren je het leven simpel te zien. Leren je op een andere manier de mens te benaderen en vooral: ze halen je uit je tot dan toe opgebouwde comfort zone met de persoon. We blijven soms in een bepaalde situatie, omdat we er aan gewend zijn geraakt. – terwijl we al tijden weten dat het niet goed voor ons is. We durven er zelfs niet uit te stappen. Door wel uit je comfort zone te stappen kun je weer verder met je innerlijke ontwikkeling.

De persoon met een verstandelijke beperking leert je eerlijkheid, puurheid, pure liefde te geven. Dat je niet intelligent hoeft te zijn om een goed en gelukkig mens te zijn. Mensen met chronische ziekten leren hoe kostbaar hun lichaam is, en hopelijk gaan ze er daardoor zorgvuldig mee om. Ze leren in de overgave te gaan, het meest moeilijke voor ons mensen. Ze leren ‘ontvangen’, zodat anderen het ‘geven’ kunnen leren.

Je ‘vijanden’ leren het beste uit jezelf naar boven te halen. Hoe je met je vijanden omgaat zegt meer over jezelf dan over hen. Mensen zeggen soms: ik handel en spreek vanuit liefde. Maar doe je dat ook wanneer iemand onprettige gevoelens bij je losmaakt? Wanneer je je vijand kunt liefhebben, dan leef je daadwerkelijk vanuit liefde.

(Mattheüs 5:43)  Jezus zei: ‘Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Gij zult uw naaste liefhebben, en uw vijand zult gij haten. Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief; zegent zij die u vervloeken; doet wel voor degene die u haten; en bidt voor degenen, die u geweld doen, en die u vervolgen.’
Je begrijpt wanneer je dit kunt, dat je dan zeer hoog innerlijk ontwikkeld bent!

Ik zou nog meer voorbeelden op kunnen noemen, maar de essentie is te allen tijde:
Jij bent Zinvol voor anderen, en anderen zijn Zinvol voor jou!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 07/11/2019

Reageren is niet mogelijk.