Voor 2018 wens ik je…

Een Goede Gezondheid

Ik wens je een Goede Gezondheid, niet alleen in 2018, maar zo lang als je leeft.

Wanneer we niets mankeren vergeten we wel eens hoe belangrijk gezondheid is. Vanaf dat ik geboren ben lag ik regelmatig in het ziekenhuis vanwege dat mijn gezondheid het liet afweten. In mijn boek ‘Stilte… geboren in stilte’ vertel ik hoe mijn geboorte verliep.
Even in het kort: de navelstreng om mijn hals deed me bijna stikken. Twintig minuten deed de gynaecoloog er over om mij aan het huilen te krijgen. Dit door mij onder te dommelen in koud en dan weer warm water. Ik weet niet of men het nog zo doet, maar zeventig jaar geleden was dat de enige methode.

Het voordeel van zo’n doop is, dat om mij aan het huilen te krijgen, je daar erg veel moeite voor moet doen. Het nadeel ervan is dat ik helemaal benauwd wordt wanneer ik met mijn hoofd onder water kom. Zelfs met douchen heb ik daar soms last van. Door het zuurstoftekort bij mijn geboorte is mijn lever beschadigd, en daar zijn later allerlei chronische ziekten door ontstaan. Doordat ik natuurlijk meedeed aan alle kinderziekten die er maar bestaan, zelfs polio ofwel kinderverlamming, lag ik vaak met hoge koortsen in het ziekenhuis.

Waarom zeg ik: ‘natuurlijk meedeed aan alle kinderziekten’? Volgens mij heb ik voordat ik naar deze aarde kwam besloten om alles mee te maken op gezondheids- en liefdesgebied. En dat is me gelukt in al die jaren dat ik leef.
Al op mijn achtste had ik ernstige reuma, over de vele operaties die ik heb gehad zal ik niet verder uitweiden. Op mijn 34ste kreeg ik kanker in het laatste stadium. Op mijn 45ste kwam de Parkinson naar buiten, al snel gevolgd door de COPD.

Mijn hart van slag…

Nu dacht ik dat ik alles wel zo’n beetje had gehad, maar nee, er kon nog meer bij. En dat was afgelopen jaar. In de nacht van 16 op 17 januari 2017 viel ik een paar keer in een zwart gat. Regelmatig moet ik er ’s nachts uit, dus ook deze nacht. Elke keer dat ik ging liggen leek het of de aarde mij naar binnen zoog, in een diep zwart gat. Toen het na een paar maanden nog steeds gebeurde ben ik naar de huisarts gegaan. Er volgden vele onderzoeken, maar er is niets gevonden.
Zelf denk ik dat het te maken heeft met wat ik in mijn blog schreef over ‘de Hoge Trillingsfrequentie van de Aarde & de vele Zonnevlammen’. 

Begin september 2017 kreeg ik een ernstige longontsteking. Het voelde een beetje als vanouds en toch ook weer niet. Voordat ik van de homeopaat Ewald Stöteler, te Almelo, middelen kreeg voor de COPD had ik elk jaar een paar keer heftige longontstekingen. Dus ik was wel wat gewend. Maar dit voelde anders… Na een paar dagen toch maar naar de huisarts, die mij onmiddellijk in het ziekenhuis liet opnemen. Mijn hart was op hol geslagen, waarschijnlijk door de hoge koorts.

Eén grote teleurstelling was dit voor me. ik heb vele gezondheidsproblemen, maar mijn hart was tenminste nog helemaal o.k. Bij een onderzoek in 2016 kreeg ik te horen dat ik een sterk hart, zelfs een sporthart had. Kan ook niet anders, gezien mijn gewicht, mijn hart is onderhand getraind in gewichtsheffing.
In mijn familie hebben velen hartproblemen gehad en zijn daar aan overleden of hebben het nog. Ik voelde me heel rijk en gezond dat ik in al die jaren nooit wat aan mijn hart had gehad. Dus je begrijpt de grote teleurstelling. Daarbij ervaarde ik hoe zwak ik door heftige emoties was. Ik, de meest krachtige persoonlijkheid ooit !

Op 6 september 2017 werd de ernstige hartritmestoornis geconstateerd. Een hartslag dat van 35 naar 220 ging, dan weer terug naar 50 en zo de hele dag heen en weer. Op 2 november 2017 kreeg ik cardioversie – dat zijn elektrische schokken – om mijn hart weer op gang te brengen. Gelukkig kwam mijn hart weer in het gewone ritme. Helaas was het gevolg van de schokken dat mijn longen dit niet konden verdragen. En ik de dagen daarna nog nauwelijks adem kon halen door het vocht dat zich achter mijn longen ophoopte. Gelukkig weet men in het ziekenhuis daar wel raad mee. En zo was ik in de afgelopen maanden vele keren op de Spoedeisende Hulp te vinden van het ziekenhuis. Wanneer ik daar binnenkwam zei men ‘dag mevrouw de Wijs’. Een slechte zaak wanneer je daar zo bekend bent dat ze je naam nog weten.
Of het door de slechte conditie van de longen is gekomen, niemand weet het, maar twee weken later bleek dat mijn hart weer helemaal van slag was. Het is nu wachten op wat er verder nog mogelijk is. Gelukkig mag ik over enige tijd weer een cardioversie krijgen, tenminste als mijn hart dat aan kan, dat moet nog onderzocht worden.

Waarom dit hele verhaal?

De essentie is: wanneer je een goede gezondheid hebt, probeer dat zo te houden. Ik heb mijn hele leven nimmer gerookt. Nauwelijks alcohol gedronken, en de laatste jaren helemaal niet. Suiker eet ik al jaren niet meer, we doen bijna alles biologisch, letten op verkeerde e-nummers, etc. etc. Dus het beetje gezondheid dat ik nog had bleef gelukkig bespaard. En toch kan er dan iets gebeuren waardoor het lichaam zegt: ik kan even niet meer…

Accepteer dat, en ook weer niet. Het accepteren bestaat uit: ga niet bij de pakken neerzitten. Het niet accepteren is: doe er alles aan om de schade zoveel mogelijk te beperken. Blijf optimistisch, alles gaat voorbij, ons leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs. Daar is geen ontkomen aan, wat daarbij heel belangrijk is hoe je er mee omgaat.
Blijf je dagelijkse bezigheden zoveel als je kunt handhaven. Dat is elke keer mijn redding geweest, ook de laatste maanden. Door je bezig te houden met dingen buiten je, gaat de aandacht niet continu naar hoe erg het met je is. Ons innerlijk is belangrijk, maar het buitengebeuren is net zo belangrijk!

Ik wens je een goede gezondheid toe voor de rest van je leven.
Ziekten horen bij het leven, maar gezondheid ook!

Ik wens je veel Liefde naar jezelf en naar anderen…

Liefde helpt je door moeilijke situaties. Liefde is de ondersteuning wanneer je het even niet meer ziet zitten. Liefde maakt het leven lichter en aangenaam. Liefde geeft draagkracht. Liefde begrijpt en verbind je met van hart tot hart met anderen. Liefde doet je stralen en maakt je tot een bewust mens. Daarom: heb jezelf lief! Heb anderen lief, hoe ze ook zijn.

Ik wens je net zoveel liefde als ik mijn hele leven heb mogen ervaren. Wanneer je jezelf liefhebt is het fijn om van anderen liefde te ontvangen, maar het is geen noodzaak. Wees tevreden met wie je bent, hoe je er uitziet en wat je kunt. Zijn je omstandigheden zodanig dat je daarmee niet tevreden bent, verander ze zo snel als je kunt. En als je je omstandigheden niet kunt veranderen, zorg er dan snel voor dat je tevreden bent met hoe het is. Soms is het: het is, zoals het is…
We zijn op aarde gekomen om te genieten, genieten van onszelf en van al die kleine dingen die het leven ons biedt. Een glimlach van een kind, een mooie bloem op je pad, een gummetje…

Blij met een polood en gummetje!

Ik vind het prettig om met een fijne pen en potlood te schrijven en om een gummetje te hebben dat echt gumt. Jarenlang vroeg ik voor mijn verjaardag een speciaal potlood – Bruynzeel HB met zachte punt – en een goed gummetje. Samen kost dat 2 euro, ik hoefde niets anders te hebben, maar helaas ik kreeg vele cadeaus maar geen gum of potlood. Pas toen ik in een van mijn radioprogramma’s vertelde dat ik blij word van iets kleins, zoals bijvoorbeeld een gummetje, kreeg ik zoveel gummetjes toegestuurd dat ik nog jarenlang kan gummen. Daar werd ik ontzettend blij van! Mijn hele leven geniet ik juist meer van kleine dingen dan iets groots.

In het programma van Lauren werd door haar aan een zeer rijke man gevraagd: ‘Zijn de rijke mensen nu happyer dan anderen? Word je nu gelukkiger met veel geld?’ Zijn antwoord was: ‘Nee, natuurlijk niet, want als je iets koopt creëer je geluk, dat is altijd zo. Arme of rijke mensen, wanneer ze iets kopen dan is men blij. Het probleem is, als hele rijke mensen iets simpels kopen, zijn ze niet meer blij. Dus het moet steeds duurder worden om nog gelukkig te zijn. Het gaat namelijk een gewoonte worden en dan zijn ze niet meer blij. Het moet steeds meer en meer worden om nog blij te zijn. Net zoals een soort drugsverslaving.’

Een goede raad

Mijn Opa zei tegen me wanneer ik als kind gebogen liep: hoofd omhoog, borst vooruit en laat zien dat je de Koningin bent. Ofwel hij leerde me trots op mezelf te zijn, en daardoor leerde hij me moeilijke tijden te trotseren.

Liefde is zoals Moeder Teresa het verwoordt:
Mensen zijn vaak onredelijk, onlogisch en egoïstisch, vergeef ze toch maar. 
Als je vriendelijk bent, kunnen mensen je beschuldigen van egoïstische bijbedoelingen, wees toch maar vriendelijk.
Als je succesvol bent, zal je soms valse vrienden krijgen, en echte vijanden, wees toch maar succesvol.
Als je eerlijk en oprecht bent zullen er mensen zijn die je bedriegen, blijf toch maar eerlijk.
Wat je jaren heeft gekost om op te bouwen, kan iemand anders van de een op de andere dag vernietigen, blijf toch maar bouwen.
Als je sereniteit en geluk vindt, kunnen anderen jaloers zijn, blijf toch maar gelukkig.
Het goede dat je vandaag doet, zullen mensen morgen zijn vergeten, blijf toch maar goed doen.
Geef de wereld het beste dat je hebt en ook al zal het nooit genoeg zijn, geef de wereld toch maar het beste dat je hebt. Zie je, uiteindelijk is het tussen jou en God, het was hoe dan ook nooit tussen jou en hen.
Moeder Teresa

Ik wens je Voorspoed en Geluk…

Voorspoed was er voor mij in 2017 volop. Het is nog nooit zo druk geweest. Heel druk met het geven van consulten, vandaar dat de wachttijd op dit moment zelfs acht weken is. Het aantal luisteraars bij mijn radioprogramma’s is verdrievoudigd. Het aantal studenten aan de gratis tweejarige opleiding Transformatie Academie is op dit moment 995. (Omdat het een pittige opleiding is, zijn een aantal studenten helaas afgehaakt.)
Elke opleiding of workshop die ik geef was in 2017 meteen volgeboekt. Bij de Satsang, die ik elke maand geef, komen steeds meer mensen. Gemiddeld 45 tot 50 mensen, terwijl er zelfs een keer 72 mensen waren.
Voor de workshops die in 2018 worden gegeven, zijn er bij een enkele workshop nog slechts twee plaatsen vrij. Het aantal lezers van mijn blog staat nu op 1.445.922.

Ik wens je net zoveel voorspoed in 2018 en de komende jaren als ik hebl! Natuurlijk zijn er ook andere tijden geweest, soms zelfs tot armoede toe, maar elke keer kwam ik er weer bovenop. Dan weer groot succes en dan weer terug naar basic. Zo blijf ik kunnen invoelen hoe het voor anderen is om zowel arm te zijn als rijk.

Gelukkig zijn is het mooiste dat bestaat. Je kunt dan stormen doorstaan die nu eenmaal altijd wel een keer op je Levenspad komen. Ik hoop dat je net zo gelukkig bent als ik, wat er ook gebeurd. In moeilijke tijden geeft het gelukkig zijn kracht om door te gaan, om het verdriet te kunnen dragen.

Wat moet je doen om gelukkig te zijn?
Eigenlijk niets, tenminste ik heb er nooit veel aan gedaan
. Het enige dat ik deed was mijn hart volgen. Was er een situatie die ik niet prettig vond, dan zorgde ik er voor deze zo gauw mogelijk te veranderen. Mijn eerste echtgenoot ging vreemd en daar kon ik niet mee omgaan, dus ben ik gescheiden. Mijn tweede echtgenoot ging me ineens lichamelijk en geestelijk mishandelen. Ik heb hem toen een paar keuzes gegeven. Hij besloot te kiezen om het niet meer te doen en mij lief te hebben. Mijn derde echtgenoot dacht financieel van me te kunnen profiteren. Een rechtszaak bracht uitkomst.
Wanneer mijn werk me niet meer beviel, stopte ik daarmee of veranderde het. Ook al kreeg ik daardoor veel minder inkomsten. Enz., enz.

Laat je hart spreken

Om voorspoed en geluk te ervaren is het belangrijk dat je je denken, en vooral je oordeel, af en toe uitzet. Laat je hart spreken. Iedereen heeft altijd de vrijheid hebt om de eigen gedachten te kiezen.
Kies je te luisteren naar je negatieve gedachten, dan zal je nimmer vrij zijn. Negatieve gedachten houden je gevangen, creëren angst, maken je depressief, maken je leven onaangenaam. Door te kiezen voor positieve gedachten, ben je in wezen altijd vrij.

Gelukkig zijn, kan alleen maar wanneer je nimmer de verantwoordelijkheid voor jouw gedachten bij een ander neerlegt. Immers het zijn jouw gedachten, jouw creaties, jouw meningen.

Hartelijk Bedankt voor het vertrouwen dat je het afgelopen jaar in me stelde en nog steeds doet. Misschien was je het soms niet met eens wat ik schreef of zei, of juist wel. Je bent geweldig, ik hou van je. Laten we ook in 2018 samen de wereld tot een liefdevoller en fijnere plaats maken. Zodat onze Ziel, wanneer deze naar een volgend leven gaat, dat meeneemt en weer verder verspreidt.
We hebben allemaal een taak hier op aarde. Het mooie daarvan is dat deze zo verschillend is dat daardoor alle facetten aan bod komen. Het is net als een mooie bos bloemen, de verscheidenheid tussen ons mensen maakt dat we van elkaar kunnen genieten en waarderen.

Een hele fijne Jaarwisseling gewenst, we maken er samen weer een Happy New Year van!
Voor 2018 en alle jaren daarna wens ik je…
Een Goede Gezondheid
Liefde
Voorspoed en Geluk!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 28/12/2017

2 Responses to “Voor 2018 wens ik je…”

  1. Eleo Nora

    lieve Daisha, jouw woorden ontroeren mij. dappere, dappere vrouw die mijn hart raakt. blij, dat je bestaat en dat ik je mag ontmoeten. woorden van bemoediging, tevreden-heid zijn en ervaren. van alles in de kleine dingen zoeken, geluk delen, ondanks pijn, misère, ellende of wat anders. veel liefs xxx

  2. Marika Biacsics

    Dank je wel voor je verhaal en je lieve en bemoedigende woorden Daisha! Ik wens jou en allen het allerbeste voor 2018!

Reageren is niet mogelijk.