Wist je dat…

Je Oer-Ademhaling

Wist je dat… je je energie kunt verhogen door je oer-ademhaling te herstellen. De belangrijkste regel voor een juiste ademhaling is: adem door je neus! Waarom? Omdat deze door de natuur met alle beschermingsinrichtingen is voorzien, zoals haartjes en slijmvliezen. Zodat er geen vuiltjes, te koude lucht of giftige gassen kunnen binnendringen. Maar de voornaamste taak van ons reukorgaan is de opname van Prana.

Wat is Prana? Prana is een woord uit het Sanskriet en betekent: Levensenergie, ook wel Chi of Ki genoemd. Wanneer het mooi weer is en de zon schijnt zie je het als bolletjes in de lucht.
Prana is er altijd, het stroomt door bepaalde kanalen in je lichaam, deze worden Nadi’s genoemd. Nadi betekent stromen, vloeien of kanaliseren. Het zijn de kanalen in je lichaam die de energie door je lichaam laat stromen. Deze energiestroom hangt samen met je ademhaling: die stuwt de energie rond. Met behulp van je adem kun je je energie dus sturen, maar dan wel met de ademhaling door je neus.

Ademen we in door onze mond dan ervaren we de lucht als krachteloos. Dit komt omdat onze mond geen Prana opneemt uit de lucht. Het verklaart ook het vermoeide gevoel wanneer je bijvoorbeeld door een verstopte neus genoodzaakt bent om door je mond te ademen. Wanneer we in Prana-rijke gebieden, zoals in de bergen, de natuur of langs helder water, wandelen en dan diep inademen door de neus, ondervinden we direct een grote verfrissing en toename van energie. Je snuift dan nieuwe energie op!

Ontdek de Oer-Ademhaling!

Maar er zijn meer voordelen om door je neus te ademen: het diep ademhalen door je neus brengt je zenuwstelsel tot rust, waardoor stress wegblijft. Daarbij worden door diep – via je neus – in te ademen de organen in je buik gemasseerd. En dat leidt weer tot een betere spijsvertering en afvoer van schadelijke stoffen.

Ademen door je neus

Levensenergie is uiteraard van levensbelang. Je energie wordt beïnvloed door alles wat je in je leven meemaakt en hoe je daarop reageert. Zo kunnen er eventueel blokkades ontstaan door niet verwerkte emoties, verdriet of stress. Hierdoor kan de energie niet meer goed stromen. Dit merk je door te gespannen spieren, hoofdpijn, maagklachten of vermoeidheid. Je kunt zelfs angstig worden, aan je luchtwegen krijgen, verstoord zenuwstelsel, etc.

De meeste mensen zijn de oer-ademhaling verleerd. Het is vaak meer happen naar lucht, dan echt ademhalen, waardoor men zichzelf nog net staande houdt. Daarom: adem diep in door je neus, heel rustig en voel je buik uitzetten wanneer inademt. En adem weer uit door je neus of mond. Adem niet té rustig, want dan krijg je hyperventilatie. Ervaar voor jezelf wat voor jou goed voelt.

Nog maar tien dagen… en dan kan het niet meer

Wist je dat… innerlijke ontwikkeling heel belangrijk is? Zes uur per week besteden aan je innerlijke ontwikkeling is wel het minste dat je voor jezelf kunt betekenen. Waarom is innerlijke ontwikkeling zo belangrijk? We komen hier op aarde om ons verder te ont-wikkelen, ofwel de wikkels die ons belemmeren om totaal vrij te zijn, of de blinde vlekken, de drempels van niet durven, angsten, etc. af te leggen. Zodat wanneer we weer naar de ‘andere wereld’ of het Licht gaan een ontwikkeling hebben doorgemaakt naar een Hoger Bewustzijn.

Wacht niet totdat het te laat is!

En dat biedt de tweejarige opleiding Transformatie Academie. Je leert het leven leven, je intuïtie te gebruiken. In plaats van leven om te ‘overleven’, wat menigeen doet ga je ECHT LEVEN. Ofwel vanuit je essentie leven en je missie ontdekken waarvoor je bent gekomen.

Iedereen is uniek en toch zijn we gelijk. Dit lijkt een tegenstelling, maar is het niet. Iedereen heeft een eigen karakter, een eigen rol hier op aarde, komt om eigen levenservaringen op te doen, etc. Maar allemaal zijn we in oorsprong liefdevolle Goddelijke vonken. Net zoals de druppels water een oceaan vormen, zo zijn wij samen het LEVEN, zelfs gelijk aan het hele Universum!

Dus wacht niet langer en lees de belangrijke informatie over de tweejarige GRATIS opleiding Transformatie Academie waarin ik je begeleid om je leven tot iets moois te maken. Lees hier de uitgebreide informatie en hoe je je kunt aanmelden.

Hoe zet je de Stap naar je Nieuwe Levenspad?

Wist je dat… het jaar 2019 bedoeld is om je te oriënteren op een nieuw Levenspad? Een paar weken terug schreef ik dat 2019 voor veel mensen een tumultueus en soms ‘traag’ jaar is. Het nulpunt naar een nieuw begin, of de chaos naar een nieuwe start.
En zoals ik schreef: Zo’n nulpunt-periode is nodig voor de groei naar een Hoger Bewustzijn. Het voorkomt dat je na de vele levenservaringen gestrest zou kunnen worden. De bedoeling van deze periode is wat meer afstand van alles te nemen, waardoor je je leven gaat overzien. Vaak gaat het gepaard met het nemen van moeilijke beslissingen. Je kunt op innerlijke pijn stuiten, of verdriet en/of weerstand in jezelf. Het loslaten van oude waarden kost vaak moeite.

De moeilijke beslissing is: hoe ga ik nu verder en waarmee? Het is dus van belang om voor jezelf duidelijk te krijgen wat voor jou belangrijk is. Wat het beste past bij de missie waarmee je hier op aarde kwam. Ofwel wat belangrijk is om te kunnen leven vanuit je diepste essentie, je Ziel. Dat zou voor jou de eerste stap moeten zijn, het eerste begin. Helderheid en duidelijkheid krijgen om je innerlijke waarheid te kunnen volgen. En dat vraagt een voorbereiding van je. Daar is het jaar 2019 voor, om te ontdekken wat jouw essentie is betreffende:

  • Waar wordt mijn hart blij van,  maakt het zelfs een sprongetje als ik daar aan denk?
  • Waar kies ik voor? En niet waar ben ik goed in, 2020 vraagt van je om uitdagingen aan te gaan.
  • In welke ‘vorm’ wil ik dat in de praktijk waarmaken?

De vorm van ‘Hoe en Waarin?’ is in eerste instantie niet het belangrijkste maar uiteindelijk wel nodig. De vorm ontstaat door op onderzoek uit te gaan. Door uit te zoeken wat er zoal is gedaan op het gebied van wat je wilt bereiken,  en hoe je daar inspiratie uit kunt halen. Spreekt me de persoon en zijn of haar werkwijze aan? Hoe kan ik er iets eigens van maken?

Creëer je eigen leven!

Probeer niet opnieuw het wiel uit te vinden! In je omgeving of ergens anders heeft iemand precies dezelfde wens, idee of plan als jij gehad. Wellicht heeft men al een keer de weg die jij wilt bewandelen, gelopen. Zoek het uit via internet, of door erover te praten. Of zoek via andere wegen naar informatie over wat je wilt gaan doen!

De volgende stap is: Creëer datgene dat je niet hebt kunnen vinden. Of als je werkelijk niets kan vinden over wat je wilt gaan doen, creëer het zelf! Vervolgens: Wacht er niet op dat iets of iemand naar je toe zal komen om je te helpen. Onderneem actie en doorloop je Eigen Pad van Innerlijke Waarheid!

Tot zover de voorbereiding en dan ga je daadwerkelijk de Stappen zetten naar je Nieuwe Levensweg. Houdt hierbij voor ogen…
* Dat je erin gelooft dat het voor je mogelijk is om het te verwezenlijken. Immers alles dat je kunt bedenken heeft een bestaansmogelijkheid. Sterker nog: het bestaat al op dit moment, heeft bestaan of het bestaan is nodig voor de toekomst!

* Dat je begrijpt dat jij het waard bent om het te verwezenlijken. Waarom zou je het niet waard zijn? Wanneer je iets bedenkt dat rechtstreeks uit je Ziel komt, dan betekent het dat het bij jouw essentie past. Je Ziel zal nimmer van je vragen iets dat voor jou onmogelijk is. Heb vertrouwen in je Ziel, je innerlijke God!

* Dat je weet dat je het in je hebt. Immers anders had je het niet kunnen bedenken!

* Tegenover jezelf verklaren dat je het in je hebt. Dit is heel belangrijk, men noemt dat ook wel ‘verankeren’. Ofwel het in je hele systeem integreren.

* Dat alles dat je doet op je nieuwe Pad dit zoveel mogelijk deelt met anderen, zodat anderen je eventueel kunnen helpen. Kies voor de makkelijke gezamenlijke weg en niet voor het moeilijke eenzame Pad!

Elke relatie heeft een bedoeling!

Wist je dat… we bij elkaar komen met verschillende bedoelingen? Dat kan zijn als partners, ouder-kind, familie, vrienden, collega’s, etc.

Dit zijn onder andere de verschillende vormen van een relatie:

  • Het kan een yin-yang- relatie zijn. Daar bedoel ik mee: tegengestelde karakters, maar wel aanvullend. De herkenning van en in elkaar ligt juist in de tegenstellingen die jullie met elkaar hebben.
  • Je kunt een gemeenschappelijke levensmissie hebben. En de bedoeling is dat je elkaar hierin ondersteunt, feedback geeft, en/of samen strijden voor hetzelfde doel.
  • Je kunt Zielsverwanten van elkaar zijn. Bij de eerste ontmoeting heb je het gevoel dat je elkaar al heel lang kent. En dat is ook zo, de Zielen herkennen elkaar vanuit vorige levens. De verwarring bij Zielsverwanten kan zijn dat je denkt dat je voor de rest van je leven samen ‘moet’ doorbrengen. Ga je samen verder dan kan het ook een ‘broer-zus-relatie’ worden.
  • Of je hebt een fijne en rustige vriendschap met elkaar. Het betekent dat je op één lijn zit. Gewoon lekker ongecompliceerd, groeiend naar intensiever contact. Dit heeft meestal even tijd nodig om te weten wat je aan elkaar hebt.
  • Je kunt ook een relatie met elkaar hebben vanuit passie. Dat kan betekenen dezelfde passies in het leven óf voor elkaar! Het eerste is Philos of Agape, het laatste Wat dat betekent leg ik uit in: https://www.daishadewijs.nl/liefde-is-eros-philos-en-agape/
  • Dan bestaat er nog gelijkgestemde Zielen. Dit kan betekenen óf het klikt meteen óf er is zoveel herkenning dat je het liever niet herkent in de ander. Een andere uitleg hiervoor is: als je het moeilijk vindt om je schaduwkanten te erkennen, te accepteren, zal je de ander liever op afstand houden. Als je min of meer klaar daarmee bent, je hebt je zodanig ontwikkeld dat je schaduwkanten geen obstakels meer zijn, dan kun je een hele hechte vriendschap hebben.

Het werkt heel verhelderend wanneer je overdenkt wat jouw relatie is met: je ouders, je broers en zussen, en/of je andere familieleden. En wat jouw relatie is met je partner(s) en eventuele kinderen. Of overdenk de relatie met je vrienden en collega’s, of met mensen die je goed kent.
Wanneer je weet welke relatie er tussen jullie is begrijp je ook beter waarom de interactie tussen jullie op die wijze is.

Dit waren een paar ‘Wist je dat…’ Wellicht volgen er in de toekomende tijd meer… je weet maar nooit!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 05/09/2019

Reageren is niet mogelijk.