Akasha Kronieken, een alles verbindend kosmisch veld !

Wat zijn de Akasha Kronieken?

Mystici en wijzen hebben altijd volgehouden dat er een alles verbindend kosmisch veld bestaat. Deze Universele energie heeft vele namen: het Akasha-veld, de Wereldziel, het Nul-punt, in de Bijbel wordt het de ‘eeuwigheid’ genoemd, anderen noemen het ‘het collectieve onderbewustzijn’, Psi bank of het Akasha Archief.

Dit Akasha Archief kent geen tijd of ruimte. Het is het universele en permanente geheugen van het Universum. Niet alleen het kosmische verleden ligt erin besloten, het herbergt ook de aanzet tot wat nog komen gaat. Het bevat informatie uit ons verleden, heden en toekomst. Deze informatie kan te allen tijde worden opgeroepen. Wetenschappelijke experimenten hebben het bestaan van de Akasha aangetoond. Het is een fijnstoffelijke energie, waaruit alles dat bestaat is ontstaan. Niet alleen wij mensen, maar ook de planeten, het universum, ons geheugen en de hele wereld.

Wat kun je met de Akasha energie?

De energie die in de Akasha kronieken is opgeslagen is continu voor iedereen beschikbaar. Sommige mensen zijn zo gevoelig dat dit ‘weten’ continu in hun bewuste aanwezig is. Ze horen stemmen, zien dingen die er niet zijn, maar wel geweest zijn. Ze worden opgenomen in een psychiatrische inrichting en krijgen medicijnen waardoor min of meer hun bewuste wordt verdoofd.

Akasha is de oorsprong van onze werkelijkheid en tevens dat prachtige kosmische geheugen. Binnen dit gebeuren worden alle ervaringen, belevenissen, gedachten, daden van alles en iedereen opgeslagen. Voor iedereen te allen tijde toegankelijk, niets gaat er verloren. Iedereen heeft toegang tot deze kennis. In ons onderbewuste werken we er vaak mee.

Bijvoorbeeld: het klikt of het klikt niet met iemand die je tegenkomt. Wanneer het klikt heb je in je onbewuste positieve herinneringen betreffende deze persoon. Ook al heb je de persoon nimmer ontmoet, wellicht heb je in een van je vorige levens met deze persoon te maken gehad. Immers, ook die herinneringen zijn in je Ziel bewaard gebleven. Heb je een negatieve ervaring gehad met de persoon, dan krijg je in de eerste seconde van jullie ontmoeting al een vervelend gevoel, ofwel het klikt niet.

Sommige mensen hebben een sterke uitstraling. Waarom voel je sommige mensen binnenkomen, ook al zeggen ze niets? Waarom geldt dat niet voor iedereen? Waarom vind je het bij de een prettig om te zijn en bij de ander juist niet? Waarom voel je soms (of altijd) aan wat mensen tegen je gaan zeggen? Is dat intuïtie? Nee, het is de energie vanuit het collectieve geheugen, de Akasha Kronieken, welke altijd aanwezig en beschikbaar is!

Ooit kun je praten met Jezus of Socrates!

Jaren geleden werd door Edgar Cayce (18 maart 1877 – 3 januari 1945) het volgende voorspeld: ‘Op een dag zullen misschien de mechanische middelen worden uitgevonden, die ons in staat zullen stellen om ons af te stemmen op deze archieven. Zodat we misschien in staat zullen zijn af te stemmen op de gesprekken van Socrates of van Jezus of van het Eerste Continentale Congres! Want deze archieven zijn als radiogolven die opgepikt kunnen worden uit de ether, als we maar weten hoe we ze kunnen vinden.
Maar als we onszelf oefenen in het vinden van onze relatie tot de Godheid (de hereniging), en onze geest zo goed mogelijk leren begrijpen en gebruiken (de zelfverwerkelijking), zal zelfs zo’n mechanisch toestel voor communicatie met God overbodig worden. Omdat echter niet iedereen van ons in staat zal zijn zich geestelijk ‘af te stemmen’, zal de uitvinding van een ‘universele radio’ misschien net zo belangrijk voor ons worden als de televisie nu is.’

We ontwikkelen ons niet allemaal in hetzelfde tempo, bracht Cayce ons in herinnering, en sommigen zullen zelfs dit ‘kosmische toestel’ verkiezen als meer ‘wetenschappelijke’, meer precieze ontvangers dan mentale.
Profetische gaven, paranormale genezingen, creatieve en artistieke vermogens zullen waarschijnlijk overal gewoon worden en zullen net zo normaal zijn als intellectuele eigenschappen. Het denkbare ideaal zal een combinatie van al deze elementen zijn, in elk mens aanwezig. Edgar Cayce zei over de bewoners van het oude Atlantis dat zij toentertijd al in staat waren om op die manier te communiceren. Wellicht kunnen we over enige tijd met onze voorouders via het Akasha-veld communiceren…

Je hoeft niet helderziend te zijn…

De Akasha kronieken is het collectieve waar alle gedachten, emoties en gebeurtenissen van alle tijden op aarde tot op heden, worden opgeslagen. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. Het wordt ook wel voorgesteld als een trillend web van energie waarbinnen alles en iedereen met elkaar in contact staat.
Deze velden, schrijft Lynn McTaggert in haar boek ‘Het Veld’, vormen een ‘spinnenweb van energie uitwisseling’ die alles met elkaar verbinden in het Universum. Ze controleren alles van cellulaire communicatie tot aan de werking van het brein, en ze kunnen gebruikt worden als onbeperkte brandstof, voor levitatie, buitenzintuiglijke waarneming, spirituele genezing en nog veel meer.

Heb je wel eens de spade in de grond gestoken om een graspol er uit te steken? Nee, doe het maar eens, een graspol van ongeveer 20 cm in het vierkant. Je zult dan zien dat elk van die individuele grassprietjes onder de aarde in een prachtig netwerk van witte worteltjes met elkaar zijn verbonden. Dit ‘onzichtbare’ netwerk kun je vergelijken met de Akasha Kronieken. Normaal kun je het niet zien of ervaren, maar ga je dieper in jezelf graven dan zie je het, voel je het!

Wanneer je gevoelig bent, paranormaal begaafd of helderziend dan heb je daar ervaring mee. Zo kan het zijn dat je ergens loopt en dan in een fractie van een seconde terugschrikt omdat je iets voelt. Als je dan kijkt, is er niets, maar er heeft op die plek wel ooit iets gestaan. Het was er nog steeds, maar dan alleen de energie ervan. Bijvoorbeeld als een muur, een gebouw, een deur of wat dan ook jarenlang ergens gestaan hebben, dan blijft de energie ervan nog steeds bestaan. Als je dit niet weet dan kun je onzeker worden, want je voelde duidelijk iets.
Alles wat je vastpakt of waar je naar kijkt, beïnvloed je. Vandaar dat het door paranormaal gevoelige mensen gevoeld of gezien wordt.

Familie Opstellingen zonder woorden!

Ieder mens heeft een eigen energiesysteem. Dit is niet alleen lichamelijk, zoals de chemie van bloedsuikers, melkzuur en dergelijke. Je energiesysteem is ook je aura, het energieveld om je heen. Je meridianen en de energiepatronen van je lichaam zijn deel van dat energieveld. In dit eigen energieveld zit alle informatie van je vorige levens, je huidige leven en wat de toekomst je gaat brengen. Het zijn jouw Akasha Kronieken, opgeslagen in je Ziel en daardoor eveneens in je aura aanwezig. Een geweldig mooi energiesysteem, die eerlijker is dan de mens soms wilt zijn.

Al tientallen jaren begeleid ik mensen in Familie Opstellingen. Er is echter een groot verschil met de opstellingen die door de meeste begeleiders worden gegeven. Ik maak namelijk in de opstellingen gebruik van het Universele veld, ofwel de Akasha Kronieken. Door bepaalde oefeningen vooraf breng ik alle deelnemers naar de dimensie waar je contact hebt met het Akasha-veld. Door deze energie te gebruiken zijn woorden overbodig geworden.

De opstelling gaat in volkomen stilte! Tenminste het opstellen van de persoon die je in gedachten hebt. Ook tijdens de opstelling wordt niet gesproken. Het maakt niet uit of de opgestelde persoon overleden is of nog leeft. Immers in de Akasha is ook het verleden aanwezig. Je zou zelfs met deze speciale opstelling kunnen herleiden of je met een van de opstellers al een eerder leven hebt gehad, en hoe de band toen tussen jullie was.
Vanuit de aura van de opsteller wordt de energie aan de persoon gegeven die men wil opstellen. Dus degene die wordt opgesteld weet niet wie hij of zij is. En toch weet deze persoon het!

Een Mammoet bewijs

Vanaf het begin voelt hij of zij zich iemand anders worden. Later, wanneer de opstelling helemaal is afgerond, gaan de opgestelde personen vertellen wat ze hebben ervaren. Elke keer is iedereen verrast hoe doeltreffend de opgestelde persoon degene die hij of zij vertegenwoordigde neerzet. Zelfs zinnen die een paar dagen tevoren nog door de ‘werkelijke’ persoon zijn uitgesproken kan de opgestelde vertellen.

Ik heb vele jaren deze opstellingen aan tegelijkertijd tachtig tot negentig deelnemers gegeven. Op zaterdag 14 juni 2009 heb ik tijdens het toenmalige Eigentijds Festival zelfs meer dan tweehonderd personen tegelijkertijd begeleid. Het werd dan ook een Mammoetworkshop genoemd. In nog geen vier uur tijd deed iedere deelnemer een eigen opstelling. En waren de ervaringen uitgebreid toegelicht door de representanten (de opgestelden).

Een ‘Mammoet’ bewijs dat de Akasha Kronieken alom aanwezig zijn en voor iedereen beschikbaar is. Of je er nu wel of niet in geloofd, de mensen die het hebben ervaren kunnen niet anders concluderen dan dat deze wonderlijke energie echt bestaat!

Wil je contact met het Akasha-veld? Het kan…

Het zijn momenteel prachtige zonnige dagen. Heel geschikt om de aura van de natuur te zien. Vooral als de zon wat minder fel schijnt kun je boven de bomen uit één groot veld van witte energie zien: de aura van de bomen. Prinses Irene sprak met bomen en schreef daar een boek over. En werd er wereldberoemd door. Kroonprins Charles praat met planten omdat ze, zoals hij zelf zegt, dan sneller groeien. En wordt voor gek verklaard. Toch is wetenschappelijk bewezen dat alles in de natuur reageert op geluid. Bomen, planten, dieren, alles is gevoelig voor de Akasha energie.

In de Opleiding Energetisch Therapeut breng ik je op diverse wijzen in contact met dit allesomvattende wonderlijke en toch zo toegankelijke veld: de Akasha Kronieken!
Zie hier voor meer informatie: http://www.wellenberg.nl/opleiding/opleiding-energetisch-therapeut

Zelfs in het eerste weekend gaat er wat betreft de Akasha Kronieken al een nieuwe wereld voor je open. Zie hier de informatie: http://www.wellenberg.nl/9-workshops/21-het-akasha-bewustzijn 

Ga nooit tegen een muur aan zitten

Ik weet zeker dat je de energie van Akasha meerdere keren hebt ervaren. Bijvoorbeeld: Je gaat naar een bijeenkomst, een verjaardag, een lezing, of een bepaalde gelegenheid waar een aantal mensen aanwezig zijn. Je bent wat laat en als je binnen komt lijkt het of er een muur op je afkomt. Je aarzelt, je voelt je onwennig, maar je verstand zegt: loop nou maar gauw. Die muur is de muur van energie, de uitstralende energie van de vele mensen. Ofwel de energie van het Akasha-veld, en dat kan heel heftig aanvoelen.

De energie van alle gebeurtenissen wordt ook door materie opgenomen. Daarom ga in een voor jou vreemde ruimte nooit tegen een muur aan zitten. Want ook daar in zijn de gebeurtenissen in die ruimte opgeslagen. Of men moet de ruimte regelmatig energetisch gereinigd hebben.

Laat een paar keer per dag een paar minuten het water uit de kraan over je polsen en handen stromen. Alles dat je aanraakt heeft namelijk opgeslagen energie. Zo voorkom je dat deze energie in jouw energiesysteem wordt opgeslagen.

Lieve groet,
Daisha

P.S.: Ik heb al eerder over de Akasha Kronieken geschreven, zie hier voor interessante en  aanvullende informatie:
https://www.daishadewijs.nl/akasha-en-littekens-in-je-ziel/
https://www.daishadewijs.nl/diverse-tips-voor-het-wakker-maken-van-je-zielsbewustzijn/

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 15/06/2017

Reageren is niet mogelijk.