Voorspelling 2018 en Tips voor een Gezellig & Liefdevol Kerstfeest!

Geen spectaculaire veranderingen

2018 is het jaar van de (Chinese) Hond. Over de mensen die in het jaar van de Hond zijn geboren (2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946), wordt gezegd dat ze rechtvaardig, liefdevol, loyaal, vriendelijk en betrouwbaar zijn. Het zijn sociale mensen met aandacht voor alles wat de mens betreft. In 2018 zie je dan ook deze positieve eigenschappen en kwaliteiten van de Hond terug in ons dagelijkse leven.

Wanneer ik mijn Voorspelling 2017 teruglees, zie ik dat wat ik voor 2017 voorspelde grotendeels is uitgekomen. In 2018 zal de tendens van 2017 zich voortzetten, er komen geen spectaculaire veranderingen in 2018.

De invloed van de Nieuwe Tijds kinderen ofwel de Hoog Gevoeligen krijgt in 2018 wel steeds meer impact. De Zorg, voeding, onderwijs, armoede, het sociale leven krijgen volop de aandacht. Het is bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend dat een huisarts of specialist medicijnen voorschrijft. Eerst wordt er gekeken of het ook op een andere c.q. natuurlijke manier op te lossen is. De natuurlijke manier kan zijn: een dieet, therapie, yoga, fitness, etc.
De Zorg wordt betreffende de uitgaven nauwkeurig gevolgd en er wordt eventueel ingegrepen bij onverantwoorde kostenposten.

Onderwijs

De nu nog enkele scholen die speciaal onderwijs bieden, zoals bijvoorbeeld het Freinetonderwijs en voor de doe-kinderen het OGO onderwijs (het Ontwikkelingsgericht Onderwijs) zijn ideaal om ieder kind een gelijke kans te bieden om verder te komen in de maatschappij. Ze krijgen in 2018 dan ook steeds meer aandacht.

Waren er in 2015 nog twijfels over de scholen met flexibele schooltijden, in 2018 zullen steeds meer basisscholen daaraan meedoen. Nu zijn het nog slechts 12 scholen die dit onderwijs bieden. 50 weken per jaar is de school open. De kinderen zijn dagelijks van 8 tot 18 uur welkom. De ouders mogen zelf bepalen wanneer ze vakantie opnemen voor hun kind. Ook de brede scholen krijgen steeds meer opgang. Kortom, allerlei vormen van onderwijs krijgen volop aandacht. Een goede zaak: kinderen zijn immers onze toekomst!

Alternatieve geldmiddelen, de nieuwe hype!

Waren het tot een paar jaar geleden beleggingen waaraan men beslist mee moest doen, nu is er een nieuwe hype: alternatieve geldmiddelen. Het succes van Bitcoins doet steeds meer alternatieve geldmiddelen ontstaan. Litecoins, Ethereum, Dash, Peercoin, Ripple, en er zullen beslist nog meer namen bij komen, zijn helemaal hot. Wanneer je de koers dagelijks bijhoudt en niet denkt ‘ik wil er grote winst uit halen’ kun je er beslist wat mee verdienen. Maar pas op, je kunt er ook aan verliezen, vooral wanneer je er nu pas mee begint.
Heb je er geen verstand van? Laat je niet gek maken door de mooie beloftes. Alleen met geld dat je hebt, waarvan je zegt ‘maakt niet uit als ik het verlies’, kun je een gokje wagen.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe de Bitcoins zich in de komende tijd gaan ontwikkelen. Nu, met die hoge koers, heeft het kopen van Bitcoins niet veel zin meer. Tot en met ongeveer maart 2018 kun je nog wat winst maken, daarna kun je alleen maar verliezen.

Hypotheek en hypotheekrente

De rente voor een hypotheek is de laatste jarern laag. Hier kun je zeker geld mee verdienen. Bereken of het gunstig is om je huidige hypotheek met een hoge rente om te zetten naar een lagere rente. Heb je een aflossingsvrije hypotheek en je kunt het maandbedrag van een annuïteiten hypotheek betalen? Dan zou ik dat zeker doen, en als het kan en je bent nog jong genoeg dan vastzetten voor een looptijd van 20 jaar. Kijk hier bij welke bank je het goedkoopste uit bent: actuele rente tarieven!

Je hoeft je nog niet te haasten, maar onderneem wel in 2018 stappen daartoe. Daarna gaan de rentes weer stijgen. De prijzen van de huizen blijven stijgen. Niet gigantisch maar sterk genoeg om eerder aan een bedrag van 100% hypotheek te komen.

Politiek en tegenstellingen

De onrust in de politiek neemt toe. De zogenaamde achterkamertjes politiek komen in de schijnwerpers te staan. Ministers komen en gaan, de onrust is op elk ministerie groot: het eens worden met elkaar; doofpotten die aan het licht komen; steekpenningen; etc. etc. Het wordt een roerig jaar voor alle politici. Men wordt scherp onder de loep genomen.

Het jaar 2018 zal grote tegenstrijdigheden laten zien in de omgang met elkaar. Een grote groep mensen die zich gaan vasthouden aan de verworven ‘zekerheden’ en deze koste wat het kost verdedigen. En een grote groep mensen die zich voor de Mens inzetten, waardoor zekerheden juist ingeleverd dienen te worden. Deze groepen komen in 2018 regelmatig met elkaar in botsing. In 2019 komt daar weer rust in en zijn er inmiddels compromissen gesloten.

Spiritualiteit wordt weer zoals het is bedoeld

Spiritualiteit is voor mij het meest aardse dat er bestaat, zeker geen zwevende activiteiten. Maar juist samen de schouders er onder zetten om een betere wereld te creëren. En dat kan alleen maar als je jezelf even opzij zet. Dus niet jezelf opofferen, maar ten bate van de ander je eigen Ik even niet voor laten gaan.

Meehelpen aan een betere wereld kent vele vormen. Bewust aandacht voor je kinderen, je familie, je buren, je collega’s en mensen die op je pad komen. Jezelf ontplooien naar een hoger bewustzijn. Nimmer oordelen, zeker niet wanneer je de achtergronden niet kent. Je negatieve emoties ombuigen naar positieve gevoelens. Ik noem dat ‘het omdenken’.
Daar zou ik vele voorbeelden van kunnen geven, maar dan komen andere zaken niet meer aan bod. Mocht je in een situatie zijn die je zou willen ombuigen, maar je weet niet hoe? Dan kun je me hier een vraag over stellen, zie helemaal onderaan hoe je dat kunt doen.

Spirituele Feestdagen !

Om een andere wereld te creëren kunnen we met de komende feestdagen al waarmaken. De komende dagen zijn er veelvuldig familie bijeenkomsten. Hier wat tips om deze met elkaar liefdevol door te brengen:

  • Heb geen verwachtingen van hoe de bijeenkomst c.q. de ander zal zijn. Geen positieve, maar zeker geen negatieve verwachtingen. In beide gevallen kun je namelijk teleurgesteld worden. Wees neutraal, zo van: ‘ik zie wel’
  • Organiseer je zelf de bijeenkomst? Laat iedereen dan in de kleren komen die hem of haar het lekkerst zitten. Het is belangrijker om je op je gemak te voelen dan deftig opgeprikt te zitten.
  • Heb je een diner? Wil dan niet dat iedereen de hele rit blijft uitzitten. Wanneer iemand zich wil terugtrekken, zie dat dan niet als een afwijzing. Men heeft af en toe behoefte om even met zichzelf alleen te zijn.
  • Had je in gedachten om spelletjes te doen? Weet dan dat niet iedereen dat zo fantastisch vindt. Kijken ze liever tv of is de iPhone meer in trek, waarom niet? Het gaat er om dat iedereen, dus iedereen, fijne feestdagen heeft. En daar hoort niet een bepaald plaatje bij.
  • Stel je je huis gastvrij open? Laat iedereen dan op zijn of haar manier zich thuis voelen. De een vindt het leuk om mee te helpen, de ander om heerlijk verwend te worden en niets te doen. Weer een ander om samen wat te kletsen, etc. Heb geen vast programma, dan kan er alles gebeuren dat spontaan ontstaat.
  • Krijg je veel gasten of wil je het voor jezelf gemakkelijk maken? Laat iedereen wat voor het eten meebrengen, dan hoef je niet dagenlang boodschappen te doen en in de keuken te staan.
  • Kortom: maak er gezellige, liefdevolle feestdagen van en dat betekent accepteren en respecteren dat de ander vaak andere behoeftes heeft dan jij. Vandaar dat de ander de ander heet.
  • Mocht je nog niet genoeg tips hebben, kijk dan bij wat ik er eerder over schreef: https://www.daishadewijs.nl/survivaltips-voor-de-feestdagen/

Oh ja, en vergeet vooral niet er aan te denken wie waar aan tafel komt te zitten. Dat bepaalt al voor het grootste gedeelte de sfeer! Zie hier mijn  adviezen voor een harmonieuze tafelschikking!

Gezellige & Liefdevolle Feestdagen!

Mocht je je alleen voelen, via Radio Merlijn zijn Sander en ik, samen met andere luisteraars (bijna) dagelijks bij je.
Kijk voor de diverse radioprogramma’s: https://www.radiomerlijn.nl/radiogids/

 

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 23/12/2017

Reageren is niet mogelijk.