Hoog Gevoeligen veranderen de Wereld!

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw worden er steeds meer hoog gevoelige kinderen geboren. Kinderen die een signaal uitzenden naar de wereld. Namelijk dat we weer terug moeten naar het natuurlijke, ofwel één zijn met de natuur en het natuurlijke. En wel op alle aspecten van het leven: hoe we omgaan met elkaar, qua voeding, medicijnen, kleding, gebruiksvoorwerpen, etc.

Blijf alert als hoog gevoelige

Bij hoog gevoelige kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, werken de zintuigen tien keer zo sterk. Wat inhoudt dat bijvoorbeeld bij een operatie de narcose niet meer aan de hand van het gewicht van de persoon bepaald dient te worden, maar eveneens naar gevoeligheid. Een hoog gevoelige moet hier zelf ook alert op zijn, en dat tijdig aangeven.
Net zoals wanneer de hoog gevoelige medicijnen moet gebruiken. Omdat alles sterker binnenkomt, werken medicijnen vele malen sterker dan wanneer men niet hoog gevoelig is, waardoor de normale dosis al gauw te hoog is. Overleg daarom altijd met je huisarts of specialist als je merkt dat de medicijnen te sterk zijn of als je teveel bijwerkingen ervaart. Niet alle huisartsen en specialisten staan hier voor open, maar blijf erop staan als jij voelt dat medicijnen of hun bijwerkingen te sterk zijn. Vraag desnoods een second opinion, maar ga zeker niet tegen je lichaam in.

Mijn gewicht is zodanig dat ik hoor bij de hoogste groep van obesitas, en dat is hoog. Toch moet ik bij het toedienen van medicijnen en/of narcose vragen hooguit een kwart van het gebruikelijk voorgeschrevene te geven. En zelfs dat kan in bepaalde omstandigheden te veel zijn. Gelukkig is men tegenwoordig bereid om daaraan mee te werken. Misschien ook omdat bij mij in het verleden is gebleken dat ik anders op de spoedeisende hulp of op intensive care terecht kom. Uiteraard niet zonder gevolgen, waardoor het herstel veel langer verloopt dan anders geweest zou zijn.

Lactose intolerantie

Je hoort steeds meer over lactose-intolerantie. Dat kan ook niet anders immers na het eerste levensjaar verliest het enzym lactase bij veel mensen zijn activiteit. Lactase is het enzym dat ervoor zorgt dat de splitsing van melksuiker (lactose) in het slijmvlies van de darm tot stand komt. De splitsing tot glucose en galactose is nodig omdat deze suikers alleen door onze darmen kunnen worden opgenomen.
Wanneer we ouder worden, en bij de West-Europese mensen is dat later dan bij mensen uit andere gebieden van de wereld, krijgt men een tekort aan lactase. Waardoor er allerlei darmproblemen kunnen ontstaan. Voor mensen met longproblemen kan er slijm in de longen ontstaan.

Ook al woon je in West-Europa, ook al word je daar geboren, het gaat om welke genen je van oorsprong hebt. Onze familie stamt af van een Spaanse kapitein die in het begin van de tachtigjarige oorlog huwde met een Hollandse deerne. Hierdoor kan het ene familielid er wel last van hebben en de andere niet.
Kinderen die continu buikpijn hebben kan het ontstaan liggen aan de emotionele omstandigheden, echter door lactose-vrije producten in de voeding op te nemen kan de pijn sterk worden verminderd.
Men zegt dat mensen vroeger geen last hadden van lactose-intolerantie omdat de melk toen zonder lactose was.

Intolerantie, allergie en de Oerkoe

Veel hoog gevoeligen kunnen gluten-intolerantie en/of andere intoleranties hebben. Een intolerantie betekent dat een bepaalde stof niet goed verdragen wordt (lactose, gluten, e.d.). Het lichaam maakt bij lactose-intolerantie geen afweerstoffen aan. Dit is wel het geval bij een allergie. Bij een koemelk-allergie reageert het lichaam allergisch op de eiwitten die in koemelk zitten. De klachten zijn ook anders en beperken zich meestal niet tot de buik en darmen. Lactose-vrije zuivel is daarom niet geschikt voor mensen met een koemelk-eiwit-allergie.
Doordat steeds meer (hoog gevoelige) kinderen problemen met lactose en koemelkeiwit hebben, is men al jaren bezig om de ‘koe van vroeger’ terug te brengen naar de oorspronkelijke ‘oerkoe’, de Oeros of Bizon.

Zo komt de voedingsindustrie steeds meer terug op chemische/synthetische toevoegingen in voeding. Zoals smaakversterkers, chemische zoetmiddelen, of veel suiker en zout toevoegen voor de houdbaarheid. Ook wat de bestrijdingsmiddelen betreft is er veel gaande, waardoor onze voeding elk jaar weer meer aandacht krijgt. Nog een aantal jaren verder en we gaan terug naar de onbespoten producten. In ieder geval naar producten waarvan de schil of de wortel niet allerlei bestrijdingsmiddelen bevat.

Vergeet de kleding niet…

Hoog gevoelige kinderen en volwassenen zouden nooit synthetische kleding moeten dragen. Sowieso is voor iedereen synthetische kleding niet gezond. Wel goedkoop maar niet gezond. Onze huid is puur natuur en wordt met deze kleding opgesloten in een niet ademende (chemische) stof. Polyester, acryl, nylon, polyamide, polyacryl, lycra, etc., etc., zouden nooit meer gebruikt moeten worden. Helaas zal de industrie daar niet in meegaan. Maar wanneer men het minder gaat kopen, kunnen we er wel voor zorgen dat natuurlijke stoffen weer algemeen worden.

Waarom zijn deze stoffen zo slecht voor de mens? Zoals gezegd het zijn stoffen die niet ademen, ook al zou je ze als een netwerk weven dan toch blijft de stof je huid irriteren. Mensen met hoge bloeddruk krijgen vaak een nog hogere bloeddruk, omdat het bloed wordt opgejaagd. Dat betekent meer medicijnen gebruik dan nodig zou zijn.
Vocht dat door zweten vrijkomt kan nergens naar toe, waardoor je huidirritatie krijgt, zoals jeuk, rode vlekken, bultjes, etc. In het Oosten zegt men dan dat je ‘wind in het bloed hebt’. Ofwel dat alles in je wordt opgejaagd, ook innerlijke onrust veroorzaakt.
Kijk maar eens bij gevoelige tieners die synthetische kleding dragen, de bultjes op de rug zijn vaak puisten geworden.

Hoe met hoog gevoeligheid om te gaan?

Hoe je met hoog gevoeligheid en hoog gevoeligen kunt omgaan heb ik al meerdere keren over geschreven. Je vind hier de informatie daar over (klik het aan en je komt bij het artikel!):

Er wordt de laatste jaren gelukkig steeds meer rekening gehouden met hoog gevoeligheid. Het moet echter niet zo zijn dat álles op de hoog gevoelige wordt aangepast.

Een voorbeeld: In een gezin met vijf kinderen zijn er twee hoog gevoelige kinderen in de leeftijd van 8 en 14 jaar. De kinderen die niet zo gevoelig zijn, zijn 6, 12 en 16 jaar. Jonge kinderen en tieners hebben behoefte om zich even helemaal uit te leven. Dat kan zijn door de muziek keihard aan te zetten, te stoeien, te gillen, rennen, etc.
In dit gezin wordt – vooral door de moeder – in alles rekening gehouden met de hoog gevoelige kinderen. Dat houdt in dat de andere kinderen nimmer harde geluiden mogen maken, niet mogen stoeien, geen patat mogen eten, geen toetjes krijgen, etc. Je zou zeggen wat heeft dat nu met patat en toetjes te maken? Er wordt rekening gehouden met dat de hoog gevoelige kinderen dit niet kunnen verdragen. Alles in het gezin draait om de hoog gevoelige kinderen, en alles wordt aangepast op hen behoeften.

De dochter van 14 wil uitsluitend veganistische voeding, dus het hele gezin krijgt geen vlees, vis, zuivel, etc. meer. Wanneer de tiener van 14 thuis is moet iedereen bijna op z’n tenen lopen. Je zult nu misschien denken: dit is wel heel extreem! Toch kijk eens om je heen, sommige hoog gevoeligen eisen dat de omgeving zich aan hen aanpast. Dus niet alleen rekening houden met hen, maar dat men zich geheel aanpast. Heb je een diner, dan wordt het eten aangepast aan de hoog gevoelige. Is er muziek bij een feest, dan moet deze zo zacht dat er bijna niet meer op te dansen is.

Pas op voor terreur!

Ik noem dat de terreur van de hoog gevoelige, en dat is het ook. Het kan nimmer zo zijn dat hoog gevoeligen het alleenrecht krijgen en dat de wereld zich totaal aan hen moet aanpassen.

Ben je hoog gevoelig? Ik ook, zoals ikzelf rekening moet houden met mijn eigen hoog gevoeligheid, dien ik ook rekening te houden met mensen die dat niet zijn. We zijn hier op de wereld om iedereen in zijn of haar waarde te laten. Om met elkaar rekening te houden, en dat betekent niet dat de ander zich totaal aan mij dient aan te passen. De aanpassing moet van beide kanten komen. Wanneer je naar een feest gaat, of een seminar volgt waarbij wordt gegeten, houdt er rekening mee dat je, of zelf je voeding meeneemt of je aanpast aan wat er is.

Veel informatie…

In mijn artikelen, die ik hierboven heb genoemd staan genoeg tips voor hoog gevoeligen hoe je normaal kunt functioneren in onze huidige maatschappij. Zonder dat de hele maatschappij zich moet richten naar de hoog gevoelige. Wanneer je dat verlangt, zelfs eist, bereik je nimmer dat je door je hoog gevoeligheid de wereld kan veranderen. Het zal averechts werken. Mensen willen zichzelf blijven, en dat is ook de bedoeling van ons leven hier op aarde. Veranderen is het meest moeilijke voor de meeste mensen. Wanneer dat wordt geëist komt men in opstand en doet men het tegenovergestelde.

Hoog gevoeligen, we veranderen de wereld door een voorbeeld te zijn hoe het ook kan.
Door onze principes niet op te dringen, maar het belang daarvan te laten horen en zien.
Niet meer dan dat!
Zo kunnen we stapje voor stapje de meeste mensen op deze mooie aarde weer terugbrengen naar het natuurlijke!

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Interessante informatie:
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/transgene-koe-maakt-melk-zonder-allergie-eiwit/

https://mijnkinderarts.nl/ziekten/maag-darmziekten/lactose-intolerantie/

https://www.plusonline.nl/zuivel-en-zuivelvervangers/lactosevrije-melk-goed-voor-elk

https://huis-en-tuin.infonu.nl/huishoudelijk/56212-synthetische-textielvezels-typen-eigenschappen-onderhoud.html

 

Gewijzigd op 13/06/2019

Reageren is niet mogelijk.