Onzichtbare verbintenissen, deel 4 en het effect op onze gezondheid

We zijn nog steeds sterk verbonden met onze voorouders. Het feit dat onze verre voorouders meer dan 300 jaar geleden Haïti bezetten, zorgt vandaag de dag nog steeds voor een groot aantal chronische ziekten. Columbus en zijn bemanning liepen in 1493 op Haïti Syfilis op. Een tot dan toe geïsoleerd virus dat alleen voorkwam op Haïti. Door Columbus verspreidde dit virus zich over heel Europa, en de rest van de wereld. Volgens de grondlegger van de klassieke Homeopathie Samuel Hahnemann zijn chronische ziekten zoals Reuma, Crohn, Schizofrenie en diverse kankersoorten gerelateerd aan Syfilis.

deel 4 2Onze voorouders, die besmet waren met dit virus, hebben de symptomen van deze ziekte doorgegeven aan de nazaten. Ewald Stöteler (klassiek homeopaat sinds 1980) geeft hierover – en andere elementen van de klassieke homeopathie – al vele jaren nationaal en internationaal nascholingen. Ewald vertelt dat ziekten, vooral chronische ziekten, van generatie op generatie kunnen zijn doorgegeven. Zelfs al 4.000 jaar lang! Syfilis is bijvoorbeeld een ziekte, waarbij het lichaam zichzelf aanvalt. Voordat het jaar 1800 begon was syfilis al volksziekte nummer één. De gevolgen hiervan zijn niet alleen lichamelijk doorgegeven, maar ook geestelijk.

Bijna alle ziekten met ontstekingen hebben een vernietigende werking op ons lichaam. Of veroorzaken een innerlijke drang naar (zelf)vernietiging. Zoals bijvoorbeeld psychoses, woede aanvallen en zelfs zelfmoord. Deze onzichtbare verbintenis met onze voorouders werkt zowel geestelijk als lichamelijk door. Gelukkig krijgen we in positieve zin ook extra weerstand mee van onze voorouders. Wanneer namelijk onze voorouders overlevenden zijn van de Pest, dan is ons afweersysteem aanzienlijk sterker.

Soms zie ik zo’n sterke verbintenis met de voorouders dat ik me afvraag of wij dat niet zelf zijn geweest.

Gedeelde smart is halve smart

We zijn niet alleen sterk verbonden met onze voorouders, ook met de vele mensen om ons heen. Twee zussen hebben een goed contact, ook al wonen ze op verre afstand van elkaar. De één woont hier in Nederland, de ander in Canada. Zo’n twee tot drie keer per maand skypen ze. En zeker als de zus in Canada hoofdpijn krijgt. Waarom? Omdat ze inmiddels weet dat haar zus in Nederland dan een aanval van migraine heeft. Het contact dat beide zussen dan hebben zorgt er voor dat de migraine draagbaar wordt. Het spreekwoord ‘gedeelde smart is halve smart’ is hier zeker van toepassing.

deel 4 3Vanaf 1984 behandelde ik mensen met ernstige lichamelijke en geestelijke problemen. Zoals de spierziekte MS, epilepsie, migraine, chronische rugklachten, enz., maar ook autisme, schizofrenie en psychische storingen. De resultaten waren verbijsterend.

Mijn eerste ‘patiënt’ leed al vanaf haar eerste kindje aan ernstige migraine aanvallen. En wel zo regelmatig dat haar – inmiddels drie – kinderen heel zelfstandig alles in huis moesten doen. De vrouw vertelde tijdens de behandeling dat ze al jaren geen contact meer had met haar ouders. Op zestienjarige leeftijd was ze daar weggelopen en was op straat gaan zwerven. Op haar achttiende verdiende ze haar brood als prostitué. Ze leerde op een gegeven moment een lieve man kennen. En na een paar jaar trouwden ze. Ze was toen de gelukkigste vrouw van de wereld. Echter tot na de geboorte van haar eerste kindje. Toen sloeg de migraine zo regelmatig toe, dat ze meer in de donkerte van haar slaapkamer leefde dan als gelukkige moeder kon functioneren. Het moment dat ze bij me kwam was dit al dertien jaar lang aan de gang.

Mede door het herstel met haar ‘wortels’ genezen!

Na een half jaar waren de migraine aanvallen verdwenen en bleven weg, ook al die jaren daarna. Hoe dat kwam? Ze kwam de eerste drie maanden twee keer per week. Omdat het sterk verbeterde kwam ze de maanden daarna een keer in de veertien dagen. In die sessies bespraken we alles, ook de ontworteling met haar ouders. Doordat ik de verschillen in karakters en in het denken van zowel de ouders en haarzelf uitlegde, ging ze anders in de verhouding met haar ouders staan. Op een gegeven moment heeft ze met hen contact gezocht. Niet dat ze dikke vrienden werden, maar er was een soort ‘stilstand’.
Zo kwam het dat ze niet alleen door mijn helende gaven genas van haar migraine, maar ook door zich weer te verbinden met haar wortels. Namelijk haar ouders en daardoor ook met haar voorouders. En als het klopt met wat ik schrijf over onze voorouders, met zichzelf!

Bij de patiënten die ik heb mogen behandelen – in 2009 ben ik daarmee gestopt – was de oorzaak van hun chronische ziekte mede dat het contact met ouders, of met kinderen of broers en zussen was verbroken. Alleen al door het bestaan van hen te accepteren en dat je met hen een verbintenis hebt, draagt bij aan het herstel.
Zo heb ik in de loop der jaren veel mensen mogen helpen om uit hun door de ziekte geïsoleerde bestaan te komen. Een enkeling kwam in een rolstoel en kon na een jaar weer lopen. De ander was vanwege de epilepsie nog nooit op vakantie geweest en kon de zo vurig verlangde reis naar Spanje maken. Weer een ander lag soms wekenlang op bed en was daarna sporadisch ziek.

Onzichtbare verbintenissen kennen geen tijd of afstand

In de jaren 1993 t/m 2010 ging ik twee keer per jaar een maand lang naar Thailand. Ik had daar een heerlijk huis met een prachtige omgeving. In 2010 had ik geld nodig om mee te doen aan de Tweede Kamer verkiezingen en verkocht ik het. De behandelingen gingen vanuit Thailand gewoon door, met net zoveel effect alsof de mensen bij me in de behandelkamer waren. De onzichtbare verbintenissen kennen geen tijd of afstand.

deel 4Je bent op een verjaardag bij een goede kennis, iedereen zit in een grote kring. Plots krijg je hoofdpijn of je krijgt een stekende pijn in je knieën, of ergens anders in je lichaam. De plots opgekomen pijn verbaast je, immers daarvoor had je het nog niet. Vraag dan aan de persoon waarmee je in gesprek bent of deze ergens last van heeft. Negen op de tien keer krijg je te horen dat je buurman of buurvrouw inderdaad problemen heeft met de plek waar jij in je lichaam de pijn kreeg. Ook al ben je geen familie van elkaar en ken je elkaar nu pas voor het eerst, door een gesprek te hebben ben je de verbintenis aangegaan met deze persoon.

We bestaan uit sterrenstof

Onzichtbare verbintenissen… ze zijn sterker dan we vaak bewust zijn, zoals gezegd ze kennen geen tijd of afstand. Je hebt nog steeds contact met al je voorouders, ook al ken je ze niet. Het maken van een familie stamboom is niet alleen interessant, maar ook functioneel. Wie waren mijn voorouders, hoe was hun dagelijkse leven, wat waren hun karakters, welke ziekten hadden ze, enz. enz. Door het maken van een stamboom leer je jezelf kennen. Vind je verleden en je weet het heden en de toekomst!

En er is geen afstand, de hele wereld, het hele Universum is met elkaar verbonden. De mens bestaat uit dezelfde chemische samenstelling, ofwel bouwstoffen, als onze Moeder Aarde. Zelfs als de sterren en alles in het grote Universum. We bestaan uit sterrenstof en water, net zoals de eerste mens, net zoals alle Zielen hier op aarde. Zielen, die geleefd hebben, nog leven en in de toekomst komen. Je begrijpt dat wanneer de essentie, de basis, hetzelfde is wij alleen daardoor al met elkaar verbonden zijn.

deel 4 4Eerst was daar het Universum, toen was er de aarde. De Ziel van de aarde staat via de zwaartekracht in verbinding met alles dat een Ziel heeft. Zowel op aarde als buiten de aarde en alles dat ooit met de aarde verbonden was. De aarde werd onze gastvrouw, wij mensen zijn de gasten, de aarde is onze Vrouwe of Gastheer!

 

Volgende week: Onzichtbare verbintenissen en het effect op ons karakter en onze keuzes in het leven.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Mocht je nog niet de eerdere afleveringen hebben gelezen, dan raad ik je aan om bij het eerste deel te beginnen. Zo kun je nog meer de Onzichtbare Verbintenissen begrijpen!

Elke  zaterdagavond beantwoord ik vragen in het programma ‘Zielsverwanten’. Het begint om 20.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Uitzending Gemist’ beluisteren: Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. In het desbetreffende programma wordt dan je vraag beantwoord! Het gaat op volgorde van binnenkomst.

 

Gewijzigd op 01/10/2016

Reageren is niet mogelijk.