Zielsverwanten: je Aura versterken

Waarom Zielsverwanten?

In mijn radioprogramma Zielsverwanten (via www.radiomerlijn.nl te beluisteren via internet) geef ik antwoord op persoonlijke vragen. En deze vragen kunnen over van alles gaan. Vragen over problemen in je dagelijkse leven, op je werk, met jezelf, in conflicten, problemen bij de opvoeding of in je relatie. In de twaalf jaar dat ik dat nu doe zijn er heel wat vragen gepasseerd.

Waarom heet het programma ‘Zielsverwanten’? Door me af te stemmen op de Ziel van de persoon, ofwel contact te maken en te communiceren met de Ziel, kan het niet anders dan dat er een verwantschap ontstaat. Een verbintenis die verder gaat dan zomaar even contact met elkaar hebbend. Door het grote vertrouwen die de persoon in mij stelt, kan en mag ik met zijn haar Ziel communiceren. Vandaar de naam Zielsverwanten…

Hoe versterk ik mijn aura?

Vraag van Y.: Hoe kan ik mijn aura versterken? Ik vraag dit, omdat ik vaak klachten overneem van mensen in mijn nabijheid.

Antwoord: Hoog gevoelige mensen, de naam zegt het al, zijn heel gevoelig voor energie doordat hun zintuigen tien keer sterker werken dan bij anderen. Vandaar dat je eerder iets ervaart c.q. ‘overneemt’ van anderen. Je wilt je aura versterken, beter is dat je voorkomt dat je aura verzwakt.

Wanneer je zware medicijnen – deze bestaan uit chemische stoffen – moet gebruiken, of bij regelmatig alcohol en/of drugs gebruik, zelfs als je rookt zal je aura verzwakken. Wanneer je reukorgaan sterk functioneert dan kun je ruiken of iemand medicijnen gebruikt. Als ik met iemand praat die medicijnen gebruikt dan ruik ik dat, omdat de chemische stoffen dan in het gesprek naar mij toekomen. Het gebruik van drugs, alcohol, roken, etc. ruikt iedereen denk ik wel.

Chemische stoffen gaan, wanneer je uitademt, door je aura en maken daardoor een ‘gat’ in je aura. Er zal niet letterlijk een gat in je aura zijn, maar wel een gedeelte waar een gebrek aan beschermende energie ontstaat. De energie stroomt daar niet meer. Dat kan ook wanneer je rookt, alcohol of drugs gebruikt. Zelfs scherpe kruiden, stress en agressie zullen een gat in je aura maken. Dat betekent dat je aura op bepaalde plekken je niet meer beschermt voor de energieën van anderen en/of je omgeving. Deze opening in je aura ontstaat vaak ter hoogte van je hart en maag, je vierde en derde chakra. Je begrijpt dat deze chakra’s daardoor niet meer goed zullen functioneren.

Hier kun je mijn uitgebreide informatie vinden over je vierde chakra en je derde chakra!

Wanneer je vierde chakra niet meer goed functioneert, heb je moeite om verbinding te maken met je innerlijke Zelf en anderen. Je hartchakra is sterk verbonden met je levensritme. Wanneer dit uit balans is, ben je zoals men dat noemt ‘van slag’. En kunnen er relatieproblemen ontstaan en/of door de slechte verbinding met je innerlijke Zelf kun je onzeker, faalangstig of twijfelachtig worden.

Je derde chakra is je power-chakra. Wanneer deze uit balans is zal je weerbaarheid hierdoor verzwakken, zowel lichamelijk als emotioneel en geestelijk. Je hele systeem wordt door deze heftige onbalans ondermijnt, verzwakt.

Soms kunnen we niet anders dan dat we in verband met bepaalde ziekten, en zeker bij chronische ziekten, medicijnen moeten gebruiken. Houdt er dan altijd rekening dat je extra aandacht besteedt aan het – zelfs dagelijks – herstel van je aura.

Hier kun je mijn uitgebreide informatie vinden over je aura.

Hoe kun je je aura herstellen?

Je aura herstellen kan door het volgende elke dag te doen. Zeker wanneer je elke dag medicijnen moet gebruiken, raad ik je aan om goed aandacht te besteden aan je unieke beschermsysteem: je aura!
Wanneer je rookt, veel alcohol gebruikt of drugs, snel geïrriteerd bent, weet welke schade je aan je aura toebrengt en welke nadelige gevolgen dat kan hebben.
Voor iemand die geen verzwakte aura heeft is het zeker een aanrader om het volgende regelmatig te doen. Soms doen we het al onbewust uit onszelf.

Het herstellen van je aura:

  • Herstel je aura door met je handen je aura regelmatig om je lichaam te verspreiden. Ik vergelijk het met het afdrogen na het nemen van een douche. Doe net alsof je onder de douche hebt gestaan en er allemaal druppels op je lichaam zitten. Maar deze zitten nu net buiten je lichaam. Ga daarom van boven naar beneden, om je hoofd, zoveel mogelijk als het kan achterlangs tot helemaal naar je voeten toe die zogenaamde druppels weghalen. Nogmaals niet op je lichaam, maar net zo’n 4 à 5 centimeter van je lichaam af. Zo maak je je aura weer egaal. Achter je rug gaat dat een beetje moeilijk, misschien kun je dan aan iemand anders vragen om dat voor jou te doen.
  • Slapen en regelmatig rusten dragen zeker bij aan het herstel van je aura. Zorg daarom dat je elke 24 uur minimaal acht uur slaapt en twee uur rust hebt gehad.
  • Licht, natuurlijk licht, en de natuur dragen bij aan het herstel van je aura. Zet je zelf ertoe, en dit zeg ik met name omdat als je een verzwakte aura hebt, dat je daar moeite mee hebt. Dus zet je zelf ertoe om wanneer het licht is minimaal een half uur in de natuur te zijn. Het maakt niet uit of je wandelt, fietst of scootmobielt. Het is natuurlijk heerlijk wanneer de zon schijnt, maar ook als deze niet schijnt: doe het!
  • Doordat we de hele dag met energie in aanraking komen, door deuren te openen, in diverse ruimten te komen, door met mensen contact te hebben, etc. is het goed om regelmatig gedurende de dag je handen te verlossen van de opgedane energie. Wanneer je je handen onder de stromende kraan houdt, zal het water de energie je bevrijden van deze energie. Maar niet alleen je handen, je polsen zijn heel gevoelig voor energie, dus vanaf boven je pols het water laten stromen. En het liefst de polsen en je handen goed ‘afwringen’. Of, wanneer er geen stromende kraan in de buurt is, je handen vanuit je polsen regelmatig goed uitschudden.
  • Meestal geef je bij het binnenkomen iemand een hand, geef dan ook altijd een hand bij het weggaan. In gedachten geef je dan de energie die je bij het binnenkomen van de persoon ontvangen hebt bij het weggaan weer aan de persoon mee.

Een energetisch scherm!

Wanneer je een verzwakte aura hebt is het belangrijk dat je ELKE DAG datgene doet wat hierboven staat. Het herstel zal niet binnen een paar dagen zijn, het ligt eraan hoe lang de situatie al voortduurt. Is het pas ontstaan dan kan het binnen een paar dagen, anders moet je het zeker een paar weken volhouden.
Heb je er erg veel last van dat je de energie van iemand anders overneemt, visualiseer dan dat je een energetisch scherm tussen jou en de ander plaatst. Een zodanig scherm dat er nog steeds verbinding mogelijk is, maar dat eventuele negatieve energie wordt gezeefd.

Weet wanneer je rookt, regelmatig alcohol of drugs gebruikt, gestrest, geïrriteerd bent, etc. dat je dan elke dag je aura aan het verzwakken bent. Doe jezelf dat niet aan, verzwak deze niet. Want je kunt dan nog zoveel doen om je aura te versterken, het is dweilen met de kraan open!

Hier kun je mijn uitgebreide informatie lezen over hoe je je aura kunt zien en schoonmaken:

Volgende week beantwoord ik de volgende vraag: ‘Als je een dilemma hebt in jezelf, en je weet niet wat voor keuze je zal of moet maken, hoe krijg je dan dat je antwoord vindt in jezelf?’

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Ik heb al eerder geschreven over wat je handen kunnen betekenen voor jezelf en anderen:

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 03/05/2019

Reageren is niet mogelijk.