Leergrage Ziel of Nieuwe Tijd Ziel

Hartelijk bedankt !

Leergrage ZielenHallo Daisha, Normaal lees ik sites en dan ga ik weer verder. Maar nu stuitte ik opeens op jouw site. Niets is toeval! Ik loop al een tijdje met mijn ziel onder mijn arm, ik sta voor mijn gevoel al een tijdje stil, terwijl ik zogenaamd ‘alles’ weet. Maar natuurlijk weet ik niets, want hoe meer je weet, hoe meer je je realiseert dat je eigenlijk niets weet. Ik wil jou langs deze weg bedanken want doordat ik over die dimensies heb gelezen is veel voor mij nu opeens duidelijker geworden en voel ik mij meteen rustiger! Dank hiervoor, echt waar! Ik moest dit gewoon even aan jou kwijt! Hartelijke groet, Charlotte.’

‘Hallo lieve Charlotte, Wat biedt het leven ons toch mooie dingen. Wanneer we iets heel hard nodig hebben, komt er ‘toevallig’ iets voorbij waar we veel aan hebben. Ons leven bestaat uit continu kleine wonderen. Wanneer je dat kunt zien, zoals jij nu doet, wordt ons leven zinvol.
Als je het gevoel hebt ‘stil te staan’, kan het zijn dat je vlak voor een sprong staat naar een nog intenser en dieper leven. Net zoals je van een duikplank zou gaan springen, even sta je stil om je te concentreren en dan.. daar ga je dan en je maakt een geweldige sprong in het diepe!
Je mail is voor mij een mooie aanleiding om het nog beter uit te leggen in mijn blog van deze week. Dus: jij hartelijk bedankt dat je me dit schreef. Er zullen beslist meer leergrage Zielen zijn zoals jij die dit zelfde meemaken. Hartegroet, Daisha’

Nieuwe Tijd Ziel

Een leergrage Ziel heeft momenten in haar of zijn leven nodig om ‘stil te staan’. Het wordt ervaren als stilstaan, maar het is niets anders dan een moment van rust om alles te integrerenWat is een leergrage Ziel? Een Ziel die gekomen is om zich in een ijltempo naar een hoger bewustzijn te ontwikkelen. Waarom? Ach, daar kunnen zoveel voor redenen zijn. Omdat je in een vorig leven het even ‘rustig’ aan hebt gedaan. Of omdat je nu eenmaal als Ziel leergierig bent. Leergierige Zielen kun je ook wel belangstellende Zielen noemen. Zielen met een hele brede belangstelling, overal willen ze wat van mee krijgen. Vaak hebben deze mensen een helikopterview. Wanneer je ergens binnenkomt ‘voel’ en ‘zie’ je meteen heel veel.

In het radioprogramma Zielentaal, zondag 30 november 2014 (om 21.00 uur te beluisteren via internet Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl)  vertel ik uitgebreid over de Nieuwe Tijd Ziel. Zo kun je de leergrage Zielen ook noemen. Dus wil je hier meer over weten, luister maar. Mocht je op dat tijdstip niet kunnen, het is ook nog de hele week te beluisteren bij ‘Gemist’.

Je krijgt met vele aspecten van het leven te maken

Leergrage Zielen hebben vaak geen ‘makkelijk’ leven. Niet dat ze daar bewust voor hebben gekozen. Je koos ervoor om het geven en ontvangen in balans te krijgen. Het positieve en het negatieve van het leven te accepteren. Je kwam om je blinde vlekken op te lossen, om de littekens – opgelopen in andere levens – te overstijgen. En je kwam om jezelf te ontwikkelen naar onbaatzuchtige Liefde, geduld te hebben en je wijsheid te vergroten. Je koos om je te ontwikkelen naar ‘heel-zijn’!

Je begrijpt dat er dan vele aspecten zijn om mee aan de slag te kunnen gaan. Wanneer je ze zelf niet oppakt, komen ze wel van buitenaf naar je toe. De meeste van mijn blogs zullen je dan ook aanspreken:  het Zwarte Schaap, de Bewustzijnsshift, Herkenning Zielsverwant, Leven vanuit een andere Dimensie, Hoog gevoelig, Oude Ziel en ga zo maar door.

Help, ik sta stil !

De consequenties van een dergelijk gekozen leven, zijn meestal niet eenvoudig. Je kunt er op een gegeven moment voor kiezen om te stoppen met verder te gaan op dit gekozen pad. Het stoppen gaat vaak gepaard met een crisis, een burn-out, een ernstige ziekte en soms zelfs suïcide pogingen. Na deze heftige gebeurtenissen verandert je leven vaak totaal. Je krijgt meer aandacht voor jezelf en tegelijkertijd begrijp je anderen beter. Waardoor het leven al een stuk eenvoudiger wordt. Of je Ziel kiest er voor om weer terug te gaan naar de andere dimensie. Dit laatste kan gebeuren door een fatale ziekte, een hartaanval of geslaagde zelfmoordpoging.

Terug naar het stilstaan. Een leergrage Ziel heeft momenten in haar of zijn leven nodig om ‘stil te staan’. Het wordt ervaren als stilstaan, maar het is niets anders dan een moment van rust om alles te integreren in je systeem, in je leven. Zouden de gebeurtenissen of de ontwikkelingen alsmaar doorgaan, dan kun je niet anders dan alles slechts oppervlakkig ervaren en is het onmogelijk om naar een hoger, groter bewustzijn te groeien.

Groeien naar een groter bewustzijn

Voor een leergrage ziel is stilstaan niets anders dan het juiste moment afwachten om nog verder en hoger te klimmen op de ladder naar een groter bewustzijn. Je kunt het ook zien als een hoge trap met ontzettend brede treden. Na elke stapbeweging staat je voet even stil op een trede, voordat je de volgende trede kunt nemen. Bij het trappenlopen is dat slechts een seconde. Zou je je voet niet op de trede neerzetten, dan kun je ook de volgende stap niet nemen. Op een heel mensenleven kan dit rustmoment naar een volgende fase een week of maanden zijn.

Empathie? Ik kan niet anders…

Afgelopen zondag heb ik in Zielentaal gesproken over ‘empathie’. Een onderwerp dat voor mij heel belangrijk is in mijn leven. Volgens mij voor alle leergrage Zielen. Ik gaf daarbij tips, ofwel mijn eigen ervaringen, hoe je empathie in jezelf kunt ontwikkelen. Tijdens de uitzending haakten een paar mensen af. Een luisteraar zei: ‘hier kan ik niets mee.’ Terwijl we allemaal verlangen naar een harmonieuze wereld of leefomgeving, kunnen sommige mensen blijkbaar niets met empathie. Jammer, want zou iedereen dat min of meer hebben ontwikkeld, dan is wereldvrede nabij.

Leergrage Zielen zullen sowieso hiermee aan de slag gaan of hebben het al ontwikkeld. Je kunt de uitzending over empathie hier beluisteren tot dinsdag 2 december 2014.

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 26/02/2017

One Response to “Leergrage Ziel of Nieuwe Tijd Ziel”

  1. Gert-Jan

    Hoi daisha

    Interessant verhaal, waar ik nu benieuwd naar ben zijn de signalen van de ziel.. Onrust bijvoorbeeld of andere signalen hoe kun je die herkennen? Wat is het onderscheid tussen handelen vanuit angst bv een trauma of handelen vanuit de wens van de ziel?

Reageren is niet mogelijk.