Onzichtbare Verbintenissen, deel 6 het Verband met Vorige Levens

Vorige levens hebben invloed op ons huidige leven. Onverklaarbare problemen en zelfs pijnen komen soms voort uit een vorig leven. Er zijn maar weinig mensen die in hun slaap gestorven zijn of gewoon zijn gaan liggen om te sterven. De één sterft aan een afschuwelijke ziekte met een vreselijke lijdensweg. De ander door een auto ongeluk, doodgeschoten, verdronken, verbrand, uitgehongerd en bedenk maar wat er nog meer kan zijn.

Ik zie, als ik me afstem op iemand, dat er vaak problemen uit een vorig leven mee zijn genomen. Ik noem dat de littekens in je Ziel. Ze vormen een drempel in je huidige leven. Bijvoorbeeld je aarzelt die nieuwe stap te zetten, terwijl je zeker weet – vanuit je hart weet – dit is goed voor me. Door zo’n litteken kun je gaan twijfelen. Je kunt ook angsten hebben meegenomen. Dat kan op elk vlak zijn, bijvoorbeeld onzekerheid over of je wel goed genoeg bent. Faalangst, die niet te traceren is uit het huidige leven. Seksuele angst, terwijl er nooit iets is gebeurd op dat gebied in dit leven.

deel 6Misschien heb je een auto ongeluk gehad en vreselijke wonden opgelopen. En als je dan even minder weerstand hebt of gestrest bent, komen er onverklaarbare pijnen opzetten. Pijnen, waarvan de artsen zeggen: daar moet je mee leren leven!
Ben je gestorven in een cel, of in een donker hol? Was je een holbewoner en daar eenzaam gestorven? Je zult in dit leven altijd angst hebben om alleen in het donker te zijn. We hebben in vorige levens ook veel kwaliteiten ontwikkeld. Wijsheid opgedaan, kennis vergaard en krachten opgedaan. En verbintenissen aangegaan met mensen die we in dit leven ook weer meemaken.

Ze kan niet eten

Het is de Hongerwinter van 1944. Nederland wordt geteisterd door vreselijke kou. En er heerst grote schaarste, zowel voedsel als brandstof. De moeder doet er alles voor om haar negen kinderen in ieder geval elke dag iets te kunnen laten eten. Ze staat haar eigen rantsoen af, met haar dikke truien houdt ze haar kinderen warm. Op een gegeven moment is ze verzwakt, uitgeput en sterft op jonge leeftijd van honger en kou.

Al gauw besluit deze Ziel om weer op aarde te komen. In april 1964 wordt ze geboren, een klein mager kindje dat een paar maanden in de couveuse moet liggen. Geen arts begrijpt hoe dat kan, want ze was volkomen volgroeit en toch slechts vier pond. Van baby af aan heeft ze moeite om te eten. Op tweejarige leeftijd krijgt ze nog de fles, want vast eten spuugt ze elke keer uit. Met veel moeite wordt haar geleerd om vast voedsel te verdragen.
We maken even een grote sprong: op twaalfjarige leeftijd is ze nog steeds broodmager en eet slecht. Het zit tegen anorexia aan. Ze weegt als ze op 22-jarige leeftijd hoogzwanger is slechts 48 kilo.

Het kind is te dik voor de leeftijd

De baby wordt geboren, het is een meisje, ze weegt vijf pond. Wanneer de baby uitgegroeid is tot driejarige kleuter weegt het 21 kg. Veel te dik voor die leeftijd. De moeder heeft het litteken van de Hongerwinter in haar Ziel meegenomen naar dit leven. Ze blijft haar kindje almaar voeden. Wanneer het kindje aangeeft niet meer te willen, raakt ze helemaal in paniek.
deel 6 2Bij haar tweede kindje doet ze precies hetzelfde. Op een gegeven moment waarschuwt de schoolarts dat dit niet gezond is voor haar dochtertjes. Het is niet alleen een waarschuwing. Op een gegeven moment is het geen waarschuwing meer maar een stevige reprimande, het woord feeder valt zelfs. (Een feeder voedt net zolang tot de ander heel dik is.)

Helemaal overstuur maakt ze een afspraak met me voor een consult. Door me op haar af te stemmen, zie ik haar vorige leven en vertel datgene wat ik hiervoor schrijf. Iets uitgebreider, meer in detail. Ze ziet alles met mee, voelt het diep in haar innerlijk. Alles komt als een film in haar voorbij. Nu begrijpt ze haar innerlijke drang en de angst dat ze haar kinderen niet genoeg te eten geeft. Voor de kinderen was dit een zegen, ze zijn nu tieners met een normaal postuur en dat zal wellicht zo blijven. Want zij hebben geen Hongerwinter doorstaan.

Je hele leven heb je gewichtsproblemen! Je beide ouders zijn slank, ook je zus en broer en toch… overgewicht. Je probeert er van alles aan te doen in je leven. Je hebt onderhand elk dieet uitgeprobeerd, maar elke keer word je weer dik. Zou het kunnen zijn omdat je door de hongerdood bent gestorven?

De kinderen mogen niets doen

Een man en een vrouw hebben continu meningsverschillen over het opvoeden van hun kinderen. Met name één heikel punt: de vrouw vindt dat de kinderen van een bepaalde leeftijd zeker wat kunnen doen in de huishouding. De man wordt daar boos over en vindt dat ze niets hoeven te doen. Zo gaat het door totdat de oudste, 26 jaar oud, nog steeds thuis woont en niets doet. De vrouw komt bij mij in een consult vragen hoe ze dit kan oplossen. Ze hebben ook nog twee andere kinderen thuis van 18 en 14 jaar. De ruzies tussen haar en haar man blijven continu draaien om het feit dat hij de kinderen alles aandraagt. De jongere kinderen helpen uit zichzelf mee, waardoor de man als hij het ziet dit weer uit hun handen pakt. Maar de oudste doet echt niets.

deel 6 3Ik stem me op ieder van het gezin af en vertel de vrouw over hun vorige levens. Met name die van haar man en de oudste zijn opmerkelijk. Beiden hebben zich in een vorig leven afgebeuld in de mijnen. Al op twaalfjarige leeftijd maakten ze lange dagen en er was nooit rust. De man en zijn zoon waren toen broers van elkaar. Van uitputting en met hele slechte longen zijn ze rond hun dertigste gestorven. In hun Zielen leeft de angst dat wanneer je moet werken, je niet lang leeft. Uit liefde voor zijn kinderen mochten ze daarom van de man nooit wat doen. Veronderstel… de Ziel had besloten dat laat ik mijn kinderen nooit overkomen.

Gelukkig is het hele consult opgenomen en kon de vrouw dit aan haar man laten horen. Hij herkent het en ziet in dat het inderdaad absurd is dat je je kind niet voorbereid op de eisen die het leven stelt. Namelijk voor jezelf kunnen zorgen. De man heeft er nog lang moeite meegehad als hij zijn kinderen zag ‘werken’, maar het lukte hem steeds beter om het toe te staan. De oudste realiseerde zich hierdoor dat hij zo nimmer een gezin kon stichten, nam een baantje en kreeg plezier in het samen dingen doen. Ook al was het de afwas of af en toe poetsen.

Je begrijpt, dat iets wat in de Ziel als litteken is genesteld, nooit van de ene op de andere dag anders is. Daar heb je soms maanden, zelfs jaren voor nodig om het op te lossen.

Alsjeblieft geen seks!

Beiden houden intens van elkaar, maar de seks wil maar niet lukken. De man heeft het gevoel dat hij dan iets verkeerds doet. Zij ervaart het elke keer als een afwijzing. Er is wel af en toe seks, maar ze voelt dat het bij haar man niet van harte gaat. Af en toe bekruipt de man het gevoel dat hij op mannen valt. Maar wanneer hij vanuit zijn hart kijkt is dat het ook niet. Hij vindt het wel prettig om met mannen op te trekken, maar seks, nee dat niet.

deel 6 4Dus komen ze bij mij voor een oplossing. Dé oplossing bestaat echter niet, het begrijpen van hoe en wat lost in ieder geval het gevoel van afwijzing of ‘ik mankeer iets’ op. Na afstemming op zowel de man als de vrouw zie ik dat de man in een paar vorige levens monnik is geweest. Geen wonder dat hij het gevoel heeft iets fout te doen. in de Katholieke Kerk was het vroeger uitdrukkelijk voor religieuzen verboden om seks te hebben. Er werd dan zelfs gedreigd met dat de Ziel in de hel zou branden. Eén leven zonder seks dan is het gauw weer te leren, maar een paar levens…

Er zijn meer redenen

Het advies dat ik heb gegeven is te lang om hier te bespreken. In het kort: het beste kan de man eerst leren van zijn eigen lichaam te genieten en daar kan de vrouw heel goed bij helpen. Wanneer hij daar vrijer in is geworden, kan ook de seks (als spel) met zijn vrouw langzamerhand opgebouwd worden. Of wellicht wordt het een gevolg van…

Dit hoeft niet de enige reden te zijn waarom een man of vrouw een blokkade op intiem gebied heeft. Het kan ook te maken met dat men het gevoel heeft dat er iets gepresteerd moet worden. Of dat het geëist wordt en zo zijn er nog tientallen andere redenen. Vaak ligt de oorsprong ervan in vorige levens.

Meer over vorige levens:
https://www.daishadewijs.nl/littekens-in-de-ziel/

https://www.daishadewijs.nl/niks-karma-niks-vorige-levens/

Lieve groet,
Daisha

Heb je de vorige blogs over Onzichtbare Verbintenissen gemist? Hier vind je deel 1, deel 2deel 3deel 4 en deel 5

P.s.: 

Wil je een uitgebreid persoonlijk of zakelijk advies? Kijk dan bij consulten naar de mogelijkheden en de tarieven. En bel naar 0575-502264 om een afspraak te maken.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, stuur deze dan naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord ze in het programma ‘Zielentaal’ dat ik elke zondagavond om 21.00 uur presenteer via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het nog de hele week bij ‘Uitzending Gemist’ terugluisteren.

 

Gewijzigd op 25/08/2016

Reageren is niet mogelijk.