Onzichtbare Verbintenissen – voor Altijd en Eeuwig Verbonden !

De onzichtbare verbintenissen zijn er niet alleen in dit leven. In de voorgaande afleveringen heb je kunnen lezen dat het over vele levens heen kan gaan. Het zijn niet alleen maar mooie verhalen, er kan ook een verbintenis zijn ontstaan met negatieve gevoelens. Zoals het driejarig jongetje die al meteen een hekel aan zijn zusje had toen ze nog maar net was geboren. Zo erg dat hij aan zijn moeder vroeg: Kunnen we haar niet uit het raam gooien?

deel laatste 1Was dat om alle aandacht voor zichzelf op te eisen? Deels ja, maar ook omdat er in een vorig leven allerlei vervelende dingen tussen hen zijn gebeurd. Waarom het meisje dan toch bij het broertje kwam? In ieder geval om de daden tussen elkaar te herstellen en om te trachten op een gegeven moment vredelievend met elkaar om te kunnen gaan. Het zal een levenslang leerproces zijn, bij het jongetje zit de haat in ieder geval heel diep.

Dit is niet één geval, in mijn consulten heb ik meerdere keren meegemaakt, dat een net geborene niet door het oudere broertje of zusje wordt geaccepteerd. En je kunt dit niet alleen maar betitelen met jaloersheid of anderszins. Daar zit het veel te diep voor.

Ik wil niet betutteld worden!

Wanneer een jonge Ziel in een vorig leven heeft samengeleefd met een oude Ziel dan kan het zijn dat de jonge Ziel zo genoeg heeft van het betuttelende, wat een oude Ziel vaak kan doen, dat deze dat in het huidige leven het niet meer ‘pikt’ omdat ook zijn of haar ontwikkeling verder gaat. De oudste in het gezin neemt meestal ongemerkt de leiding. Is ook geen wonder zij of hij was immers de eerste.

Zo was het ook in een gezin met vier kinderen. De oudste – een oude Ziel – nam zijn verantwoordelijkheden en was min of meer een vader voor zijn jongere broertjes en zusje. Vooral toen de moeder jong overleed. De jongere broer – een jonge Ziel – kwam daar tegen in opstand. In zijn jeugd was het een stil protest door gewoon opdrachten niet te doen of te negeren. Hoe ouder hij werd hoe meer hij de leiding van de familie overnam.

deel laatsteKwam het omdat hij zo hoog geklommen was op de maatschappelijk ladder? Ja, daar leek het op, maar het was de opstand van de jonge Ziel die zich nu tot puber had ontwikkeld – ook al was hij 58 jaar. Toen ik dit vertelde aan de oudste was het hem helemaal duidelijk en kon hij er beter mee omgaan. Zo werd de vrede weer in de familie hersteld. Gelukkig, voordat er problemen ontstaan waarmee men in volgende levens mee dient te dealen.

Het Spookhotel

Een verbintenis kan zo sterk zijn dat de één zich opoffert voor de ander. Zoals de tweede van tien kinderen. Haar verbintenis met haar moeder was zo sterk dat ze niet met haar geliefde ging trouwen om voor haar moeder en het gezin te kunnen blijven zorgen. Zelfs toen de laatste de deur uit was en zij zelf een baan in het buitenland aannam, gaf ze haar laatste geld uit aan de reis om haar moeder regelmatig te kunnen bezoeken.

Op een gegeven moment kwakkelde de moeder met haar gezondheid. Onmiddellijk zei ze haar leuke baan op en kwam terug naar Nederland. Om voor de rest van haar leven voor haar moeder te zorgen. De moeder stierf op 92-jarige leeftijd, de dochter was toen 64 jaar!

Ook tussen broers en zussen kan zo’n intense band zijn dat ze hun hele leven bij elkaar blijven wonen. Heel af en toe proberen ze dan op zichzelf te leven, maar al gauw trekken ze weer bij elkaar in. Wim en Mientje Dullemond uit Laag Soeren bijvoorbeeld. Zij hebben hun hele leven samengewoond in wat nu het Spookhotel wordt genoemd. Hun Zielen zouden nog steeds niet vertrokken zijn.

Vechtscheidingen

Zielsverwanten zijn voor altijd en eeuwig met elkaar verbonden. Trouwen ze met elkaar dan kan het zijn, zoals ik in deel 9 schreef, dat ze op een gegeven moment een broer-zus-relatie krijgen. Terwijl bij beiden de behoefte aan seks aanwezig blijft, lijkt het of het toch op dat gebied ‘dood bloedt’.

deel laatste 2In ons onbewuste systeem zit hardnekkig ingeplant dat broer en zus, of zus/zus, of broer/broer, niet met elkaar naar bed mogen gaan. De natuurlijke reden hiervoor is om inteelt tegen te gaan. En ook al is er geen sprake van inteelt, dit gegeven blijft diep in onze Ziel aanwezig. Op een geven moment voelen Zielsverwanten zich zo sterk met elkaar verbonden dat het de broer, zus, vader of moeder lijkt, en stopt om die reden de seks.

Op een gegeven moment gaat men scheiden. Doch de verbintenis is zo intens dat dit niet anders kan dan door een vechtscheiding. Ik noem dat de navelstreng doorbijten. Heftig en pijnlijk, maar soms is dat nodig om toch weer een leven te kunnen opbouwen zonder de zielsverwant.

Dit gebeurt ook als er een hechte band is tussen kinderen en ouders. Ze zijn zo met elkaar verbonden dat er geen andere oplossing lijkt te bestaan dan dat het kind met ruzie de deur uitgaat.
Wanneer het oude Zielen zijn zal het meestal rustig verlopen. Zijn het echter Zielen met een gemengde leeftijd, jong, oud en alles wat daar tussen in zit, dan ontstaat er vaak onbegrip. Net zoals dat mogelijk is wanneer verschillende generaties met elkaar communiceren.

Voor altijd en eeuwig!

Heeft je partner met zijn ex een zielsverwantschap? Houdt er dan rekening mee dat dit voor altijd en eeuwig is. Ook al is het een vechtscheiding geweest. De verbintenis blijft en ik zou als ik jou was deze gewoon accepteren. Sowieso blijft de eerste partner en de eventuele kinderen altijd de eerste in rang. Dus voel je niet achtergesteld, de liefde naar jou toe is er niet minder om. De andere relatie was er alleen eerder, en die kun je nooit ongedaan maken of proberen weg te drukken.

deel laatste 3Ik heb het telkens over mensen gehad, met dieren is er ook vaak een zielsverwantschap. De zielsverwantschap kan zo sterk zijn dat wanneer het dier sterft het onmiddellijk weer incarneert in een ander dier om opnieuw bij het ‘baasje’ te kunnen zijn. Dieren onderling kunnen een hele sterke verbintenis hebben uit vorige levens. En deze verbintenis kan, net zoals bij de mens, uit liefde bestaan of problematisch zijn.

Zielenpijn

Onzichtbare verbintenissen bestaan op vele manieren. Zielenpijn kan van generatie op generatie worden doorgegeven. Net zoals een schuld die is ontstaan in vorige generaties. Denk bijvoorbeeld aan een moord of zelfmoord gepleegd die in vorige generaties is gepleegd, of een andere heftige gebeurtenis. Uit liefde voor je voorouders kun je daardoor het gevoel hebben niet te mogen bestaan. Je wilt in feite de voorouders eren door het patroon of de gebeurtenis te herhalen, zelfs al zijn de gevolgen destructief. Dit kan zich uiten in depressies, anorexia, drugs en alles wat een mens kan vernietigen.

De onzichtbare verbintenis kan zo sterk zijn dat wanneer de een ziek is de ander ook meedoet. Of wanneer de een pijn heeft, ook al weet je het niet van elkaar, de ander zich beroerd voelt. Zoals ik in het eerste deel schreef: we zijn allemaal met elkaar verbonden. Met de een wat intenser dan de ander. Iedereen die je kent of ooit tegenkomt daar heb je een verbintenis mee. Deze verbintenissen kunnen vreugdevol zijn, maar ook hartenpijn veroorzaken.

Eeuwige Liefde

Mijn Oma en Opa waren zo ontzettend met elkaar verbonden, hun liefde naar elkaar was onbeschrijfelijk intens. Trouwens ook bij mijn ouders, onbewust ben ik mijn hele leven op zoek geweest naar een dergelijke verbintenis. Nu, na vele relaties en in mijn vierde huwelijk, heb ik de liefde van mijn leven gevonden. Mede omdat de verbintenis met mezelf in de loop der jaren steeds sterker is geworden. We zijn allemaal op zoek naar een fijne liefdevolle relatie, blijf zoeken als je deze nog niet gevonden hebt. Zoek met en naar Liefde en heb daarbij geen eisen en geef de Liefde de ruimte om zich te ontwikkelen.

deel laatste 4Dit is de laatste aflevering van de serie Onzichtbare Verbintenissen. Ik zou er een heel boek over kunnen schrijven, maar ja waar niet over…

Veel liefs,
Daisha

Heb je de vorige blogs over Onzichtbare Verbintenissen gemist? Hier vind je deel 1, deel 2deel 3deel 4deel 5deel 6deel 7deel 8 en deel 9.

P.s.: 

Elke  zaterdagavond beantwoord ik vragen in het programma ‘Zielsverwanten’. Het begint om 20.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Uitzending Gemist’ beluisteren: Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. In het desbetreffende programma wordt dan je vraag beantwoord! Het gaat op volgorde van binnenkomst.

Wil je een uitgebreid persoonlijk of zakelijk advies? Kijk dan bij consulten naar de mogelijkheden en de tarieven. En bel naar 0575-502264 om een afspraak te maken.

Gewijzigd op 01/10/2016

Reageren is niet mogelijk.